Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Pasta z Nerkowców Pasta z Nerkowców

Soncone Pasta z nerkowców to naturalny produkt wytworzony w 100% z prażonych orzechów nerkowca. Pasta nie zawiera zbędnego dodatku cukru, soli ani oleju palmowego. Jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Dzięki naturalnej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomaga regulację poziomu lipidów we krwi i przyczynia się do redukcji miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Orzechy stanowią nie tylko smaczną przekąskę znaną ludziom od wieków, ale również wywierają korzystny wpływ na organizm. Jest to przede wszystkim nieocenione źródło wielu cennych substancji, które wpływają pozytywnie na zdrowie i witalność.

Ze względu na swoją wysoką kaloryczność orzechy są bardzo często unikane w obawie przed nadmiernymi kilogramami. Nie ma jednak się jednak czego obawiać, ponieważ są to głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu.

Orzechy nerkowca pochodzą z drzew o nazwie nanercz zachodni (Anacardium occidentale L.), a ich nazwa, jak sama wskazuje, związana jest z ich podłużnym, księżycowatym kształtem przypominającym nerkę.

Oprócz dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i białka, orzechy nerkowca są także idealnym źródłem cennych minerałów. Zawierają m.in. miedź, żelazo, mangan, magnez, cynk oraz selen. W ich skład wchodzą również witamin z grupy B (wit. B5, B6, B1) oraz niewielka ilość zeaksantyny.

Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
Ok. 65% kwasów tłuszczowych znajdujących się w orzechach nerkowca to kwas oleinowy, zaliczany do kwasów jednonienasyconych. Kwas oleinowy wpływa korzystnie na profil lipidowy, pomaga w redukcji cholesterolu oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

Badania naukowe wykazują, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe dodane do odpowiednio dobranej diety mogą pomóc w obniżeniu poziomu trójglicerydów, których wysoki poziom może wiązać się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób serca.

Aktywność antyoksydacyjna
Orzechy są również doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Zaobserwowano, że wysoka zawartość antyoksydantów sprzyja mniejszej zapadalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększone spożycie orzechów (co najmniej 4 razy w tygodniu) pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi i ciśnienia tętniczego oraz wpływa na zmniejszenie zaburzeń kardiologicznych i redukuje ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Ponadto wykazuje korzystne działanie u osób z cukrzycą, pobudza proces wchłaniania glukozy i poprawia wrażliwość tkanek na insulinę.

Źródło mi​edzi
Orzechy nerkowca są także źródłem miedzi – minerału śladowej, który jest niezbędny do prawidłowej syntezu wielu enzymów, w szczególności o właściwościach antyoksydacyjnych. Miedź uczestniczy także w produkcji kolagenu i elastyny oraz melaniny i keratyny, dzięki czemu wpływa korzystnie na strukturę włosów, skóry i paznokci. Ponadto wspiera układ nerwowy i sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Soncone Pasta z nerkowców to naturalna i zdrowa przekąska, która stanowi doskonałe uzupełnienie białka i zdrowych tłuszczy. Pasta orzechowa zalecana jest w szczególności sportowcom, osobom chcącym uzupełnić dietę w wysokiej jakości białko roślinne i wielonienasycone tłuszcze oraz osobom poszukującym smacznego i zdrowego urozmaicenia posiłków.

Magazyn UK
5 2
5

mój ulubiony produkt na tej stronie. Kupiłem z zamiarem podbijania kcal w diecie tak jak używałem masła z ziemnych orzeszków. Spróbowałem masło z nerkowca i teraz podbijam te kalorie za mocno :) masło jest pyszne, ciężko poprzestać na 1 czy 2 łyżeczkach. GORĄCO POLECAM, jak ktoś lubi orzechy nerkowca to nawet się nie zastanawiać
5

Osoby lubiące orzechy nerkowca pokochają te masło tak jak moje córeczki :)
Since 2005
Dodaj do koszyka
Pasta z Nerkowców Pasta z Nerkowców 500g
Soncone
42,00 zł

Pasta z Nerkowców 500g

5 na podstawie 2 opinii
Magazyn UE

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

42,00 zł
1 szt.
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 100% naturalne organiczna pasta z orzechów nerkowca
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Pomaga w regulacji poziomu lipidów we krwi
  • Wykazuje działanie kardioprotekcyjne
  • Profilaktyka chorób układu krążenia
  • Smaczna i zdrowa przekąska
  • Doskonałe źródło energii i białka
  • Nie posiada dodatku oleju palmowego
  • Nie zawiera soli i cukru

Soncone Pasta z nerkowców to naturalny produkt wytworzony w 100% z prażonych orzechów nerkowca. Pasta nie zawiera zbędnego dodatku cukru, soli ani oleju palmowego. Jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Dzięki naturalnej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomaga regulację poziomu lipidów we krwi i przyczynia się do redukcji miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Orzechy stanowią nie tylko smaczną przekąskę znaną ludziom od wieków, ale również wywierają korzystny wpływ na organizm. Jest to przede wszystkim nieocenione źródło wielu cennych substancji, które wpływają pozytywnie na zdrowie i witalność.

Ze względu na swoją wysoką kaloryczność orzechy są bardzo często unikane w obawie przed nadmiernymi kilogramami. Nie ma jednak się jednak czego obawiać, ponieważ są to głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu.

Orzechy nerkowca pochodzą z drzew o nazwie nanercz zachodni (Anacardium occidentale L.), a ich nazwa, jak sama wskazuje, związana jest z ich podłużnym, księżycowatym kształtem przypominającym nerkę.

Oprócz dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i białka, orzechy nerkowca są także idealnym źródłem cennych minerałów. Zawierają m.in. miedź, żelazo, mangan, magnez, cynk oraz selen. W ich skład wchodzą również witamin z grupy B (wit. B5, B6, B1) oraz niewielka ilość zeaksantyny.

Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
Ok. 65% kwasów tłuszczowych znajdujących się w orzechach nerkowca to kwas oleinowy, zaliczany do kwasów jednonienasyconych. Kwas oleinowy wpływa korzystnie na profil lipidowy, pomaga w redukcji cholesterolu oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

Badania naukowe wykazują, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe dodane do odpowiednio dobranej diety mogą pomóc w obniżeniu poziomu trójglicerydów, których wysoki poziom może wiązać się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób serca.

Aktywność antyoksydacyjna
Orzechy są również doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Zaobserwowano, że wysoka zawartość antyoksydantów sprzyja mniejszej zapadalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększone spożycie orzechów (co najmniej 4 razy w tygodniu) pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi i ciśnienia tętniczego oraz wpływa na zmniejszenie zaburzeń kardiologicznych i redukuje ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Ponadto wykazuje korzystne działanie u osób z cukrzycą, pobudza proces wchłaniania glukozy i poprawia wrażliwość tkanek na insulinę.

Źródło mi​edzi
Orzechy nerkowca są także źródłem miedzi – minerału śladowej, który jest niezbędny do prawidłowej syntezu wielu enzymów, w szczególności o właściwościach antyoksydacyjnych. Miedź uczestniczy także w produkcji kolagenu i elastyny oraz melaniny i keratyny, dzięki czemu wpływa korzystnie na strukturę włosów, skóry i paznokci. Ponadto wspiera układ nerwowy i sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Soncone Pasta z nerkowców to naturalna i zdrowa przekąska, która stanowi doskonałe uzupełnienie białka i zdrowych tłuszczy. Pasta orzechowa zalecana jest w szczególności sportowcom, osobom chcącym uzupełnić dietę w wysokiej jakości białko roślinne i wielonienasycone tłuszcze oraz osobom poszukującym smacznego i zdrowego urozmaicenia posiłków.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna553 kcal/2315kJ27,6
Białko18,2 g26,4
Węglowodany32,7 g11,6
- Cukry5,9 g12
Tłuszcz43,8 g62,8
- Kwasy tłuszczowe nasycone7,8 g34,4
Sól<0,01 g<0,01
Błonnik3,3 g9,2

Pozostałe składniki

-

Ostatnia ocena

Tomasz

mój ulubiony produkt na tej stronie. Kupiłem z zamiarem podbijania kcal w diecie tak jak używałem masła z ziemnych orzeszków. Spróbowałem masło z nerkowca i teraz podbijam te kalorie za mocno :) masło jest pyszne, ciężko poprzestać na 1 czy 2 łyżeczkach. GORĄCO POLECAM, jak ktoś lubi orzechy nerkowca to nawet się nie zastanawiać

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Activlab
0,90 zł
(3)

Napój izotoniczny zawierający węglowodany, minerały i witaminy grupy B. Uzupełnia poziom wody i elektrolitów.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Trec
20,00 zł

Suplement węglowodanowy. Działa antykatabolistycznie, zwiększa tempo odnowy ATP i wspomaga mięśnie.

Kupuję
Scitec
139,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
  • Popularny
Orange Triad
Controlled Labs
139,00 zł
(3)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Ostatnio na blogu

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Z całą pewnością zdecydowana większość społeczeństwa ubolewa nad faktem, iż sezon na świeże truskawki jest tak krótki, bowiem jakże trudno czasem...

czytaj więcej
Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Nadciśnienie tętnicze (NT) jest definiowane jako poziom ciśnienia tętniczego krwi przekraczający wartości prawidłowe. Za wspomniane wartości, zgodnie z...

czytaj więcej
Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Nie jest żadną nowością, iż nie trzeba czekać do momentu, kiedy ciążowy test pokaże długo oczekiwane (lub też nie) dwie kreski, aby zmienić styl...

czytaj więcej
Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi to warzywo bardzo specyficzne i stosunkowo krótko dostępne, zazwyczaj także nieco droższe od pozostałych „sezonowców”. Jednocześnie...

czytaj więcej
Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Bacopa monnieri jest jednym z najstarszych i najbardziej znanych ajurwedyjskich leków. Niektóre zapiski w starodawnych księgach wskazują na jego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027