Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł438,00 zł656,00 zł875,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Szpinak Sok Szpinak Sok

Alter Medica Sok ze Szpinaku to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia, zawierający 100% naturalny, silnie skoncentrowany sok ze szpinaku, wzbogacony o witaminę C. 

Produkt jest rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej. Stanowi naturalne źródło cennych składników odżywczych, witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na organizm i zapobiegają wielu chorobom. Suplementacja sprawdzi się szczególnie w przypadku osłabienia, niedożywienia lub w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego czy intelektualnego. Preparat jest odpowiedni dla rekonwalescentów i osób na diecie. Stosowanie go powinny rozważyć również osoby, których jadłospis opiera się na żywności przetworzonej, brakuje w nim owoców i warzyw.

Produkt powstał w odpowiedzi na oczekiwania osób, które chcą wykorzystać odżywczo-lecznicze działanie szpinaku, jednak nie lubią jego smaku, bądź nie odpowiada im konsystencja przyrządzonych na bazie szpinaku potraw. Wysoko skoncentrowany, przygotowany z najwyższą starannością sok pozwala wykorzystać wszystkie dobroczynne właściwości świeżego warzywa. Jedna mała porcja zawiera cały zestaw niezbędnych witamin, minerałów i składników odżywczych. Przy tym wszystkim dostarcza bardzo mało kalorii, nie zawiera cukru ani żadnych sztucznych dodatków.

Szpinak (Spinacia Oleracea L.) to popularna roślina warzywna, ceniona za naturalną obecność łatwo przyswajalnego białka, ogromnej ilości substancji odżywczych, witamin (A, B kompleks, C, E, K), minerałów (jod, magnez, potas, żelazo, mangan, miedź) i związków czynnych biologicznie (karetonoidy, ksantofile, flawonoidy). Niestety wiele z nich zostaje utraconych podczas obróbki termicznej (smażenie, blanszowanie, gotowanie), dlatego dietetycy zalecają spożywanie szpinaku surowego, bądź pod postacią soku.

Aktywność krwiotwórcza     
Szpinak zapobiega anemii. Zawiera wiele składników odżywczych, które są niezbędne dla procesu krwiotworzenia. Jest doskonałym źródłem niehemowego żelaza, które w połączeniu z witaminą C staje się dużo lepiej przyswajalne. W szpinaku jest obecna miedź – śladowy pierwiastek niezbędny do produkcji czerwonych krwinek. 

Dobry wzrok 
Szpinak jest skarbnicą ważnych dla prawidłowego widzenia i ostrości wzroku karetonoidów – luteiny i zeaksantyny. Oba związki chronią siatkówkę oka przed promieniowaniem UV, zapobiegają zwyrodnieniu plamki żółtej (główna przyczyna ślepoty u osób w podeszłym wieku) i zaćmie. W toku badań wykazano, że u osób, które spożywały szpinak trzy razy w tygodniu ryzyko rozwoju zwyrodnienia plamki żółtej zmalało aż o 43%. 

Mocne kości 
Szpinak jest dobrym źródłem wapnia, wskazanym zwłaszcza dla osób, które nie lubią, bądź nie tolerują produktów mlecznych. Co ważne szpinak zawiera również witaminę K, która odgrywa zasadniczą rolę we wzmacnianiu masy kostnej i odpowiada za prawidłową relokację wapnia w ustroju. Takie połączenie gwarantuje, że dostarczony do organizmu wapń trafi w te miejsca, w które powinien – do kości, zębów, a nie osadzi się w tętnicach i tkankach miękkich. To właśnie dlatego szpinak jest szczególnie polecany w profilaktyce osteoporozy.

Działanie przeciwnowotworowe
Nadmiar wolnych rodników w organizmie i przewlekły stan zapalny to główne przyczyny rozwoju chorób cywilizacyjnych, w tym również nowotworowych. Spożywanie szpinaku pomaga obniżyć to ryzyko. Za takie działanie odpowiada szeroka gama przeciwutleniaczy, flawonoidów i związków o działaniu przeciwzapalnym zawartych w szpinaku.

Dużą rolę odgrywa również chlorofil, który nadaje roślinie charakterystyczną, zieloną barwę. Chlorofil jest związkiem wybitnie antykancerogennym. Odtruwa organizm, łatwo wiąże i wydala z organizmu aflatoksyny – substancje o udowodnionym działaniu rakotwórczym.

Naukowcy udowodnili, że pochodzący ze szpinaku karoten i chlorofil utrudniają podział komórek nowotworowych. Bardzo dużą skuteczność wykazały zwłaszcza w odniesieniu do raka jajników i sutka.

Naturalny antyoksydant
Szpinak jest kopalnią wszystkich najistotniejszych przeciwutleniaczy, takich jak beta-karoten, witamina C, witamina E, luteina, zeaksantyna. Dodatkowo zawiera kwas liponowy, który regeneruje witaminę C i E po reakcjach z wolnymi rodnikami.

Szpinak zawiera dużo śladowych minerałów, w tym rzadko spotykany mangan, który organizm wykorzystuje do roli kofaktora dla dysmutazay ponadtlenkowej – najważniejszego enzymu przeciwutleniającego w ustroju.

Wsparcie dla trzustki
Szpinak poprawia pracę trzustki. Zawiera roślinną sekretynę, która stymuluje produkcję soku trzustkowego i enzymów trzustkowych. 

Prewencja chorób układu sercowo-naczyniowego
Spożywanie szpinaku korzystnie wpływa na zdrowie układu sercowo-naczyniowego, zmniejsza ryzyko udaru i choroby niedokrwiennej serca.

Zawarty w nim potas pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Jego działanie uzupełniają pochodzące ze szpinaku białka, które są prekursorami peptydów o działaniu hipotensyjnym.

Obecna w szpinaku witamina K odpowiada za prawidłową krzepliwość krwi, powstrzymuje proces zwapnienia naczyń krwionośnych, zapobiega tworzeniu się zatorów i skrzepów.

Szpinak kryje w sobie duże ilości kwasu foliowego, odpowiedzialnego za prawidłowy przebieg procesu metylacji. Dzięki temu pozwala na utrzymanie właściwego poziomu homocysteiny – ubocznego produktu procesu metylacji, odgrywającego dużą rolę w patogenezie rozwoju miażdżycy. 

Szpinak dla układu nerwowego 
Szpinak zawiera wiele witamin z grupy B – pirydoksynę, tiaminę, ryboflawinę, niacynę i kwas foliowy. Są one niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Kwas foliowy ma ogromne znaczenie zwłaszcza dla kobiet w ciąży – zapobiega wadom cewy nerwowej u noworodków.

Podsumowując, Szpinak Sok to doskonały dodatek do diety dla osób troszczących się o zdrowie. Jedna mała porcja soku z szpinaku działa jak naturalna multiwitamina – dostarcza najważniejszych substancji odżywczych w aktywnej i najlepiej przyswajalnej formie Chroni organizm przed chorobami i wspiera jego prawidłowe funkcjonowanie. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Szpinak Sok Szpinak Sok 500 ml
Alter Medica
18,00 zł

Szpinak Sok 500 ml

ilość: 500 ml
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
18,00 złz VAT
1,80 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 17,64 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Naturalna obecność łatwo przyswajalnego białka
  • Wysoka zawartość niehemowego żelaza 
  • Ma właściwości przeciwnowotworowe
  • Obniża zbyt wysokie ciśnienie krwi
  • Bogactwo składników odżywczych
  • Zawiera cenne przeciwutleniacze
  • Ułatwia detoksykację organizmu
  • Wspiera proces krwiotworzenia
  • Źródło witamin i minerałów
  • Poprawia pracę trzustki 
  • Zapobiega osteoporozie
  • Silnie skoncentrowany
  • Tłumi stany zapalne
  • Działa alkalizująco
  • Wspiera trawienie

Alter Medica Sok ze Szpinaku to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia, zawierający 100% naturalny, silnie skoncentrowany sok ze szpinaku, wzbogacony o witaminę C. 

Produkt jest rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej. Stanowi naturalne źródło cennych składników odżywczych, witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na organizm i zapobiegają wielu chorobom. Suplementacja sprawdzi się szczególnie w przypadku osłabienia, niedożywienia lub w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego czy intelektualnego. Preparat jest odpowiedni dla rekonwalescentów i osób na diecie. Stosowanie go powinny rozważyć również osoby, których jadłospis opiera się na żywności przetworzonej, brakuje w nim owoców i warzyw.

Produkt powstał w odpowiedzi na oczekiwania osób, które chcą wykorzystać odżywczo-lecznicze działanie szpinaku, jednak nie lubią jego smaku, bądź nie odpowiada im konsystencja przyrządzonych na bazie szpinaku potraw. Wysoko skoncentrowany, przygotowany z najwyższą starannością sok pozwala wykorzystać wszystkie dobroczynne właściwości świeżego warzywa. Jedna mała porcja zawiera cały zestaw niezbędnych witamin, minerałów i składników odżywczych. Przy tym wszystkim dostarcza bardzo mało kalorii, nie zawiera cukru ani żadnych sztucznych dodatków.

Szpinak (Spinacia Oleracea L.) to popularna roślina warzywna, ceniona za naturalną obecność łatwo przyswajalnego białka, ogromnej ilości substancji odżywczych, witamin (A, B kompleks, C, E, K), minerałów (jod, magnez, potas, żelazo, mangan, miedź) i związków czynnych biologicznie (karetonoidy, ksantofile, flawonoidy). Niestety wiele z nich zostaje utraconych podczas obróbki termicznej (smażenie, blanszowanie, gotowanie), dlatego dietetycy zalecają spożywanie szpinaku surowego, bądź pod postacią soku.

Aktywność krwiotwórcza     
Szpinak zapobiega anemii. Zawiera wiele składników odżywczych, które są niezbędne dla procesu krwiotworzenia. Jest doskonałym źródłem niehemowego żelaza, które w połączeniu z witaminą C staje się dużo lepiej przyswajalne. W szpinaku jest obecna miedź – śladowy pierwiastek niezbędny do produkcji czerwonych krwinek. 

Dobry wzrok 
Szpinak jest skarbnicą ważnych dla prawidłowego widzenia i ostrości wzroku karetonoidów – luteiny i zeaksantyny. Oba związki chronią siatkówkę oka przed promieniowaniem UV, zapobiegają zwyrodnieniu plamki żółtej (główna przyczyna ślepoty u osób w podeszłym wieku) i zaćmie. W toku badań wykazano, że u osób, które spożywały szpinak trzy razy w tygodniu ryzyko rozwoju zwyrodnienia plamki żółtej zmalało aż o 43%. 

Mocne kości 
Szpinak jest dobrym źródłem wapnia, wskazanym zwłaszcza dla osób, które nie lubią, bądź nie tolerują produktów mlecznych. Co ważne szpinak zawiera również witaminę K, która odgrywa zasadniczą rolę we wzmacnianiu masy kostnej i odpowiada za prawidłową relokację wapnia w ustroju. Takie połączenie gwarantuje, że dostarczony do organizmu wapń trafi w te miejsca, w które powinien – do kości, zębów, a nie osadzi się w tętnicach i tkankach miękkich. To właśnie dlatego szpinak jest szczególnie polecany w profilaktyce osteoporozy.

Działanie przeciwnowotworowe
Nadmiar wolnych rodników w organizmie i przewlekły stan zapalny to główne przyczyny rozwoju chorób cywilizacyjnych, w tym również nowotworowych. Spożywanie szpinaku pomaga obniżyć to ryzyko. Za takie działanie odpowiada szeroka gama przeciwutleniaczy, flawonoidów i związków o działaniu przeciwzapalnym zawartych w szpinaku.

Dużą rolę odgrywa również chlorofil, który nadaje roślinie charakterystyczną, zieloną barwę. Chlorofil jest związkiem wybitnie antykancerogennym. Odtruwa organizm, łatwo wiąże i wydala z organizmu aflatoksyny – substancje o udowodnionym działaniu rakotwórczym.

Naukowcy udowodnili, że pochodzący ze szpinaku karoten i chlorofil utrudniają podział komórek nowotworowych. Bardzo dużą skuteczność wykazały zwłaszcza w odniesieniu do raka jajników i sutka.

Naturalny antyoksydant
Szpinak jest kopalnią wszystkich najistotniejszych przeciwutleniaczy, takich jak beta-karoten, witamina C, witamina E, luteina, zeaksantyna. Dodatkowo zawiera kwas liponowy, który regeneruje witaminę C i E po reakcjach z wolnymi rodnikami.

Szpinak zawiera dużo śladowych minerałów, w tym rzadko spotykany mangan, który organizm wykorzystuje do roli kofaktora dla dysmutazay ponadtlenkowej – najważniejszego enzymu przeciwutleniającego w ustroju.

Wsparcie dla trzustki
Szpinak poprawia pracę trzustki. Zawiera roślinną sekretynę, która stymuluje produkcję soku trzustkowego i enzymów trzustkowych. 

Prewencja chorób układu sercowo-naczyniowego
Spożywanie szpinaku korzystnie wpływa na zdrowie układu sercowo-naczyniowego, zmniejsza ryzyko udaru i choroby niedokrwiennej serca.

Zawarty w nim potas pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Jego działanie uzupełniają pochodzące ze szpinaku białka, które są prekursorami peptydów o działaniu hipotensyjnym.

Obecna w szpinaku witamina K odpowiada za prawidłową krzepliwość krwi, powstrzymuje proces zwapnienia naczyń krwionośnych, zapobiega tworzeniu się zatorów i skrzepów.

Szpinak kryje w sobie duże ilości kwasu foliowego, odpowiedzialnego za prawidłowy przebieg procesu metylacji. Dzięki temu pozwala na utrzymanie właściwego poziomu homocysteiny – ubocznego produktu procesu metylacji, odgrywającego dużą rolę w patogenezie rozwoju miażdżycy. 

Szpinak dla układu nerwowego 
Szpinak zawiera wiele witamin z grupy B – pirydoksynę, tiaminę, ryboflawinę, niacynę i kwas foliowy. Są one niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Kwas foliowy ma ogromne znaczenie zwłaszcza dla kobiet w ciąży – zapobiega wadom cewy nerwowej u noworodków.

Podsumowując, Szpinak Sok to doskonały dodatek do diety dla osób troszczących się o zdrowie. Jedna mała porcja soku z szpinaku działa jak naturalna multiwitamina – dostarcza najważniejszych substancji odżywczych w aktywnej i najlepiej przyswajalnej formie Chroni organizm przed chorobami i wspiera jego prawidłowe funkcjonowanie. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 mlPorcja jednorazowa: 50 mlIlość porcji w opakowaniu: 10
w porcji (50 ml)zawartość%ZDS
Sok ze szpinaku (Spinacia Oleracea L.)50 ml**
Witamina C (kwas askorbinowy)120 mg150%

Pozostałe składniki

Kwas cytrynowy (regulator kwasowości).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Insane Labz
149,00 zł
(1)

Formuła przedtreningowa zapewniająca mega pompę, ukrwienie i nawodnienie. Nie zawiera stymulantów.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Hi-tech
169,00 zł
(9)

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

Kupuję
Now Foods
25,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł

Kreatyna z dodatkiem tauryny i ekstraktów roślinnych. Usprawnia regenerację i niweluje uczucie zmęczenia.

Kupuję
Aliness
60,00 zł

Wysoka dawka witaminy D3. Pomaga zachować prawidłową strukturę kości, zwiększa odporność organizmu.

Kupuję

Sok ze szpinaku

Informacja

Sok ze szpinaku – przystępna forma dostarczania substancji odżywczych zawartych w szpinaku warzywnym, roślinie niezwykle bogatej w witaminy, minerały oraz inne substancje o istotnym działaniu prozdrowotnym, w tym błonnika pokarmowego.

Szerokie spektrum związków wspierających funkcjonowanie organizmu zawartych w szpinaku powinni docenić wegetarianie, jest on bowiem źródłem żelaza, w które często uboga jest dieta bezmięsna. Poza tym, pozwala dostarczyć wielu witamin, w szczególności C i A. Szpinak to również świetne źródło bioaktywnej wersji kwasu foliowego, folianów. Są one polecane jako lepsza alternatywa dla swojej formy prekursorowe, szczególnie kobietom w ciąży. Powinny być wybierane również przez osoby mające problemy z metylacją (proces metaboliczny, w wyniku którego m.in. kwas foliowy jest przekształcany w foliany).

Szpinak jest również żródłem fitoekdysteroidów, które promują procesy anaboliczne w organizmie. Stymulują regenerację, sprzyjają nadbudowie tkanek, a także wspierają funkcje układu odpornościowego. 

Spinacia Oleracea

Informacja

Spinacia Oleracea – systematyczna nazwa szpinaku warzywnego, rośliny powszechnie docenianej ze względu na bogactwo witamin i minerałów, których dostarcza. Jest również świetnym źródłem błonnika i innych związków o działaniu prozdrowotnym.

W suplementacji stosowany w formie ekstraktów w celu wzbogacenia diety o dostarczane przez siebie substancje. Wyróżnia się wysoką zawartością witamin C, A i K. Zawiera również duże ilości aktywnej biologicznie formy kwasu foliowego, folianów. Suplementacja szpinakiem jest ze względu na to polecana osobom borykającym się z upośledzonymi procesami metylacji w ustroju. Posiada w sobie także sporo minerałów, szczególnie magnezu, manganu i żelaza.

W szpinaku warzywnym znajdziemy również związki określane jako fitoekdysteroidy. W ustroju wykazują one działanie podobne do testosteronu, ułatwiając osiągniecie dodatniego bilansu azotowego i stymulując nadbudowę tkanek. Wspierają również procesy regeneracyjne, skracają czas gojenia się ran i urazów kostnych. Mogą też wspierać funkcje układu odpornościowego oraz optymalizować metabolizm węglowodanów, zapobiegając rozwojowi cukrzycy.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Kwas askorbinowy

Informacja

Kwas askorbinowy – witamina C. Jej aktywna biologicznie forma to izomer L, który skręca światło spolaryzowane w prawo, jest więc prawoskrętny (nie istnieje lewoskrętna witamina C). Jest silnym przeciwutleniaczem, redukuje ilość wolnych rodników, ograniczając stres oksydacyjny, który jest czynnikiem prowadzącym do apoptozy komórek, przez co wskazywany jest jako jedna z przyczyn zwiększonego tempa starzenia się.

Wspiera funkcje układu immunologicznego, zwiększa odporność organizmu. Jest niezbędnym elementem na szlaku syntezy kolagenu, przez co korzystnie wpływa na stan tkanki łącznej. Wspiera w ten sposób również gojenie się ran oraz zwiększa wytrzymałość naczyń włosowatych. Bierze udział w przemianach tyrozyny i karnityny, a także niektórych substancji odżywczych, przez co ma wpływ na metabolizm. Może również oddziaływać na funkcje układu nerwowego, zmniejszając uczucie zmęczenia psychicznego.

Zwiększenie podaży witaminy C jest sugerowane szczególnie w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, w stanach pochorobowych oraz w celu przyspieszenia regeneracji. Wskazaniem do przyjmowania jej w zwiększonych dawkach jest również ciężka praca fizyczna oraz intensywne treningi.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027