Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:204,00 zł409,00 zł613,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Candida Support Candida Support

Now Foods Candida Support to suplement diety, który zapobiega przerostowi drożdżaków Candida albicans i promuje zrównoważoną florę bakteryjną jelit. W skład preparatu wchodzą naturalne ekstrakty roślinne, wzbogacone dawką biotyny.

Suplement dobrze sprawdza się w profilaktyce i terapii infekcji o podłożu grzybiczym. Jest szczególnie polecany osobom, które borykają się z przerostem Candida albicans, mają skłonność do nawracających zakażeń i infekcji (również intymnych), cierpią na nietolerancje pokarmowe i dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Skład suplementu opiera się na naturalnych związkach, głównie pochodzenia roślinnego, które słyną ze swojego silnego działania drobnoustrojowego. Co ważne, wypierając z organizmu chorobotwórcze mikroorganizmy nie naruszają pożytecznej flory bakteryjnej, dzięki czemu organizm zyskuje nieocenione wsparcie na drodze do homeostazy.

Głównymi składnikami suplementu są:
Pau D’Arco, czyli sproszkowana kora z drzewa mrówkowego. Wykazuje silne działanie antybiotyczne. Jest skuteczna względem bardzo wielu chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, ale w przeciwieństwie do syntetycznych antybiotyków nie narusza przy tym populacji pożądanych baterii jelitowych z rodzaju LactobacillusBifidobacterium. Ponadto obecny w korze drzewa mrówkowego lapachol jest silną substancją przeciwgrzybiczną, skierowaną głównie przeciwko szczepom Candida albicans. Uważa się, że wchodzi w interakcję z błoną komórkową drożdżaków, co prowadzi do ich dezaktywacji.

Dodatkowo Pau D’Arco korzystnie wpływa na system odpornościowy. Trzeba wiedzieć, że obecność Candida albicans w organizmie jest rzeczą naturalną i nie zagraża zdrowiu, pod warunkiem, że system immunologiczny jest na tyle silny, by trzymać drożdżaki w ryzach i nie dopuścić do ich nadmiernej ekspansji.

Orzech czarny zawiera duże ilości juglonu , który znakomicie sprawdza się w przypadku infekcji drożdżakowych. W jednym z badań wykazano, że w zwalczaniu szczepów Candida jest równie skuteczny jak dostępna na receptę nystatyna. Co ważne, zabija nie tylko Candida albicans, ale aż 14 gatunków i 48 rozmaitych, patogennych szczepów Candida. Oprócz tego działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie i przeciwpasożytniczo.

Olej oregano jest pozyskiwany z lebiodki pospolitej, będącej jedną z popularniejszych przypraw. Wyróżnia się niespotykanym bogactwem substancji aktywnych farmakologicznie, wśród których dominują flawonoidy, garbniki, fitosterole, ale także antyoksydacyjne witaminy i istotne dla zdrowia pierwiastki. Za najcenniejszy związek wyizolowany z oregano uznaje się karwakrol. Oddziałuje on bezpośrednio na błony komórkowe patogenów, zwiększając ich przepuszczalność jonową oraz protonową. W ten sposób dochodzi do zaburzenia integralności komórek chorobotwórczych mikroorganizmów i ich rozpadu. Przeciwgrzybiczna aktywność oleju z oregano jest porównywalna z siłą działania nystatyny.

Kwas kaprylowy to jeden ze średniołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych (MCT) o udowodnionych klinicznie właściwościach fungistatycznych i bakteriostatycznych.  Jest szeroko stosowany w terapii kandydozy z uwagi na wszechstronność i liczne mechanizmy, za pomocą których działa. Może m.in. zahamować rozwój szczepów Candida albicans i ograniczać ich adhezję do komórek organizmu. Ponadto sprzyja rozbijaniu bakteryjnego biofilmu, który utrudnia dostęp do patogenów, a przez to obniża skuteczność podejmowanego leczenia kadydozy i zakażeń bakteryjnych. 

Biotyna to jedna z witamin wchodzących w skład dużej grupy witamin B. Korzystnie wpływa na śluzówkę jelit i sprzyja odbudowie prawidłowej mikroflory jelitowej. Naukowcy wskazują na możliwą korelację pomiędzy niedoborem biotyny a zwiększoną podatnością na zakażenia Candida albicans. Prawdopodobnie ma to związek z dimorfizmem tych drożdżaków. Są badania sugerujące na zdolność biotyny do ograniczania konwersji drożdżaków do formy nitkowatej, która łatwiej przedostaje się w głąb tkanek i sprzyja rozprzestrzenianiu się grzybicy.

Oprócz wymienionych wyżej substancji skład suplementu wzbogacono o niewielką ilość: czosnku, dostarczającego unikalnych związków siarczkowych, wykazujących silne działanie przeciwdrobnoustrojowe; wyciągu z liści oliwnych, będącego źródłem działającej jak antybiotyk oleuropeiny, która nie tylko niszczy chorobotwórcze mikroorganizmy, ale także odbiera im zdolność adhezji ścian komórkowych; ekstraktu z vilcacory, który działa silnie immunostymulująco, a dzięki temu sprzyja wzmocnieniu odporności, co jest gwarantem homeostazy organizmu oraz utrzymania ilości Candida na odpowiednio niskim poziomie;  oraz piołunu, wykazującego silne właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze.

Podsumowując, Now Foods Candida Support to suplement złożony z naturalnych, ziołowych składników, które są znane ze zdolności do niszczenia niepożądanych mikroorganizmów. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że nie narusza przy tym korzystnej, probiotycznej mikroflory bakteryjnej.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Candida Support Candida Support 90 kaps.
Now Foods
55,00 zł

Candida Support

ilość: 90 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
55,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 53,90 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zaprojektowany dla zwalczania zakażeń grzybiczych
  • Ułatwia walkę z przerostem drożdżaków Candida
  • Pomocny przy kandydozie układu pokarmowego 
  • Oparty na naturalnych substancjach roślinnych 
  • Zapobiega infekcjom o podłożu drożdżakowym
  • Nie ingeruje w prawidłową florę bakteryjną
  • Zwalcza chorobotwórcze mikroorganizmy

Now Foods Candida Support to suplement diety, który zapobiega przerostowi drożdżaków Candida albicans i promuje zrównoważoną florę bakteryjną jelit. W skład preparatu wchodzą naturalne ekstrakty roślinne, wzbogacone dawką biotyny.

Suplement dobrze sprawdza się w profilaktyce i terapii infekcji o podłożu grzybiczym. Jest szczególnie polecany osobom, które borykają się z przerostem Candida albicans, mają skłonność do nawracających zakażeń i infekcji (również intymnych), cierpią na nietolerancje pokarmowe i dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Skład suplementu opiera się na naturalnych związkach, głównie pochodzenia roślinnego, które słyną ze swojego silnego działania drobnoustrojowego. Co ważne, wypierając z organizmu chorobotwórcze mikroorganizmy nie naruszają pożytecznej flory bakteryjnej, dzięki czemu organizm zyskuje nieocenione wsparcie na drodze do homeostazy.

Głównymi składnikami suplementu są:
Pau D’Arco, czyli sproszkowana kora z drzewa mrówkowego. Wykazuje silne działanie antybiotyczne. Jest skuteczna względem bardzo wielu chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych, ale w przeciwieństwie do syntetycznych antybiotyków nie narusza przy tym populacji pożądanych baterii jelitowych z rodzaju LactobacillusBifidobacterium. Ponadto obecny w korze drzewa mrówkowego lapachol jest silną substancją przeciwgrzybiczną, skierowaną głównie przeciwko szczepom Candida albicans. Uważa się, że wchodzi w interakcję z błoną komórkową drożdżaków, co prowadzi do ich dezaktywacji.

Dodatkowo Pau D’Arco korzystnie wpływa na system odpornościowy. Trzeba wiedzieć, że obecność Candida albicans w organizmie jest rzeczą naturalną i nie zagraża zdrowiu, pod warunkiem, że system immunologiczny jest na tyle silny, by trzymać drożdżaki w ryzach i nie dopuścić do ich nadmiernej ekspansji.

Orzech czarny zawiera duże ilości juglonu , który znakomicie sprawdza się w przypadku infekcji drożdżakowych. W jednym z badań wykazano, że w zwalczaniu szczepów Candida jest równie skuteczny jak dostępna na receptę nystatyna. Co ważne, zabija nie tylko Candida albicans, ale aż 14 gatunków i 48 rozmaitych, patogennych szczepów Candida. Oprócz tego działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie i przeciwpasożytniczo.

Olej oregano jest pozyskiwany z lebiodki pospolitej, będącej jedną z popularniejszych przypraw. Wyróżnia się niespotykanym bogactwem substancji aktywnych farmakologicznie, wśród których dominują flawonoidy, garbniki, fitosterole, ale także antyoksydacyjne witaminy i istotne dla zdrowia pierwiastki. Za najcenniejszy związek wyizolowany z oregano uznaje się karwakrol. Oddziałuje on bezpośrednio na błony komórkowe patogenów, zwiększając ich przepuszczalność jonową oraz protonową. W ten sposób dochodzi do zaburzenia integralności komórek chorobotwórczych mikroorganizmów i ich rozpadu. Przeciwgrzybiczna aktywność oleju z oregano jest porównywalna z siłą działania nystatyny.

Kwas kaprylowy to jeden ze średniołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych (MCT) o udowodnionych klinicznie właściwościach fungistatycznych i bakteriostatycznych.  Jest szeroko stosowany w terapii kandydozy z uwagi na wszechstronność i liczne mechanizmy, za pomocą których działa. Może m.in. zahamować rozwój szczepów Candida albicans i ograniczać ich adhezję do komórek organizmu. Ponadto sprzyja rozbijaniu bakteryjnego biofilmu, który utrudnia dostęp do patogenów, a przez to obniża skuteczność podejmowanego leczenia kadydozy i zakażeń bakteryjnych. 

Biotyna to jedna z witamin wchodzących w skład dużej grupy witamin B. Korzystnie wpływa na śluzówkę jelit i sprzyja odbudowie prawidłowej mikroflory jelitowej. Naukowcy wskazują na możliwą korelację pomiędzy niedoborem biotyny a zwiększoną podatnością na zakażenia Candida albicans. Prawdopodobnie ma to związek z dimorfizmem tych drożdżaków. Są badania sugerujące na zdolność biotyny do ograniczania konwersji drożdżaków do formy nitkowatej, która łatwiej przedostaje się w głąb tkanek i sprzyja rozprzestrzenianiu się grzybicy.

Oprócz wymienionych wyżej substancji skład suplementu wzbogacono o niewielką ilość: czosnku, dostarczającego unikalnych związków siarczkowych, wykazujących silne działanie przeciwdrobnoustrojowe; wyciągu z liści oliwnych, będącego źródłem działającej jak antybiotyk oleuropeiny, która nie tylko niszczy chorobotwórcze mikroorganizmy, ale także odbiera im zdolność adhezji ścian komórkowych; ekstraktu z vilcacory, który działa silnie immunostymulująco, a dzięki temu sprzyja wzmocnieniu odporności, co jest gwarantem homeostazy organizmu oraz utrzymania ilości Candida na odpowiednio niskim poziomie;  oraz piołunu, wykazującego silne właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze.

Podsumowując, Now Foods Candida Support to suplement złożony z naturalnych, ziołowych składników, które są znane ze zdolności do niszczenia niepożądanych mikroorganizmów. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że nie narusza przy tym korzystnej, probiotycznej mikroflory bakteryjnej.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 45
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie10
Całkowita zawartość tłuszczu0.5 g< 1%*
Tłuszcz nasycony0.5 g3%*
Biotyna2000 mcg667%
Magnez (kaprylan magnezu)45 mg11%
Kwas kaprylowy (z kaprylanu magnezu)500 mg-
Pau D’Arco (Tabebuia impetiginosa) (kora)300 mg-
Czarny Orzech (Juglans nigra)300 mg-
Sproszkowany Olej Oregano (Origanum vulgare)200 mg-

Pozostałe składniki

Celuloza (kapsułka), czosnek (Allium sativum) (cebula), wyciąg z liścia oliwki (Olea europaea), koci pazur (Uncaria tomentosa) (kora), bylica piołun (Artemisia absinthium) (części nadziemne), krzemionka, stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego), proszek celulozowy. Zawiera orzechy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
49,00 zł

Suplement usprawnia pracę układu odpornościowego oraz zapewnia zdrowy wygląd skóry.

Kupuję
Seeking Health
85,00 zł

Zawiera niemetylowaną postać witaminy B12 (hydroksykobalamina); uczestniczy w metabolizmie homocysteiny.

Kupuję
Swanson
25,00 zł

Kwas foliowy w kapsułkach. Wspomaga syntezę czerwonych krwinek oraz funkcjonowanie układu nerwowego.

Kupuję
Jarrow Formulas
39,00 zł

Doskonale przyswajalny preparat żelaza. Wspiera transport tlenu do tkanek i warunkuje prawidłowy skład krwi.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Kompleks aktywnego folianu, witaminy B12 i innych składników. Delikatnie wspiera procesy metylacji organizmu.

Kupuję
Seeking Health
79,00 zł

Bioaktywna, mitochondrialna forma witaminy B12 – adenozylokobalamina.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Witamina B7 (Biotyna)

Informacja

Biotyna (witamina H, koenzym R) należy do grupy witamin B, dzięki zawartości związków siarki bierze udział w syntezie kwasu askorbinowego (witaminy C). Syntetyzowana również w jelitach. Wspomaga produkcję hormonów i reguluje poziom cholesterolu. Zmniejsza bóle mięśniowe. Zapobiega łysieniu i siwieniu włosów. Działa kojąco przy stanach zapalnych skóry. Nie ma działania toksycznego. Często łączona z innymi witaminami grupy B, a także z witaminą A. Naturalnym źródłem pozyskiwania są: chleb pełnoziarnisty, drożdże, jaja (żółtko), mleko, ryż brązowy i ser.

Dzienne zapotrzebowanie: 100–300 mg na dobę.

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Kwas kaprylowy C8

Informacja

Kwas kaprylowy - nasycony kwas tłuszczowy zawarty w naturalnych produktach żywnościowych (np. oleje palmowy i kokosowy). Wchłaniany dożylnie dociera do wątroby. Wpływa na poziom cholesterolu we krwi. Działa antyseptycznie ograniczając rozwój grzybów i bakterii. Posiada wysoki potencjał energetyczny. Zaletą stosowania jest wchłanianie do mitochondriów komórkowych bez udziału l-karnityny.W suplementacji stosowany w formie napojów i odżywek (m.in. olej MCT) oraz suplementów funkcjonalnych.

Pau D’Arco

Informacja

Pau D’Arco - kora wewnętrza Tabebuia heptaphylla, zwanej powszechnie La Pacho. Zwany jest również herbatą inków. Swoją popularność zawdzięcza szerokiemu spektrum właściwości prozdrowotnych.

Suplementacja Pau D’Arco polecana jest głównie w celu wzmocnienia odporności organizmu. Stymuluje odpowiedź immunologiczną, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybicznie. Normalizuje reakcję ustroju na stan zapalny i ułatwia jego wygaszenie.

Ponadto, La Pacho stosowane jest w celu detoksyfikacji organizmu. Ułatwia pozbywanie się z organizmu zbędnych produktów przemiany materii oraz szkodliwych drobnoustrojów. Niektórzy uważają, że rzadko spotykany efekt uboczny stosowania Pau D’Arco, wymioty, jest oznaką oczyszczania ustroju. Poza tym, działa hepatoprotekcyjnie, chroniąc tkanki wątrobowe przed toksynami.

Wskazuje się również, że suplementacja Pau D’Arco wpływa korzystnie na funkcje układu pokarmowego. Może też sprzyjać prawidłowemu rozwojowi mikroflory jelitowej.

Ostatnio na blogu

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej
Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej
Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

W ostatniej części artykułu przedstawione zostaną kolejne wybrane kontrolowane i randomizowane interwencje dietetyczne, które przeprowadzono do chwili...

czytaj więcej
Jak pozbyć się migreny cz. 2

Jak pozbyć się migreny cz. 2

W poprzednim wpisie zwrócono uwagę na znaczenie transportu i metabolizmu glukozy w mózgu podczas ataków migreny. W  tym wpisie zostaną przybliżone...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027