Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Lecithin 1200mg Lecithin 1200mg

Now Foods Lecithin to suplement diety zawierający lecytynę sojową, która jest cennym źródłem fosfolipidów, fosfatydylocholiny, inozytolu i choliny. Wspiera pracę układu nerwowego, układu krążenia, reguluje poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz wspomaga pracę wątroby.

Lecytyny (fosfatydylocholiny) – grupa związków organicznych zaliczanych do fosfolipidów (pochodnych kwasu fosfadytowego), tj. lipidów złożonych, które oprócz reszt glicerolu i wyższych kwasów tłuszczowych zawierają resztę kwasu fosforowego związanego z zasadą azotową (w tym przypadku z choliną). Stanowią istotny składnik strukturalny błon komórkowych. Występują obficie szczególnie w tkance nerwowej, wątrobie i krwi.

Fosfatydylocholiny po raz pierwszy wyekstrahowano z żółtek jaj kurzych. Ponadto ich obecność potwierdzono w rzepaku, słoneczniku, ziarnach soi i zwierzętach morskich (głównie rybach).

Lecytyna elementem strukturalnym układu nerwowego
Fosfatydylocholiny są niezbędne dla funkcjonowania układu nerwowego człowieka, ponieważ są zasadniczym elementem strukturalnym mózgu i tkanki nerwowej -  wchodzą w skład mieliny tworzącej osłonkę dla włókien nerwowych, która to wytwarzana jest przez oligodendrocyty w ośrodkowym układzie nerwowym i przez komórki Schwanna (lemocyty) w obwodowym układzie nerwowym.

Osłonka mielinowa spełnia funkcję ochrony mechanicznej i izolatora elektrycznego aksonu, jak również zwiększa szybkość przewodzenia impulsów nerwowych, które przeskakują wzdłuż aksonu w przerwach między kolejnymi otoczkami mielinowymi.

Lecytyna dla zdrowego układu oddechowego
Jedna z form lecytyny (dipalmitoilolecytyna - DPPC) jest bardzo aktywnym związkiem powierzchniowo czynnym, istotnym składnikiem surfaktantu zmniejszającego napięcie powierzchniowe i zapobiegające sklejaniu się błon pęcherzyków płucnych.

Surfaktant w fizjologii człowieka spełnia bardzo ważną rolę. Występuje po wewnętrznej stronie pęcherzyków płucnych i zmniejsza napięcie powierzchniowe dążące do zmniejszenia objętości pęcherzyków. Dzięki temu zmniejsza opory sprężyste występujące w pracy oddechowej płuc, co jest bardzo ważne w zapobieganiu astmie i innym chorobom układu oddechowego.

Lecytyny stanowią również barierę ochronną dla ścian żołądka, zapobiegając chorobie wrzodowej.

Lecytyna źródłem choliny
Suplementacja lecytyną sojową stanowi dobre źródło bioaktywnej choliny dla organizmu człowieka, która - oprócz występowania w błonach komórkowych – odgrywa ważną rolę w przewodnictwie nerwowym jako acetylocholina (neuroprzekaźnik odpowiedzialny m.in. za kurczliwość mięśni, funkcje poznawcze i pamięci) oraz jako zapas labilnych grup metylowych, co ma niebagatelne znaczenie w usprawnianiu procesów metylacji i obniżaniu poziom homocysteiny w ustroju.

Cholina jest substancją rozpuszczalną w wodzie, uważaną za witaminę ze względu na jej istotne znaczenie biologiczne. Stanowi substrat w syntezie fosfatydylocholiny i sfingomieliny, które to są fosfolipidami budującymi błony komórkowe wszystkich komórek. Szczególnie ma to istotne znaczenie dla komórek glejowych tworzących wokół aksonów osłonkę mielinową odpowiedzialną za izolację i usprawnianie przekazywania impulsów nerwowych.

W badaniach udowodniono, iż suplementacja lecytyną wykazuje pozytywne działanie na funkcje poznawcze u osób z ich osłabieniem.

Lecytyna bierze udział w gospodarcze cholesterolem
Liczne eksperymenty potwierdziły, że lecytyna pochodząca z soi znacząco obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, podwyższając jednocześnie poziom HDL (lipoproteiny o wysokiej gęstości; tzw. „dobry cholesterol”), co przyczynia się do poprawy funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego, jak również zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu, udarom mózgu i chorobie wieńcowej.

Fosfatydyloinozytol – pochodna kwasu fosfadytowego, w której podstawnikiem jest mioinozytol (stereoizomer inozytolu); jest ważnym składnikiem fosfolipidów błon komórkowych oraz prekursorem wtórnych przekaźników (wewnątrzkomórkowych cząsteczek sygnałowych) pobudzanych przez właściwych hormon lub neuroprzekaźnik – DAG (diacylogliceroli) i IP3 (trifosforanu inozytolu). Usprawnia zatem działanie hormonów i neuroprzekaźników w ustroju.

Wspomniane wyżej mediatory biorą udział w przekazywaniu sygnałów przez GnRH (gonadoliberynę; hormon wydzielany przez podwzgórze stymulujący wydzielanie gonadotropin - LH i FSH - z płata przedniego przysadki mózgowej) oraz przez TSH (tyreotropinę; hormon wytwarzany przez przysadkę mózgową nasilający produkcję i wydzielanie hormonów tarczycy). Zatem inozytol wpływa korzystnie na produkcję testosteronu, plemników oraz hormonów tarczycy: T3 i T4, które reguluję tempo przemian metabolicznych w organizmie.

Inozytol niezwykłą witaminą
Inozytol (witamina B8) nazywany jest witaminą płodności lub witaminą szczęścia; może być syntezowany przez organizm, jednakże proces ten nie pokrywa pełnego zapotrzebowania. Inozytol jest również bardzo ważnym składnikiem spermy, reguluje cykle menstruacyjne u kobiet oraz przeciwdziała hiperinsulinemii.

Ponadto wpływa na odżywienie komórek ośrodkowego układu nerwowego, w tym mózgu oraz obniża poziom „złego” cholesterolu LDL. Ze względu na te właściwości ma zastosowanie w leczeniu choroby Alzheimera i miażdżycy. Działa uspokajająco - obniża ciśnienie tętnicze powstałe wskutek stresu – i poprawia samopoczucie.

Now Foods Lecithin to suplement diety zalecany w celu wzmocnienia systemu nerwowego, koncentracji i pamięci, do obniżenia i utrzymania właściwego poziomu cholesterolu, do poprawy wydolności mięśni. Dodatkowo lecytyna wpływa dodatnio na funkcje wątroby i układu krążenia.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Lecithin 1200mg Lecithin 1200mg 100 kaps.
Now Foods
35,00 zł

Lecithin 1200mg

Magazyn UK

Wszystkie warianty

100 kaps.
35,00 zł
200 kaps.
49,00 zł
400 kaps.
95,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Wytrzymałość:
Koncentracja:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wysoka zawartość choliny i inozytolu
  • Ekologiczna lecytyna sojowa (non-GMO)
  • Wspiera pracę układu nerwowego
  • Obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu
  • Wspomaga czynność wątroby
  • Poprawia lipidogram - podwyższa HDL
  • Wzmacnia strukturę błon komórkowych
  • Regeneruje osłonkę mielinową neurytów
  • Zwiększa szybkość przepływu informacji
  • Zapobiega niewydolności układu oddechowego
  • Tworzy barierę ochronną dla ścian żołądka
  • Promuje zdolności poznawcze i pamięć

Now Foods Lecithin to suplement diety zawierający lecytynę sojową, która jest cennym źródłem fosfolipidów, fosfatydylocholiny, inozytolu i choliny. Wspiera pracę układu nerwowego, układu krążenia, reguluje poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz wspomaga pracę wątroby.

Lecytyny (fosfatydylocholiny) – grupa związków organicznych zaliczanych do fosfolipidów (pochodnych kwasu fosfadytowego), tj. lipidów złożonych, które oprócz reszt glicerolu i wyższych kwasów tłuszczowych zawierają resztę kwasu fosforowego związanego z zasadą azotową (w tym przypadku z choliną). Stanowią istotny składnik strukturalny błon komórkowych. Występują obficie szczególnie w tkance nerwowej, wątrobie i krwi.

Fosfatydylocholiny po raz pierwszy wyekstrahowano z żółtek jaj kurzych. Ponadto ich obecność potwierdzono w rzepaku, słoneczniku, ziarnach soi i zwierzętach morskich (głównie rybach).

Lecytyna elementem strukturalnym układu nerwowego
Fosfatydylocholiny są niezbędne dla funkcjonowania układu nerwowego człowieka, ponieważ są zasadniczym elementem strukturalnym mózgu i tkanki nerwowej -  wchodzą w skład mieliny tworzącej osłonkę dla włókien nerwowych, która to wytwarzana jest przez oligodendrocyty w ośrodkowym układzie nerwowym i przez komórki Schwanna (lemocyty) w obwodowym układzie nerwowym.

Osłonka mielinowa spełnia funkcję ochrony mechanicznej i izolatora elektrycznego aksonu, jak również zwiększa szybkość przewodzenia impulsów nerwowych, które przeskakują wzdłuż aksonu w przerwach między kolejnymi otoczkami mielinowymi.

Lecytyna dla zdrowego układu oddechowego
Jedna z form lecytyny (dipalmitoilolecytyna - DPPC) jest bardzo aktywnym związkiem powierzchniowo czynnym, istotnym składnikiem surfaktantu zmniejszającego napięcie powierzchniowe i zapobiegające sklejaniu się błon pęcherzyków płucnych.

Surfaktant w fizjologii człowieka spełnia bardzo ważną rolę. Występuje po wewnętrznej stronie pęcherzyków płucnych i zmniejsza napięcie powierzchniowe dążące do zmniejszenia objętości pęcherzyków. Dzięki temu zmniejsza opory sprężyste występujące w pracy oddechowej płuc, co jest bardzo ważne w zapobieganiu astmie i innym chorobom układu oddechowego.

Lecytyny stanowią również barierę ochronną dla ścian żołądka, zapobiegając chorobie wrzodowej.

Lecytyna źródłem choliny
Suplementacja lecytyną sojową stanowi dobre źródło bioaktywnej choliny dla organizmu człowieka, która - oprócz występowania w błonach komórkowych – odgrywa ważną rolę w przewodnictwie nerwowym jako acetylocholina (neuroprzekaźnik odpowiedzialny m.in. za kurczliwość mięśni, funkcje poznawcze i pamięci) oraz jako zapas labilnych grup metylowych, co ma niebagatelne znaczenie w usprawnianiu procesów metylacji i obniżaniu poziom homocysteiny w ustroju.

Cholina jest substancją rozpuszczalną w wodzie, uważaną za witaminę ze względu na jej istotne znaczenie biologiczne. Stanowi substrat w syntezie fosfatydylocholiny i sfingomieliny, które to są fosfolipidami budującymi błony komórkowe wszystkich komórek. Szczególnie ma to istotne znaczenie dla komórek glejowych tworzących wokół aksonów osłonkę mielinową odpowiedzialną za izolację i usprawnianie przekazywania impulsów nerwowych.

W badaniach udowodniono, iż suplementacja lecytyną wykazuje pozytywne działanie na funkcje poznawcze u osób z ich osłabieniem.

Lecytyna bierze udział w gospodarcze cholesterolem
Liczne eksperymenty potwierdziły, że lecytyna pochodząca z soi znacząco obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, podwyższając jednocześnie poziom HDL (lipoproteiny o wysokiej gęstości; tzw. „dobry cholesterol”), co przyczynia się do poprawy funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego, jak również zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu, udarom mózgu i chorobie wieńcowej.

Fosfatydyloinozytol – pochodna kwasu fosfadytowego, w której podstawnikiem jest mioinozytol (stereoizomer inozytolu); jest ważnym składnikiem fosfolipidów błon komórkowych oraz prekursorem wtórnych przekaźników (wewnątrzkomórkowych cząsteczek sygnałowych) pobudzanych przez właściwych hormon lub neuroprzekaźnik – DAG (diacylogliceroli) i IP3 (trifosforanu inozytolu). Usprawnia zatem działanie hormonów i neuroprzekaźników w ustroju.

Wspomniane wyżej mediatory biorą udział w przekazywaniu sygnałów przez GnRH (gonadoliberynę; hormon wydzielany przez podwzgórze stymulujący wydzielanie gonadotropin - LH i FSH - z płata przedniego przysadki mózgowej) oraz przez TSH (tyreotropinę; hormon wytwarzany przez przysadkę mózgową nasilający produkcję i wydzielanie hormonów tarczycy). Zatem inozytol wpływa korzystnie na produkcję testosteronu, plemników oraz hormonów tarczycy: T3 i T4, które reguluję tempo przemian metabolicznych w organizmie.

Inozytol niezwykłą witaminą
Inozytol (witamina B8) nazywany jest witaminą płodności lub witaminą szczęścia; może być syntezowany przez organizm, jednakże proces ten nie pokrywa pełnego zapotrzebowania. Inozytol jest również bardzo ważnym składnikiem spermy, reguluje cykle menstruacyjne u kobiet oraz przeciwdziała hiperinsulinemii.

Ponadto wpływa na odżywienie komórek ośrodkowego układu nerwowego, w tym mózgu oraz obniża poziom „złego” cholesterolu LDL. Ze względu na te właściwości ma zastosowanie w leczeniu choroby Alzheimera i miażdżycy. Działa uspokajająco - obniża ciśnienie tętnicze powstałe wskutek stresu – i poprawia samopoczucie.

Now Foods Lecithin to suplement diety zalecany w celu wzmocnienia systemu nerwowego, koncentracji i pamięci, do obniżenia i utrzymania właściwego poziomu cholesterolu, do poprawy wydolności mięśni. Dodatkowo lecytyna wpływa dodatnio na funkcje wątroby i układu krążenia.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułek żelowychPorcja dzienna: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 33
w porcji dziennej (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie30
Całkowita zawartość tłuszczu2.5 g3%*
- w tym tłuszcz nasycony1 g5%*
- w tym tłuszcz wielonienasycony2 g
Lecytyna sojowa3.6 g (3,600 mg)
Fosfatydylocholina500 mg

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (żelatyna wołowa, gliceryna, woda), olej sojowy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
69,90 zł

Opatentowana witamina E EVNol Suprabio™, wzbogacona o koenzym Q10 i karotenoidy.

Kupuję
Aliness
19,90 zł

Wysoka dawka magnezu i wit. B6 - mikroelementów wspierających funkcje układu ruchu, nerwowego i krążenia.

Kupuję
Swanson
39,00 zł

Kompleks witamin z grupy B. Wspiera układ nerwowy.

Kupuję
  • Popularny
B-Right
Jarrow Formulas
69,00 zł
(5)

Kompleks witamin z grupy B. Zawiera metylokobalaminę, aktywny folian, Pantethine oraz P-5-P.

Kupuję
Seeking Health
59,00 zł

Zawiera L-5-MTHF oraz kwas folinowy. Wspiera funkcje poznawcze oraz reguluje poziom homocysteiny.

Kupuję
Olimp
13,90 zł
(2)

Suplement zawierający żelazo, kwas foliowy i witaminy. Wspomaga produkcję czerwonych krwinek oraz odproność.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Lecytyna

Informacja

Lecytyna należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) wpływających korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia i profil lipidowy krwi oraz metabolizm tłuszczu. Jest źródłem choliny, będącej prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnik) wpływającej na funkcjonowanie układu nerwowego, także inozytolu (stabilizatora równowagi miedzi i cynku w organizmie). Wpływa na poprawę koncentracji, kojarzenia i zapamiętywania. Tworzy koloidalną zawiesinę tłuszczu w cieczy (emulgacja) pozwalającą na wykorzystanie w przemyśle spożywczym. Jest składnikiem suplementów diety wspomagających pracę ośrodkowego układu nerwowego, krwionośnego, przyśpieszających odchudzanie oraz odżywkach białkowych, węglowodanowo-białkowych jako emulgator, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: z przepisu lekarza zwyczajowo 1 – 10 g/24h

Fosfatydylocholina

Informacja

Fosfatydylocholina – grupa fosfolipidów zawierających w swojej cząsteczce cholinę. Może być syntetyzowana endogennie w organizmie człowieka, stanowi budulec błon komórkowych, przez co korzystnie wpływa na ich funkcjonowanie. Ze względu na powszechność występowania w organizmie, suplementacja fosfatydylocholiną wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych.

Fosfolipid ten wykazuje korzystny wpływ na funkcjonowanie tkanek wątrobowych. Działa hepatoprotekcyjnie, zmniejszając rozmiar szkód generowanych przez czynniki działające toksycznie wobec tego narządu, a także wspiera terapię jej zaburzeń. Redukuje stres oksydacyjny w obrębie wątroby, wpływając korzystnie na przeżywalność tworzących ją komórek.

Ze względu na obecność cząsteczek fosfatydylocholiny w błonach komórkowych, których sprawność jest kluczowa dla zachowania prawidłowego przewodnictwa nerwowego, wskazuje się też na korzystny wpływ tego związku wobec funkcji neuronalnych. Wskazuje się, że fosfatydylocholina szczególnie efektywna może być wobec zaburzeń związanych ze zbyt niskim stężeniem acetylocholiny w ustroju.

Fosfatydylocholinie przypisuje się także zdolności do promocji lipolizy. Ten zakres jej aktywności jest notowany jednak w przypadku stosowania miejscowego. Brak jest wiarygodnych źródeł mówiących o zdolności tego fosfolipidu do promocji tempa utraty tkanki tłuszczowej w podaniu oralnym.

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027