Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
MCT Oil MCT Oil

Now Foods MCT Oil to suplement diety zawierający wysoko skoncentrowaną dawkę oleju MCT w żelowych kapsułkach. Ten naturalny tłuszcz z grupy średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowi doskonałe, alternatywne źródło energii i wykazuje szereg unikalnych właściwości prozdrowotnych.

Preparat jest polecany jako uzupełnienie diety w wysokiej jakości kwasy tłuszczowe. Z uwagi na szybkość trawienia i łatwość wchłaniania doskonale sprawdza się w stanach chorobowych objawiających się upośledzeniem wchłaniania tłuszczu. Olej MCT sprzyja ponadto uregulowaniu poziomu cholesterolu i wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne. 

MCT jest idealny dla sportowców i osób aktywnych fizycznie. Stanowi bardzo dobre źródło energii, nasila procesy termogenezy i w przeciwieństwie do innych tłuszczy nie jest magazynowany w postaci tkanki tłuszczowej. Stymuluje przemiany anaboliczne i ogranicza katabolizm masy mięśniowej.

MCT (Medium – Chain Triglicerides) to kompleks trójglicerydów o średniej długości łańcucha, forma nasyconego kwasu tłuszczowego, którego głównym źródłem jest olej kokosowy. Nazwa MCT wywodzi się od struktury chemicznej – wszystkie rodzaje kwasów tłuszczowych składają się z łańcuchów węgla i wodoru, przy czym grupa średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych posiada od 6 do 12 atomów węgla. Zmniejszenie długości łańcucha oznacza, że MCT jest szybciej absorbowany i metabolizowany przez organizm. Wśród najważniejszych związków naturalnie występujących w MCT znajdują się: kwas laurynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy i kwas linolowy.

Budowa chemiczna oleju MCT sprawia, że jest on doskonale przyswajany przez organizm i bardzo łatwo się trawi. Po dostaniu się do organizmu wchłania się z jelita do krwi, a następnie żyłą wrotną jest transportowany do wątroby. W odróżnieniu od pozostałych kwasów tłuszczowych do trawienia nie wymaga żółci ani enzymów. Z tego względu kwasy MCT są bardzo przydatne w leczeniu wielu zaburzeń objawiających się upośledzeniem metabolizmu tłuszczów (m.in. żółtaczka, zapalenie trzustki, marskość wątroby, choroba Cohna, zapalenie jelit, zespół złego wchłaniania).

Organizm bardzo szybko przekształca kalorie zawarte w MCT w niezbędne dla mięśni i narządów „paliwo”. Olej MCT stanowi idealne, alternatywne źródło energii dla sportowców i zabezpiecza zapasy glikogenu mięśniowego przed szybkim wyczerpywaniem w czasie intensywnego wysiłku fizycznego.

Kwasy MCT po dostaniu się do wątroby są błyskawicznie utleniane w mitochondriach, a do przejścia przez błonę mitochondrialną nie wymagają karnityny. Wynikiem tego jest nasilenie produkcji acetylo-CoA, ważnego związku metabolicznego, wpływającego na procesy uwalniania energii w organizmie. Pod wpływem MCT dochodzi do szybkiego tworzenia związków ketonowych, które są doskonałym źródłem energii dla organizmu (znacznie lepszym niż glukoza). Ponadto średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe cechują się większą energią spalania niż białka czy węglowodany, dzięki czemu nasilają proces termogenezy w organizmie.

Olej MCT sprzyja redukcji masy ciała. Pozytywnie oddziałuje na receptory leptyny, co pozwala zoptymalizować sygnały związane z głodem i sytością. Zwykle koreluje to ze zmniejszeniem spożycia kalorii. Ponadto naturalnie występujący w oleju MCT kwas laurynowy ma istotny wpływ na uczucie sytości poprzez stymulację dwóch ważnych enzymów jelitowych –  GLP-1 (peptyd glukagonopodobny 1) i CCK (cholecystokinina). Oba związki zwiększają uczucie sytości, a GLP-1 dodatkowo poprawia odpowiedź insulinową organizmu. Co więcej, dzięki przyspieszonym przemianom metabolicznym olej MCT jest błyskawicznie wykorzystywany przez organizm i nie magazynuje się w postaci tkanki tłuszczowej.

MCT wykazuje szereg właściwości, które mogą przeciwdziałać miażdżycy i chorobom układu krążenia. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe nie tworzą lipoprotein transportujących cholesterol i nie są zaangażowane w syntezę cholesterolu. Badania wykazały, że regularna suplementacja MCT poprawia profil lipidowy, głównie poprzez zwiększenie poziomu korzystnej frakcji HDL, bez wpływu na poziom LDL (tzw. „zły cholesterol”).

MCT wykazuje silne właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze. Zawdzięcza to naturalnej zawartości kwasu laurynowego, który w organizmie jest przekształcany w monolauryn. Substancja ta ma ogromne znaczenie dla układu immunologicznego, działa antybakteryjnie, antywirusowo i antygrzybicznie. Wspiera prawidłową florę jelitową i pomaga zwalczać pasożyty. MCT po spożyciu w ciągu kilku minut jest konwertowany do ketonów, które, jak wykazały badania, mogą przyczynić się do obniżenia markerów stanu zapalnego, jak choćby interlukiny 6 (IL-6).

MCT Oil to wysokiej jakości suplement, który sprzyja nie tylko zdrowiu, ale również sylwetce. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza sportowcom -  stanowi doskonałe i łatwo dostępne źródło energii, oszczędza glukozę i aminokwasy, przyspiesza procesy regeneracji i zapobiega degradacji mięśniowej. W przeciwieństwie do innych tłuszczy sprzyja utracie zbędnych kilogramów i nie jest magazynowany w postaci tkanki tłuszczowej. Z uwagi na specyfikę metabolizowania w organizmie może być stosowany przez osoby cierpiące na zaburzenia trawienia i wchłaniania tłuszczu.   

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
MCT Oil MCT Oil 1000mg 150 kaps.
NOW FOODS
59,00 zł

MCT Oil 1000mg 150 kaps.

Inne formy

1000mg 150 kaps.
59,00 zł
946 ml
99,00 zł

Cechy

Siła:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Doskonałe źródło energii
  • Stymuluje procesy termogenezy
  • Wzmaga przemiany anaboliczne
  • Sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej
  • Reguluje profil lipidowy
  • Poprawia trawienie  
  • Działa antybakteryjnie  

Now Foods MCT Oil to suplement diety zawierający wysoko skoncentrowaną dawkę oleju MCT w żelowych kapsułkach. Ten naturalny tłuszcz z grupy średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych stanowi doskonałe, alternatywne źródło energii i wykazuje szereg unikalnych właściwości prozdrowotnych.

Preparat jest polecany jako uzupełnienie diety w wysokiej jakości kwasy tłuszczowe. Z uwagi na szybkość trawienia i łatwość wchłaniania doskonale sprawdza się w stanach chorobowych objawiających się upośledzeniem wchłaniania tłuszczu. Olej MCT sprzyja ponadto uregulowaniu poziomu cholesterolu i wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne. 

MCT jest idealny dla sportowców i osób aktywnych fizycznie. Stanowi bardzo dobre źródło energii, nasila procesy termogenezy i w przeciwieństwie do innych tłuszczy nie jest magazynowany w postaci tkanki tłuszczowej. Stymuluje przemiany anaboliczne i ogranicza katabolizm masy mięśniowej.

MCT (Medium – Chain Triglicerides) to kompleks trójglicerydów o średniej długości łańcucha, forma nasyconego kwasu tłuszczowego, którego głównym źródłem jest olej kokosowy. Nazwa MCT wywodzi się od struktury chemicznej – wszystkie rodzaje kwasów tłuszczowych składają się z łańcuchów węgla i wodoru, przy czym grupa średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych posiada od 6 do 12 atomów węgla. Zmniejszenie długości łańcucha oznacza, że MCT jest szybciej absorbowany i metabolizowany przez organizm. Wśród najważniejszych związków naturalnie występujących w MCT znajdują się: kwas laurynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy i kwas linolowy.

Budowa chemiczna oleju MCT sprawia, że jest on doskonale przyswajany przez organizm i bardzo łatwo się trawi. Po dostaniu się do organizmu wchłania się z jelita do krwi, a następnie żyłą wrotną jest transportowany do wątroby. W odróżnieniu od pozostałych kwasów tłuszczowych do trawienia nie wymaga żółci ani enzymów. Z tego względu kwasy MCT są bardzo przydatne w leczeniu wielu zaburzeń objawiających się upośledzeniem metabolizmu tłuszczów (m.in. żółtaczka, zapalenie trzustki, marskość wątroby, choroba Cohna, zapalenie jelit, zespół złego wchłaniania).

Organizm bardzo szybko przekształca kalorie zawarte w MCT w niezbędne dla mięśni i narządów „paliwo”. Olej MCT stanowi idealne, alternatywne źródło energii dla sportowców i zabezpiecza zapasy glikogenu mięśniowego przed szybkim wyczerpywaniem w czasie intensywnego wysiłku fizycznego.

Kwasy MCT po dostaniu się do wątroby są błyskawicznie utleniane w mitochondriach, a do przejścia przez błonę mitochondrialną nie wymagają karnityny. Wynikiem tego jest nasilenie produkcji acetylo-CoA, ważnego związku metabolicznego, wpływającego na procesy uwalniania energii w organizmie. Pod wpływem MCT dochodzi do szybkiego tworzenia związków ketonowych, które są doskonałym źródłem energii dla organizmu (znacznie lepszym niż glukoza). Ponadto średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe cechują się większą energią spalania niż białka czy węglowodany, dzięki czemu nasilają proces termogenezy w organizmie.

Olej MCT sprzyja redukcji masy ciała. Pozytywnie oddziałuje na receptory leptyny, co pozwala zoptymalizować sygnały związane z głodem i sytością. Zwykle koreluje to ze zmniejszeniem spożycia kalorii. Ponadto naturalnie występujący w oleju MCT kwas laurynowy ma istotny wpływ na uczucie sytości poprzez stymulację dwóch ważnych enzymów jelitowych –  GLP-1 (peptyd glukagonopodobny 1) i CCK (cholecystokinina). Oba związki zwiększają uczucie sytości, a GLP-1 dodatkowo poprawia odpowiedź insulinową organizmu. Co więcej, dzięki przyspieszonym przemianom metabolicznym olej MCT jest błyskawicznie wykorzystywany przez organizm i nie magazynuje się w postaci tkanki tłuszczowej.

MCT wykazuje szereg właściwości, które mogą przeciwdziałać miażdżycy i chorobom układu krążenia. Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe nie tworzą lipoprotein transportujących cholesterol i nie są zaangażowane w syntezę cholesterolu. Badania wykazały, że regularna suplementacja MCT poprawia profil lipidowy, głównie poprzez zwiększenie poziomu korzystnej frakcji HDL, bez wpływu na poziom LDL (tzw. „zły cholesterol”).

MCT wykazuje silne właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze. Zawdzięcza to naturalnej zawartości kwasu laurynowego, który w organizmie jest przekształcany w monolauryn. Substancja ta ma ogromne znaczenie dla układu immunologicznego, działa antybakteryjnie, antywirusowo i antygrzybicznie. Wspiera prawidłową florę jelitową i pomaga zwalczać pasożyty. MCT po spożyciu w ciągu kilku minut jest konwertowany do ketonów, które, jak wykazały badania, mogą przyczynić się do obniżenia markerów stanu zapalnego, jak choćby interlukiny 6 (IL-6).

MCT Oil to wysokiej jakości suplement, który sprzyja nie tylko zdrowiu, ale również sylwetce. Produkt jest rekomendowany zwłaszcza sportowcom -  stanowi doskonałe i łatwo dostępne źródło energii, oszczędza glukozę i aminokwasy, przyspiesza procesy regeneracji i zapobiega degradacji mięśniowej. W przeciwieństwie do innych tłuszczy sprzyja utracie zbędnych kilogramów i nie jest magazynowany w postaci tkanki tłuszczowej. Z uwagi na specyfikę metabolizowania w organizmie może być stosowany przez osoby cierpiące na zaburzenia trawienia i wchłaniania tłuszczu.   

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 150 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 3 kapsułki
w porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie25
Kalorie z tłuszczu25
Całkowita zawartość tłuszczu3 g5%*
Nasycone kwasy tłuszczowe3 g15%*
Tłuszcze trans0 g
Tłuszcze wielonasycone 0 g
Kwasy tłuszczowe jednonasycone 0 g
Olej MCT3 g (3,000 mg)

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (żelatyna wołowa, gliceryna, woda)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Alpha GPC 300mg
Alpha GPC 300mg
JARROW FORMULAS
129,00 zł
więcej
Optimal PC
Optimal PC
SEEKING HEALTH
139,00 zł
więcej
Optimal Multivitamin Methyl One
Optimal Multivitamin Methyl One
SEEKING HEALTH
129,00 zł
więcej
Fast Food
Fast Food
BLACKSTONE LABS
259,00 zł
więcej
Chain'd Out
Chain'd Out
ALRI
169,00 zł
więcej
Zinc Picolinate 22mg
Zinc Picolinate 22mg
SWANSON
13,00 zł
więcej

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT)

Informacja

MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe), to grupa kwasów tłuszczowych o tzw. średniej długości łańcucha węglowego, zawierające 6 – 12 atomów węgla. Do MCT zaliczają się kwasy: kapronowy (zawierający 6 atomów węgla – C6), heptanowy, (C7), kaprylowy (C8), pelargonowy (C9), kaprynowy (C10) i laurynowy (C12). W odróżnieniu od kwasów długołańcuchowych trawione przez lipazę trzustkową i wchłaniane przez żyłę wrotną do wątroby, transportowane w postaci chylomikronów, ograniczających ryzyko miażdżycy. Naturalnym źródłem MCT jest tłuszcz kokosowy, w mniejszym stopniu tłuszcz mleczny. Dzięki właściwościom ułatwiającym trawienie stanowią szybkie, odnawialne źródło energii (wykazują potencjał termogenny). Potencjał antybakteryjny pozwala na stosowanie w leczeniu klinicznym (m.in. chorób wątroby, niedożywienia, zaburzeń procesów metabolicznych). Zalecane są w suplementacji sportowej różnych dyscyplin sportowych w programach redukcji masy ciała i budowania masy mięśniowej, jako uzupełnienie kaloryczne diety oraz element wspomagania zdolności wysiłkowych i odnowy biologicznej po wysiłku. Dostępne na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>