Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:211,00 zł422,00 zł633,00 zł844,00 zł1 055,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Alpha Lipoic Acid Extra Strength Alpha Lipoic Acid Extra Strength

Now Foods Alpha Lipoic Acid to suplement diety w skład którego wchodzi kwas alfa-liponowy – organiczny związek o licznych właściwościach prozdrowotnych. Jego działanie uzupełnia ekstrakt z winogron, standaryzowany na zawartość najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, czyli polifenoli. Celem zapewnienia najwyższej przyswajalności wszystkich składników do suplementu dodano pochodzącą z czarnego pieprzu bioperynę. 

Preparat zawiera zestaw potężnych antyoksydantów, usprawnia proces detoksykacji, poprawia pracę układu krążenia i stabilizuje czynności układu nerwowego. Stanowi doskonały element profilaktyki chorób cywilizacyjnych. Skutecznie wspiera leczenie cukrzycy i zespołów metabolicznych. Jest odpowiedni dla osób narażonych na duży wysiłek umysłowy i fizyczny – dzięki optymalizacji wykorzystania glukozy i produkcji energii poprawia kondycję organizmu i dodaje sił witalnych.

Kwas alfa-liponowy (ALA), określany również mianem kwasu tiooktanowego, to endogeniczny związek chemiczny, w niewielkich ilościach syntetyzowany w ustroju w procesie rozkładu kwasów tłuszczowych. Rozpuszcza się zarówno w tłuszczach, jak i w wodzie i jako jedna z nielicznych substancji przekracza barierę krew – mózg.

W organizmie ALA pełni szereg rozmaitych funkcji – jest niezbędnym kofaktorem dla dużej grupy enzymów, uczestniczy w procesie wytwarzania energii, a dzięki obecności grupy tiolowej łatwo wiąże toksyny i ułatwia ich eliminację z ustroju. Uzupełnienie poziomu ALA przekłada się na poprawę funkcjonowania wielu układów organizmu.

Ochrona antyoksydacyjna   
Połączenie ALA ze związkami polifenolowymi z winogron stanowi najlepszą tarczę ochronną przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Nadmiar wolnych rodników w organizmie przyspiesza starzenie się i podwyższa ryzyko rozwoju chorób cywilizacyjnych (miażdżyca, schorzenia układu krążenia, cukrzyca, choroba Alzheimera).

O ALA mówi się, że jest uniwersalnym przeciwutleniaczem – dzięki temu, że rozpuszcza się zarówno w tłuszczach, jak i wodzie, a dodatkowo przekracza barierę krew-mózg dociera do niemal wszystkich miejsc w organizmie.  Wymiata rodniki nadtlenkowe i hydroksylowe, obniżając jednocześnie natężenie stresu oksydacyjnego. Dodatkowo działa regenerująco na inne przeciwutleniacze – odbudowuje antyoksydacyjny potencjał witaminy C i E utracony w wyniku reakcji z wolnymi rodnikami.

Jego działanie uzupełniają zawarte w winogronach polifenole. Dzięki obecności grup hydroksylowych w cząsteczkach związki polifenolowe odznaczają się wyjątkowo silnymi właściwościami redukcyjnymi. Mogą pełnić rolę dawców elektronów i atomów wodoru, co oznacza, że nie tylko neutralizują wolne rodniki, ale również przyczyniają się do zahamowania wolnorodnikowych reakcji łańcuchowych.

Regulacja gospodarki glukozowo-insulinowej
ALA jest naturalnym mimetykiem insuliny, dlatego często rekomenduje się go w przypadkach zespołu metabolicznego i zagrożenia cukrzycą typu 2. Oddziałując z transporterami glukozy GLUT1 i GLUT4 ALA usprawnia wychwyt glukozy przez komórki i poprawia wrażliwość tkanek na działanie insuliny. Dzięki temu w naturalny sposób zmniejsza się poziom cukru we krwi.

ALA przyczynia się do poprawy parametrów składu ciała. Wysycenie komórek mięśniowych glukozą oznacza, że mniejsze ilości dostają się do komórek tłuszczowych. To właśnie dlatego suplementacja ALA często prowadzi do obniżenia procentowej zwartości tkanki tłuszczowej w organizmie.

Działanie przeciwzapalne 
Zarówno ALA, jak i polifenole wykazują dużą aktywność przeciwzapalną. Pełnią one rolę inhibitorów czynników transkrypcyjnych o działaniu prozapalnym, takich jak czynnik jądrowy kappa B (NF – kB) czy kompleks białkowy AP-1. Poprzez oddziaływanie na komórki układu odpornościowego związki polifenolowe hamują produkcję cytokin uczestniczących w reakcjach zapalnych, m.in. TNF-alfa, IL-6 i IL-8.

Profilaktyka schorzeń układu sercowo-naczyniowego 
Klasycznymi czynnikami ryzyka w patogenezie miażdżycy i chorób układu krążenia jest hipercholesterolemia i hipertensja.

Zarówno ALA, jak i ekstrakty z winogron pomagają ustabilizować parametry lipidowe we krwi. Obniżają całkowity poziom cholesterolu i trójglicerydów. Poprawiają stosunek HDL do LDL poprzez zmniejszenie stężenia niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości. Polifenole mają udowodnioną skuteczność w redukcji poziomu apolipoproteiny B-100. Powstaje ona w wątrobie, a po połączeniu z lipidami tworzy lipoproteiny o bardzo małej gęstości VLDL odpowiedzialne za powstawanie złogów na ścianach tętnic.

Związki polifenolowe i kwas alfa-liponowy przyczyniają się do obniżenia zbyt wysokiego ciśnienia tętniczego. Stabilizują funkcje komórek śródbłonka naczyń krwionośnych, nasilają syntezę tlenku azotu i innych związków odpowiedzialnych za prawidłowe ciśnienie. Utrzymują odpowiednią elastyczność tętnic i naczyń włosowatych, usprawniają cyrkulację krwi.

Wsparcie pracy mitochondriów
ALA odżywia mitochondria i regeneruje ich uszkodzone struktury. Mitochondria są mikroskopijnymi organellami komórkowymi, w których produkowana jest niezbędna dla organizmu energia. Im więcej wydajnie pracujących mitochondriów, tym lepszy stan zdrowia, wolniejszy i łagodniejszy przebieg procesu starzenia się.

ALA uczestniczy w licznych reakcjach enzymowych sprawując rolę kofaktra. Tym samym odpowiada za efektywność zachodzących w mitochondriach przemian energetycznych. Ogranicza ilość wolnych rodników i powstrzymuje syntezę mutagenów, dzięki czemu chroni mitochondria przed uszkodzeniami. W badaniach dowiedziono, że uzupełnienie poziomu ALA bezpośrednio przekłada się na inicjalizację procesów regeneracyjnych w uszkodzonych mitochondriach.

Zdrowie poznawcze i neuroprotekcja 
ALA ma zdolność przekraczania bariery krew – mózg i może działać bezpośrednio w tych rejonach mózgu, które są odpowiedzialne za pamięć i funkcje poznawcze. Usprawnia przekazywanie sygnałów pomiędzy neuronami i stymuluje syntezę najważniejszych neurotransmiterów. Stosowany solo, bądź w połączeniu z innymi środkami nootropowymi, skutecznie wzmacnia pamięć i poprawia wydajność umysłu.

ALA chroni komórki mózgowe przez zwyrodnieniami. Wygasza przewlekłe stany zapalne, hamuje niebezpieczne procesy glikacji białek, ogranicza ilość wolnych rodników. Innymi słowy wpływa na główne czynniki odpowiedzialne za rozwój chorób neurodegeneracyjnych.

Wsparcie dla wątroby i usprawnienie detoksykacji
ALA odgrywa ogromną rolę w procesie eliminowania szkodliwych substancji z ustroju. Dzięki stymulacji syntezy wewnątrzkomórkowego glutationu chroni i odciąża wątrobę, czyli główne centrum detoksykacji organizmu.

Glutation jest odpowiedzialny za usuwanie z organizmu wszelkiego rodzaju toksyn i nadmiaru wolnych rodników oraz zabezpieczenie komórek wątroby przed ich szkodliwym wpływem. Samo podawanie glutationu jest mało efektywne, gdyż związek ten ulega szybkiej degradacji w organizmie. Najlepszą opcją jest zwiększenie jego endogennej produkcji. Naukowcy udowodnili, że ALA jest jednym z najbardziej wydajnych stymulatorów produkcji wewnątrzkomórkowego glutationu. 

Dzięki unikalnej strukturze chemicznej, a zwłaszcza obecności grupy tiolowej, ALA może tworzyć związki chelatowe z jonami metali. Wiąże się nawet z najgroźniejszymi dla organizmu metalami ciężkimi, takimi jak rtęć, ołów, kadm. Dzięki temu ogranicza ich absorpcję z przewodu pokarmowego i pobudza proces usuwania z ustroju.

Podsumowując, Alpha Lipoic Acid może być stosowany przez każdego dla poprawy stanu zdrowia i kondycji organizmu. Suplementacja w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego i intelektualnego zaowocuje przyrostem siły i energii witalnej. Produkt jest odpowiedni dla osób zmagających się z insulinoopornością i niestabilnym poziomem cukru we krwi. Ponadto  idealnie wpisuje się w plejadę środków zapobiegających chorobom neurodegeneracyjnym, miażdżycy i schorzeniom układu krążenia.  

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Alpha Lipoic Acid Extra Strength Alpha Lipoic Acid Extra Strength 600mg 60 kaps.
Now Foods
85,00 zł

Alpha Lipoic Acid Extra Strength

ilość: 600mg 60 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2022-11
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
85,00 złz VAT
1,42 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 83,30 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Z dodatkiem bioperyny zwiększającej przyswajalność (!!)
  • Wzbogacony o standaryzowany ekstrakt z winogron (!)
  • Podnosi wrażliwość komórek na insulinę
  • Wzmacnia pamięć i funkcje poznawcze
  • Usprawnia eliminację toksyn z ustroju 
  • Wykazuje działanie neuroprotekcyjne
  • Zestaw potężnych przeciwutleniczy
  • Stabilizuje gospodarkę glukozową
  • Reguluje poziom lipidów we krwi
  • Stymuluje pracę mitochondriów   

Now Foods Alpha Lipoic Acid to suplement diety w skład którego wchodzi kwas alfa-liponowy – organiczny związek o licznych właściwościach prozdrowotnych. Jego działanie uzupełnia ekstrakt z winogron, standaryzowany na zawartość najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, czyli polifenoli. Celem zapewnienia najwyższej przyswajalności wszystkich składników do suplementu dodano pochodzącą z czarnego pieprzu bioperynę. 

Preparat zawiera zestaw potężnych antyoksydantów, usprawnia proces detoksykacji, poprawia pracę układu krążenia i stabilizuje czynności układu nerwowego. Stanowi doskonały element profilaktyki chorób cywilizacyjnych. Skutecznie wspiera leczenie cukrzycy i zespołów metabolicznych. Jest odpowiedni dla osób narażonych na duży wysiłek umysłowy i fizyczny – dzięki optymalizacji wykorzystania glukozy i produkcji energii poprawia kondycję organizmu i dodaje sił witalnych.

Kwas alfa-liponowy (ALA), określany również mianem kwasu tiooktanowego, to endogeniczny związek chemiczny, w niewielkich ilościach syntetyzowany w ustroju w procesie rozkładu kwasów tłuszczowych. Rozpuszcza się zarówno w tłuszczach, jak i w wodzie i jako jedna z nielicznych substancji przekracza barierę krew – mózg.

W organizmie ALA pełni szereg rozmaitych funkcji – jest niezbędnym kofaktorem dla dużej grupy enzymów, uczestniczy w procesie wytwarzania energii, a dzięki obecności grupy tiolowej łatwo wiąże toksyny i ułatwia ich eliminację z ustroju. Uzupełnienie poziomu ALA przekłada się na poprawę funkcjonowania wielu układów organizmu.

Ochrona antyoksydacyjna   
Połączenie ALA ze związkami polifenolowymi z winogron stanowi najlepszą tarczę ochronną przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Nadmiar wolnych rodników w organizmie przyspiesza starzenie się i podwyższa ryzyko rozwoju chorób cywilizacyjnych (miażdżyca, schorzenia układu krążenia, cukrzyca, choroba Alzheimera).

O ALA mówi się, że jest uniwersalnym przeciwutleniaczem – dzięki temu, że rozpuszcza się zarówno w tłuszczach, jak i wodzie, a dodatkowo przekracza barierę krew-mózg dociera do niemal wszystkich miejsc w organizmie.  Wymiata rodniki nadtlenkowe i hydroksylowe, obniżając jednocześnie natężenie stresu oksydacyjnego. Dodatkowo działa regenerująco na inne przeciwutleniacze – odbudowuje antyoksydacyjny potencjał witaminy C i E utracony w wyniku reakcji z wolnymi rodnikami.

Jego działanie uzupełniają zawarte w winogronach polifenole. Dzięki obecności grup hydroksylowych w cząsteczkach związki polifenolowe odznaczają się wyjątkowo silnymi właściwościami redukcyjnymi. Mogą pełnić rolę dawców elektronów i atomów wodoru, co oznacza, że nie tylko neutralizują wolne rodniki, ale również przyczyniają się do zahamowania wolnorodnikowych reakcji łańcuchowych.

Regulacja gospodarki glukozowo-insulinowej
ALA jest naturalnym mimetykiem insuliny, dlatego często rekomenduje się go w przypadkach zespołu metabolicznego i zagrożenia cukrzycą typu 2. Oddziałując z transporterami glukozy GLUT1 i GLUT4 ALA usprawnia wychwyt glukozy przez komórki i poprawia wrażliwość tkanek na działanie insuliny. Dzięki temu w naturalny sposób zmniejsza się poziom cukru we krwi.

ALA przyczynia się do poprawy parametrów składu ciała. Wysycenie komórek mięśniowych glukozą oznacza, że mniejsze ilości dostają się do komórek tłuszczowych. To właśnie dlatego suplementacja ALA często prowadzi do obniżenia procentowej zwartości tkanki tłuszczowej w organizmie.

Działanie przeciwzapalne 
Zarówno ALA, jak i polifenole wykazują dużą aktywność przeciwzapalną. Pełnią one rolę inhibitorów czynników transkrypcyjnych o działaniu prozapalnym, takich jak czynnik jądrowy kappa B (NF – kB) czy kompleks białkowy AP-1. Poprzez oddziaływanie na komórki układu odpornościowego związki polifenolowe hamują produkcję cytokin uczestniczących w reakcjach zapalnych, m.in. TNF-alfa, IL-6 i IL-8.

Profilaktyka schorzeń układu sercowo-naczyniowego 
Klasycznymi czynnikami ryzyka w patogenezie miażdżycy i chorób układu krążenia jest hipercholesterolemia i hipertensja.

Zarówno ALA, jak i ekstrakty z winogron pomagają ustabilizować parametry lipidowe we krwi. Obniżają całkowity poziom cholesterolu i trójglicerydów. Poprawiają stosunek HDL do LDL poprzez zmniejszenie stężenia niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości. Polifenole mają udowodnioną skuteczność w redukcji poziomu apolipoproteiny B-100. Powstaje ona w wątrobie, a po połączeniu z lipidami tworzy lipoproteiny o bardzo małej gęstości VLDL odpowiedzialne za powstawanie złogów na ścianach tętnic.

Związki polifenolowe i kwas alfa-liponowy przyczyniają się do obniżenia zbyt wysokiego ciśnienia tętniczego. Stabilizują funkcje komórek śródbłonka naczyń krwionośnych, nasilają syntezę tlenku azotu i innych związków odpowiedzialnych za prawidłowe ciśnienie. Utrzymują odpowiednią elastyczność tętnic i naczyń włosowatych, usprawniają cyrkulację krwi.

Wsparcie pracy mitochondriów
ALA odżywia mitochondria i regeneruje ich uszkodzone struktury. Mitochondria są mikroskopijnymi organellami komórkowymi, w których produkowana jest niezbędna dla organizmu energia. Im więcej wydajnie pracujących mitochondriów, tym lepszy stan zdrowia, wolniejszy i łagodniejszy przebieg procesu starzenia się.

ALA uczestniczy w licznych reakcjach enzymowych sprawując rolę kofaktra. Tym samym odpowiada za efektywność zachodzących w mitochondriach przemian energetycznych. Ogranicza ilość wolnych rodników i powstrzymuje syntezę mutagenów, dzięki czemu chroni mitochondria przed uszkodzeniami. W badaniach dowiedziono, że uzupełnienie poziomu ALA bezpośrednio przekłada się na inicjalizację procesów regeneracyjnych w uszkodzonych mitochondriach.

Zdrowie poznawcze i neuroprotekcja 
ALA ma zdolność przekraczania bariery krew – mózg i może działać bezpośrednio w tych rejonach mózgu, które są odpowiedzialne za pamięć i funkcje poznawcze. Usprawnia przekazywanie sygnałów pomiędzy neuronami i stymuluje syntezę najważniejszych neurotransmiterów. Stosowany solo, bądź w połączeniu z innymi środkami nootropowymi, skutecznie wzmacnia pamięć i poprawia wydajność umysłu.

ALA chroni komórki mózgowe przez zwyrodnieniami. Wygasza przewlekłe stany zapalne, hamuje niebezpieczne procesy glikacji białek, ogranicza ilość wolnych rodników. Innymi słowy wpływa na główne czynniki odpowiedzialne za rozwój chorób neurodegeneracyjnych.

Wsparcie dla wątroby i usprawnienie detoksykacji
ALA odgrywa ogromną rolę w procesie eliminowania szkodliwych substancji z ustroju. Dzięki stymulacji syntezy wewnątrzkomórkowego glutationu chroni i odciąża wątrobę, czyli główne centrum detoksykacji organizmu.

Glutation jest odpowiedzialny za usuwanie z organizmu wszelkiego rodzaju toksyn i nadmiaru wolnych rodników oraz zabezpieczenie komórek wątroby przed ich szkodliwym wpływem. Samo podawanie glutationu jest mało efektywne, gdyż związek ten ulega szybkiej degradacji w organizmie. Najlepszą opcją jest zwiększenie jego endogennej produkcji. Naukowcy udowodnili, że ALA jest jednym z najbardziej wydajnych stymulatorów produkcji wewnątrzkomórkowego glutationu. 

Dzięki unikalnej strukturze chemicznej, a zwłaszcza obecności grupy tiolowej, ALA może tworzyć związki chelatowe z jonami metali. Wiąże się nawet z najgroźniejszymi dla organizmu metalami ciężkimi, takimi jak rtęć, ołów, kadm. Dzięki temu ogranicza ich absorpcję z przewodu pokarmowego i pobudza proces usuwania z ustroju.

Podsumowując, Alpha Lipoic Acid może być stosowany przez każdego dla poprawy stanu zdrowia i kondycji organizmu. Suplementacja w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego i intelektualnego zaowocuje przyrostem siły i energii witalnej. Produkt jest odpowiedni dla osób zmagających się z insulinoopornością i niestabilnym poziomem cukru we krwi. Ponadto  idealnie wpisuje się w plejadę środków zapobiegających chorobom neurodegeneracyjnym, miażdżycy i schorzeniom układu krążenia.  

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
ALA (Kwas alfa-liponowy)600 mg-
Ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera)(standaryzowany do polifenoli)30 mg-
Bioperine®5 mg-

Pozostałe składniki

Celuloza (kapsułka), proszek celulozowy, stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego), krzemionka

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
33,90 zł

Synergistyczne połączenie wysokiej dawki witaminy C i bioflawonoidów.

Kupuję
Hepatica
37,00 zł

Uniwersalny suplement diety o szerokim działaniu prozdrowotnym.

Kupuję
Olimp
21,00 zł
(1)

Suplement z żelazem, kwasem foliowym i witaminami. Poprawia transport tlenu we krwi oraz mięśniach.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Naturalny preparat zawierający różne formy witaminy E. Łagodzi stany zapalne oraz przeciwdziała nowotworom.

Kupuję
Avitale
19,90 zł

Opatentowana postać witaminy C w płynnej formie.

Kupuję
Cardiovascular Research
89,00 zł
(3)

Bioaktywne żelazo z ferrytyny bydlęcej.

Kupuję

ALA (Kwas alfa-liponowy)

Informacja

ALA (kwas alfa-liponowy) jest substancją witaminopodobną, metabolitem katecholamin o właściwościach silnie antyoksydacyjnych, poprzez potęgowanie działania antyrodnikowego niektórych witamin (E i A). ALA w niskim stopniu jest syntezowana przez organizm. Jest składnikiem produktów takich jak: brokuły, drożdże, wątróbka drobiowa, szpinak. W medycynie stosowana w profilaktyce neuropatii diabetycznej (wykazuje uwrażliwienie tkanek na działanie hormonu insuliny i stymuluje poziom cukru we krwi). Wpływa dodatnio na funkcjonowanie układu krwionośnego i serca dzięki działaniu przeciwmiażdżycowemu. Usprawnia transport kreatyny. Wpływa na magazynowanie glikogenu w tkance mięśniowej i wątrobie.

Właściwości antyoksydacyjne ALA wykorzystuje się w suplementacji sportowej, na równi z przyswajalnością substancji odżywczych. ALA występuje w postaci monopreparatu oraz wchodzi w skład preparatów wieloskładnikowych: aminokwasowych, kreatynowych, boosterów azotowych, a także insulinopodobnych (insulinomimetyków).

Ekstrakt z pestek winogron

Informacja

Ekstrakt z pestek winogron jest cennym źródłem składników aktywnych: flawonoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, proantycyjanidów i witaminy E, przeciwutleniacz, wiążący wolne rodniki tlenowe,  o działaniu przeciwzapalnym i antyagregacyjnym. Stanowi składnik suplementów o charakterze prozdrowotnym wspomagających profilaktykę leczenia chorób układu krwionośnego. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik preparatów odżywczych (stacków kreatynowych i boosterów azotowych), witaminowych, ziołowych, oczyszczających.

Dawkowanie: 50–100 mg na dobę.

Vitis vinifera

Informacja

 Vitis vinifera ( winorośl właściwa) bogate źródło substancji aktywnych. Surowcem spożywczym i leczniczym są liście (Folium Vitis veniferae) oraz owoce (Fructus Vitis veniferae). Liście są źródłem pozyskiwania antycyjanidów, flawonoidów (kwercetyny), garbników, pektyn,. triterpenów i witamin. W owocach występują cukry, celuloza, enzymy, flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne, pektyny, minerały (kobalt, magnez, potas, wapń, żelazo) oraz witaminy (C, B1, B2, B6, B12, PP, M [kwas foliowy]). Preparaty z liści winorośli właściwej mają działanie moczopędne, detoksykacyjne, przeciwkrwotoczne i przeciwzakrzepowo, przyspieszają gojenie wrzodów i ran). Odwary z liści stosuje się zewnętrznie do przemywania skóry, ran itp. Owoce oprócz właściwości odżywczych (przy spożywaniu świeżych) działają wzmacniająco, moczopędnie, wpływają na poziom lipidowy, regulują ciśnienie krwi, krwiotwórczo, przeciwanemicznie, wpływają na gospodarkę kwasowo-zasadową. Wysuszone owoce (rodzynki) mają działanie odżywcze i lekko przeczyszczające. Wina produkowane z winorośli, zarówno białe (działa moczopędnie i jest używane w chorobach nerek), jak i czerwone (stosowane w leczeniu schorzeń układu trawiennego). Wino gronowe eliminuje pałeczki okrężnicy i przecinkowce cholery. W suplementacji liście stosowane są rzadziej, niż skórka owoców i pestki winogron (będące źródłem silnych przeciwutleniaczy, m.in. rezweratrolu). Wyciąg z winorośli właściwej jest składnikiem suplementów diety o różnorakim zastosowaniu, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027