Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 244,00 zł | 489,00 zł | 733,00 zł | 978,00 zł | 1 222,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -62,00 zł |
---|
Zamówienie: | 244,00 zł | 489,00 zł | 733,00 zł | 978,00 zł | 1 222,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -62,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
NORDIC NATURALS Children's DHA Xtra to najwyższej jakości suplement diety w formie smakowych kropli, który dostarcza niezbędnych dla prawidłowego rozwoju dziecka wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3.
Wielonienasycone kwasy omega-3 to niewielka grupa kwasów tłuszczowych posiadających niezwykle duże znaczenie dla organizmu człowieka i których, niestety, niezwykle ciężko dostarczyć odpowiednią ilość wraz ze standardową dietą. Pozostają one absolutnie niezbędne dla prawidłowego rozwoju układu nerwowego, dlatego też są jednym z nielicznych związków, które rekomendowane są do stałej suplementacji u maluchów. W tej materii, spośród całej grupy omega-3, za najistotniejszy uznaje się kwas dokozaheksaenowy, znany szerzej jako DHA. Jego właściwa podaż wspomaga powstawanie zdrowych komórek dendrytycznych i osłonek mielinowych, jest też powiązana z utrzymaniem równowagi neuroprzekaźników, co rzutuje na przyszłe zdolności umysłowe człowieka.
Jak pokazują badania, podaż kwasów omega-3, szczególnie zawartych w wysokiej ilości w preparacie DHA i EPA (kwas eikozapentaenowy) w młodym wieku wspiera prawidłowy rozwój funkcji kognitywnych człowieka, czyli m.in. zdolność do koncentracji i zapamiętywania. Ich stała suplementacja wydaje się mieć wpływ na stabilność nastroju, jest też świetnym wsparciem w przypadku występowania stanów zapalnych. Warto także zaznaczyć, że DHA i EPA to także kluczowe związki dla zachowania sprawnego systemu odpornościowego.
Łatwy do podania, pyszny w smaku
Dzięki nowatorskiej, płynnej formie oraz pysznemu smakowi, suplement ten stanowi remedium na trudności z podawaniem dziecku standardowych preparatów. Na uwagę zasługuje też wysoka koncentracja produktu; w porcji znajduje się bowiem aż 880mg cennych kwasów tłuszczowych. Tak niewielką ilość płynu można z powodzeniem „przemycić” do jedzenia, napoju. Preparat świetnie smakuje także podany bezpośrednio do ust, bez obawy o rybi posmak właściwy tranom. Wszystko to przy wykorzystaniu do produkcji najwyższej jakości surowców naturalnych, pozostających w pełni bezpiecznymi dla dziecka.
Podsumowując, NORDIC NATURALS Children's DHA Xtra to smaczny, dedykowany dzieciom suplement zawierający kwasy tłuszczowe omega-3 w formie kropli. Wspomaga prawidłowy rozwój układu nerwowego, wspiera odporność i zdolności kognitywne.
Produkt należy przechowywać w lodówce, nie dłużej, niż 3 miesiące po otwarciu.
Aby zapobiec przedwczesnemu zepsuciu się produktu, pipetę należy utrzymywać w czystości, szczególnie w przypadku wystąpienia kontaktu z jamą ustną dziecka.
Podając suplement do jedzenia lub picia, należy unikać wysokiej temperatury pożywienia, z którym mieszane są krople.
Nordic Naturals to firma założona w 1995 roku. Na początku jej istnienia asortyment marki ograniczał się wyłącznie do oleju rybiego, obecne marka oferuje szerszą gamę prozdrowotnych suplementów diety. Założycielem marki jest Norweg Joar Opheim, który stworzył Nordic Naturals w odpowiedzi na słabą jakość dostępnych wówczas produktów z olejem rybim.
Produkty marki posiadają certyfikat Friend of the Sea, co świadczy o pozyskiwaniu oleju rybiego z przyjaznych środowisku, odpowiedzialnie zarządzanych źródeł. Oferowane przez firmę preparaty są dokładnie badane pod względem czystości.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (1,25ml) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 10 kcal | ** |
Tłuszcze ogółem | 1g | 1% |
Tłuszcze nasycone | 0g | 0% |
Tłuszcze trans | 0g | ** |
Omega-3 ogółem | 880mg | ** |
EPA | 225mg | ** |
DHA | 535mg | ** |
Inne Omega-3 | 120mg | ** |
Oczyszczony olej z ryb głębinowych (z sardeli i sardynek), d-alfa-tokoferol (przeciwutleniacz), naturalny aromat jagodowy, wyciąg z rozmarynu (naturalny konserwant).
Synergistyczne połączenie substancji wspomagających funkcje kognitywne i metabolizm energetyczny.
KupujęWieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.
KupujęEfektywna dawka inozytolu. Korzystnie wpływa na nastrój, pomaga w walce z zaburzeniami metabolicznymi.
KupujęPreparat zawierający opatentowany, aktywny folian IV generacji Quatrefolic®.
KupujęWartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.
Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.
Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).
Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).
Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.
Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl
Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega 6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.
Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?
EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl
DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...
MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?
MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...
Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!
Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...
Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie
Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...
Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6
Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...