JAK PRZEMYCIĆ WARZYWA W POSIŁKU

Ola

Zauważyłam, że niektórzy mają problem ze spożywaniem wystarczającej ilości warzyw albo zwyczajnie ich nie lubią jeść. Warzywa w formie sałatki czy jako dodatek do kanapki wydaje się im być absolutnie niezjadliwy - no, ale spoko, jest z tego wyjście 😉
Poniżej znajdziecie kilka pomysłów na to jak można przemycić warzywo w posiłku tak, aby było praktycznie niewyczuwalne!

Proteinowa Czeko Owsianka 356kcal; 22gB; 47gW; 7gT

składniki:
-50g płatków owsianych
-100ml wody
-100ml mleka 1,5%
-50g banana
-100g cukinii
-łyżka kakao ciemnego
-10g odżywki białkowej
-szczypta soli
-ulubione dodatki

wykonanie: Do rondelka wrzucamy płatki, startą cukinię, kakao, szczyptę soli. Gotujemy na małym ogniu, o chwilę mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy odżywkę białkową i rozgniecionego widelcem banana, dokładnie mieszamy i podajemy z ulubionymi dodatkami. 

 

 

Owsianka z marchewką 339kcal; 11gB; 47gW; 9,5gT

 

składniki:
-50g płatków owsianych
-100ml wody
-50ml mleka
-60g marchewki
-40g jabłka
-płaska łyżeczka cynamonu
-10g żurawiny suszonej
-10g orzechów lub masła orzechowego

wykonanie: Marchewkę i jabłko zetrzyj na małych oczkach tarki, przełóż do rondelka, dosyp płatki i cynamon, zalej mlekiem oraz wodą i gotuj do zgęstnienia. Gotową owsiankę podaj z żurawiną i orzechami.

 

 

Smoothie z Mango i Selera Naciowego 344kcal; 8gB; 65gW; 5gT 

składniki:
-300g mango
-50g łodygi selera naciowego
-pół banana
-150g jogurtu naturalnego
-1 szklana soku z pomarańczy

wykonanie: Poprostu wszystko razem dokładnie zblendować.

 

 

 

A po więcej przepisów na zdrowe jedzonko zapraszam Was na mojego instagrama oraz na profil na YT 😉

 

Tagi: czekoladowa owsianka, fit przepisy, kiwi, mango, marchewkowa owsianka, odchudzanie, owoce, owsianka, przepisy, warzywa, zdrowe jedzenie, zdrowe produkty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *