Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Smart Bar Smart Bar

PhD Smart Bar to smakowita przekąska charakteryzująca się wysoką zawartością białka oraz minimalną ilością cukrów. Zdrowszy zamiennik konwencjonalnych batonów nie zawiera również oleju palmowego oraz GMO, a za jego wyśmienity smak odpowiada duża zawartość polioli. Baton stanowi idealną przekąskę dla osób chcących dostarczyć pełnowartościowego źródła białka, pochodzącego z mleka oraz soi, bez wysokiej zawartości cukrów w produkcie.

Wysoka zawartość protein
Baton jest źródłem protein pochodzących z białek mlecznych, hydrolizatu kolagenu oraz izolatu białek sojowych. Takie połączenie dostarcza aż 20 g białka w porcji, co skutecznie może zahamować aktywność procesów katabolicznych i nasilić anabolizm oraz pomóc uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na ten makroskładnik. Przekąska idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie, które potrzebują uzupełnić energię i proteiny w szybki i wygodny sposób.

Niska zawartość cukrów
Batonik dostarcza mniej niż 2 gramy cukru na 100 g, gdzie w przeliczeniu na porcję są to wartości marginalne, sięgające około 0,6g. W przekąsce jako zamiennik cukru zastosowano poliole, które charakteryzują się niższą kalorycznością oraz indeksem glikemicznym. Takie rozwiązanie pozwala na ograniczenie wahań poziomu glukozy we krwi, a także pozwala zredukować ilość konsumowanych kalorii, co ułatwia utrzymywanie odtłuszczonej sylwetki.

Bez dodatku oleju palmowego i GMO
Nadmiar utwardzonego oleju palmowego w diecie może niekorzystnie wpływać na zdrowie układu sercowo-naczyniowego za sprawą podniesienia stężenia lipoprotein o niskiej i bardzo niskiej gęstości (LDL i VLDL). Olej palmowy może także wpływać negatywnie na stężenie trójglicerydów, przez co może podnosić ryzyko chorób układu krążeniowego. Dodatkowo batonik pozbawiony jest składników pochodzących z upraw genetycznie modyfikowanych (GMO).

Podsumowując, PHD Smart Bar to wysokobiałkowy batonik, który pozwala szybko i wygodnie dostarczyć 20 g protein. Charakteryzuje się niską zawartością cukrów, brakiem dodatku oleju palmowego oraz GMO. Idealnie sprawdzi się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnych batonów oraz dla osób aktywnych fizycznie chcących uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na białko.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Smart Bar Smart Bar 64g
PhD Performance Nutrition
7,90 zł

Smart Bar 64g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

7,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Dostarcza aż 20g białka pochodzącego z trzech źródeł
  • Idealna przekąska dla osób aktywnych
  • Słodzony naturalnymi poliolami
  • Brak dodatku oleju palmowego
  • Mniej niż 1 g cukru
  • Wolny od GMO
  • Pyszne smaki

PhD Smart Bar to smakowita przekąska charakteryzująca się wysoką zawartością białka oraz minimalną ilością cukrów. Zdrowszy zamiennik konwencjonalnych batonów nie zawiera również oleju palmowego oraz GMO, a za jego wyśmienity smak odpowiada duża zawartość polioli. Baton stanowi idealną przekąskę dla osób chcących dostarczyć pełnowartościowego źródła białka, pochodzącego z mleka oraz soi, bez wysokiej zawartości cukrów w produkcie.

Wysoka zawartość protein
Baton jest źródłem protein pochodzących z białek mlecznych, hydrolizatu kolagenu oraz izolatu białek sojowych. Takie połączenie dostarcza aż 20 g białka w porcji, co skutecznie może zahamować aktywność procesów katabolicznych i nasilić anabolizm oraz pomóc uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na ten makroskładnik. Przekąska idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie, które potrzebują uzupełnić energię i proteiny w szybki i wygodny sposób.

Niska zawartość cukrów
Batonik dostarcza mniej niż 2 gramy cukru na 100 g, gdzie w przeliczeniu na porcję są to wartości marginalne, sięgające około 0,6g. W przekąsce jako zamiennik cukru zastosowano poliole, które charakteryzują się niższą kalorycznością oraz indeksem glikemicznym. Takie rozwiązanie pozwala na ograniczenie wahań poziomu glukozy we krwi, a także pozwala zredukować ilość konsumowanych kalorii, co ułatwia utrzymywanie odtłuszczonej sylwetki.

Bez dodatku oleju palmowego i GMO
Nadmiar utwardzonego oleju palmowego w diecie może niekorzystnie wpływać na zdrowie układu sercowo-naczyniowego za sprawą podniesienia stężenia lipoprotein o niskiej i bardzo niskiej gęstości (LDL i VLDL). Olej palmowy może także wpływać negatywnie na stężenie trójglicerydów, przez co może podnosić ryzyko chorób układu krążeniowego. Dodatkowo batonik pozbawiony jest składników pochodzących z upraw genetycznie modyfikowanych (GMO).

Podsumowując, PHD Smart Bar to wysokobiałkowy batonik, który pozwala szybko i wygodnie dostarczyć 20 g protein. Charakteryzuje się niską zawartością cukrów, brakiem dodatku oleju palmowego oraz GMO. Idealnie sprawdzi się jako zdrowsza alternatywa dla konwencjonalnych batonów oraz dla osób aktywnych fizycznie chcących uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na białko.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 64 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna238 kcal*
Tłuszcze11.0 g*
-w tym kwasy nasycone7.0 g*
Węglowodany 23.0 g*
-w tym cukry0,6 g*
-w tym poliole20.0 g*
Błonnik2.0 g*
Białko20.0 g*
Sól0.33 g*
*Wartości podane w tabeli mogą różnić się w zależności od wybranej wersji smakowej.

Pozostałe składniki

Carmel crunch: mieszanka białek [białko mleka, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego], warstwa karmelowa [słodzik (maltitol), mleko skondensowane, masło kakaowe, woda, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromaty, sól, kolor (karamel prosty)], masa kakaowa, słodzik (maltitol), chrupki sojowe [izolat białek sojowych, mąka ryżowa, ekstrakt słodu jęczmiennego (gluten), sól], humektant (glicerol), woda, masło kakaowe, olej kokosowy, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa), substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), naturalny aromat waniliowo-burbonowy, barwnik (beta-karoten). 31% ciemnej czekolady.

Pozostałe składniki mogą różnić się w zależności od wybranej wersji smakowej.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
48,00 zł

Mieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.

Kupuję
Scitec
309,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Scitec
135,00 zł
(3)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Scitec
175,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Olimp
49,00 zł

Połączenie węglowodanów i białek zwierzęcych. Przyspiesza budowę masy mięśniowej oraz zwiększa siłę.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Nowatorskie metody terapii depresji – farmakologia to nie wszystko

Nowatorskie metody terapii depresji – farmakologia to nie wszystko

Niedawny tekst miałem przyjemność poświęcić najpopularniejszym i najlepiej znanym społeczeństwu technikom terapii zaburzeń depresyjnych. Dziś, zgodnie z...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027