Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Juiced Up Juiced Up

BLACKSTONE LABS Juiced Up to produkt stanowiący zestawienie wybranych składowych oraz odpowiednich części roślin znanych od setek lat ze swojego dobroczynnego oddziaływania na organizm człowieka. Zmniejszając stres oksydacyjny, detoksykując organizm oraz wprowadzając do ustroju liczne składniki bioaktywne, Juiced Up poprawia gospodarkę energetyczną organizmu, pracę wielu układów oraz wprowadza wewnętrzną harmonię. Produkt przeznaczony jest dla osób obciążonych wysiłkiem fizycznym, stresem oraz przytłoczonych niekorzystnymi warunkami środowiska, odbiegającymi znacząco od naturalnego.

OutOfStock
5 1
5

Świetny produkt i chcę takich więcej. Mocno poprawiło działanie układu trawiennego, lepiej spałem i nie byłem senny po solidnych posiłkach. Niestety przez braki tutaj zamówiłem prosto od producenta. Środek jest mega prozdrowotny, obserwacja subiektywna - gospodarka jelitowa również się poprawiła - pijąc jedną miarkę dziennie na czczo. Bardzo dobre.
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Juiced Up Juiced Up 375g
Blackstone Labs
139,00 zł

Juiced Up 375g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

139,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Bogactwo związków bioaktywnych
  • Posiada silne właściwości przeciwutleniające
  • Poprawia barierę antyoksydacyjną
  • Posiada właściwości bakteriobójcze i bakteriostatyczne
  • Działa przeciwnowotworowo i antymutagennie
  • Poprawia funkcjonowanie układu krążenia
  • Wspiera pracę układu pokarmowego
  • Stymuluje układ immunologiczny
  • Reguluje poziom glukozy i lipidów we krwi
  • Poprawia tolerancję glukozy

BLACKSTONE LABS Juiced Up to produkt stanowiący zestawienie wybranych składowych oraz odpowiednich części roślin znanych od setek lat ze swojego dobroczynnego oddziaływania na organizm człowieka. Zmniejszając stres oksydacyjny, detoksykując organizm oraz wprowadzając do ustroju liczne składniki bioaktywne, Juiced Up poprawia gospodarkę energetyczną organizmu, pracę wielu układów oraz wprowadza wewnętrzną harmonię. Produkt przeznaczony jest dla osób obciążonych wysiłkiem fizycznym, stresem oraz przytłoczonych niekorzystnymi warunkami środowiska, odbiegającymi znacząco od naturalnego.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 375 gPorcja jednorazowa: 12,5 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (12,5 g)zawartość%ZDS
Kalorie20-
Węglowodany7 g2%
Błonnik pokarmowy2 g1%
Cukry5 g-
Greens Blend:Borówka, Czarna Malina, Morwa, Sproszkowany Ananas, Jagoda, Papaja, Camu Camu, Luo Han Guo (Owoc Mnicha), Sproszkowany Brokuł, Sproszkowana Marchew, Purpurowy Ziemniak, Kelp, Fruktooligosacharydy, Capsorb, Chlorella, Papaina, Bromelina, Pirolochinolin Chinonowy (PQQ), Ekstrakt owoców Acai11,25 g-

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, erytrytol, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, naturalne i sztuczne aromaty, stewia, sukraloza, ekstrakt z korzenia buraka, dwutlenek krzemu

Ostatnia ocena

MarekOwczarek

Świetny produkt i chcę takich więcej. Mocno poprawiło działanie układu trawiennego, lepiej spałem i nie byłem senny po solidnych posiłkach. Niestety przez braki tutaj zamówiłem prosto od producenta. Środek jest mega prozdrowotny, obserwacja subiektywna - gospodarka jelitowa również się poprawiła - pijąc jedną miarkę dziennie na czczo. Bardzo dobre.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Doctor's Best
199,00 zł

Suplement ukierunkowany na wzmocnienie tkanki łącznej. Zawiera hydrolizowany kolagen typu 1 i 3.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł

Popularny suplement w leczeniu stawów. Działa przeciwzapalnie na stawy i mięśnie.

Kupuję
Trec
29,00 zł
(1)

Preparat zawierający witaminę C oraz L-lizynę. Usprawnia procesy antyoksydacyjne organizmu.

Kupuję
Activlab
42,00 zł
(2)

Glukozamina i chondroityna wzbogacone dodatkowymi składnikami. Chronią stawy podczas zwiększonego wysiłku.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

L-lizyna jest niezbędna do wzrostu i rozwoju tkanki łącznej a także bierze udział w powstawaniu kolagenu.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Greens

Informacja

Greens (od ang. green = zielony) – „zielenina” pod tą nazwą kryją się matrixy z komponentów pochodzenia roślinnego w postaci sproszkowanych koncentratów (mające zastąpić świeże owoce i warzywa): owoców, warzyw i niektórych ziół, zawierających aktywne składniki biologiczne, takie jak: bioflawonoidy, mikroelementy i witaminy, mogące uzupełniać dietę skąpą w nieprzetworzone produkty roślinne. Koncentraty owocowo-warzywno-ziołowe stasować należy stosując niskokaloryczne diety odchudzające, w okresie dużego wysiłku sportowego (ciężkie treningi) i jako uzupełnienie niedoborów świeżych owoców i warzyw. Działają wzmacniająco i witaminizująco.

Bor

Informacja

Bor - pierwiastek z grupy borowców, symbol B, la 5, zaliczany do grupy mikroelementów. W organizmie jest odpowiedzialny za syntezę kwasów nukleinowych, oraz zapobiega uwalnianiu się nadmiaru wapnia z kości. Jest aktywatorem enzymów w przemianach metabolicznych. Występuje w naturze w owocach cytrusowych (grapefruit, gorzka pomarańcza), roślinach strączkowych, winogronach, w słodzie piwnym. W suplementacji stosowany rzadko, przeważnie w preparatach witaminizujących i witamino-mineralizujących.

Dawkowanie: brak norm dobowego spożycia. Nadmiar boru działa toksycznie w organizmie.

Kelp

Informacja

Kelp glony morskie należące do brunatnic z rzędu listownic, będące cennym źródłem jodu, niezbędnego do funkcjonowania tarczycy i redukcji tkanki tłuszczowej, wpływającego na tempo przemian metabolicznych oraz uczestniczącego w detoksykacji organizmu. Jest źródłem alkinianów, minerałów i witamin. Wpływa korzystnie na wygląd skóry, paznokci i zębów oraz włosów. Dostępny w suplementacji diety sportowej i w kategorii „zdrowie i uroda” w postaci monoprepatów  oraz wieloskładnikowych suplementów witamino-mineralizujących, spalaczy tłuszczu i innych środków o działaniu termogenicznym, wspomagających odchudzanie, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: w przeliczeniu na czysty jod 150 – 250mcg/24h. Wyższe dawki przy wcześniejszym uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym lub dietetykiem.

Chlorella

Informacja

Chlorella (zielenica) - jednokomórkowy glon żyjący w słodkich wodach i w środowisku wilgotnym, zawiera wiele składników odżywczych: alkohole cukrowe, fitosterole, karagen, karotenoidy, sole mineralne (magnezu, potasu i sodu), laminarynę, terpentoidy oraz witaminy (z grupy B, C, E). Jest skutecznym przeciwutleniaczem. Składniki aktywne posiadają właściwości antybakteryjne, odpornościowe, przeciwzapalne oraz wzmacniające. Sole mineralne (alginiany) pobudzają syntezę kolagenu, a fitosterole współuczestniczą w wytwarzaniu elastyny. Ma zastosowanie w przemyśle kosmetycznym oraz preparatach kategorii „zdrowie i uroda”, jest składnikiem suplementów diety wpływających na różne funkcje organizmu.

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Acai

Informacja

Acai (Euterpe oleracea Mart.) to mały, ciemnofioletowy owoc pestkowy, przypominający jagodę. Rośnie na drzewach palmowych porastających amazońskie lasy tropikalne. Z uwagi na niespotykaną wartość odżywczą i bogactwo składników biologicznie czynnych jest zaliczany do grupy produktów określanych mianem „superfood”. W suplementacji zwykle stosuje się wyciąg ze sproszkowanych owoców acai. Najczęściej są one uprzednio poddawane procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i właściwości prozdrowotne.

Jagody acai dostarczają bardzo wiele składników bioaktywnych. Zawierają sporo białka o modelowym profilu aminokwasowym, są zasobne w błonnik pokarmowy, witaminy (A, C, E, witaminy z grupy B) oraz minerały (wapń, żelazo, magnez, cynk, miedź, chrom, mangan, selen, potas, molibden). Można w nich znaleźć również lipidy, sterole roślinne (β-sitosterol, kampesterol i sigmasterol) oraz potężną dawkę przeciwutleniaczy (flawonoidy, antocyjany, kwasy fenolowe).

Preparaty z owocami acai są rekomendowane w ramach ogólnej profilaktyki zdrowotnej. Poleca się je zwłaszcza osobom, które nie dbają o prawidłowe odżywianie, są narażone na przewlekły stres, często chorują. Sprawdzą się również jako element profilaktyki chorób układu sercowo-naczyniowego oraz cukrzycy typu 2.

 

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027