Wegańskie babeczki snickers

Hej!
Dzisiaj przychodzę z kolejnym przepisem na coś słodkiego, ale tym razem ten deser jest również w 100% roślinny. Wegańskie babeczki snickers na zimno! Co powiecie na to? Czekolada, karmel, masło orzechowe i chrupiące orzeszki, to brzmi obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej!

 

SKŁADNIKI:

(proporcje na 6 babeczek)

 

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę i blendujemy je na gładko. Karmel rozdzielamy na dwie połowy, do jednej dodajmy płatki owsiane i kakao, a następnie blendujemy i wylepiamy spód foremek. Do drugiej połowy dodajemy mleko kokosowe, masło orzechowe i dokładnie razem mieszamy. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, w trakcie dodajemy słodzidło i wykładamy na spód każdej z babeczek. Następnie wykładamy warstwę karmelu. Czekoladę roztapiamy z olejem, polewamy wierzch i posypujemy orzeszkami. Chowamy do zamrażarki na 3-4 godziny, a po tym czasie przechowujemy w lodówce.

Tagi: fit, fit słodycze, masło orzechowe, przepis, zdrowe odżywianie

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *