Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Acerola Acerola

Swanson Acerola to naturalny suplement diety, który wspomaga organizm w zwalczaniu wolnych rodników oraz stymuluje naturalne procesy odpornościowe. Dzięki zawartości szerokiej gamy substancji antyoksydacyjnych wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwnowotworowe.

Acerola (łac. Malpighia glabra) to roślina wywodząca się z rejonów Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej. Ekstrakt z owoców Aceroli zawiera 10-krotnie więcej witaminy C niż powszechnie znana pietruszka czy owoce cytrusowe. Oprócz ogromnej ilości kwasu askorbinowego owoce aceroli są źródłem znacznej ilości bioflawonoidów w tym antocyjanów oraz flawonoli. Dodatkowo Acerola zawiera ważne dla ludzkiego organizmu witaminy (A, E, witaminy z grupy B) i składniki mineralne tj. magnez, wapń, fosfor i żelazo. Naturalne pochodzenie tych dobroczynnych składników wpływa na łatwiejsze przyswajanie niż w przypadku źródeł syntetycznych.

Witamina C jest produktem powstającym w procesie przemiany glukozy. Ludzki organizm nie jest w stanie sam syntetyzować witaminy C stąd konieczne jest jej regularne dostarczanie wraz z żywnością. Jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Jej wchłanianie zachodzi głownie w dwunastnicy oraz w początkowym odcinku jelita cienkiego. Organizm ludzki posiada niewielkie zdolności do gromadzenia zapasów tej witaminy, co dodatkowo wskazuje na konieczność jej suplementacji.

Kwas askorbinowy jest ważnym czynnikiem wspomagającym procesy odpornościowe organizmu. Działa stymulująco na układ immunologiczny człowieka. Pobudza syntezę interferonu oraz niektórych klas immunoglobulin. Zwiększa aktywność komórek odpornościowych tj. NK (natural killer), limfocytów B i T, oraz wpływa na wędrówkę oraz funkcjonowanie monocytów, makrofagów i granulocytów, które to uczestniczą w procesach eliminowania niektórych patogenów z organizmu.

Witamina C jest uczestnikiem wielu bardzo istotnych procesów biochemicznych organizmu. Charakteryzują ją silne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki obecności specyficznego ugrupowania endiolowego, kwas L-askorbinowy z łatwością ulega utlenieniu do kwasu deyhdroaskorbinowego, który podobnie jak kwas L-askorbinowy jest formą aktywną biologicznie, ale w wyniku dalszych przemian może ulec hydrolizie do postaci nieczynnej. Taka unikatowa struktura witaminy C czyni ją silnym reduktorem i umożliwia skuteczną neutralizację reaktywnych form tlenu, które są produktem ubocznym powstającym w komórkach podczas ich przemian metabolicznych. Zapobiega w ten sposób uszkodzeniom DNA oraz innych ważnych biologicznie struktur.

Chroni przed szkodliwym procesem utleniania lipidów, grup funkcyjnych niektórych białek enzymatycznych oraz jonów metali potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania białek katalitycznych.

Witamina C działa ochronnie na układ pokarmowy i przeciwdziała rozwojowi nowotworów przełyku i żołądka, ponieważ hamuje aktywność Helicobacter pylori w żołądku oraz blokuje reakcję nitrozowania wskutek, której z azotanów powstają nitrozaminy, związki o charakterze kancerogennym.

Kwas askorbinowy wpływa również na syntezę kolagenu. Stanowi kofaktor dla niektórych białek enzymatycznych, oraz przeciwdziała procesom utleniania enzymów, niezbędnych dla prawidłowego przebiegu biosyntezy tego białka.

Antocyjany: Należą do grupy flawonoidów. Są to naturalne barwniki roślinne, które odpowiadają za ciemnoczerwone zabarwienie Aceroli. Występują w znacznych ilościach       w skórce tego owocu.

Wykazują przede wszystkim właściwości antyoksydacyjne. Posiadają zdolność do redukowania wolnych rodników powstających w organizmie w wyniku stresu oksydacyjnego. Zawdzięczają to między innymi obecności w swoich cząsteczkach licznych grup hydroksylowych.

Przeciwdziałają także procesom utleniania lipidów i kwasów tłuszczowych. Poprzez hamowanie enzymów prozapalnych wykazują działanie przeciwzapalne. Dzięki temu wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i zapobiegają procesom miażdżycowym. Antocyjany mogą być również ważnymi czynnikami w prewencji otyłości i cukrzycy, ponieważ zmniejszają stężenie glukozy we krwi oraz obniżają poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz lipoprotein niskiej gęstości.

Korzystnie wpływają również na procesy regeneracyjne rodopsyny, stymulują syntezę kolagenu w siateczce beleczkowatej oraz chronią siatkówkę przed uszkodzeniami, stąd ich duży udział w profilaktyce chorób oka min. jaskry i zwyrodnienia plamki żółtej.

Podsumowanie: Dzięki niezwykle wysokiej zawartości witaminy C w Aceroli, oraz znacznej ilości antocyjanów oraz innych dobroczynnych związków, owoc ten wykazuje bardzo korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Wzmacnia zdolności obronne organizmu, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz przeciwzapalnie. Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego oraz stanowi profilaktykę chorób krążenia.  Ma uzasadnione zastosowanie w prewencji chorób nowotworowych, układu wzrokowego oraz procesu starzenia. 

InStock
5 1
5

Świetnie wspomaga odporność, biorę cały rok i czuje się świetnie 2 kaps zimą i jesienią 1 kaps latem i wiosną ;)
Since 2005
Dodaj do koszyka
Acerola Acerola 60 kaps.
Swanson
35,00 zł

Acerola 60 kaps.

5 na podstawie 1 opinii ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UK
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 613,00 zł
35,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 34,30 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Stymulowanie pracy układu odpornościowego
  • Prewencja chorób nowotworowych
  • Wsparcie pracy układu sercowo-naczyniowego
  • Wspomaganie syntezy kolagenu
  • Działanie przeciwstarzeniowe

Swanson Acerola to naturalny suplement diety, który wspomaga organizm w zwalczaniu wolnych rodników oraz stymuluje naturalne procesy odpornościowe. Dzięki zawartości szerokiej gamy substancji antyoksydacyjnych wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwnowotworowe.

Acerola (łac. Malpighia glabra) to roślina wywodząca się z rejonów Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej. Ekstrakt z owoców Aceroli zawiera 10-krotnie więcej witaminy C niż powszechnie znana pietruszka czy owoce cytrusowe. Oprócz ogromnej ilości kwasu askorbinowego owoce aceroli są źródłem znacznej ilości bioflawonoidów w tym antocyjanów oraz flawonoli. Dodatkowo Acerola zawiera ważne dla ludzkiego organizmu witaminy (A, E, witaminy z grupy B) i składniki mineralne tj. magnez, wapń, fosfor i żelazo. Naturalne pochodzenie tych dobroczynnych składników wpływa na łatwiejsze przyswajanie niż w przypadku źródeł syntetycznych.

Witamina C jest produktem powstającym w procesie przemiany glukozy. Ludzki organizm nie jest w stanie sam syntetyzować witaminy C stąd konieczne jest jej regularne dostarczanie wraz z żywnością. Jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Jej wchłanianie zachodzi głownie w dwunastnicy oraz w początkowym odcinku jelita cienkiego. Organizm ludzki posiada niewielkie zdolności do gromadzenia zapasów tej witaminy, co dodatkowo wskazuje na konieczność jej suplementacji.

Kwas askorbinowy jest ważnym czynnikiem wspomagającym procesy odpornościowe organizmu. Działa stymulująco na układ immunologiczny człowieka. Pobudza syntezę interferonu oraz niektórych klas immunoglobulin. Zwiększa aktywność komórek odpornościowych tj. NK (natural killer), limfocytów B i T, oraz wpływa na wędrówkę oraz funkcjonowanie monocytów, makrofagów i granulocytów, które to uczestniczą w procesach eliminowania niektórych patogenów z organizmu.

Witamina C jest uczestnikiem wielu bardzo istotnych procesów biochemicznych organizmu. Charakteryzują ją silne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki obecności specyficznego ugrupowania endiolowego, kwas L-askorbinowy z łatwością ulega utlenieniu do kwasu deyhdroaskorbinowego, który podobnie jak kwas L-askorbinowy jest formą aktywną biologicznie, ale w wyniku dalszych przemian może ulec hydrolizie do postaci nieczynnej. Taka unikatowa struktura witaminy C czyni ją silnym reduktorem i umożliwia skuteczną neutralizację reaktywnych form tlenu, które są produktem ubocznym powstającym w komórkach podczas ich przemian metabolicznych. Zapobiega w ten sposób uszkodzeniom DNA oraz innych ważnych biologicznie struktur.

Chroni przed szkodliwym procesem utleniania lipidów, grup funkcyjnych niektórych białek enzymatycznych oraz jonów metali potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania białek katalitycznych.

Witamina C działa ochronnie na układ pokarmowy i przeciwdziała rozwojowi nowotworów przełyku i żołądka, ponieważ hamuje aktywność Helicobacter pylori w żołądku oraz blokuje reakcję nitrozowania wskutek, której z azotanów powstają nitrozaminy, związki o charakterze kancerogennym.

Kwas askorbinowy wpływa również na syntezę kolagenu. Stanowi kofaktor dla niektórych białek enzymatycznych, oraz przeciwdziała procesom utleniania enzymów, niezbędnych dla prawidłowego przebiegu biosyntezy tego białka.

Antocyjany: Należą do grupy flawonoidów. Są to naturalne barwniki roślinne, które odpowiadają za ciemnoczerwone zabarwienie Aceroli. Występują w znacznych ilościach       w skórce tego owocu.

Wykazują przede wszystkim właściwości antyoksydacyjne. Posiadają zdolność do redukowania wolnych rodników powstających w organizmie w wyniku stresu oksydacyjnego. Zawdzięczają to między innymi obecności w swoich cząsteczkach licznych grup hydroksylowych.

Przeciwdziałają także procesom utleniania lipidów i kwasów tłuszczowych. Poprzez hamowanie enzymów prozapalnych wykazują działanie przeciwzapalne. Dzięki temu wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i zapobiegają procesom miażdżycowym. Antocyjany mogą być również ważnymi czynnikami w prewencji otyłości i cukrzycy, ponieważ zmniejszają stężenie glukozy we krwi oraz obniżają poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz lipoprotein niskiej gęstości.

Korzystnie wpływają również na procesy regeneracyjne rodopsyny, stymulują syntezę kolagenu w siateczce beleczkowatej oraz chronią siatkówkę przed uszkodzeniami, stąd ich duży udział w profilaktyce chorób oka min. jaskry i zwyrodnienia plamki żółtej.

Podsumowanie: Dzięki niezwykle wysokiej zawartości witaminy C w Aceroli, oraz znacznej ilości antocyjanów oraz innych dobroczynnych związków, owoc ten wykazuje bardzo korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Wzmacnia zdolności obronne organizmu, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz przeciwzapalnie. Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego oraz stanowi profilaktykę chorób krążenia.  Ma uzasadnione zastosowanie w prewencji chorób nowotworowych, układu wzrokowego oraz procesu starzenia. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Acerola (koncentrat 4:1)500 mg*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, żelatyna, otręby ryżowe, krzemionka, palmitynian wapnia

Ostatnia ocena

Katka

Świetnie wspomaga odporność, biorę cały rok i czuje się świetnie 2 kaps zimą i jesienią 1 kaps latem i wiosną ;)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
45,00 zł

Suplement diety poprawiający ogólny stan zdrowia organizmu oraz samopoczucie. Zawiera ekstrakt z kory Pau D'Arco.

Kupuję
Iforce
149,00 zł

Naturalny booster testosteronu. Wspomaga budowę masy mięśniowej, redukcję tłuszczu i sprawność seksualną.

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję
  • Popularny
  • Promocja
Laxogenin + Epicatechin
Apollo's Hegemony
249,00 zł 199,00 zł
(1)

Kompleksowy preparat przyspieszający rozwój siły i masy mięśniowej, procesy regeneracyjne oraz metabolizm.

Kupuję
Life Extension
49,00 zł

Metylokobalamina to biologicznie aktywna witamina B12.

Kupuję
Hi-tech
159,00 zł

Synergistycznie działające składniki, szybko i skutecznie podnoszące sprawność seksualną mężczyzn.

Kupuję

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej
Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027