Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
C-1000 Timed Release C-1000 Timed Release

Suplement C-1000 firmy Source Naturals to produkt zawierający witaminę C (kwas askorbinowy) oraz domieszkę owocu z dzikiej róży. W każdej tabletce znajduje się wysoka dawka witaminy C (aż 1000 mg), która dzięki specjalnej formule o przedłużanym uwalnianiu, jest powoli i równomiernie uwalniana do ustroju. Pozwala to na jej pełne wykorzystanie i zwiększenie trwałości, ponieważ witamina C jest niestabilna w kwaśnych sokach trawiennych. Specjalna formuła pozwala ponadto uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości gastrycznych, które często towarzyszą tradycyjnym formom.

Witamina C (kwas askorbinowy) jest jednym z najczęściej kupowanych suplementów na świecie. Jej pozytywny wpływ na wiele układów został wielokrotnie potwierdzony rzetelnymi badaniami naukowymi. Organizm ludzki nie jest w stanie produkować witaminy C, w związku z czym należy dostarczyć jej odpowiednią dawkę z zewnątrz. Wynika to z faktu, że nie posiadamy enzymu odpowiedzialnego za jej produkcję, czyli oksydazy L-gulonolaktonowej.

Najważniejszym atutem witaminy C jest jej silne działanie antyoksydacyjne. Polega ono na tym, że witamina ta jest donorem elektronów dla cząsteczek, które nazywane są wolnymi rodnikami. Są one produktami ubocznymi naturalnych procesów metabolicznych w organizmie, lecz ich obecność wpływa destrukcyjnie oraz kancerogennie na otaczające tkanki.

Wpływ witaminy C na odporność
Pozytywne działanie kwasu askorbinowego na układ odpornościowy zawdzięczane jest jej działaniu przeciwutleniającemu. Chroni ona ważne komórki tego układu przed stresem oksydacyjnym, na skutek czego wspomaga organizm w naturalnej walce z chorobami i może zmniejszyć czas trwania infekcji.

Witamina na zdrowe serce
Pozytywny wpływ witaminy C na krążenie krwi wynika z jej plejotropowego działania na struktury budujące układ krwionośny. Zauważono, że niedobór kwasu askorbinowego w śródbłonku naczyń wpływa na ich dysfunkcję, co sprzyja większemu ich zużywaniu. Dodatkowo działając na enzym 7-α-hydroksylaza cholesterolu wspomaga redukcję nadmiernego pozioum cholesterolu we krwi, co redukuje ryzyko związane z powstawaniem blaszki miażdżycowej.

Działając przeciwzapalnie wspomaga walkę z przewlekłymi stanami zapalnymi, które działają niszcząco na naczynia krwionośne. Reguluje również ciśnienie krwi dzięki temu, że stymuluje produkcję tlenku azotu.

Pomoc w syntezie kolagenu
Pozytywne działanie witaminy C na naczynia krwionośne oraz skórę wynika z tego, że jest ona kofaktorem niezbędnym do produkcji kolagenu. Wspomaga to spowolnienie procesów starzenia się skóry. By witamina wpłynęła pozytywnie na produkcję tego białka wymagane jest jej długotrwałe stosowanie.

Produkcja karnityny
Witamina C wpływa pozytywnie na metabolizm tłuszczu w organizmie, co wynika z faktu, że jest ona kofaktorem produkcji karnityny – substancji, która wpływa na utlenianie i transport długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów, gdzie dochodzi do ich przemian, podczas których wyzwalana jest energia niezbędna do prawidłowego funkcjonowania komórek organizmu.

Remedium na anemię
Kwas askorbinowy szczególnie istotny powinien być dla osób cierpiących na anemię. Wynika to z tego, że wspomaga on właściwe wchłanianie żelaza – ważnego składnika komórek krwi, którego niedobór jest jedną z najczęstszych przyczyn niedokrwistości.

Booster nastroju
Obiecujące wyniki wynikające ze stosowania tej witaminy odniesiono w przypadku przeciwdziałania depresji. Ukazano, że witamina C potrafi blokować kanały potasowe, które są jednym z czynników rozwoju tej choroby. Jednakże dokładny mechanizm działania antydepresyjnego nie został jeszcze w pełni poznany.

Działanie neuroprotekcyjne
Witamina C łącząc się z transporterem SVCT2 oraz GLUT ma zdolność do przenikania bariery krew-mózg. Wysoki jej poziom odnotowano w płynie mózgowo-rdzeniowym. Dzięki temu może ona zmniejszać ekscytotoksyczność (nadmierne, uszkadzające neurony pobudzenie), która działa destrukcyjnie na komórki układu nerwowego. Mechanizm takiego działania polega na tym, że witamina C łączy się i blokuje receptor NMDA, który w przeciwnym przypadku zostałby silnie pobudzony przez glutaminian. Na skutek tak silnego pobudzenia uszkodzone zostałyby neurony budujące układ nerwowy.

Dodatkowo witamina C bierze udział w produkcji niektórych neurotransmiterów. Odpowiada m.in. za produkcję noradrenaliny z dopaminy poprzez pozytywne działanie na enzym β-hydroksylazę dopaminy. Ponadto wspomaga produkcję oksytocyny, wazopresyny oraz cholecystokininy.

Działanie neuroprotekcyjne witaminy C pozwala na spowolnienie rozwoju choroby Alzheimera.

Działa prooksydacyjnie
Oprócz działania przeciwutleniającego, witamina C w razie potrzeby może wykazywać także działanie prooksydacyjne. Stymuluje ona wtedy organizm do własnej produkcji enzymów o charakterze przeciwutleniającym.

Witamina na męskość
Wykazano, że dzięki wymiataniu wolnych rodników, witamina C redukuje ich negatywny wpływ na jądra. Pozwala to na podtrzymanie właściwej produkcji testosteronu u mężczyzn. Witamina ta ponadto wspomaga ich pracę poprzez zapewnienie odpowiedniego stężenia cynku w organizmie.

Działanie przeciwnowotworowe
Czynnikiem o charakterze kancerogennym, który stale występuje w organizmie jest stres oksydacyjny. Działając desturkcyjnie oraz mutagennie na komórki organizmu, indukuje powstawanie nowotworu. Witamina C, dzięki swojemu silnemu działaniu antyoksydacyjnemu redukuje ten efekt.

Na zdrową trzustkę
Pozytywny wpływ witaminy C został wykazany również wobec komórek β trzustki.  Jako że nie posiadają one dostatecznej ilości enzymów antyoksydacyjnych, są wrażliwe na działanie wolnych rodników. Dzięki temu witamina C wpływa korzystnie na pracę trzustki i pozwala na właściwą produkcję insuliny, co wpływa pozytywnie na gospodarkę węglowodanową w organizmie.

Dodatek owocu dzikiej róży stanowi ważny czynnik wspomagający pracę witaminy C. W swoim składzie surowiec ten zawiera wiele witamin (w tym witaminę C, A oraz E), pierwiastków (wapń, żelazo, selen, mangan, magnez, fosfor, potas, siarkę oraz cynk) oraz substancje fitochemiczne, takie jak likopen, pektyny, luteina oraz β-karoten. Stanowią one ważne czynniki działające antyoksydacyjnie i wspierają walkę organizmu ze stanami zapalnymi.

Source Naturals, C-1000 to suplement diety zawierający wysoką dawkę witaminy C. Pozwala on na zapewnienie jej właściwego poziomu oraz uzyskanie wielu korzyści wynikających z jej stosowania. Preparat ten przeznaczony jest dla osób z osłabioną odpornością, szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności. Dodatkowo polecany jest osobom aktywnym fizycznie, u których procesy metaboliczne są przyspieszone, na skutek czego bardziej narażeni są na negatywne działanie wolnych rodników.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
C-1000 Timed Release C-1000 Timed Release 50 tab.
Source Naturals
45,00 zł

C-1000 Timed Release

Magazyn UK

Wszystkie warianty

50 tab.
45,00 zł
100 tab.
79,00 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Suplement zawierający wysoką dawkę biodostępnej formy witaminy C
  • Chroni organizm przed negatywnym działaniem stresu oksydacyjnego
  • Pozwala zachować dobrą kondycję układu krwionośnego
  • Poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego
  • Wspomaga biosyntezę kolagenu oraz karnityny
  • Pozwala zredukować postęp choroby Alzheimera
  • Bierze udział w produkcji neurotransmiterów
  • Wpływa na wrażliwość insulinową organizmu
  • Wspomaga produkcję wielu enzymów
  • Wykazuje działanie neuroprotekcyjne
  • Wspomaga prawidłową pracę jąder
  • Przeciwdziała nowotworzeniu
  • Pomaga leczyć niedokrwistość
  • Poprawia nastrój

Suplement C-1000 firmy Source Naturals to produkt zawierający witaminę C (kwas askorbinowy) oraz domieszkę owocu z dzikiej róży. W każdej tabletce znajduje się wysoka dawka witaminy C (aż 1000 mg), która dzięki specjalnej formule o przedłużanym uwalnianiu, jest powoli i równomiernie uwalniana do ustroju. Pozwala to na jej pełne wykorzystanie i zwiększenie trwałości, ponieważ witamina C jest niestabilna w kwaśnych sokach trawiennych. Specjalna formuła pozwala ponadto uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości gastrycznych, które często towarzyszą tradycyjnym formom.

Witamina C (kwas askorbinowy) jest jednym z najczęściej kupowanych suplementów na świecie. Jej pozytywny wpływ na wiele układów został wielokrotnie potwierdzony rzetelnymi badaniami naukowymi. Organizm ludzki nie jest w stanie produkować witaminy C, w związku z czym należy dostarczyć jej odpowiednią dawkę z zewnątrz. Wynika to z faktu, że nie posiadamy enzymu odpowiedzialnego za jej produkcję, czyli oksydazy L-gulonolaktonowej.

Najważniejszym atutem witaminy C jest jej silne działanie antyoksydacyjne. Polega ono na tym, że witamina ta jest donorem elektronów dla cząsteczek, które nazywane są wolnymi rodnikami. Są one produktami ubocznymi naturalnych procesów metabolicznych w organizmie, lecz ich obecność wpływa destrukcyjnie oraz kancerogennie na otaczające tkanki.

Wpływ witaminy C na odporność
Pozytywne działanie kwasu askorbinowego na układ odpornościowy zawdzięczane jest jej działaniu przeciwutleniającemu. Chroni ona ważne komórki tego układu przed stresem oksydacyjnym, na skutek czego wspomaga organizm w naturalnej walce z chorobami i może zmniejszyć czas trwania infekcji.

Witamina na zdrowe serce
Pozytywny wpływ witaminy C na krążenie krwi wynika z jej plejotropowego działania na struktury budujące układ krwionośny. Zauważono, że niedobór kwasu askorbinowego w śródbłonku naczyń wpływa na ich dysfunkcję, co sprzyja większemu ich zużywaniu. Dodatkowo działając na enzym 7-α-hydroksylaza cholesterolu wspomaga redukcję nadmiernego pozioum cholesterolu we krwi, co redukuje ryzyko związane z powstawaniem blaszki miażdżycowej.

Działając przeciwzapalnie wspomaga walkę z przewlekłymi stanami zapalnymi, które działają niszcząco na naczynia krwionośne. Reguluje również ciśnienie krwi dzięki temu, że stymuluje produkcję tlenku azotu.

Pomoc w syntezie kolagenu
Pozytywne działanie witaminy C na naczynia krwionośne oraz skórę wynika z tego, że jest ona kofaktorem niezbędnym do produkcji kolagenu. Wspomaga to spowolnienie procesów starzenia się skóry. By witamina wpłynęła pozytywnie na produkcję tego białka wymagane jest jej długotrwałe stosowanie.

Produkcja karnityny
Witamina C wpływa pozytywnie na metabolizm tłuszczu w organizmie, co wynika z faktu, że jest ona kofaktorem produkcji karnityny – substancji, która wpływa na utlenianie i transport długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów, gdzie dochodzi do ich przemian, podczas których wyzwalana jest energia niezbędna do prawidłowego funkcjonowania komórek organizmu.

Remedium na anemię
Kwas askorbinowy szczególnie istotny powinien być dla osób cierpiących na anemię. Wynika to z tego, że wspomaga on właściwe wchłanianie żelaza – ważnego składnika komórek krwi, którego niedobór jest jedną z najczęstszych przyczyn niedokrwistości.

Booster nastroju
Obiecujące wyniki wynikające ze stosowania tej witaminy odniesiono w przypadku przeciwdziałania depresji. Ukazano, że witamina C potrafi blokować kanały potasowe, które są jednym z czynników rozwoju tej choroby. Jednakże dokładny mechanizm działania antydepresyjnego nie został jeszcze w pełni poznany.

Działanie neuroprotekcyjne
Witamina C łącząc się z transporterem SVCT2 oraz GLUT ma zdolność do przenikania bariery krew-mózg. Wysoki jej poziom odnotowano w płynie mózgowo-rdzeniowym. Dzięki temu może ona zmniejszać ekscytotoksyczność (nadmierne, uszkadzające neurony pobudzenie), która działa destrukcyjnie na komórki układu nerwowego. Mechanizm takiego działania polega na tym, że witamina C łączy się i blokuje receptor NMDA, który w przeciwnym przypadku zostałby silnie pobudzony przez glutaminian. Na skutek tak silnego pobudzenia uszkodzone zostałyby neurony budujące układ nerwowy.

Dodatkowo witamina C bierze udział w produkcji niektórych neurotransmiterów. Odpowiada m.in. za produkcję noradrenaliny z dopaminy poprzez pozytywne działanie na enzym β-hydroksylazę dopaminy. Ponadto wspomaga produkcję oksytocyny, wazopresyny oraz cholecystokininy.

Działanie neuroprotekcyjne witaminy C pozwala na spowolnienie rozwoju choroby Alzheimera.

Działa prooksydacyjnie
Oprócz działania przeciwutleniającego, witamina C w razie potrzeby może wykazywać także działanie prooksydacyjne. Stymuluje ona wtedy organizm do własnej produkcji enzymów o charakterze przeciwutleniającym.

Witamina na męskość
Wykazano, że dzięki wymiataniu wolnych rodników, witamina C redukuje ich negatywny wpływ na jądra. Pozwala to na podtrzymanie właściwej produkcji testosteronu u mężczyzn. Witamina ta ponadto wspomaga ich pracę poprzez zapewnienie odpowiedniego stężenia cynku w organizmie.

Działanie przeciwnowotworowe
Czynnikiem o charakterze kancerogennym, który stale występuje w organizmie jest stres oksydacyjny. Działając desturkcyjnie oraz mutagennie na komórki organizmu, indukuje powstawanie nowotworu. Witamina C, dzięki swojemu silnemu działaniu antyoksydacyjnemu redukuje ten efekt.

Na zdrową trzustkę
Pozytywny wpływ witaminy C został wykazany również wobec komórek β trzustki.  Jako że nie posiadają one dostatecznej ilości enzymów antyoksydacyjnych, są wrażliwe na działanie wolnych rodników. Dzięki temu witamina C wpływa korzystnie na pracę trzustki i pozwala na właściwą produkcję insuliny, co wpływa pozytywnie na gospodarkę węglowodanową w organizmie.

Dodatek owocu dzikiej róży stanowi ważny czynnik wspomagający pracę witaminy C. W swoim składzie surowiec ten zawiera wiele witamin (w tym witaminę C, A oraz E), pierwiastków (wapń, żelazo, selen, mangan, magnez, fosfor, potas, siarkę oraz cynk) oraz substancje fitochemiczne, takie jak likopen, pektyny, luteina oraz β-karoten. Stanowią one ważne czynniki działające antyoksydacyjnie i wspierają walkę organizmu ze stanami zapalnymi.

Source Naturals, C-1000 to suplement diety zawierający wysoką dawkę witaminy C. Pozwala on na zapewnienie jej właściwego poziomu oraz uzyskanie wielu korzyści wynikających z jej stosowania. Preparat ten przeznaczony jest dla osób z osłabioną odpornością, szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności. Dodatkowo polecany jest osobom aktywnym fizycznie, u których procesy metaboliczne są przyspieszone, na skutek czego bardziej narażeni są na negatywne działanie wolnych rodników.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 tabletek o przedłużonym uwalnianiuPorcja jednorazowa: 1 tabletkaIlość porcji w opakowaniu: 50
w 1 porcji (1 tabletka)zawartość%ZDS
Witamina C (jako kwas askorbinowy)1000 mg1667
Sód5 mg
Owoce dzikiej róży100 mg*

Pozostałe składniki

Kwas stearynowy, sorbitol, stearynian magnezu, guma celulozowa, krzemionka

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
45,90 zł

Ashwagandha o wysokiej standaryzacji witanolidów w wegańskich kapsułkach. Adaptogen, zmniejsza poziom stresu.

Kupuję
Swanson
13,00 zł

Koenzym Q10 - potężny, naturalny przeciwutleniacz, wspomagający procesy produkcji energii.

Kupuję
Source Naturals
159,00 zł

Suplement diety poprawiający samopoczucie. Zmniejsza napięcie nerwowe oraz wspomaga pamięć.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Efektywna dawka wysoko biodostępnej miedzi w postaci chelatu. Brak GMO, laktozy, glutenu. 100% Vege.

Kupuję
Life Extension
109,00 zł

Probiotyk wzmacniający odporność, poprawiający trawienie, odbudowuje mikroflorę.

Kupuję
MZ-STORE
39,00 zł

Kapsułki z olejem rybim - najlepszym źródłem cennych kwasów omega-3 (EPA i DHA).

Kupuję

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Kwas askorbinowy

Informacja

Kwas askorbinowy – witamina C. Jej aktywna biologicznie forma to izomer L, który skręca światło spolaryzowane w prawo, jest więc prawoskrętny (nie istnieje lewoskrętna witamina C). Jest silnym przeciwutleniaczem, redukuje ilość wolnych rodników, ograniczając stres oksydacyjny, który jest czynnikiem prowadzącym do apoptozy komórek, przez co wskazywany jest jako jedna z przyczyn zwiększonego tempa starzenia się.

Wspiera funkcje układu immunologicznego, zwiększa odporność organizmu. Jest niezbędnym elementem na szlaku syntezy kolagenu, przez co korzystnie wpływa na stan tkanki łącznej. Wspiera w ten sposób również gojenie się ran oraz zwiększa wytrzymałość naczyń włosowatych. Bierze udział w przemianach tyrozyny i karnityny, a także niektórych substancji odżywczych, przez co ma wpływ na metabolizm. Może również oddziaływać na funkcje układu nerwowego, zmniejszając uczucie zmęczenia psychicznego.

Zwiększenie podaży witaminy C jest sugerowane szczególnie w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, w stanach pochorobowych oraz w celu przyspieszenia regeneracji. Wskazaniem do przyjmowania jej w zwiększonych dawkach jest również ciężka praca fizyczna oraz intensywne treningi.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Owoce

Informacja

Owoce – w botanicznym znaczeniu słowa – są organem roślinnym powstającym z ovarium słupka lub dna kwiatowego wytwarzającym nasiona i stanowiącym ich naturalną osłonę. W większości są to produkty drzew i krzewów (za wyjątkiem owoców roślin zielnych takich jak jagoda, truskawka, poziomka ananasowa). W znaczeniu kulinarnym, jest to jadalna część rośliny. Do najbardziej popularnych owoców należą jabłka, śliwy, pomarańcze, banany, truskawki, jagody, i cały szereg innych owoców. Większość z nich nadaje się do spożycia w stanie surowym, charakteryzują się smakiem słodkawym, a nawet słodkim, także kwaśnym. Niektóre można spożywać przez cały rok (np. w postaci mrożonek), lub wykonywać z nich przetwory: soki, kompoty, powidła i dżemy. Owoce są źródłem witamin, w szczególności kwasu askorbinowego i beta-karotenu. W ich składzie znajdują się flawonoidy, błonnik oraz składniki mineralne. W większości są niskokaloryczne. Zawierają łatwo przyswajalne cukry.

Ekstrakty ze sproszkowanych owoców, w kompleksach witaminowych, dostępne na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Nowatorskie metody terapii depresji – farmakologia to nie wszystko

Nowatorskie metody terapii depresji – farmakologia to nie wszystko

Niedawny tekst miałem przyjemność poświęcić najpopularniejszym i najlepiej znanym społeczeństwu technikom terapii zaburzeń depresyjnych. Dziś, zgodnie z...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027