Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Whey 100 Whey 100

Whey 100 zawiera 100% koncentratu białka serwatkowego o najwyższej jakości, który jest doskonałym źródłem pełnowartościowych protein zwierzęcych. Preparat jest bogaty we wszelkie aminokwasy niezbędne do budowy włókien mięśniowych, w tym BCAA i L-Glutaminę. Whey 100 znakomicie się rozpuszcza i szybko wchłania, natomiast zawarte w nim proteiny serwatkowe intensywnie stymulują procesy anaboliczne prowadzące do rozbudowy mięśni.

Whey 100 zawiera koncentrat białka serwatki o stężeniu czystego białka powyżej 80%. Preparat jest wytwarzany w procesie ultrafiltracji, co sprawia, że charakteryzuje się bardzo niską zawartością tłuszczu i laktozy. Do produkcji wykorzystany został najwyższej jakości koncentrat białek serwatkowych, który jest wysoko oczyszczonym i szybkodziałającym źródłem pełnowartościowych protein. Preparat zawiera wyłącznie białko serwatkowe, bez niepotrzebnych dodatków, które obniżają zawartość protein w produkcie. Koncentrat białek serwatki jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej efektywnych protein pochodzenia naturalnego. Whey 100 znakomicie uzupełnia niedobór białka, który pojawia się przy zwiększonym zapotrzebowaniu na nie, zwłaszcza w sportach wyczynowych, kulturystyce oraz podczas stosowania diet redukcyjnych. Użyty do produkcji najwyższej klasy surowiec w formie instant wyróżnia się wysoką wartością biologiczną (BV104) oraz znakomitą czystością i rozpuszczalnością.

Skoncentrowane białko serwatkowe zawarte w Whey 100 jest bardzo łatwo absorbowane przez organizm. Z uwagi na wyjątkową szybkość trawienia i wchłaniania, najważniejsze aminokwasy anaboliczne błyskawicznie docierają do mięśni. Bardzo wysoka zawartość szybko uwalnianej L-Leucyny działa jak starter procesów anabolicznych. Intensywny napływ składników budulcowych wpływa na pobudzenie syntezy białek mięśniowych, co zwiększa jej intensywność nawet do 70%. Reszta aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i L-Glutamina ograniczają jednocześnie niekorzystne reakcje kataboliczne. Dzięki przewadze procesów anabolicznych możliwe jest budowanie najwyższej jakości masy mięśniowej. Whey 100 to także wyszukane, niebanalne i starannie opracowane smaki. Unikalna jakość oraz skład WHEY 100 w znacznym stopniu przewyższają właściwości innych tego typu produktów.

Whey 100 to uniwersalny preparat dla każdego, doskonały do codziennego uzupełniania białka szybko dostarczającego dużej ilości aminokwasów, które są niezbędne do wzrostu mięśni anabolicznych. Ten produkt to bogactwo najważniejszych składników wykazujących działanie anaboliczne, których poziom jest bardzo ważny dla tempa rozbudowy muskulatury i regeneracji potreningowej. Stosowanie Whey 100 do 1,5 h po zakończeniu ćwiczeń sprawia, że mięśnie szybko uzyskują zastrzyk niezbędnego budulca oraz mocny impuls do wzrostu. Preparat ten pozwala również na zwiększanie wartości odżywczej posiłków oraz na uzupełnianie ich w dodatkowe łatwo strawne białko. Osoby o wolniejszej przemianie materii powinny stosować preparat przed snem oraz między posiłkami, dzięki czemu można znacznie poprawić metabolizm.

InStock
5 2
5

Bardzo dobre białeczko. Cena też spoko.
5

najlepsze bialko jakie pilem i kazdy smak jest zajebisty nie pilem tylko advocatu ale niedlugo robie u was zamowienie wiec bedzie okazja by wyprubowac pozdro
Since 2005
Dodaj do koszyka
Whey 100 Whey 100 30g
Trec
4,60 zł

Whey 100 30g

5 na podstawie 2 opinii ilość: 30g

Wszystkie gramatury:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-03
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
4,60 złz VAT

od 3 sztuk tylko 4,51 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Czysty koncentrat białka serwatkowego
  • Najlepsze białko dla wzrostu mięśni
  • Znakomita wchłanialność
  • Szeroka gama wyszukanych smaków
  • Szybsza regeneracja
  • Łatwiejsza redukcja tkanki tłuszczowej
  • Wzrost siły

Whey 100 zawiera 100% koncentratu białka serwatkowego o najwyższej jakości, który jest doskonałym źródłem pełnowartościowych protein zwierzęcych. Preparat jest bogaty we wszelkie aminokwasy niezbędne do budowy włókien mięśniowych, w tym BCAA i L-Glutaminę. Whey 100 znakomicie się rozpuszcza i szybko wchłania, natomiast zawarte w nim proteiny serwatkowe intensywnie stymulują procesy anaboliczne prowadzące do rozbudowy mięśni.

Whey 100 zawiera koncentrat białka serwatki o stężeniu czystego białka powyżej 80%. Preparat jest wytwarzany w procesie ultrafiltracji, co sprawia, że charakteryzuje się bardzo niską zawartością tłuszczu i laktozy. Do produkcji wykorzystany został najwyższej jakości koncentrat białek serwatkowych, który jest wysoko oczyszczonym i szybkodziałającym źródłem pełnowartościowych protein. Preparat zawiera wyłącznie białko serwatkowe, bez niepotrzebnych dodatków, które obniżają zawartość protein w produkcie. Koncentrat białek serwatki jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej efektywnych protein pochodzenia naturalnego. Whey 100 znakomicie uzupełnia niedobór białka, który pojawia się przy zwiększonym zapotrzebowaniu na nie, zwłaszcza w sportach wyczynowych, kulturystyce oraz podczas stosowania diet redukcyjnych. Użyty do produkcji najwyższej klasy surowiec w formie instant wyróżnia się wysoką wartością biologiczną (BV104) oraz znakomitą czystością i rozpuszczalnością.

Skoncentrowane białko serwatkowe zawarte w Whey 100 jest bardzo łatwo absorbowane przez organizm. Z uwagi na wyjątkową szybkość trawienia i wchłaniania, najważniejsze aminokwasy anaboliczne błyskawicznie docierają do mięśni. Bardzo wysoka zawartość szybko uwalnianej L-Leucyny działa jak starter procesów anabolicznych. Intensywny napływ składników budulcowych wpływa na pobudzenie syntezy białek mięśniowych, co zwiększa jej intensywność nawet do 70%. Reszta aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i L-Glutamina ograniczają jednocześnie niekorzystne reakcje kataboliczne. Dzięki przewadze procesów anabolicznych możliwe jest budowanie najwyższej jakości masy mięśniowej. Whey 100 to także wyszukane, niebanalne i starannie opracowane smaki. Unikalna jakość oraz skład WHEY 100 w znacznym stopniu przewyższają właściwości innych tego typu produktów.

Whey 100 to uniwersalny preparat dla każdego, doskonały do codziennego uzupełniania białka szybko dostarczającego dużej ilości aminokwasów, które są niezbędne do wzrostu mięśni anabolicznych. Ten produkt to bogactwo najważniejszych składników wykazujących działanie anaboliczne, których poziom jest bardzo ważny dla tempa rozbudowy muskulatury i regeneracji potreningowej. Stosowanie Whey 100 do 1,5 h po zakończeniu ćwiczeń sprawia, że mięśnie szybko uzyskują zastrzyk niezbędnego budulca oraz mocny impuls do wzrostu. Preparat ten pozwala również na zwiększanie wartości odżywczej posiłków oraz na uzupełnianie ich w dodatkowe łatwo strawne białko. Osoby o wolniejszej przemianie materii powinny stosować preparat przed snem oraz między posiłkami, dzięki czemu można znacznie poprawić metabolizm.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Wielkość opakowania: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 1
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1620 kJ/382 kcal19%
Białko81,20 g162%
Węglowodany7,80 g3%
w tym cukry1,80 g2%
Tłuszcz2,90 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,70 g9%
Sól0,65 g11%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Koncentrat Białka Serwatkowego (z mleka)94,65 g*

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-wiśniowego, czekoladowo-sezamowego, czekoladowo-kokosowego, kremu czekoladowo-orzechowego, czekoladowo-pomarańczowego i piernikowego; regulatory kwasowości dla smaku truskawkowego i malinowego – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; aromaty; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancja słodząca – sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego, bananowego, ciasteczkowego, pinacolada, advocat i masła orzechowego – beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego i malinowego – czerwień koszenilowa A, barwnik dla smaku masła orzechowego – karmel amoniakalny.

Ostatnia ocena

Olex

Bardzo dobre białeczko. Cena też spoko.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
59,00 zł

Wieloskładnikowy suplement diety, który skutecznie wspomaga zdrowie stawów oraz tkanki łącznej.

Kupuję
Apollo's Hegemony
89,00 zł
(1)

Forskolina wspiera odchudzanie, budowę suchej masy mięśniowej oraz produkcję testosteronu.

Kupuję
Franky's Bakery
21,00 zł

Przepyszny słodki sos, idealny do ulubionych fit-deserów. Całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów.

Kupuję
Feel Free Nutrition
9,90 zł

Wegańska, bezglutenowa owsianka wzbogacona proteinami z soi i grochu. Bez dodatku cukru, słodzona stewią.

Kupuję
Feel Free Nutrition
9,90 zł

Przepyszny zamiennik pełnowartościowego posiłku w postaci wysokobiałkowej owsianki. Kilka opcji smakowych.

Kupuję
  • Popularny
YamBam
Body Attack
9,90 zł
(2)

Kultowy baton YamBam. Wyśmienita wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej
Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej
Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

W ostatniej części artykułu przedstawione zostaną kolejne wybrane kontrolowane i randomizowane interwencje dietetyczne, które przeprowadzono do chwili...

czytaj więcej
Jak pozbyć się migreny cz. 2

Jak pozbyć się migreny cz. 2

W poprzednim wpisie zwrócono uwagę na znaczenie transportu i metabolizmu glukozy w mózgu podczas ataków migreny. W  tym wpisie zostaną przybliżone...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027