Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus

Soncone Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus to smarowidło o rewelacyjnym smaku kultowych belgijskich ciasteczek. Produkt jest sporządzony na bazie masła shea i odznacza się wysoką zawartością białka (aż 24% w porcji) i znikomą ilością cukrów, dzięki czemu stanowi idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników słodkości.

Masło shea to naturalny olej roślinny, pozyskiwany z owoców drzewa masłowego (Vitellaria paradoxa). Posiada szerokie zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Jako olej jadalny, masło shea stanowi źródło wartościowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, steroli roślinnych oraz witamin A i E. Posiada dzięki temu właściwości przeciwutleniające i wpływa korzystnie na profil lipidowy krwi.

Zdrowsza alternatywa oryginalnej wersji
Klasyczne ciasteczka Lotus i sygnowane tą marką kremy herbatnikowe, jakkolwiek ujmują smakiem, są bombami kalorycznymi i nie mają najlepszego składu - bazuje on na mące pszennej, cukrze i oleju (m.in. palmowym). Dlatego też są one postrzegane przez osoby dbające o swoje zdrowie i sylwetkę jako produkty z kategorii cheat meal. Inspirowany kultowym smakiem ciasteczek krem proteinowy stanowi idealną alternatywę dla oryginału i może być śmiało włączony do codziennej diety.

Zalety produktów wysokobiałkowych
Białko jest niezwykle ważnym składnikiem diety. Dbanie o spożywanie odpowiedniej ilości tego makroskładnika nie powinno być wyłącznie domeną osób budujących masę mięśniową, ale wszystkich chcących utrzymać zdrowie swojego organizmu. Białko pełni bowiem funkcje budulcowe - jest niezbędne m.in. do prawidłowego wzrostu i regeneracji tkanki mięśniowej, kości, skóry i włosów. Jest też niezbędne dla optymalnej przemiany materii i funkcjonowania układu immunologicznego.

Białko jest bardzo sycącym elementem posiłku, co szczególnie docenią osoby odchudzające się. Ponadto w połączeniu z produktem węglowodanowym białko ma zdolność do obniżania ładunku glikemicznego całego posiłku, chroniąc przed dużymi wahaniami glikemii, co jest bardzo korzystnym efektem metabolicznym. Białko wykazuje też tzw. efekt termogenny w procesie termogenezy poposiłkowej, czego efektem jest zwiększenie wydatku energetycznego przez organizm.

Podsumowując, Soncone Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus stanowi smaczne i wartościowe uzupełnienie diety. Dzięki kremowej konsystencji sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa i omletów, jak również jako dodatek do deserów.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus 250g
Soncone
27,00 zł

Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus 250g

ilość: 250g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-07
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
27,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 26,46 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Rewelacyjny smak kultowych ciasteczek
  • Bez oleju palmowego i dodanego cukru
  • Wysoka zawartość białka z WPC
  • Idealna kremowa konsystencja
  • Słodzony maltitolem

Soncone Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus to smarowidło o rewelacyjnym smaku kultowych belgijskich ciasteczek. Produkt jest sporządzony na bazie masła shea i odznacza się wysoką zawartością białka (aż 24% w porcji) i znikomą ilością cukrów, dzięki czemu stanowi idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników słodkości.

Masło shea to naturalny olej roślinny, pozyskiwany z owoców drzewa masłowego (Vitellaria paradoxa). Posiada szerokie zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Jako olej jadalny, masło shea stanowi źródło wartościowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, steroli roślinnych oraz witamin A i E. Posiada dzięki temu właściwości przeciwutleniające i wpływa korzystnie na profil lipidowy krwi.

Zdrowsza alternatywa oryginalnej wersji
Klasyczne ciasteczka Lotus i sygnowane tą marką kremy herbatnikowe, jakkolwiek ujmują smakiem, są bombami kalorycznymi i nie mają najlepszego składu - bazuje on na mące pszennej, cukrze i oleju (m.in. palmowym). Dlatego też są one postrzegane przez osoby dbające o swoje zdrowie i sylwetkę jako produkty z kategorii cheat meal. Inspirowany kultowym smakiem ciasteczek krem proteinowy stanowi idealną alternatywę dla oryginału i może być śmiało włączony do codziennej diety.

Zalety produktów wysokobiałkowych
Białko jest niezwykle ważnym składnikiem diety. Dbanie o spożywanie odpowiedniej ilości tego makroskładnika nie powinno być wyłącznie domeną osób budujących masę mięśniową, ale wszystkich chcących utrzymać zdrowie swojego organizmu. Białko pełni bowiem funkcje budulcowe - jest niezbędne m.in. do prawidłowego wzrostu i regeneracji tkanki mięśniowej, kości, skóry i włosów. Jest też niezbędne dla optymalnej przemiany materii i funkcjonowania układu immunologicznego.

Białko jest bardzo sycącym elementem posiłku, co szczególnie docenią osoby odchudzające się. Ponadto w połączeniu z produktem węglowodanowym białko ma zdolność do obniżania ładunku glikemicznego całego posiłku, chroniąc przed dużymi wahaniami glikemii, co jest bardzo korzystnym efektem metabolicznym. Białko wykazuje też tzw. efekt termogenny w procesie termogenezy poposiłkowej, czego efektem jest zwiększenie wydatku energetycznego przez organizm.

Podsumowując, Soncone Krem proteinowy o smaku ciasteczka Lotus stanowi smaczne i wartościowe uzupełnienie diety. Dzięki kremowej konsystencji sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa i omletów, jak również jako dodatek do deserów.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 250 g
W jednej porcji (15 g)zawartość%ZDS*
Wartość energetyczna393,75 kJ / 94,65 kcal5%
Tłuszcze7,05 g10%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,25 g11%
Węglowodany4,20 g2%
w tym cukry0,20 g0%
Błonnik 0,03 g-
Białko3,60 g7%
Sól0,02 g0%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (WPC) (z mleka, zawiera lecytynę sojową), masło shea, substancja słodząca: maltitol, olej rzepakowy, aromat, emulgator: lecytyna rzepakowa, barwnik: koszenila.

Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów włoskich, orzechów laskowych, migdałów, orzechów nerkowca, pistacji, nasion sezamu.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
349,00 zł
(3)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Zawiera naturalną witaminę C.

Kupuję
Seeking Health
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję
Olimp
32,00 zł
(4)

Suplement węglowodanowo-białkowy, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Activlab
55,00 zł
(4)

Odżywka białkowa wspomagająca budowę masy mięśniowej. Zawiera taurynę oraz kreaytnę.

Kupuję
Scitec
135,00 zł
(3)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027