Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Chlorophyll Liquid Chlorophyll Liquid

Now Foods Liquid Chlorophyll to suplement diety w skład którego wchodzi wysoko skoncentrowany, płynny chlorofil  – związek o właściwościach odżywczych, odtruwających i leczniczych.

Warto zwrócić uwagę, że preparat zawiera najbardziej stabilną, cechującą się najwyższą biodostępnością i przyswajalnością, rozpuszczalną w wodzie formę chlorofilu, czyli chlorofilinę.

Preparat jest rekomendowany dla poprawy ogólnego stanu zdrowia, wzmocnienia i oczyszczenia organizmu. W szczególności powinny na niego zwrócić uwagę osoby, których dieta opiera się na dużej ilości mięsa i przetworzonych produktów, a brakuje w niej zielonych warzyw. Jest to również najlepszy sposób na zniwelowanie negatywnych skutków palenia tytoniu. Produkt może poprawić kondycję osób osłabionych, borykających się z anemią, cierpiących z powodu nawracających infekcji i stanów zapalnych.

Chlorofil to naturalny związek chemiczny, biorący udział w procesie fotosyntezy i odpowiedzialny za charakterystyczny zielony kolor roślin. Można go znaleźć we wszystkich zielonych roślinach oraz niektórych gatunkach cyjanobakterii (powszechnie zwanych algami). Pozyskiwany z roślin chlorofil nie rozpuszcza się w wodzie, jest mało stabilny i niezwykle wrażliwy na działanie temperatury oraz światła. Z tego względu w suplementacji stosuje się zwykle pochodną chlorofilu - chlorofilinę.

Chlorofilina jest otrzymywana w wyniku hydrolizy chlorofilu. W toku tego procesu z cząsteczki chlorofilu zostaje usunięty organiczny związek zwany fitolem. Zmianie ulega również centralny atom – w chlorofilu jest to magnez, zaś w chlorofilinie miedź. Co ważne – chlorofilina zachowuje wszystkie prozdrowotne właściwości chlorofilu. Ma nad nim istotną przewagę – jest stabilna, trwała, odporna na działanie czynników zewnętrznych i rozpuszcza się w wodzie.

Profilaktyka anemii i korzyści dla układu krwionośnego
Struktura molekularna chlorofilu wykazuje niezwykłe podobieństwo do hemoglobiny – czerwonego barwnika krwi. Jedyna różnica polega na tym, że centralnym jonem metalu w chlorofilu jest magnez (lub miedź w przypadku chlorofiliny), podczas gdy w hemoglobinie jest to żelazo.

Uważa się, że chlorofil wspiera proces tworzenia krwi (pobudza wytwarzanie czerwonych krwinek) i poprawia jej obraz. Z tego względu jest często rekomendowany anemikom. Chlorofil zwiększa zdolność krwi do transportu tlenu. Zaopatrzenie tkanek i organów w tlen jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Chlorofil warunkuje prawidłową krzepliwość krwi. Zapobiega patologicznemu zlepianiu się płytek krwi, które może doprowadzić do powstania zagrażających życiu skrzepów. Przeciwdziała krwotokom, zwiększa krzepliwość krwi u osób chorych na hemofilię. Bywa pomocny w leczeniu krwawień z nosa, rozwiązuje problem obfitych krwawień u kobiet w czasie menstruacji.

Usprawnienie detoksykacji
Chlorofil ma działanie odtruwające. Sprzyja eliminacji wielu szkodliwych substancji z organizmu (również metali ciężkich), oczyszcza krew i zabezpiecza DNA komórek wątroby przed uszkodzeniami.

Chlorofil stymuluje aktywność enzymów biorących udział w II fazie biotransformacji, czyli najważniejszym procesie odpowiedzialnym za metabolizm ksenobiotyków w organizmie.

W licznych badaniach wykazano skuteczność chlorofilu w unieszkodliwianiu aflatoksyny i amin. Wytwarzana przez pleśnie aflatoksyna ma udowodnione działanie rakotwórcze i jest istną plagą spotykaną w wielu produktach żywnościowych (orzeszki, ziemne, migdały, przyprawy, zboża). Aminy heterocykliczne z kolei wywołują zmiany mutagenne, które mogą stanowić zarzewie nowotworów. Ich powstawaniu sprzyja obróbka jakiej poddawana jest żywność wysokobiałkowa - zwłaszcza długie smażenie mięsa. 

Właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające
Chlorofil zapobiega szkodliwym procesom utleniania lipidów, w wyniku których powstają wolne rodniki. Ich nadmiar wywołuje w organizmie całą kaskadę zdarzeń prowadzących do rozwoju wielu schorzeń i przyspieszających starzenie się.

Chlorofil eliminuje również czynniki odpowiedzialne za stres oksydacyjny, który przyczynia się do uszkodzeń, a nawet śmierci komórek.

Chlorofil hamuje ekspresję pozapalnych cytokin (TNF-a), dzięki czemu skutecznie tłumi stany zapalne. Jest polecany zwłaszcza w przypadku zapalenia stawów i fibromialgii.

Zdrowie układu trawiennego
Chlorofil reguluje pracę układu trawiennego, stymuluje ruchy jelit i zapobiega zaparciom. Pomaga w utrzymaniu prawidłowej mikroflory jelitowej - ogranicza wzrost patologicznych bakterii i promuje rozwój tych pożądanych.

Chlorofil sprzyja regeneracji tkanek przewodu pokarmowego, łagodzi stany zapalne śluzówki żołądka. Dzięki wsparciu procesu detoksykacji ułatwia oczyszczanie jelita grubego.

Chlorofil ma właściwości przeciwnowotworowe. Zapobiega proliferacji kolonocytów, która może doprowadzić do rozwoju raka jelita grubego. Hamuje również metabolizm substancji prokancyrogennych i zapobiega ich wchłanianiu w jelitach.

Właściwości dezodoryzujące
Chlorofil działa jak naturalny, wewnętrzny dezodorant. Usprawnia eliminację toksyn z organizmu, poprawia trawienie, oczyszcza jelita i krew. Innymi słowy pomaga wyeliminować wszystkie te problemy, które są odpowiedzialne za nieświeży oddech i nieprzyjemny zapach wydzielin ciała – potu, moczu, kału. Wyraźna poprawa w tym zakresie jest zauważalna już po kilku tygodniach regularnej suplementacji.

Działanie przeciwdrobrnoustrojowe
Chlorofil jest silnie alkalizujący. Skutecznie walczy z zakwaszeniem organizmu promując równowagę kwasowo – zasadową. Odpowiednie pH i właściwy poziomu tlenu w organizmie ogranicza rozwój bakterii i patogenów, które namnażają się głównie w kwaśnym środowisku. W toku badań udowodniono, że chlorofil hamuje nawet patologiczny rozrost drożdży rodzaju Candida albicans, odpowiedzialnych za kandydozę.

Podsumowując, Liquid Chlorophyll to naturalny suplement wspierający zdrowie na wielu płaszczyznach. Dzięki silnym właściwościom odtruwającym pomaga w eliminacji z organizmu wszystkich szkodliwych związków które mogą stanowić potencjalne podłoże do rozwoju choroby. Regularna suplementacja rekompensuje braki kluczowych składników odżywczych, spowodowane nieprawidłowym odżywianiem albo skłonnością do używek. Stanowi cenne wsparcie dla osłabionego czy przemęczonego organizmu. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Chlorophyll Liquid Chlorophyll Liquid 473 ml
Now Foods
69,00 zł

Chlorophyll Liquid 473 ml

Cechy

Siła:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

69,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Pobudza wytwarzanie czerwonych krwinek
  • Hamuje szkodliwe działanie kancerogenów
  • Eliminuje problem nieświeżego oddechu
  • Korzystnie wpływa na układ trawienny
  • Niweluje nieprzyjemny zapach ciała
  • Usprawnia dotlenienie organizmu
  • Pobudza proces detoksykacji   
  • Przyspiesza gojenie się ran
  • Ma działanie alkalizujące 
  • Naturalny antyoksydant
  • Wspiera układ krążenia
  • Poprawia obraz krwi
  • Tłumi stany zapalne

Now Foods Liquid Chlorophyll to suplement diety w skład którego wchodzi wysoko skoncentrowany, płynny chlorofil  – związek o właściwościach odżywczych, odtruwających i leczniczych.

Warto zwrócić uwagę, że preparat zawiera najbardziej stabilną, cechującą się najwyższą biodostępnością i przyswajalnością, rozpuszczalną w wodzie formę chlorofilu, czyli chlorofilinę.

Preparat jest rekomendowany dla poprawy ogólnego stanu zdrowia, wzmocnienia i oczyszczenia organizmu. W szczególności powinny na niego zwrócić uwagę osoby, których dieta opiera się na dużej ilości mięsa i przetworzonych produktów, a brakuje w niej zielonych warzyw. Jest to również najlepszy sposób na zniwelowanie negatywnych skutków palenia tytoniu. Produkt może poprawić kondycję osób osłabionych, borykających się z anemią, cierpiących z powodu nawracających infekcji i stanów zapalnych.

Chlorofil to naturalny związek chemiczny, biorący udział w procesie fotosyntezy i odpowiedzialny za charakterystyczny zielony kolor roślin. Można go znaleźć we wszystkich zielonych roślinach oraz niektórych gatunkach cyjanobakterii (powszechnie zwanych algami). Pozyskiwany z roślin chlorofil nie rozpuszcza się w wodzie, jest mało stabilny i niezwykle wrażliwy na działanie temperatury oraz światła. Z tego względu w suplementacji stosuje się zwykle pochodną chlorofilu - chlorofilinę.

Chlorofilina jest otrzymywana w wyniku hydrolizy chlorofilu. W toku tego procesu z cząsteczki chlorofilu zostaje usunięty organiczny związek zwany fitolem. Zmianie ulega również centralny atom – w chlorofilu jest to magnez, zaś w chlorofilinie miedź. Co ważne – chlorofilina zachowuje wszystkie prozdrowotne właściwości chlorofilu. Ma nad nim istotną przewagę – jest stabilna, trwała, odporna na działanie czynników zewnętrznych i rozpuszcza się w wodzie.

Profilaktyka anemii i korzyści dla układu krwionośnego
Struktura molekularna chlorofilu wykazuje niezwykłe podobieństwo do hemoglobiny – czerwonego barwnika krwi. Jedyna różnica polega na tym, że centralnym jonem metalu w chlorofilu jest magnez (lub miedź w przypadku chlorofiliny), podczas gdy w hemoglobinie jest to żelazo.

Uważa się, że chlorofil wspiera proces tworzenia krwi (pobudza wytwarzanie czerwonych krwinek) i poprawia jej obraz. Z tego względu jest często rekomendowany anemikom. Chlorofil zwiększa zdolność krwi do transportu tlenu. Zaopatrzenie tkanek i organów w tlen jest kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Chlorofil warunkuje prawidłową krzepliwość krwi. Zapobiega patologicznemu zlepianiu się płytek krwi, które może doprowadzić do powstania zagrażających życiu skrzepów. Przeciwdziała krwotokom, zwiększa krzepliwość krwi u osób chorych na hemofilię. Bywa pomocny w leczeniu krwawień z nosa, rozwiązuje problem obfitych krwawień u kobiet w czasie menstruacji.

Usprawnienie detoksykacji
Chlorofil ma działanie odtruwające. Sprzyja eliminacji wielu szkodliwych substancji z organizmu (również metali ciężkich), oczyszcza krew i zabezpiecza DNA komórek wątroby przed uszkodzeniami.

Chlorofil stymuluje aktywność enzymów biorących udział w II fazie biotransformacji, czyli najważniejszym procesie odpowiedzialnym za metabolizm ksenobiotyków w organizmie.

W licznych badaniach wykazano skuteczność chlorofilu w unieszkodliwianiu aflatoksyny i amin. Wytwarzana przez pleśnie aflatoksyna ma udowodnione działanie rakotwórcze i jest istną plagą spotykaną w wielu produktach żywnościowych (orzeszki, ziemne, migdały, przyprawy, zboża). Aminy heterocykliczne z kolei wywołują zmiany mutagenne, które mogą stanowić zarzewie nowotworów. Ich powstawaniu sprzyja obróbka jakiej poddawana jest żywność wysokobiałkowa - zwłaszcza długie smażenie mięsa. 

Właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające
Chlorofil zapobiega szkodliwym procesom utleniania lipidów, w wyniku których powstają wolne rodniki. Ich nadmiar wywołuje w organizmie całą kaskadę zdarzeń prowadzących do rozwoju wielu schorzeń i przyspieszających starzenie się.

Chlorofil eliminuje również czynniki odpowiedzialne za stres oksydacyjny, który przyczynia się do uszkodzeń, a nawet śmierci komórek.

Chlorofil hamuje ekspresję pozapalnych cytokin (TNF-a), dzięki czemu skutecznie tłumi stany zapalne. Jest polecany zwłaszcza w przypadku zapalenia stawów i fibromialgii.

Zdrowie układu trawiennego
Chlorofil reguluje pracę układu trawiennego, stymuluje ruchy jelit i zapobiega zaparciom. Pomaga w utrzymaniu prawidłowej mikroflory jelitowej - ogranicza wzrost patologicznych bakterii i promuje rozwój tych pożądanych.

Chlorofil sprzyja regeneracji tkanek przewodu pokarmowego, łagodzi stany zapalne śluzówki żołądka. Dzięki wsparciu procesu detoksykacji ułatwia oczyszczanie jelita grubego.

Chlorofil ma właściwości przeciwnowotworowe. Zapobiega proliferacji kolonocytów, która może doprowadzić do rozwoju raka jelita grubego. Hamuje również metabolizm substancji prokancyrogennych i zapobiega ich wchłanianiu w jelitach.

Właściwości dezodoryzujące
Chlorofil działa jak naturalny, wewnętrzny dezodorant. Usprawnia eliminację toksyn z organizmu, poprawia trawienie, oczyszcza jelita i krew. Innymi słowy pomaga wyeliminować wszystkie te problemy, które są odpowiedzialne za nieświeży oddech i nieprzyjemny zapach wydzielin ciała – potu, moczu, kału. Wyraźna poprawa w tym zakresie jest zauważalna już po kilku tygodniach regularnej suplementacji.

Działanie przeciwdrobrnoustrojowe
Chlorofil jest silnie alkalizujący. Skutecznie walczy z zakwaszeniem organizmu promując równowagę kwasowo – zasadową. Odpowiednie pH i właściwy poziomu tlenu w organizmie ogranicza rozwój bakterii i patogenów, które namnażają się głównie w kwaśnym środowisku. W toku badań udowodniono, że chlorofil hamuje nawet patologiczny rozrost drożdży rodzaju Candida albicans, odpowiedzialnych za kandydozę.

Podsumowując, Liquid Chlorophyll to naturalny suplement wspierający zdrowie na wielu płaszczyznach. Dzięki silnym właściwościom odtruwającym pomaga w eliminacji z organizmu wszystkich szkodliwych związków które mogą stanowić potencjalne podłoże do rozwoju choroby. Regularna suplementacja rekompensuje braki kluczowych składników odżywczych, spowodowane nieprawidłowym odżywianiem albo skłonnością do używek. Stanowi cenne wsparcie dla osłabionego czy przemęczonego organizmu. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 473 mlPorcja jednorazowa: 1 łyżeczka do herbaty (5 mL)Ilość porcji w opakowaniu: 95
w porcji (5 mL)zawartość%ZDS
Kalorie15
Węglowodany4 g1%*
Miedź (z chlorofiliny)4 mg200%
Sód (z chlorofiliny)5 mg
Chlorofilina (Chlorofil)100 mg

Pozostałe składniki

Gliceryna roślinna, woda dejonizowana, olej z mięty pieprzowej, sorbinian potasu (konserwant)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
MZ-STORE
39,00 zł

Kapsułki z olejem rybim - najlepszym źródłem cennych kwasów omega-3 (EPA i DHA).

Kupuję
Aliness
74,90 zł

Olej z kryla w kapsułkach. Skuteczny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia.

Kupuję
Source Naturals
135,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję
Pharmabest
19,00 zł

Wspomaga działanie układu immunologicznego; jest ważnym elementem odporności nieswoistej.

Kupuję
Universal
119,00 zł

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
Now Foods
129,00 zł

Kompletny preparat witaminowo-mineralny przeznaczony dla mężczyzn.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Miedź

Informacja

Miedź - mikroelement ułatwiający wprowadzenia żelaza do hemoglobiny, pozwalający na prawidłowość działania procesów antyoksydacyjnych. Jest ważnym składnikiem enzymów oddziałujących na procesy metabolizmu tlenowego, w przemianach węglowodanowych i przy tworzeniu kolagenu. Przy prawidłowej diecie nie należy używać odżywek zawierających miedź, gdyż przedawkowanie  może wywołać bezsenność, wypadanie włosów. Występuje w produktach spożywczych, takich, jak: rośliny strączkowe, podroby, śliwki, owoce morza. Związki miedzi należy używać w sposób szczególnie odpowiedzialny, gdyż wiele z nich posiada właściwości toksyczne.

Dawkowanie: Wystarczającą ilość miedzi gwarantuje prawidłowa dieta.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Chlorofilina

Informacja

Co to jest za składnik Chlorofilina?

Chlorofilina to pochodna chlorofilu – zielonego barwnika występującego w roślinach. Uzyskiwana jest w procesie hydrolizy alkalicznej i odłączenia fitolu od chlorofilu. Różnica w stosunku do chlorofilu polega także na zmianie atomu centralnego z magnezu na miedź. Chlorofilina jest także znacznie bardziej stabilna, wykazuje większą odporność na światło i zmiany pH.

Chlorofilina może potencjalnie przeciwdziałać anemii i wspierać produkcję czerwonych krwinek, dzięki czemu wpływa na sprawniejszą dystrybucję tlenu. Bywa pomocna także w usuwaniu nadmiaru metali ciężkich z organizmu, chroniąc przed ich toksycznością i uszkodzeniami ważnych struktur. Wykazuje działanie przeciwzapalne przez hamowanie czynnika TNF-alfa oraz antyoksydacyjne, przez neutralizację nadmiaru wolnych rodników tlenowych. Dodatkowo wspiera pracę układu trawiennego przez pobudzanie perystaltyki jelit i modulowaniu składu mikrobiomu, ze względu na działanie przeciwdrobnoustrojowe.

Chlorofilina dostępna jest w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Chlorofil

Informacja

Chlorofile są zielonymi barwnikami występującymi w chloroplastach (ciałkach zieleni) roślin, umożliwiają zamianę energii słonecznej (świetlnej) na energię chemiczną (cieplną). Zjawisko fotosyntezy powoduje wiele nawet bardzo skomplikowanych reakcji chemicznych, np. na skutek jej działania powstają niektóre aminokwasy. Stosowany w preparatach odwadniających oraz jako barwnik w przemyśle.

Ostatnio na blogu

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027