Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Spirulina Spirulina

Now Foods Spirulina to suplement diety zawierający wysokiej jakości certyfikowaną organiczną algę – spirulinę, która dostarcza szereg substancji odżywczych, a także jest źródłem pełnowartościowego białka roślinnego. Preparat posiada działanie prozdrowotne, w naturalny oraz bezpieczny sposób wzmacnia cały organizm, a także skutecznie uzupełnia dietę w niezbędne składniki.

Preparat wspomaga regulację poziomu glukozy we krwi, wspiera normalizację ciśnienia krwi, a także pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu profilu lipidowego. Suplement jest idealnym uzupełnieniem diety osób będących na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej – skutecznie wyrównuje niedobory żelaza oraz witaminy B12, a także jest źródłem pełnowartościowego białka, co docenią także sportowcy, Preparat ponadto usprawnia funkcjonowanie układu odpornościowego, posiada działanie przeciwwirusowe, a także wspiera pracę jelit.

Spirulina to niebieskozielony glon morski, który zaliczany jest do tzw. superfoods ze względu na dużą wartość odżywczą, zbilansowaną zawartość witamin i minerałów oraz wielokierunkowy wpływ na organizm. Roślina ta jest źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B9, B12), a także witaminy E, beta-karotenu, kwasu pantotenowego oraz składników mineralnych, m.in. żelaza, cynku, magnezu, wapnia, potasu i miedzi.

Spirulina m.in. wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, wspiera przemiany metaboliczne, stabilizuje poziom cholesterolu we krwi, a także bierze udział w kontroli regulacji poziomu glukozy we krwi.

Spirulina stanowi doskonałe źródło białka (od 55-77% suchej masy). W jej skład wchodzi aż 8 aminokwasów endogennych oraz 12 aminokwasów egzogennych. Białko spiruliny w bardzo łatwy sposób ulega strawieniu i charakteryzuje się znakomitą przyswajalnością.

Spirulina zawiera kwas γ-linolenowy (GLA), który należy do kwasów tłuszczowych omega-6. Związek ten wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, posiada właściwości przeciwzapalne, zmniejsza ryzyko zawału mięśnia sercowego, działa przeciwnowotworowo, wspomaga leczenie astmy.

Spirulina wspomaga ustabilizowanie prawidłowego profilu lipidowego. Potwierdzono, że przyjmowanie spiruliny może przyczynić się do obniżenia stężenia trójglicerydów oraz frakcji LDL cholesterolu, a także do zwiększenia frakcji HDL cholesterolu. Oznacza to, że spirulina zwiększa ochronę przed zaburzeniami układu krążenia, np. miażdżycą, nadciśnieniem tętniczym, a także działa korzystnie w przypadku osób z cukrzycą typu 2.

Chlorofil zawarty w spirulinie posiada działanie krwiotwórcze – odpowiada za powstawanie elementów morfotycznych krwi. Związek ten stymuluje proces gojenia się ran, a także odgrywa kluczową rolę w przypadku schorzeń związanych z układem trawiennym, m.in. choroby zapalne jelit, nadżerki, zaburzenia wchłaniania. Substancja ta ponadto wspomaga detoksykację organizmu, wiąże szkodliwe metale, a także usprawnia regenerację komórek wątroby.

Wysoki potencjał antyoksydacyjny sprawia, że spirulina wykazuje zdolność do neutralizacji wolnych rodników, których nadmiar prowadzi do stanów zapalnych i wielu poważnych schorzeń. Antyoksydanty jakie możemy znaleźć w tej roślinie to głównie karotenoidy (beta-karoten i kryptoksantyna). Spożycie żywności bogatej w przeciwutleniacze wywiera korzystny wpływ na organizm i zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych, np. choroby niedokrwiennej serca czy nowotworu.

Spirulina jest ponadto źródłem zeaksantyny – karotenoidu, który jest silnym antyoksydantem, wspiera funkcjonowanie narządu wzroku, a także wspomaga pracę mózgu i centralnego układu nerwowego. Zeaksantyna gromadzi się w soczewce oka i plamce żółtej. Substancja ta, poza właściwościami przeciwutleniającymi, filtruje światło niebieskie, które przyczynia się do uszkodzeń struktur najbardziej na nie eksponowanych, czyli oczu.

Spirulina wpływa korzystnie na układ sercowo-naczyniowy. Zaobserwowano, że spirulina stymuluje syntezę substancji odpowiedzialnych za rozszerzenie naczyń krwionośnych, np. tlenek azotu. Ponadto przyczynia się do zmniejszenia produkcji pochodnych kwasu arachidonowego, które uczestniczą w skurczu naczyń krwionośnych, co przekłada się na jej zdolność do obniżania ciśnienia tętniczego krwi.

C-fikocyjanina zawarta w spirulinie zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. Substancja ta hamuje aktywność cyklooksygenazy 2, która przyczynia się m.in. do nasilenia zmian nowotworowych. Dodatkowo spirulina zwiększa aktywność peroksydazy glutationowej czy też glutationu, co działa ochronnie na komórki i zmniejsza ryzyko ich uszkodzeń w wyniku działania wolnych rodników.

Właściwości immunostymulujące spiruliny powiązane są z tym, że usprawnia ona aktywację przeciwciał, makrofagów, komórek NK oraz limfocytów, a także stymuluje syntezę niektórych cytokin. Własności te umożliwiają szybszą i efektywniejszą odpowiedź immunologiczną, np. podczas infekcji.

Spirulina zmniejsza objawy alergii. Zaobserwowano, że spirulina przyczynia się do redukcji symptomów alergicznego nieżytu nosa. Roślina ta zmniejsza przekrwienie błon śluzowych, kichanie czy swędzenie.

Podsumowując, Now Foods Spirulina jest suplementem, który sprawdzi się u osób w każdym wieku. Zarówno osoby starsze, jak i osoby młodsze zmagają się z niedoborami witamin, które często są przyczyną zaburzeń wchłaniania, wysoce przetworzonej żywności, nieprawidłowo zbilansowanej diety lub diety restrykcyjnej. Również w przypadku spadku odporności oraz zwiększonej podatności na infekcje, a także okresie rekonwalescencji spirulina przyniesie korzystny efekt.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Spirulina Spirulina 500mg 100 tab.
Now Foods
32,00 zł

Spirulina

ilość: 500mg 100 tab.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
32,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 31,36 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Uzupełnia niedobory żelaza i witaminy B12
  • Zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych
  • Odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • Źródło aminokwasów egzogennych
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Wspiera procesy trawienne
  • Chroni układ krążenia
  • Łagodzi objawy alergii
  • Zawiera chlorofil
  • Wolny od GMO

Now Foods Spirulina to suplement diety zawierający wysokiej jakości certyfikowaną organiczną algę – spirulinę, która dostarcza szereg substancji odżywczych, a także jest źródłem pełnowartościowego białka roślinnego. Preparat posiada działanie prozdrowotne, w naturalny oraz bezpieczny sposób wzmacnia cały organizm, a także skutecznie uzupełnia dietę w niezbędne składniki.

Preparat wspomaga regulację poziomu glukozy we krwi, wspiera normalizację ciśnienia krwi, a także pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu profilu lipidowego. Suplement jest idealnym uzupełnieniem diety osób będących na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej – skutecznie wyrównuje niedobory żelaza oraz witaminy B12, a także jest źródłem pełnowartościowego białka, co docenią także sportowcy, Preparat ponadto usprawnia funkcjonowanie układu odpornościowego, posiada działanie przeciwwirusowe, a także wspiera pracę jelit.

Spirulina to niebieskozielony glon morski, który zaliczany jest do tzw. superfoods ze względu na dużą wartość odżywczą, zbilansowaną zawartość witamin i minerałów oraz wielokierunkowy wpływ na organizm. Roślina ta jest źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B9, B12), a także witaminy E, beta-karotenu, kwasu pantotenowego oraz składników mineralnych, m.in. żelaza, cynku, magnezu, wapnia, potasu i miedzi.

Spirulina m.in. wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, wspiera przemiany metaboliczne, stabilizuje poziom cholesterolu we krwi, a także bierze udział w kontroli regulacji poziomu glukozy we krwi.

Spirulina stanowi doskonałe źródło białka (od 55-77% suchej masy). W jej skład wchodzi aż 8 aminokwasów endogennych oraz 12 aminokwasów egzogennych. Białko spiruliny w bardzo łatwy sposób ulega strawieniu i charakteryzuje się znakomitą przyswajalnością.

Spirulina zawiera kwas γ-linolenowy (GLA), który należy do kwasów tłuszczowych omega-6. Związek ten wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, posiada właściwości przeciwzapalne, zmniejsza ryzyko zawału mięśnia sercowego, działa przeciwnowotworowo, wspomaga leczenie astmy.

Spirulina wspomaga ustabilizowanie prawidłowego profilu lipidowego. Potwierdzono, że przyjmowanie spiruliny może przyczynić się do obniżenia stężenia trójglicerydów oraz frakcji LDL cholesterolu, a także do zwiększenia frakcji HDL cholesterolu. Oznacza to, że spirulina zwiększa ochronę przed zaburzeniami układu krążenia, np. miażdżycą, nadciśnieniem tętniczym, a także działa korzystnie w przypadku osób z cukrzycą typu 2.

Chlorofil zawarty w spirulinie posiada działanie krwiotwórcze – odpowiada za powstawanie elementów morfotycznych krwi. Związek ten stymuluje proces gojenia się ran, a także odgrywa kluczową rolę w przypadku schorzeń związanych z układem trawiennym, m.in. choroby zapalne jelit, nadżerki, zaburzenia wchłaniania. Substancja ta ponadto wspomaga detoksykację organizmu, wiąże szkodliwe metale, a także usprawnia regenerację komórek wątroby.

Wysoki potencjał antyoksydacyjny sprawia, że spirulina wykazuje zdolność do neutralizacji wolnych rodników, których nadmiar prowadzi do stanów zapalnych i wielu poważnych schorzeń. Antyoksydanty jakie możemy znaleźć w tej roślinie to głównie karotenoidy (beta-karoten i kryptoksantyna). Spożycie żywności bogatej w przeciwutleniacze wywiera korzystny wpływ na organizm i zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych, np. choroby niedokrwiennej serca czy nowotworu.

Spirulina jest ponadto źródłem zeaksantyny – karotenoidu, który jest silnym antyoksydantem, wspiera funkcjonowanie narządu wzroku, a także wspomaga pracę mózgu i centralnego układu nerwowego. Zeaksantyna gromadzi się w soczewce oka i plamce żółtej. Substancja ta, poza właściwościami przeciwutleniającymi, filtruje światło niebieskie, które przyczynia się do uszkodzeń struktur najbardziej na nie eksponowanych, czyli oczu.

Spirulina wpływa korzystnie na układ sercowo-naczyniowy. Zaobserwowano, że spirulina stymuluje syntezę substancji odpowiedzialnych za rozszerzenie naczyń krwionośnych, np. tlenek azotu. Ponadto przyczynia się do zmniejszenia produkcji pochodnych kwasu arachidonowego, które uczestniczą w skurczu naczyń krwionośnych, co przekłada się na jej zdolność do obniżania ciśnienia tętniczego krwi.

C-fikocyjanina zawarta w spirulinie zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. Substancja ta hamuje aktywność cyklooksygenazy 2, która przyczynia się m.in. do nasilenia zmian nowotworowych. Dodatkowo spirulina zwiększa aktywność peroksydazy glutationowej czy też glutationu, co działa ochronnie na komórki i zmniejsza ryzyko ich uszkodzeń w wyniku działania wolnych rodników.

Właściwości immunostymulujące spiruliny powiązane są z tym, że usprawnia ona aktywację przeciwciał, makrofagów, komórek NK oraz limfocytów, a także stymuluje syntezę niektórych cytokin. Własności te umożliwiają szybszą i efektywniejszą odpowiedź immunologiczną, np. podczas infekcji.

Spirulina zmniejsza objawy alergii. Zaobserwowano, że spirulina przyczynia się do redukcji symptomów alergicznego nieżytu nosa. Roślina ta zmniejsza przekrwienie błon śluzowych, kichanie czy swędzenie.

Podsumowując, Now Foods Spirulina jest suplementem, który sprawdzi się u osób w każdym wieku. Zarówno osoby starsze, jak i osoby młodsze zmagają się z niedoborami witamin, które często są przyczyną zaburzeń wchłaniania, wysoce przetworzonej żywności, nieprawidłowo zbilansowanej diety lub diety restrykcyjnej. Również w przypadku spadku odporności oraz zwiększonej podatności na infekcje, a także okresie rekonwalescencji spirulina przyniesie korzystny efekt.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 tabletekPorcja dzienna: 6 tabletekIlość porcji w opakowaniu: 16,5
w porcji dziennej (6 tabletek)zawartość%ZDS
Kalorie10
Węglowodany ogółem< 1 g< 1%*
Białko2 g4%*
Organic Spirulina (Arthrospira platensis) (cała roślina)3 g (3,000 mg)

Pozostałe składniki

Brak.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
21,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Trec
79,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję
Trec
129,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Now Foods
67,00 zł
(5)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł
(1)

BCAA wzbogacone o witaminy z grupy B. Wspiera utrzymanie anabolicznego środowiska oraz produkcję energii.

Kupuję
Mr.big
45,00 zł
(2)

Koncentrat izotoniczny z dodatkiem substancji energetycznych, witamin i minerałów. Zwiększa wytrzymałość.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Spirulina

Informacja

 Spirulina jest suplementem diety zawierającym dwa gatunki glonów (sinice): Arthrospira platensis  i Arthrospira maxima, występujących na obszarze jezior w klimacie tropikalnym, zawierającym BCAA [ 3 aminokwasy egzogenne posiadające rozgałęziony łańcuch alifatyczny boczny  (izoleucyna, leucyna i walina) oraz podobny przebieg procesów metabolicznych zachodzących w tkance mięśniowej. W postaci naturalnej występują w pożywieniu wysokobiałkowym zwierzęcym (np.wołowina, proteiny mleczne). BCAA wykazują potencjał antykataboliczny i anaboliczny. Wspomagają nośniki energii w kryzysie energetycznym oraz wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego (likwidują stres, zmniejszają zmęczenie) i aktywność hormonów i kinaz odpowiedzialnych za metabolizm białek. W suplementacji sportowej stosowane są jako elementy wspomagania zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i odnowy biologicznej powysiłkowej; także antykatabolik i katalizator przemian anabolicznych. Przyjmowanie BCAA po wysiłku prawie natychmiast odbudowuje poziom tych aminokwasów we krwi (z pominięciem wątroby) i zasila tkankę mięśniową. Leucyna powoduje aktywację kinazy mTOR (rozpoczynającej anabolizm białek mięśniowych) oraz wykazuje wzmacniające działanie z insuliną, która oddziaływuje na kinazę PI3 i kinazę białkową B). Aminokwasy rozgałęzione BCAA, chętnie stosowane przez sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych], kwasy organiczne (GLA, ALA, kwas linolowy oraz inne) oraz witaminy z grupy B oraz C, D, E. Spirulina poprawia funkcjonowanie układu nerwowego (zwiększa zdolność koncentracji i zapamiętywania), wpływa na obniżenie cholesterolu całkowitego i poziomu trójglicerydów, należy do grupy przeciwutleniaczy. W suplementacji chętnie wykorzystywana przez osoby w podeszłym wieku, dostępna w postaci preparatów odżywczych i funkcjonalnych oraz ze względu na działanie termogeniczne odchudzających, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej
Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027