Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:210,00 zł420,00 zł631,00 zł841,00 zł1 051,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Beef Protein Beef Protein 500g
Biotech Usa
55,00 zł

Beef Protein 500g

ilość: 500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
55,00 złz VAT
3,44 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 53,90 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Mieszanka białka wołowego oraz aminokwasów
  • Uzupełniony o L-argininę i L-glutaminę
  • Niezwykle szybkie tempo wchłaniania
  • Stanowi idealne uzupełnienie diety
  • Ogranicza katabolizm mięśniowy
  • Wspiera układ odpornościowy
  • Wspomaga regenerację mięśni
  • Zwiększa pompę mięśniową
  • Nasila reakcje anaboliczne
  • Nie zawiera laktozy

BioTech USA Beef Protein to wyjątkowa odżywka białkowa zawierająca peptydową formułę hydrolizowanych białek wołowych, uzupełnioną wolnymi aminokwasami. Preparat doskonale rozpuszcza się oraz pysznie smakuje, dostarczając przy tym łatwostrawnego białka zwierzęcego wysokiej jakości. Jest praktycznie pozbawiony innych makroskładników, a także uczulającej wiele osób laktozy.

Korzyści płynące z wysokiego udziału białka w diecie sportowca
Dla osób aktywnych wysoka podaż protein jest kluczowym elementem diety, zarówno w okresie budowania siły, dynamiki czy masy mięśniowej, jak i w trakcie redukcji bądź zbijania wagi do określonego limitu. Białko jako budulec tkanek mięśniowych istotnie wpływa na szybkość regeneracji, dlatego też u osób trenujących zaleca się stosowanie diety zawierającej minimalnie 1,6g/kg masy ciała w ciągu dnia. Zwiększona ilość tego makroskładnika umożliwia sprawne odbudowywanie struktur w obrębie aparatu ruchu, które zostały uszkodzone w czasie treningu, co jest bezpośrednim warunkiem notowania progresu niezależnie od dyscypliny sportowej. Natomiast w trakcie redukcji masy wysoka podaż białka zapewnia odczucie sytości na dłużej niż inne składniki odżywcze. Dodatkowo zwiększone spożycie dobrej jakości protein stymuluje organizm poprzez szlaki metaboliczne do zachowania jak największej ilości masy mięśniowej, mimo deficytu.

Hydrolizat białka wołowego to niezwykły rodzaj odżywki białkowej, w skład której wchodzą białka zawarte w wołowinie, poddane wstępnej obróbce, a w tym przypadku hydrolizie. Oznacza to, że zostały wstępnie rozłożone na mniejsze cząsteczki składowe, zwane peptydami. Proces ten naturalnie musi wykonywać organizm, by móc skorzystać z protein jako źródła energii bądź użyć ich jako budulec.  Dzięki hydrolizie enzymatycznej proces przyswajania aminokwasów budujących białka przebiega niebywale szybko. Sprawne dostarczenie dobrej jakości białek do organizmu jest bardzo ważne w sytuacjach, gdy występuje zwiększone zapotrzebowanie na ten makroskładnik, co zachodzi między innymi po treningu czy też po przebudzeniu się. Dzięki temu możliwe jest przeciwdziałanie reakcjom katabolizmu mięśniowego, który może wystąpić w wyniku nocnego postu, czy też wysiłku.

L-arginina to aminokwas endogenny, pełniący rolę inną niż większość związków w tej grupie, ponieważ stanowi czynnik stymulujący syntezę tlenku azotu (NO). Wysoki poziom tej substancji wywołuje zwiększoną pompę mięśniową, czyli wzmożone ukrwienie mięśni. Stan ten jest pożądany wśród osób ćwiczących nie tylko z powodu bardziej pełnego i użylonego wyglądu mięśni. Dzięki zwiększonemu przepływowi krwi przez tkanki następuje wzmożone odżywienie ich oraz zwiększa się dostęp tlenu. Zjawisko pompy mięśniowej korzystnie wpływa na zdolności wysiłkowe mięśni, które mają zapewnione większe pokłady substancji niezbędnych do pracy. Co więcej, większy dostęp do substratów energetycznych zapewnia także szybszą regenerację potreningową, co z kolei umożliwia częstsze trenowanie oraz przyśpieszony proces rozbudowy tkanki mięśniowej.

L-glutamina to kolejny aminokwas endogenny, którego naturalna synteza może być stanowczo zbyt niska, szczególnie w przypadku osób aktywnych bądź chorych i z obniżoną odpornością. Substancja ta jest obecna niemal w całym organizmie, co spowodowane jest dużym znaczeniem L-glutaminy w wielu układach ciała. Po pierwsze, wspiera ona procesy detoksykacyjne oraz zmniejsza ilość wolnych rodników w organizmie. Po drugie, L-glutamina nasila odporność poprzez uszczelnienie bariery jelitowej oraz poprawę odżywienia komórek biorących aktywny udział w reakcji immunologicznej. Po trzecie, nasila ona syntezę białek mięśniowych poprzez promowanie dodatniego bilansu azotowego w ciele, co jest bodźcem dla mięśni do hipertrofii, czyli wzrostu. Wysoka podaż glutaminy wspiera organizm wielopłaszczyznowo, dlatego też produkt został uzupełniony o ten właśnie aminokwas.

Podsumowując, BioTech USA Beef Protein to wyjątkowy preparat zawierający przeszło 85% białka pochodzenia wołowego, które niezwykle szybko przyswaja się do organizmu, nie obciążając układu pokarmowego. Suplement wspiera procesy regeneracyjne organizmu, pomaga w budowaniu tkanki mięśniowej, poprawia ukrwienie mięśni oraz może wywierać korzystny wpływ na odporność.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 30 g (1 miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 16
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Energia505 kJ/119 kcal6%
Tłuszcz0,6 g< 1%
W tym nasycone0,3 g1%
Węglowodany2 g< 1%
W tym Cukry< 0.5 g< 1%
Białko2652%
Sól0,397%
L-Glutamina****
L-Arginina****

Pozostałe składniki

Smak czekoladowo-kokosowy: Beef Protein Blend (77%) (hydrolizowane białko), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), aromaty, maltodekstryna, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (guma celulozowa, karagen), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja słodząca (sukraloza).

Smak truskawkowy: Beef Protein Blend (84%) (hydrolizowane białko), wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), aromaty, maltodekstryna, substancje zagęszczające (guma celulozowa, karagen), emulgator (lecytyny (soja)), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], kwas (kwas cytrynowy), substancja słodząca (sukraloza), sól, barwnik (Czerwień Allura AC**).

Smak waniliowo-cynamonowy: Beef Protein Blend (85%) (hydrolizowane białko), wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), maltodekstryna, aromaty, substancje zagęszczające (guma celulozowy, karagen), emulgator (lecytyny (soja)), cynamon, mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Tartrazyna**)

**Czerwień Allura AC, Tartrazyna: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Quicksilver
209,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję
Source Naturals
119,00 zł

7-Keto przyspiesza metabolizm i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję
  • Popularny
Yohimbine HCL
Apollo's Hegemony
89,00 zł
(33)

Suplement diety wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Zawiera chlorowodorek johimbiny.

Kupuję
BartFan
10,90 zł

Wyjątkowy dżem wiśniowy o niepowtarzalnym smaku słodzony ksylitolem. Doskonały dodatek do wielu potraw.

Kupuję
Apollo's Hegemony
69,00 zł
(2)

Naturalnie występująca substancja, efektywnie wspomagająca utratę tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Allnutrition
6,50 zł

Lekki, chrupiący chlebek z dodatkiem białka oraz błonnika. Godny następca tradycyjnego pieczywa.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Arginina

Informacja

Arginina jest aminokwasem egzogennym, występuje jako składnik białek w pożywieniu syntezowanych w ustroju człowieka w wielkościach nie zawsze potrzebnych, stąd konieczne jej dostarczanie w postaci syntetyków. Bierze udział w procesach biosyntezy agmatyny, kreatyny i tlenków azotu. Stosowanie suplementów zawierających argininę wpływa przetreningowo na zwiększenie zdolności wysiłkowych (wytrzymałość, siła). Zażyta po znacznym wysiłku intensyfikuje przenoszenie składników energetycznych i budulcowych i intensyfikuje proces odnowy. Stosowana przed snem w połączeniu z lizyną i ornityną potęguje syntezę hormonu wzrostu. Uczestniczy w wewnątrzustrojowej  syntezie kreatyny. Arginina (jako prekursor ornityny) bierze udział w cyklu mocznikowym, zwiększa przepływ krwi w układzie krwionośnym, zwiększa potencję seksualną (w krótkim czasie po zastosowaniu). Wpływa na odporność organizmu przeciwdziałając infekcjom oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi. W suplementach bywa najczęściej w postaci alfaketoglutaranu.

Ostatnio na blogu

Ashwagandha – stres i kortyzol już nie straszne!

Ashwagandha – stres i kortyzol już nie straszne!

Regularne przyjmowanie suplementu z Ashwagandha sprzyja osobom podatnym na stres, poprawiając ich jakość życia i funkcjonowanie w społeczeństwie! Jest to...

czytaj więcej
Jak zadbać o zdrowie i witalność?

Jak zadbać o zdrowie i witalność?

Suplementy prozdrowotne to element naszej diety, który wesprze różne aspekty naszego zdrowia. Może dotyczyć to wielu obszarów...

czytaj więcej
Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

O oleju rybim i kwasach tłuszczowych omega-3 napisano i powiedziano już prawie wszystko. Istnieje jednak pewne zagadnienie, które jest bardzo często pomijane....

czytaj więcej
BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC-157 (Body Protective Compound – 157) to syntetyczna mieszanka peptydów. Użycie BPC 157 oferuje silny efekt regeneracyjny osobom, które się na niego...

czytaj więcej
Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Niepokojący trend rozwoju depresji w rozwiniętym społeczeństwie sprawia, że temat leczenia tej przypadłości jest często podnoszony. Najczęściej...

czytaj więcej
Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Cynk miał już podnosić poziom testosteronu, wspierać budowę muskulatury, drastycznie skracać czas trwania wirusowych infekcji, a teraz oto miałby stać...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027