Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Pasta Migdałowa Pasta Migdałowa 500g
Soncone
39,00 zł
Magazyn: eu

Pasta Migdałowa 500g

Soncone 5 (2 opinii)

od 3 sztuk tylko: 38,22 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 700g
Bez dodatków
Naturalny
Wegetariański
Wegański
Stara cena: 48,00 zł
39,00 zł z VAT
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
  • Zawiera składniki o działaniu kardioprotekcyjnym
  • Doskonały dodatek w diecie na „masę”
  • Produkt naturalnego pochodzenia
  • Nie zawiera dodatku cukru i soli
  • Nie zawiera tłuszczu palmowego
  • Zdrowa i smaczna przekąska
  • Jest bogatym źródłem białka
  • Zawiera zdrowe tłuszcze

Pasta migdałowa Soncone to w 100% naturalny produkt wysokiej jakości, wytwarzany z migdałów prażonych w skórce, pozbawiony cukru, soli i tłuszczu palmowego. Migdały są bogactwem składników odżywczych charakteryzujących się prozdrowotnym oddziaływaniem na orgiazm człowieka.

Orzechy jadalne są coraz częstszym składnikiem diety człowieka. Wynika to z coraz większej świadomości konsumentów o ich dobroczynnym działaniu, które zostało udokumentowane w różnych badaniach naukowych, ale również wiąże się z ich łatwiejszą dostępnością. Jedne z najczęściej spożywanych orzechów to migdały, które są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego.

Dominującym składnikiem migdałów stanowiącym od ok. 50 g/100 g jest tłuszcz, ale uwagę zwraca też wysoka zawartość białka wynosząca ok. 20g w 100 g. Z punktu widzenia dietetycznego i zdrowotnego najbardziej istotne są zawarte w orzechach makro- i mikroskładniki, które w pojedynkę lub wskutek współdziałania z innymi składnikami pożywienia, odpowiadają za działania profilaktyczne bądź nawet lecznicze orzechów migdałowca.

Klienci o produkcie
pokaż wszystkie recenzje tego produktu
Najsmaczniejsze masło migdałowe jakie jadłem. Po otwarciu trzeba dobrze wymieszać gdyż na wierzchu znajduje się olej. Cena bardzo dobra do jakości. Zamówiłem odrazu 3 opakowania na zapas bo była promocja.
25/05/2020 Łukasz

Ilości białka zawartego w migdałach są zbliżone bądź znacznie większe od zawartości tego składnika w produktach pochodzenia zwierzęcego. Choć białko orzechów nie jest składnikiem o wysokiej wartości biologicznej, to z uwagi na niski udział lizyny w stosunku do argininy, uznano je za czynnik sprzyjający zmniejszeniu ryzyka rozwoju chorób krążeniowych.

Wiele badań naukowych wskazujących na prozdrowotne oddziaływanie orzechów wiąże te działania z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu zawartego w orzechach. Z żywieniowego punktu widzenia istotny jest kwas α-linolenowy, który działa przeciwzapalnie, poprawia gospodarkę lipidową krwi redukując poziom cholesterolu frakcji LDL oraz triacylogliceroli, a dzięki temu jest czynnikiem obniżającym ciśnienie tętnicze krwi, ryzyko stanu zapalnego naczyń krwionośnych oraz pojawienia się chorób układu sercowo-naczyniowego.

Do innych najważniejszych składników zawartych w migdałach, które korzystnie wpływają na organizm człowieka i uznane są jako biologicznie aktywne, zaliczyć można: witaminę B2, wolne aminokwasy (głównie L-arginina), błonnik pokarmowy, potas, magnez, miedź, kwas foliowy, przeciwutleniacze (tokoferole, polifenole, flawonoidy) oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe.). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom spożywanie migdałów może wpływać na zapobieganie chorobom serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo.

Kwas foliowy odgrywa istotną rolę w detoksykacji homocysteiny - aminokwasu zawierającego siarkę, która ma właściwości aterogenne i gromadzi się w osoczu w przypadku deficytowego stężenia kwasu foliowego. Hiperhomocysteinemia uważania za niezależny czynnik ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, neurodegeneracyjnych, wad rozwojowych płodu oraz nowotworów.

Odpowiedni poziom spożycia magnezu i miedzi poprawia insulinooporność, zapobiega nadciśnieniu tętniczemu i arytmii serca, cukrzycy typu 2 oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowanie śródbłonka naczyniowego. Błonnik pokarmowy obniża poziom glikemii poposiłkowej, na skutek jego fermentacji powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, co zapobiega powstaniu stanu zapalnego. Oprócz tego, bierze udział w obniżaniu poziom LDL w surowicy krwi, a dzięki temu wykazuje działanie profilaktyczne w przeciwdziałaniu chorobom układu sercowo-naczyniowego.

L-arginina jest prekursorem tlenku azotu przyczyniającym się do poprawy elastyczności naczyń krwionośnych, zależnych od śródbłonka. Wysoki stosunek argininy do lizyny obniża poziom LDL w osoczu krwi, co uważa się za czynnik sprzyjający zmniejszeniu ryzyka rozwoju chorób krążeniowych.

Orzechy znane są też jako źródło antyoksydantów niezbędnych do ochrony przed stresem oksydacyjnym. Migdały są przede wszystkim dobrym źródłem α-tokoferolu uznanego jako istotny czynnik przeciwmiażdżycowy. Spośród innych składników o właściwościach przeciwutleniających wymienia się różne związki polifenolowe, np. antocyjany, flawonoidy, lignany, naftochinony, kwasy fenolowe, a w szczególności kwas galusowy, proantocyjanidyny i taniny. Antyoksydanty zapobiegają powstaniu stanu zapalnego, na skutek właściwości przeciwutleniających oraz modulacji szlaków przesyłania sygnałów, w tym wpływu na czynnik transkrypcji jądrowej, co skutkuje m.in. modulowaniem genów zapalnych makrofagów. W osoczu przywracają prawidłowy stosunek utlenionego do zredukowanego glutationu oraz poprawiają odpowiedzi komórek β na glukozę i działanie insuliny, a także zwiększają odporność LDL na oksydację.

Podsumowując, Pasta migdałowa Soncone to produkt, który może stać się doskonałym urozmaiceniem diety w każdym okresie. Pastą migdałową możecie posmarować świeże pieczywo, wafle ryżowe, urozmaicić większość potraw mięsnych, przepleść z przetworami owocowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę lub zjeść łyżeczką jako smakołyk.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
w 1 porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna149 kcal7,5%
Białko5,5 g7,9%
Węglowodany1,8 g0,6%
- Cukry1,22 g2,4%
Tłuszcz13,2 g18,9%
- Kwasy tłuszczowe nasycone1 g4,3%
Sól< 0,01 g< 0,1%
Błonnik2,95 g8,4%

Pozostałe składniki

-

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Biohacking – przewodnik dla początkujących

Biohacking – przewodnik dla początkujących

Biohacking, definiowany jako ulepszanie swojego życie poprzez łączenie wpływu nauki, technologii i natury, szybko zajmuje czołowe miejsce...

czytaj więcej

Kebab – ile to kalorii?

Kebab – ile to kalorii?

Każdemu z Nas zdarzy się co jakiś czas spożyć fast-foody. Są to burgery, zapiekanki, kebaby, pity i różne inne przekąski. O ile z kanapką z McD. nie ma...

czytaj więcej

Mimetyki insuliny – regulacja gospodarki cukrowej

Mimetyki insuliny – regulacja gospodarki cukrowej

Mimetyki insuliny są to środki, które naśladują działanie insuliny, powodując tym samym obniżenie poziomu cukru we krwi. Zwiększają one wrażliwość...

czytaj więcej

Prędkość vs tarcie, czyli czego nauczyłem się od Scota Mendelsona

Prędkość vs tarcie, czyli czego nauczyłem się od Scota Mendelsona

Prędkość a tarcie – czym się różnią i w jaki sposób wykorzystać tarcie do budowania wyniku? Wielu z Was zapewne kojarzy metodę Dynamic Effort lub...

czytaj więcej

Koenzym Q10 może leczyć koronawirusa?

Koenzym Q10 może leczyć koronawirusa?

Koenzym Q10 jest związkiem, który zmniejsza ryzyko wielu czynników chorobowych. Wpływa m.in. na zapobieganie powstawaniu wolnych...

czytaj więcej

Bylica efektywna przeciwko koronawirusowi?

Bylica efektywna przeciwko koronawirusowi?

Międzynarodowa grupa badawcza jako pierwsza wykazała skuteczność terapii opartej na artemizyninie w stosunku do ciężkiego ostrego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby
Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027