Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Veggie Protein Complex Veggie Protein Complex

Olimp Veggie Protein Complex to odżywka białkowa zawierające aż trzy źródła białka pochodzenia roślinnego - z grochu, brązowego ryżu i pestek dyni. Idealnie sprawdzi się w przypadku wegan i wegetarian oraz osób, które mają problem z trawieniem białka pochodzenia zwierzęcego.

Białko to podstawowy budulec nie tylko dla mięśni. Białko buduje również tkankę łączną, narządy czy też wykorzystywane jest do produkcji hormonów. Odpowiednia podaż tego makroskładnika w diecie wspiera procesy anaboliczne i poprawia regenerację mięśniową. Aminokwasy, z których zbudowane jest białko, pomagają odbudować i wzmocnić tkankę mięśniową, która ulega uszkodzeniom także przy wysiłkach takich jak bieganie, jazda na rowerze czy pływanie. Dlatego wbrew powszechnej opinii nie muszą być stosowane tylko przez bywalców siłowni, ale także przez osoby wykonujące wysiłek o długim czasie trwania.

Zapotrzebowanie na białko zwiększa się wraz ze wzrostem aktywności fizycznej, zwłaszcza przy treningach oporowych. Optymalna podaż białka w diecie zależy także od ilości posiadanej muskulatury, im jej więcej tym większe zapotrzebowanie na białko.

Warto również wspomnieć o pozytywnym wpływie podaży białka podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Białko jest makroskładnikiem o wysokim indeksie sytości, przez co skutecznie pomaga utrzymać założenia diety. Ponadto odpowiednia podaż białka chroni przed katabolizmem, czyli procesem rozpadu białek mięśniowych na pojedyncze aminokwasy (na ten proces szczególnie narażone są osoby będące w deficycie kalorycznym). Katabolizm prowadzi do spadku masy mięśniowej i pogorszenia kompozycji ciała.

Osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często mają problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka. Preparat ten skutecznie pomoże uzupełnić dzienną podaż białka - jedna porcja dostarcza 20g wysokiej jakości protein pochodzenia roślinnego. Producent postawił na trzy źródła aminokwasów i umieścił w produkcie białko z grochu, brązowego ryżu i pestek dyni. Takie połączenie zapewnia dostarczenie wszystkich niezbędnych aminokwasów, w tym BCAA, czyli aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym.

BCAA promują procesy anaboliczne i chronią mięśnie przed rozpadem. W skład BCAA wchodzą trzy aminokwasy: leucyna, izoleucyna i walina. Leucyna jest aminokwasem, którego wysoki poziom w krwioobiegu promuje procesy anaboliczne i syntezę białek mięśniowych, niezależnie od poziomu innych aminokwasów. Jednak oprócz BCAA do budowy masy mięśniowej potrzebujemy reszty niezbędnych aminokwasów (EAA), które również znajdują się w białkach zawartych w suplemencie.

Dokładnie dobrane składniki roślinne, które zapewniają odpowiedni aminogram nie ustępują jakością produktom pochodzenia zwierzęcego. Przydatność odżywki białkowej skomponowanej z białek roślinnych docenią także osoby, które mają problemy z trawieniem białek mlecznych lub alergię na produkty mleczne. Zaletą białek roślinnych jest także niska zawartość cukrów i tłuszczów w produkcie, co ułatwia trawienie i przyśpiesza wchłanianie aminokwasów.

Białko z grochu – jest bogate we wszystkie niezbędne aminokwasy, jedynym ograniczeniem jest ilość zawartej w nim metioniny, jednak posiada za to wysoką zawartość aminokwasów BCAA. Ponadto w jednym z badań porównujących spożycie białka serwatkowego z białkiem z grochu zauważono znacznie większe przyrosty w grupie spożywającej białko roślinne.

Białko z ryżu brązowego - posiada wysoką zawartość metioniny, dlatego idealnie komponuje się z białkiem z grochu i zapewnia mieszankę o wysokiej jakości. Posiada także wysoką zawartość glutaminy, wspierającej regenerację tkanki mięśniowej.

Białko z pestek dyni – dostarcza sporych ilości leucyny, argininy i proliny. Zapewnia bodziec do wzrostu mięśni i tkanek łącznych wchodzących w skład ścięgien i więzadeł.

Wyselekcjonowane roślinne źródła białek zapewniają odpowiedni aminogram, gwarantujący skuteczność działania i uzyskania pożądanych efektów. Posiada zarówno wysokie ilości aminokwasów BCAA, jak i EAA

Podsumowując Olimp Veggie Protein Complex to mieszanka trzech roślinnych źródeł białka, które wzajemnie się uzupełniają tworząc produkt o wysokiej jakości. Produkt zawiera niezbędne aminokwasy i wysokie ilości BCAA. Polecany dla wegan i wegetarian oraz osób zmagających się z problemem trawienia białek mlecznych.

 

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Veggie Protein Complex Veggie Protein Complex 500g
OLIMP
75,00 zł

Veggie Protein Complex 500g

Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Zawiera białko z grochu, ryżu brązowego i pestek dyni
  • Pomaga uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na białko
  • Doskonała odżywka dla wegan i wegetarian
  • Wysoka zawartość aminokwasów BCAA
  • Zawiera jedynie roślinne źródła białka
  • Wspiera budowę masy mięśniowej
  • Zapewnia optymalny aminogram
  • Opakowanie zawiera 28 porcji
  • Słodzony ksylitolem i stewią
  • Nie zawiera soi i nabiału
  • 20 g białka w 1 porcji
  • Promuje anabolizm

Olimp Veggie Protein Complex to odżywka białkowa zawierające aż trzy źródła białka pochodzenia roślinnego - z grochu, brązowego ryżu i pestek dyni. Idealnie sprawdzi się w przypadku wegan i wegetarian oraz osób, które mają problem z trawieniem białka pochodzenia zwierzęcego.

Białko to podstawowy budulec nie tylko dla mięśni. Białko buduje również tkankę łączną, narządy czy też wykorzystywane jest do produkcji hormonów. Odpowiednia podaż tego makroskładnika w diecie wspiera procesy anaboliczne i poprawia regenerację mięśniową. Aminokwasy, z których zbudowane jest białko, pomagają odbudować i wzmocnić tkankę mięśniową, która ulega uszkodzeniom także przy wysiłkach takich jak bieganie, jazda na rowerze czy pływanie. Dlatego wbrew powszechnej opinii nie muszą być stosowane tylko przez bywalców siłowni, ale także przez osoby wykonujące wysiłek o długim czasie trwania.

Zapotrzebowanie na białko zwiększa się wraz ze wzrostem aktywności fizycznej, zwłaszcza przy treningach oporowych. Optymalna podaż białka w diecie zależy także od ilości posiadanej muskulatury, im jej więcej tym większe zapotrzebowanie na białko.

Warto również wspomnieć o pozytywnym wpływie podaży białka podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Białko jest makroskładnikiem o wysokim indeksie sytości, przez co skutecznie pomaga utrzymać założenia diety. Ponadto odpowiednia podaż białka chroni przed katabolizmem, czyli procesem rozpadu białek mięśniowych na pojedyncze aminokwasy (na ten proces szczególnie narażone są osoby będące w deficycie kalorycznym). Katabolizm prowadzi do spadku masy mięśniowej i pogorszenia kompozycji ciała.

Osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często mają problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka. Preparat ten skutecznie pomoże uzupełnić dzienną podaż białka - jedna porcja dostarcza 20g wysokiej jakości protein pochodzenia roślinnego. Producent postawił na trzy źródła aminokwasów i umieścił w produkcie białko z grochu, brązowego ryżu i pestek dyni. Takie połączenie zapewnia dostarczenie wszystkich niezbędnych aminokwasów, w tym BCAA, czyli aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu bocznym.

BCAA promują procesy anaboliczne i chronią mięśnie przed rozpadem. W skład BCAA wchodzą trzy aminokwasy: leucyna, izoleucyna i walina. Leucyna jest aminokwasem, którego wysoki poziom w krwioobiegu promuje procesy anaboliczne i syntezę białek mięśniowych, niezależnie od poziomu innych aminokwasów. Jednak oprócz BCAA do budowy masy mięśniowej potrzebujemy reszty niezbędnych aminokwasów (EAA), które również znajdują się w białkach zawartych w suplemencie.

Dokładnie dobrane składniki roślinne, które zapewniają odpowiedni aminogram nie ustępują jakością produktom pochodzenia zwierzęcego. Przydatność odżywki białkowej skomponowanej z białek roślinnych docenią także osoby, które mają problemy z trawieniem białek mlecznych lub alergię na produkty mleczne. Zaletą białek roślinnych jest także niska zawartość cukrów i tłuszczów w produkcie, co ułatwia trawienie i przyśpiesza wchłanianie aminokwasów.

Białko z grochu – jest bogate we wszystkie niezbędne aminokwasy, jedynym ograniczeniem jest ilość zawartej w nim metioniny, jednak posiada za to wysoką zawartość aminokwasów BCAA. Ponadto w jednym z badań porównujących spożycie białka serwatkowego z białkiem z grochu zauważono znacznie większe przyrosty w grupie spożywającej białko roślinne.

Białko z ryżu brązowego - posiada wysoką zawartość metioniny, dlatego idealnie komponuje się z białkiem z grochu i zapewnia mieszankę o wysokiej jakości. Posiada także wysoką zawartość glutaminy, wspierającej regenerację tkanki mięśniowej.

Białko z pestek dyni – dostarcza sporych ilości leucyny, argininy i proliny. Zapewnia bodziec do wzrostu mięśni i tkanek łącznych wchodzących w skład ścięgien i więzadeł.

Wyselekcjonowane roślinne źródła białek zapewniają odpowiedni aminogram, gwarantujący skuteczność działania i uzyskania pożądanych efektów. Posiada zarówno wysokie ilości aminokwasów BCAA, jak i EAA

Podsumowując Olimp Veggie Protein Complex to mieszanka trzech roślinnych źródeł białka, które wzajemnie się uzupełniają tworząc produkt o wysokiej jakości. Produkt zawiera niezbędne aminokwasy i wysokie ilości BCAA. Polecany dla wegan i wegetarian oraz osób zmagających się z problemem trawienia białek mlecznych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 28 gIlość porcji w opakowaniu: ok 17
w 1 porcji (28 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna109 kcal-
Tłuszcz1,7 g-
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g-
Węglowodany3,1 g-
-w tym cukry< 0,5 g -
Błonnik0,5 g //1,5 g*-
Białko20 g-
Sól0,50 g-
*Dla smaku neurtalnego.

Pozostałe składniki

Substancja słodząca - ksylitol; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (do smaku czekoladowego), fruktooligosacharydy, środki aromatyzujące (do wszystkich smaków, z wyjątkiem neutralnego), zagęszczacz - guma ksantanowa, substancja słodząca - glikozydy stewiolowe.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Eve
Eve
NOW FOODS
129,00 zł
więcej
Super Cuts 3
Super Cuts 3
UNIVERSAL
65,00 zł
więcej
7-OXO
7-OXO
BRAWN
139,00 zł
więcej
Natural Sterol Complex
Natural Sterol Complex
UNIVERSAL
65,00 zł
więcej
Thermoxyn
Thermoxyn
IFORCE
129,00 zł
więcej
Thermo Shape 2.0
Thermo Shape 2.0
ACTIVLAB
39,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Salt

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>