Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Krem migdałowo-kokosowy z miodem Krem migdałowo-kokosowy z miodem

Soncone Krem migdałowo-kokosowy z miodem to przepyszna, słodka pasta migdałowo-kokosowa  o gładkiej, kremowej konsystencji. W składzie zawiera wyłącznie migdały, wiórki kokosowe i prawdziwy miód, bez zbędnych dodatków, takich jak sól czy cukier.

Migdały są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. W sztuce kulinarnej używane są migdały słodkie, aczkolwiek wyróżnia się także odmianę migdałów gorzkich, z których pozyskiwany jest olej migdałowy głównie do zastosowań przemysłowych.

Wiórki kokosowe otrzymuje się z uprzednio suszonego i startego miąższu orzechów kokosowych. Zawierają one wartościowe, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT, które wyjątkowo łatwo się trawią i mogą stanowić źródło energii dla organizmu.

Miód jest wytwarzany przez pszczoły. Nadaje się do słodzenia potraw, a przy tym wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Działa jak naturalny antybiotyk i wspomaga walkę z chorobotwórczymi mikroorganizmami. Jest też źródłem wielu cennych witamin i minerałów.

Źródło zdrowego tłuszczu i białka
Pasta migdałowo – kokosowa z miodem powinna zainteresować szczególnie wegan i wegetarian, ze względu na zawartość białka przewyższającą nawet mięso. Na tym polu pasta z migdałów zdecydowanie się wyróżnia, gdyż ciężko znaleźć w świecie roślin produkty o tak wysokiej ilości protein.

Na uwagę zasługuje także bardzo korzystny profil kwasów tłuszczowych zawartych w migdałach. Dominującym kwasem jest jednonienasycony kwas oleinowy, należący do rodziny Omega 9, który wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości. Wśród nich wymienić można regulację profilu lipidowego oraz zmniejszone ryzyko miażdżycy.

Tłuszcz pozyskany z kokosów również jest korzystny dla zdrowia i sylwetki. Pomimo dość wysokiej kaloryczności raczej nie odkłada się w postaci zbędnej tkanki tłuszczowej. Nie podnosi również poziom cholesterolu, a może nawet przyczynić się do obniżenia niekorzystnej frakcji LDL-C.

Bogactwo witamin i minerałów
W migdałach i paście z nich wytworzonej znajdziemy znaczne ilości magnezu, który jest jednym z najbardziej niedoborowych składników w klasycznej diecie. Fosfor i wapń to kolejne minerały, w które zasobne są nasiona migdałowca.

Nie sposób pominąć także obfitej ilości witaminy E, która nie tylko przyczynia się do wsparcia zdrowia po spożyciu, ale też chroni nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w paście przed utlenieniem, dzięki czemu możemy czerpać większe korzyści z całego produktu. W migdałach znajdziemy także sporo ryboflawiny, czyli witaminy B2.

Skarbnicą cennych składników jest również obecny w prezentowanym preparacie miód. Dostarcza on witaminy A, C oraz niektórych witamin z grupy B. Można w nim znaleźć także popularne pierwiastki, takie jak magnez, potas, fosfor czy żelazo oraz śladowy mangan i molibden.

Urozmaicenie zdrowego jadłospisu
Pyszna pasta migdałowo – kokosowa z miodem jest świetnym sposobem na wzbogacenie smaku na przykład domowych naleśników czy gofrów. Świetnie sprawdzi się również jako smarowidło do pieczywa. Względnie wysoka wartość kaloryczna sprzyjać będzie osobom, którym ciężko jest dostarczyć odpowiedniej ilości kalorii w ciągu dnia, gdyż krem migdałowo – kokosowy z miodem  dostarcza dużej ilości kalorii w małej objętości i bardzo atrakcyjnej oprawie.

Podsumowując, Soncone Krem migdałowo-kokosowy z miodem polecany jest osobom pragnącym urozmaicić swoją dietę w smaczne i zdrowe źródło tłuszczy roślinnych. Ze względu na wysoką zawartość białka, będzie także wartościowym elementem w dietach wegańskich i wegetariańskich. Profil makroskładników sprzyja również osobom będącym na dietach niskowęglowodanowych

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Krem migdałowo-kokosowy z miodem Krem migdałowo-kokosowy z miodem 300g
Soncone
19,00 zł

Krem migdałowo-kokosowy z miodem 300g

ilość: 300g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Krótki termin ważności:
2020-02-11
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
Stara cena: 25,00 zł
19,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 18,62 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Migdały i wiórki kokosowe w składzie
  • Źródło zdrowych tłuszczy roślinnych
  • Obfituje w witaminyminerały
  • Zdrowe i smaczne uzupełnienie diety
  • Źródło białka roślinnego
  • Niewielka ilość węglowodanów
  • Bez dodatku soli i cukru
  • Z prawdziwym miodem
  • Wolny od tłuszczu palmowego

Soncone Krem migdałowo-kokosowy z miodem to przepyszna, słodka pasta migdałowo-kokosowa  o gładkiej, kremowej konsystencji. W składzie zawiera wyłącznie migdały, wiórki kokosowe i prawdziwy miód, bez zbędnych dodatków, takich jak sól czy cukier.

Migdały są nasionami owoców migdałowca zwyczajnego. W sztuce kulinarnej używane są migdały słodkie, aczkolwiek wyróżnia się także odmianę migdałów gorzkich, z których pozyskiwany jest olej migdałowy głównie do zastosowań przemysłowych.

Wiórki kokosowe otrzymuje się z uprzednio suszonego i startego miąższu orzechów kokosowych. Zawierają one wartościowe, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT, które wyjątkowo łatwo się trawią i mogą stanowić źródło energii dla organizmu.

Miód jest wytwarzany przez pszczoły. Nadaje się do słodzenia potraw, a przy tym wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Działa jak naturalny antybiotyk i wspomaga walkę z chorobotwórczymi mikroorganizmami. Jest też źródłem wielu cennych witamin i minerałów.

Źródło zdrowego tłuszczu i białka
Pasta migdałowo – kokosowa z miodem powinna zainteresować szczególnie wegan i wegetarian, ze względu na zawartość białka przewyższającą nawet mięso. Na tym polu pasta z migdałów zdecydowanie się wyróżnia, gdyż ciężko znaleźć w świecie roślin produkty o tak wysokiej ilości protein.

Na uwagę zasługuje także bardzo korzystny profil kwasów tłuszczowych zawartych w migdałach. Dominującym kwasem jest jednonienasycony kwas oleinowy, należący do rodziny Omega 9, który wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości. Wśród nich wymienić można regulację profilu lipidowego oraz zmniejszone ryzyko miażdżycy.

Tłuszcz pozyskany z kokosów również jest korzystny dla zdrowia i sylwetki. Pomimo dość wysokiej kaloryczności raczej nie odkłada się w postaci zbędnej tkanki tłuszczowej. Nie podnosi również poziom cholesterolu, a może nawet przyczynić się do obniżenia niekorzystnej frakcji LDL-C.

Bogactwo witamin i minerałów
W migdałach i paście z nich wytworzonej znajdziemy znaczne ilości magnezu, który jest jednym z najbardziej niedoborowych składników w klasycznej diecie. Fosfor i wapń to kolejne minerały, w które zasobne są nasiona migdałowca.

Nie sposób pominąć także obfitej ilości witaminy E, która nie tylko przyczynia się do wsparcia zdrowia po spożyciu, ale też chroni nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w paście przed utlenieniem, dzięki czemu możemy czerpać większe korzyści z całego produktu. W migdałach znajdziemy także sporo ryboflawiny, czyli witaminy B2.

Skarbnicą cennych składników jest również obecny w prezentowanym preparacie miód. Dostarcza on witaminy A, C oraz niektórych witamin z grupy B. Można w nim znaleźć także popularne pierwiastki, takie jak magnez, potas, fosfor czy żelazo oraz śladowy mangan i molibden.

Urozmaicenie zdrowego jadłospisu
Pyszna pasta migdałowo – kokosowa z miodem jest świetnym sposobem na wzbogacenie smaku na przykład domowych naleśników czy gofrów. Świetnie sprawdzi się również jako smarowidło do pieczywa. Względnie wysoka wartość kaloryczna sprzyjać będzie osobom, którym ciężko jest dostarczyć odpowiedniej ilości kalorii w ciągu dnia, gdyż krem migdałowo – kokosowy z miodem  dostarcza dużej ilości kalorii w małej objętości i bardzo atrakcyjnej oprawie.

Podsumowując, Soncone Krem migdałowo-kokosowy z miodem polecany jest osobom pragnącym urozmaicić swoją dietę w smaczne i zdrowe źródło tłuszczy roślinnych. Ze względu na wysoką zawartość białka, będzie także wartościowym elementem w dietach wegańskich i wegetariańskich. Profil makroskładników sprzyja również osobom będącym na dietach niskowęglowodanowych

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 300 g
W jednej porcji (25g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna683kJ / 165 kcal8,2%
Tłuszcze 14,5 g20,7%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g28%
Węglowodany 3,2 g1,2%
- w tym cukry 2,3 g2,6%
Błonnik pokarmowy1,2 g4,8%
Białko 5,1 g10,2%
Sól0,01 g0,2%

Pozostałe składniki

Migdały blanszowane (65%), miąższ kokosa (30%), miód wielokwiatowy (5%)

*Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
159,00 zł

Suplement aminokwasowy z dodatkiem stymulantów. Dodaje energii, zwiększa wytrzymałość i koncentrację.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Trec
45,00 zł

Suplement diety zawierający wysokiej jakości HMB. Hamuje katabolizm i wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
58,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Gaspari
169,00 zł

Produkt typu „all in one” przeznaczony dla sportowców. Wzmocniony winianem l-karnityny i beta-alaniną.

Kupuję
Olimp
64,00 zł

Wysokiej jakości odżywka białkowa w limitowanej edycji nawiązującej do kultowej serii Dragon Ball.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027