Omlet Szarlotka

Aleksandra

Składniki

Starte 1 jabłko

3 jajka

płatki owsiane - 50 g

aromat waniliowy - kropla

szczypta cynamonu

50 ml mleka migdałowego

Jak przygotować?

  1. Jabłko myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
  2. Wbijamy do miski trzy jajka, dodajemy aromat waniliowy i szczyptę cynamonu.
  3. Dodajemy do miski z jajkami mleko migdałowe i płatki owsiane i blendujemy.
  4. Dodajemy starte jabłko do zblendowanej masy i mieszamy.
  5. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu i dodajemy odrobinę tłuszczu np. PAM
  6. Wlewamy masę na patelnię i smażymy pod przykryciem po kilka minut z każdej strony
  7. Dodajemy według uznania pokrojone jabłko, masło orzechowe lub inne dodatki - gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *