Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Acerola Acerola

Swanson Acerola to naturalny suplement diety, który wspomaga organizm w zwalczaniu wolnych rodników oraz stymuluje naturalne procesy odpornościowe. Dzięki zawartości szerokiej gamy substancji antyoksydacyjnych wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwnowotworowe.

Acerola (łac. Malpighia glabra) to roślina wywodząca się z rejonów Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej. Ekstrakt z owoców Aceroli zawiera 10-krotnie więcej witaminy C niż powszechnie znana pietruszka czy owoce cytrusowe. Oprócz ogromnej ilości kwasu askorbinowego owoce aceroli są źródłem znacznej ilości bioflawonoidów w tym antocyjanów oraz flawonoli. Dodatkowo Acerola zawiera ważne dla ludzkiego organizmu witaminy (A, E, witaminy z grupy B) i składniki mineralne tj. magnez, wapń, fosfor i żelazo. Naturalne pochodzenie tych dobroczynnych składników wpływa na łatwiejsze przyswajanie niż w przypadku źródeł syntetycznych.

Witamina C jest produktem powstającym w procesie przemiany glukozy. Ludzki organizm nie jest w stanie sam syntetyzować witaminy C stąd konieczne jest jej regularne dostarczanie wraz z żywnością. Jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Jej wchłanianie zachodzi głownie w dwunastnicy oraz w początkowym odcinku jelita cienkiego. Organizm ludzki posiada niewielkie zdolności do gromadzenia zapasów tej witaminy, co dodatkowo wskazuje na konieczność jej suplementacji.

Kwas askorbinowy jest ważnym czynnikiem wspomagającym procesy odpornościowe organizmu. Działa stymulująco na układ immunologiczny człowieka. Pobudza syntezę interferonu oraz niektórych klas immunoglobulin. Zwiększa aktywność komórek odpornościowych tj. NK (natural killer), limfocytów B i T, oraz wpływa na wędrówkę oraz funkcjonowanie monocytów, makrofagów i granulocytów, które to uczestniczą w procesach eliminowania niektórych patogenów z organizmu.

Witamina C jest uczestnikiem wielu bardzo istotnych procesów biochemicznych organizmu. Charakteryzują ją silne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki obecności specyficznego ugrupowania endiolowego, kwas L-askorbinowy z łatwością ulega utlenieniu do kwasu deyhdroaskorbinowego, który podobnie jak kwas L-askorbinowy jest formą aktywną biologicznie, ale w wyniku dalszych przemian może ulec hydrolizie do postaci nieczynnej. Taka unikatowa struktura witaminy C czyni ją silnym reduktorem i umożliwia skuteczną neutralizację reaktywnych form tlenu, które są produktem ubocznym powstającym w komórkach podczas ich przemian metabolicznych. Zapobiega w ten sposób uszkodzeniom DNA oraz innych ważnych biologicznie struktur.

Chroni przed szkodliwym procesem utleniania lipidów, grup funkcyjnych niektórych białek enzymatycznych oraz jonów metali potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania białek katalitycznych.

Witamina C działa ochronnie na układ pokarmowy i przeciwdziała rozwojowi nowotworów przełyku i żołądka, ponieważ hamuje aktywność Helicobacter pylori w żołądku oraz blokuje reakcję nitrozowania wskutek, której z azotanów powstają nitrozaminy, związki o charakterze kancerogennym.

Kwas askorbinowy wpływa również na syntezę kolagenu. Stanowi kofaktor dla niektórych białek enzymatycznych, oraz przeciwdziała procesom utleniania enzymów, niezbędnych dla prawidłowego przebiegu biosyntezy tego białka.

Antocyjany: Należą do grupy flawonoidów. Są to naturalne barwniki roślinne, które odpowiadają za ciemnoczerwone zabarwienie Aceroli. Występują w znacznych ilościach       w skórce tego owocu.

Wykazują przede wszystkim właściwości antyoksydacyjne. Posiadają zdolność do redukowania wolnych rodników powstających w organizmie w wyniku stresu oksydacyjnego. Zawdzięczają to między innymi obecności w swoich cząsteczkach licznych grup hydroksylowych.

Przeciwdziałają także procesom utleniania lipidów i kwasów tłuszczowych. Poprzez hamowanie enzymów prozapalnych wykazują działanie przeciwzapalne. Dzięki temu wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i zapobiegają procesom miażdżycowym. Antocyjany mogą być również ważnymi czynnikami w prewencji otyłości i cukrzycy, ponieważ zmniejszają stężenie glukozy we krwi oraz obniżają poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz lipoprotein niskiej gęstości.

Korzystnie wpływają również na procesy regeneracyjne rodopsyny, stymulują syntezę kolagenu w siateczce beleczkowatej oraz chronią siatkówkę przed uszkodzeniami, stąd ich duży udział w profilaktyce chorób oka min. jaskry i zwyrodnienia plamki żółtej.

Podsumowanie: Dzięki niezwykle wysokiej zawartości witaminy C w Aceroli, oraz znacznej ilości antocyjanów oraz innych dobroczynnych związków, owoc ten wykazuje bardzo korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Wzmacnia zdolności obronne organizmu, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz przeciwzapalnie. Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego oraz stanowi profilaktykę chorób krążenia.  Ma uzasadnione zastosowanie w prewencji chorób nowotworowych, układu wzrokowego oraz procesu starzenia. 

Na magazynie
5 1
5

Świetnie wspomaga odporność, biorę cały rok i czuje się świetnie 2 kaps zimą i jesienią 1 kaps latem i wiosną ;)
Since 2005
Dodaj do koszyka
Acerola Acerola 60 kaps.
SWANSON
35,00 zł

Acerola 60 kaps.

5 na podstawie 1 opinii
Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Stymulowanie pracy układu odpornościowego
  • Prewencja chorób nowotworowych
  • Wsparcie pracy układu sercowo-naczyniowego
  • Wspomaganie syntezy kolagenu
  • Działanie przeciwstarzeniowe

Swanson Acerola to naturalny suplement diety, który wspomaga organizm w zwalczaniu wolnych rodników oraz stymuluje naturalne procesy odpornościowe. Dzięki zawartości szerokiej gamy substancji antyoksydacyjnych wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwnowotworowe.

Acerola (łac. Malpighia glabra) to roślina wywodząca się z rejonów Karaibów, Ameryki Środkowej i Południowej. Ekstrakt z owoców Aceroli zawiera 10-krotnie więcej witaminy C niż powszechnie znana pietruszka czy owoce cytrusowe. Oprócz ogromnej ilości kwasu askorbinowego owoce aceroli są źródłem znacznej ilości bioflawonoidów w tym antocyjanów oraz flawonoli. Dodatkowo Acerola zawiera ważne dla ludzkiego organizmu witaminy (A, E, witaminy z grupy B) i składniki mineralne tj. magnez, wapń, fosfor i żelazo. Naturalne pochodzenie tych dobroczynnych składników wpływa na łatwiejsze przyswajanie niż w przypadku źródeł syntetycznych.

Witamina C jest produktem powstającym w procesie przemiany glukozy. Ludzki organizm nie jest w stanie sam syntetyzować witaminy C stąd konieczne jest jej regularne dostarczanie wraz z żywnością. Jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Jej wchłanianie zachodzi głownie w dwunastnicy oraz w początkowym odcinku jelita cienkiego. Organizm ludzki posiada niewielkie zdolności do gromadzenia zapasów tej witaminy, co dodatkowo wskazuje na konieczność jej suplementacji.

Kwas askorbinowy jest ważnym czynnikiem wspomagającym procesy odpornościowe organizmu. Działa stymulująco na układ immunologiczny człowieka. Pobudza syntezę interferonu oraz niektórych klas immunoglobulin. Zwiększa aktywność komórek odpornościowych tj. NK (natural killer), limfocytów B i T, oraz wpływa na wędrówkę oraz funkcjonowanie monocytów, makrofagów i granulocytów, które to uczestniczą w procesach eliminowania niektórych patogenów z organizmu.

Witamina C jest uczestnikiem wielu bardzo istotnych procesów biochemicznych organizmu. Charakteryzują ją silne właściwości antyoksydacyjne. Dzięki obecności specyficznego ugrupowania endiolowego, kwas L-askorbinowy z łatwością ulega utlenieniu do kwasu deyhdroaskorbinowego, który podobnie jak kwas L-askorbinowy jest formą aktywną biologicznie, ale w wyniku dalszych przemian może ulec hydrolizie do postaci nieczynnej. Taka unikatowa struktura witaminy C czyni ją silnym reduktorem i umożliwia skuteczną neutralizację reaktywnych form tlenu, które są produktem ubocznym powstającym w komórkach podczas ich przemian metabolicznych. Zapobiega w ten sposób uszkodzeniom DNA oraz innych ważnych biologicznie struktur.

Chroni przed szkodliwym procesem utleniania lipidów, grup funkcyjnych niektórych białek enzymatycznych oraz jonów metali potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania białek katalitycznych.

Witamina C działa ochronnie na układ pokarmowy i przeciwdziała rozwojowi nowotworów przełyku i żołądka, ponieważ hamuje aktywność Helicobacter pylori w żołądku oraz blokuje reakcję nitrozowania wskutek, której z azotanów powstają nitrozaminy, związki o charakterze kancerogennym.

Kwas askorbinowy wpływa również na syntezę kolagenu. Stanowi kofaktor dla niektórych białek enzymatycznych, oraz przeciwdziała procesom utleniania enzymów, niezbędnych dla prawidłowego przebiegu biosyntezy tego białka.

Antocyjany: Należą do grupy flawonoidów. Są to naturalne barwniki roślinne, które odpowiadają za ciemnoczerwone zabarwienie Aceroli. Występują w znacznych ilościach       w skórce tego owocu.

Wykazują przede wszystkim właściwości antyoksydacyjne. Posiadają zdolność do redukowania wolnych rodników powstających w organizmie w wyniku stresu oksydacyjnego. Zawdzięczają to między innymi obecności w swoich cząsteczkach licznych grup hydroksylowych.

Przeciwdziałają także procesom utleniania lipidów i kwasów tłuszczowych. Poprzez hamowanie enzymów prozapalnych wykazują działanie przeciwzapalne. Dzięki temu wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i zapobiegają procesom miażdżycowym. Antocyjany mogą być również ważnymi czynnikami w prewencji otyłości i cukrzycy, ponieważ zmniejszają stężenie glukozy we krwi oraz obniżają poziom cholesterolu, trójglicerydów oraz lipoprotein niskiej gęstości.

Korzystnie wpływają również na procesy regeneracyjne rodopsyny, stymulują syntezę kolagenu w siateczce beleczkowatej oraz chronią siatkówkę przed uszkodzeniami, stąd ich duży udział w profilaktyce chorób oka min. jaskry i zwyrodnienia plamki żółtej.

Podsumowanie: Dzięki niezwykle wysokiej zawartości witaminy C w Aceroli, oraz znacznej ilości antocyjanów oraz innych dobroczynnych związków, owoc ten wykazuje bardzo korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Wzmacnia zdolności obronne organizmu, działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo oraz przeciwzapalnie. Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego oraz stanowi profilaktykę chorób krążenia.  Ma uzasadnione zastosowanie w prewencji chorób nowotworowych, układu wzrokowego oraz procesu starzenia. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Acerola (koncentrat 4:1)500 mg*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, żelatyna, otręby ryżowe, krzemionka, palmitynian wapnia

Ostatnia ocena

Katka

Świetnie wspomaga odporność, biorę cały rok i czuje się świetnie 2 kaps zimą i jesienią 1 kaps latem i wiosną ;)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Citicoline CDP Choline
Citicoline CDP Choline
JARROW FORMULAS

Cytykolina jest psychostymulantem nootropowym usprawniającym funkcje poznawcze

99,00 zł
więcej
Scullcap Herb
Scullcap Herb
NATURE'S WAY

Wysokiej jakości tarczyca bocznokwiatowa. Łagodzi napięcie nerwowe, uspokaja i pomaga w zasypianiu.

45,00 zł
więcej
Alphamind v3 Xtreme Caps
Alphamind v3 Xtreme Caps
APOLLO'S HEGEMONY

Formuła wspierająca proces redukcji masy ciała oraz wydolność, zarówno psychiczną, jak i fizyczną.

129,00 zł
więcej
Probiotics Urinary Tract+
Probiotics Urinary Tract+
GARDEN OF LIFE

Kompleks bakterii probiotycznych i innych substancji aktywnych skupiony na wsparciu zdrowia układu moczowego.

149,00 zł
więcej
Cordyceps 750mg
Cordyceps 750mg
NOW FOODS

Kordyceps chiński wzmacnia odporność organizmu, działa adaptogennie i antystresowo.

70,00 zł
więcej
Propolis Plus Extract
Propolis Plus Extract
NOW FOODS

Suplement z propolisem i ekstraktami ziół. Wzmacnia organizm i poprawia odporność

44,00 zł
więcej

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>