Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Apogen Tincture Apogen Tincture

Hepatica Apogen Tincture to suplement diety w skład którego wchodzi najwyższej jakości naturalny wyciąg ze spiruliny. Unikalna, chroniona patentem i poddawana szczegółowej kontroli na każdym etapie produkcji metoda ekstrakcji gwarantuje pełną aktywność biologiczną oraz zachowanie wszystkich składników odżywczych naturalnie występujących w spirulinie.

Preparat jest rekomendowany dla wzmocnienia organizmu i optymalizacji kuracji medycznych. Stanowi ciekawą alternatywę dla syntetycznych kompleksów witaminowych i odżywczych o właściwościach wspierających odporność i dodających sił.

Spirulina to zwyczajowa nazwa, jaką określa się produkty sporządzane z cyjanobakterii z rodziny Arthrospira platensis. Cyjanobakterie tego rodzaju to bardzo proste organizmy, żyjące w ekstremalnych warunkach przyrodniczych. Ich  cała aktywność jest skoncentrowana na produkcji niezbędnych do przeżycia składników odżywczych, dzięki czemu są prawdziwą skarbnicą witamin, białka, mikro i makroelementów. Ta mnogość i różnorodność aktywnych biologicznie składników sprawia, że spirulina to nie tylko wartościowy dodatek do diety, ale także cenny środek leczniczy. 

Wartości odżywcze spiruliny
W przyrodzie trudno jest spotkać inną substancję, czy to roślinną czy zwierzęcą, która posiadałaby tyle wartości odżywczych co spirulina. Z tego względu jest ona rekomendowana zwłaszcza osobom osłabionym, niedożywionym i wyniszczonym ciężkimi chorobami. Świetnie sprawdza się u sportowców, gdyż duży wysiłek fizyczny w naturalny sposób zwiększa zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

Aż 70% suchej masy spiruliny stanowi pełnowartościowe białko zawierające aminokwasy egzogenne i endogenne. Oprócz tego w jej składzie znajdują się lipidy (z unikalnym kwasem gamma-linolenowym na czele), węglowodany (glukozamina, ramnoza, glikogen), witaminy (A w formie beta-karotenu, kompleks witamin B), mikro i makroelementy w formie łatwo przyswajalnych chelatów (fosfor, magnez, bor, wapń, cynk, mangan, selen, żelazo) i zielony chlorofil.

Na szczególną uwagę zasługują trzy związki wyekstrahowane ze spiruliny i gruntownie przebadane przez naukowców: spirulan wapnia, immulina i fikocyjanina. Ich unikalne właściwości lecznicze sprawiają, że spirulina to nie tylko produkt o niebagatelnych walorach odżywczych, ale również cenne uzupełnienie terapii medycznej.

Co ciekawe, tak duża koncentracja składników odżywczych nie wpływa na kaloryczność spiruliny. Jest to produkt niskokaloryczny, z minimalną zawartością sodu, a więc odpowiedni również dla osób z nadciśnieniem.

Wzmocnienie odporności
Spirulina wpływa na zwiększenie produkcji przeciwciał i cytokin, dzięki czemu aktywizuje naturalne mechanizmy obronne organizmu. Często mówi się, że działa jak tarcza ochronna, która nie pozwala, by szkodliwe mikroorganizmy dostały się do ustroju.

Silne właściwości immunomodulujące wykazuje zwłaszcza fikocyjanina, która nadaje spirulinie charakterystyczną, ciemnoturkusową barwę. Fikocyjanina pobudza pracę limfocytów T i B, stymuluje komórki NK (natural killers) oraz mobilizuje do działania makrofagi.

Badania wykazały, że pod wpływem ekstraktów spiruliny w organizmie nasila się produkcja interferonu gamma i interleukiny 12p40, dwóch ważnych związków, odpowiedzialnych za prawidłową odpowiedź immunologiczną.

Zawarty w spirulinie polisacharyd zwany spirulanem wapnia wykazuje dużą skuteczność w eliminowaniu wirusów, m.in. odry i grypy. Poprzez hamowanie ich replikacji zapobiega rozprzestrzenianiu się wirusów w organizmie i jest skutecznym wsparciem w walce z infekcjami.

Regeneracja układu nerwowego  
Ciekawą właściwością wszystkich cyjanobakterii jest ich potencjał w kierunku regeneracji komórek neuronowych. Badania wykazały, że spożywanie spiruliny owocuje zwiększeniem żywotności astrocytów, czyli charakterystycznych komórek mózgu i rdzenia kręgowego. Odkrycie to otwiera nowe możliwości stosowania spiruliny w terapii chorób powodowanych uszkodzeniami centralnego układu nerwowego.

Usprawnienie procesu detoksykacji         
Spirulina wspiera pracę wątroby i usprawnia proces usuwania toksyn z organizmu. Ułatwia metabolizm alkoholu - zawarte w jej składzie substancje hamują oksydazę NADPH, a witamina B5 i kwas liponowy przyspieszają konwersję aldehydu octowego do kwasu octowego. Dzięki temu minimalizują ryzyko uszkodzenia wątroby przez alkohol i zmniejszają dokuczliwe objawy tzw. „kaca”.

Dzięki naturalnej obecności chlorofilu spirulina odtruwa organizm z metali ciężkich, takich jak ołów, kadm, arsen, rtęć; pestycydów, inseltycysów i pochodnych bifenylu.

Zdrowie układu pokarmowego
Spożywanie spiruliny przynosi wiele korzyści dla układu trawiennego. Zawarte w niej związki chlorofilowe pobudzają perystaltykę jelit, regulują wydzielanie kwasów żółciowych i hamują rozwój stanów zapalnych w obrębie żołądka. Dzięki temu normalizuje się praca układu pokarmowego i zostaje przywrócony prawidłowy rytm wypróżnień.

Spirulina stymuluje wzrost probiotycznej mikroflory jelitowej, szczególnie bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium. Hamuje również patologiczny rozrost grzybów z rodziny Candida albicans.

Profilaktyka anemii      
Spirulina jest rekomendowana anemikom. Zawiera duże ilości doskonale przyswajalnego żelaza oraz niezbędnej do produkcji zdrowych komórek krwi witaminy B12. Ponadto w składzie spiruliny obecny jest unikalny barwnik – porphiryn, ważny dla produkcji hemoglobiny. Krwiotwórcze działanie wykazuje również chlorofil.

Prewencja chorób cywilizacyjnych
Spirulina stanowi cenny element profilaktyki schorzeń określanych wspólnym mianem chorób cywilizacyjnych. Za ich główną przyczynę uznaje się brak równowagi pomiędzy działaniem wolnych rodników a zdolnością organizmu do ich szybkiej neutralizacji.

Spirulina wykazuje duży potencjał antyoksydacyjny. Hamuje lipooksydację, ogranicza proces powstawania reaktywnych form tlenu (ROS), niweluje skutki stresu oksydacyjnego.

Jedną z głównych przyczyn miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego jest podwyższony poziom cholesterolu. Spirulina świetnie reguluje profil lipidowy. Zawarta w niej fikocyjanina wiąże tłuszcze i ogranicza zarówno rozpuszczanie, jak i wchłanianie cholesterolu.

Podsumowując, Apogen Tincture to doskonałe uzupełnienie diety o pełnowartościowe białko i zestaw niezbędnych składników odżywczych. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza rekonwalescentom, wegetarianom oraz osobom osłabionym i przemęczonym. Świetnie sprawdzi się u sportowców. Z uwagi na szerokie spektrum właściwości prozdrowotnych suplementacja może być stosowana jako wsparcie standardowych terapii. 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Apogen Tincture Apogen Tincture 30 ml
Hepatica
109,00 zł

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
109,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 106,82 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Oczyszczony, organiczny wyciąg ze spiruliny
  • Źródło białka, witamin i minerałów
  • Regeneruje komórki układu nerwowego
  • Przywraca prawidłową florę jelitową
  • Wzmacnia system immunologiczny
  • Skarbnica związków bioaktywnych
  • Wspiera proces detoksykacji
  • Polecany rekonwalescentom 
  • Ma działanie krwiotwórcze 
  • Reguluje profil lipidowy
  • Silny antyoksydant

Hepatica Apogen Tincture to suplement diety w skład którego wchodzi najwyższej jakości naturalny wyciąg ze spiruliny. Unikalna, chroniona patentem i poddawana szczegółowej kontroli na każdym etapie produkcji metoda ekstrakcji gwarantuje pełną aktywność biologiczną oraz zachowanie wszystkich składników odżywczych naturalnie występujących w spirulinie.

Preparat jest rekomendowany dla wzmocnienia organizmu i optymalizacji kuracji medycznych. Stanowi ciekawą alternatywę dla syntetycznych kompleksów witaminowych i odżywczych o właściwościach wspierających odporność i dodających sił.

Spirulina to zwyczajowa nazwa, jaką określa się produkty sporządzane z cyjanobakterii z rodziny Arthrospira platensis. Cyjanobakterie tego rodzaju to bardzo proste organizmy, żyjące w ekstremalnych warunkach przyrodniczych. Ich  cała aktywność jest skoncentrowana na produkcji niezbędnych do przeżycia składników odżywczych, dzięki czemu są prawdziwą skarbnicą witamin, białka, mikro i makroelementów. Ta mnogość i różnorodność aktywnych biologicznie składników sprawia, że spirulina to nie tylko wartościowy dodatek do diety, ale także cenny środek leczniczy. 

Wartości odżywcze spiruliny
W przyrodzie trudno jest spotkać inną substancję, czy to roślinną czy zwierzęcą, która posiadałaby tyle wartości odżywczych co spirulina. Z tego względu jest ona rekomendowana zwłaszcza osobom osłabionym, niedożywionym i wyniszczonym ciężkimi chorobami. Świetnie sprawdza się u sportowców, gdyż duży wysiłek fizyczny w naturalny sposób zwiększa zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

Aż 70% suchej masy spiruliny stanowi pełnowartościowe białko zawierające aminokwasy egzogenne i endogenne. Oprócz tego w jej składzie znajdują się lipidy (z unikalnym kwasem gamma-linolenowym na czele), węglowodany (glukozamina, ramnoza, glikogen), witaminy (A w formie beta-karotenu, kompleks witamin B), mikro i makroelementy w formie łatwo przyswajalnych chelatów (fosfor, magnez, bor, wapń, cynk, mangan, selen, żelazo) i zielony chlorofil.

Na szczególną uwagę zasługują trzy związki wyekstrahowane ze spiruliny i gruntownie przebadane przez naukowców: spirulan wapnia, immulina i fikocyjanina. Ich unikalne właściwości lecznicze sprawiają, że spirulina to nie tylko produkt o niebagatelnych walorach odżywczych, ale również cenne uzupełnienie terapii medycznej.

Co ciekawe, tak duża koncentracja składników odżywczych nie wpływa na kaloryczność spiruliny. Jest to produkt niskokaloryczny, z minimalną zawartością sodu, a więc odpowiedni również dla osób z nadciśnieniem.

Wzmocnienie odporności
Spirulina wpływa na zwiększenie produkcji przeciwciał i cytokin, dzięki czemu aktywizuje naturalne mechanizmy obronne organizmu. Często mówi się, że działa jak tarcza ochronna, która nie pozwala, by szkodliwe mikroorganizmy dostały się do ustroju.

Silne właściwości immunomodulujące wykazuje zwłaszcza fikocyjanina, która nadaje spirulinie charakterystyczną, ciemnoturkusową barwę. Fikocyjanina pobudza pracę limfocytów T i B, stymuluje komórki NK (natural killers) oraz mobilizuje do działania makrofagi.

Badania wykazały, że pod wpływem ekstraktów spiruliny w organizmie nasila się produkcja interferonu gamma i interleukiny 12p40, dwóch ważnych związków, odpowiedzialnych za prawidłową odpowiedź immunologiczną.

Zawarty w spirulinie polisacharyd zwany spirulanem wapnia wykazuje dużą skuteczność w eliminowaniu wirusów, m.in. odry i grypy. Poprzez hamowanie ich replikacji zapobiega rozprzestrzenianiu się wirusów w organizmie i jest skutecznym wsparciem w walce z infekcjami.

Regeneracja układu nerwowego  
Ciekawą właściwością wszystkich cyjanobakterii jest ich potencjał w kierunku regeneracji komórek neuronowych. Badania wykazały, że spożywanie spiruliny owocuje zwiększeniem żywotności astrocytów, czyli charakterystycznych komórek mózgu i rdzenia kręgowego. Odkrycie to otwiera nowe możliwości stosowania spiruliny w terapii chorób powodowanych uszkodzeniami centralnego układu nerwowego.

Usprawnienie procesu detoksykacji         
Spirulina wspiera pracę wątroby i usprawnia proces usuwania toksyn z organizmu. Ułatwia metabolizm alkoholu - zawarte w jej składzie substancje hamują oksydazę NADPH, a witamina B5 i kwas liponowy przyspieszają konwersję aldehydu octowego do kwasu octowego. Dzięki temu minimalizują ryzyko uszkodzenia wątroby przez alkohol i zmniejszają dokuczliwe objawy tzw. „kaca”.

Dzięki naturalnej obecności chlorofilu spirulina odtruwa organizm z metali ciężkich, takich jak ołów, kadm, arsen, rtęć; pestycydów, inseltycysów i pochodnych bifenylu.

Zdrowie układu pokarmowego
Spożywanie spiruliny przynosi wiele korzyści dla układu trawiennego. Zawarte w niej związki chlorofilowe pobudzają perystaltykę jelit, regulują wydzielanie kwasów żółciowych i hamują rozwój stanów zapalnych w obrębie żołądka. Dzięki temu normalizuje się praca układu pokarmowego i zostaje przywrócony prawidłowy rytm wypróżnień.

Spirulina stymuluje wzrost probiotycznej mikroflory jelitowej, szczególnie bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium. Hamuje również patologiczny rozrost grzybów z rodziny Candida albicans.

Profilaktyka anemii      
Spirulina jest rekomendowana anemikom. Zawiera duże ilości doskonale przyswajalnego żelaza oraz niezbędnej do produkcji zdrowych komórek krwi witaminy B12. Ponadto w składzie spiruliny obecny jest unikalny barwnik – porphiryn, ważny dla produkcji hemoglobiny. Krwiotwórcze działanie wykazuje również chlorofil.

Prewencja chorób cywilizacyjnych
Spirulina stanowi cenny element profilaktyki schorzeń określanych wspólnym mianem chorób cywilizacyjnych. Za ich główną przyczynę uznaje się brak równowagi pomiędzy działaniem wolnych rodników a zdolnością organizmu do ich szybkiej neutralizacji.

Spirulina wykazuje duży potencjał antyoksydacyjny. Hamuje lipooksydację, ogranicza proces powstawania reaktywnych form tlenu (ROS), niweluje skutki stresu oksydacyjnego.

Jedną z głównych przyczyn miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego jest podwyższony poziom cholesterolu. Spirulina świetnie reguluje profil lipidowy. Zawarta w niej fikocyjanina wiąże tłuszcze i ogranicza zarówno rozpuszczanie, jak i wchłanianie cholesterolu.

Podsumowując, Apogen Tincture to doskonałe uzupełnienie diety o pełnowartościowe białko i zestaw niezbędnych składników odżywczych. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza rekonwalescentom, wegetarianom oraz osobom osłabionym i przemęczonym. Świetnie sprawdzi się u sportowców. Z uwagi na szerokie spektrum właściwości prozdrowotnych suplementacja może być stosowana jako wsparcie standardowych terapii. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 mlPorcja dzienna: 3 mlIlość porcji w opakowaniu: 10
w porcji (3 ml)zawartość%ZDS
Apogen® - naturalny wyciąg ze spiruliny (Spirulina platensis)240 mg
C-fikocyjanina3,6 mg
Allofikocyjanina 1,02 mg
Nukleotydy2,07 mg
Fruktooligosacharydy (FOS)1551 mg

Pozostałe składniki

Aromat miętowy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Mr.big
45,00 zł
(2)

Koncentrat izotoniczny z dodatkiem substancji energetycznych, witamin i minerałów. Zwiększa wytrzymałość.

Kupuję
Usp Labs
79,00 zł

Aminokwasy egzogenne wzbogacone w kofeinę i cholinę. Zwiększają wytrzymałość, dodają energii i zwiększają skupienie.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Pes
129,00 zł

Produkt aminokwasowy zapewniający lepszą wytrzymałość w trakcie treningu oraz błyskawiczną regenerację.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

Kupuję

Apogen

Informacja

Apogen® to opatentowany, silnie skoncentrowany, oczyszczony wyciąg z zastrzeżonego szczepu mikroalg FEM-101. Zawiera unikalny profil składników bioaktywnych, obejmujący fikobiliproteiny – allofikocyjaninę (APC), C-fikocyjaninę (CPC); czynnik wzrostu spiruliny; polisacharydy; peptydy; kwasy nukleinowe; aminokwasy i pierwiastki śladowe. Badania przeprowadzone na Tajwanie i w USA udowodniły, że Apogen® skutecznie wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu. Wyniki badań opublikowano w prestiżowym czasopiśmie „Journal of Medical Virology”.

Apogen® chroni przed szeroką gamą wirusów, w tym przed wirusem grypy, enterowirusami, wirusem dengi (DENV), wirusami odpowiedzialnymi za choroby jelit (m.in. wirus Coxsackie) oraz syncytialnym wirusem nabłonka oddechowego (wirus RS), odpowiedzialnym za większość infekcji występujących w sezonie jesienno-zimowym. Dowiedziono, że Apogen® nie zabija wirusów, ale zamiast tego tworzy swoistą tarczę ochronną, która zabezpiecza komórki przed wniknięciem patogenów. Ponadto wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu, promuje produkcję przeciwciał oraz cytokin.

Preparaty zawierające Apogen® mogą być stosowane zarówno przez dzieci, jak i przez osoby dorosłe. Idealnie sprawdzają się w sezonie grypy i przeziębień. Poleca się zwłaszcza osobom z osłabioną odpornością, które często zapadają na popularne infekcje układu oddechowego. Profilaktycznie mogą być stosowane również przez osoby narażone na częsty kontakt z osobami chorymi (pracownicy służby zdrowia, dzieci uczęszczające do szkół i przedszkoli). 

 

Spirulina

Informacja

 Spirulina jest suplementem diety zawierającym dwa gatunki glonów (sinice): Arthrospira platensis  i Arthrospira maxima, występujących na obszarze jezior w klimacie tropikalnym, zawierającym BCAA [ 3 aminokwasy egzogenne posiadające rozgałęziony łańcuch alifatyczny boczny  (izoleucyna, leucyna i walina) oraz podobny przebieg procesów metabolicznych zachodzących w tkance mięśniowej. W postaci naturalnej występują w pożywieniu wysokobiałkowym zwierzęcym (np.wołowina, proteiny mleczne). BCAA wykazują potencjał antykataboliczny i anaboliczny. Wspomagają nośniki energii w kryzysie energetycznym oraz wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego (likwidują stres, zmniejszają zmęczenie) i aktywność hormonów i kinaz odpowiedzialnych za metabolizm białek. W suplementacji sportowej stosowane są jako elementy wspomagania zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i odnowy biologicznej powysiłkowej; także antykatabolik i katalizator przemian anabolicznych. Przyjmowanie BCAA po wysiłku prawie natychmiast odbudowuje poziom tych aminokwasów we krwi (z pominięciem wątroby) i zasila tkankę mięśniową. Leucyna powoduje aktywację kinazy mTOR (rozpoczynającej anabolizm białek mięśniowych) oraz wykazuje wzmacniające działanie z insuliną, która oddziaływuje na kinazę PI3 i kinazę białkową B). Aminokwasy rozgałęzione BCAA, chętnie stosowane przez sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych], kwasy organiczne (GLA, ALA, kwas linolowy oraz inne) oraz witaminy z grupy B oraz C, D, E. Spirulina poprawia funkcjonowanie układu nerwowego (zwiększa zdolność koncentracji i zapamiętywania), wpływa na obniżenie cholesterolu całkowitego i poziomu trójglicerydów, należy do grupy przeciwutleniaczy. W suplementacji chętnie wykorzystywana przez osoby w podeszłym wieku, dostępna w postaci preparatów odżywczych i funkcjonalnych oraz ze względu na działanie termogeniczne odchudzających, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027