od 3 sztuk tylko: 51,94 zł / szt. -2%
BioTech USA 100% Pure Whey to suplement diety zawierający aż 78% czystego białka doskonałej jakości w każdej porcji. Zawarte w produkcie frakcje białek charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością i doskonałym aminogramem.
Rola białka w diecie osób aktywnych
Białko to wyjątkowy makroskładnik, który pełni zupełnie odmienną od tłuszczy czy węglowodanów rolę, bowiem jego podstawowym zadaniem jest budowanie tkanek. Osoby uprawiające sporty różnego rodzaju regularnie doprowadzają do przeciążeń i mikrouszkodzeń w strukturach mięśniowych. To dzięki nim ciało jest w stanie poprawiać swoje zdolności motoryczne, ponieważ przy odpowiednich warunkach wytworzone uszkodzenia zostaną zregenerowane z nawiązką. W ten sposób zachodzi adaptacja ciała do bodźców treningowych, która jest podstawowym narzędziem umożliwiającym notowanie postępów. Ważne jednak, by spełnić wspomniane wcześniej odpowiednie warunki do wzrostu, czyli zapewnić wysoką podaż dobrej jakości protein oraz dodatni bilans kaloryczny.
Izolat białek serwatkowych (WPI) - stanowi jedną z najszybciej przyswajalnych oraz najczystszych form białka serwatkowego. Białko to uzyskuje się poprzez mikrofiltrację surowca. Uzyskany surowiec cechuje się nawet 95% zawartością białka w suchej masie, które ponadto odznacza się doskonałą jakością. Potwierdza to parametr BV (biological value), który wynosi aż 159, co oznacza, że zawarte w białku aminokwasy świetnie sprawdzą się jako budulec tkanek mięśniowych w organizmie człowieka. Białko to posiada niezwykle dynamiczną kinetykę wchłaniania - już po około 1 godzinie zostaje w zupełności przyswojone. Stąd też izolat białek serwatkowych świetnie nadaje się jako pierwszy posiłek w ciągu dnia, gdy chcemy jak najszybciej zaspokoić potrzeby organizmu po nocnym poście oraz w porze potreningowej.
Koncentrat białka serwatkowego (WPC) to najbardziej popularny wśród osób aktywnych rodzaj białka serwatkowego, cechujący się wysoką jakością i szybką przyswajalnością przy jednoczesnym zachowaniu rozsądnej ceny. Surowiec standardowo zawiera około 80% białka. Czas trwania przyswajania tego białka jest dość krótki, jednakże nie tak dynamiczny jak w przypadku izolatu, bowiem WPC zaczyna się wchłaniać dopiero po około 30 minutach i dostarcza aminokwasów do krwioobiegu przez 2 godziny. Dlatego też perfekcyjnie nadaje się jako składnik shake’a proteinowego tuż po treningu, pokrywając okres największego zapotrzebowanie na białko. Koncentrat posiada doskonały aminogram, przez co dostarcza organizmowi najistotniejszych i najcenniejszych aminokwasów.
Podsumowując, BioTech USA 100% Pure Whey to suplement diety zawierający najlepszej jakości proteiny, które doskonale sprawdzają się jako element uzupełniający, ale też i urozmaicający dietę.
na 1 porcji (28 g) | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Energia | 457 kJ/108 kcal | 5% |
Tłuszcz | 1,5 g | 2% |
W tym nasycone | 1,1g | 5% |
Węglowodany | 1,4 g | 0,50% |
W tym Cukry | 1,1 g | 1% |
Białko | 22g | 44% |
Aminokwasy niezbędne (walina, izoleucyna, leucyna, histydyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan) | 11g | ** |
Aminokwasy względnie niezbędne (tyrozyna, arginina, cysteina, prolina, glutamina i kwas glutaminowy) | 7g | ** |
Aminokwasy nie niezbędne (alanina, kwas asparaginowy, glicyna, seryna) | 4g | ** |
BCAA razem | 6g | ** |
Sól | 0,22 g | 4% |
Smak sernika malinowego: białka serwatki (mleko) 91% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białkaserwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), mieszanka kremująca[częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator(fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], aromaty, kwas (kwas cytrynowy), sól, substancja słodząca(sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC*, indygotyna).
Smak słonego karmelu: białkaserwatki (mleko) 89% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a),syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja zagęszczająca (sólsodowa karboksymetylocelulozy), sól, barwnik (karmel amoniakalny), substancja słodząca(sukraloza).
Smak bułki cynamonowej: białka serwatki (mleko) 89% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, L-glutamina 2,9%, cynamon 2%, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-arginina, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), emulgator (lecytyny (soja)), sól, L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%, barwnik (tartrazyna*).
Smak jogurtowo-wiśniowy: białka serwatki (mleko) 89% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, L-glutamina 2,9%, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), kwas (kwas cytrynowy), L-arginina, L-leucyna 0,2%, sól, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%, barwniki (Czerwień Allura AC*, indygotyna).
Smak ciasteczkowy: białka serwatki (mleko) 89% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolatbiałka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, aromaty, substancja zagęszczająca (sól sodowakarboksymetylocelulozy), mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], barwnik (karmelamoniakalny, tartrazyna*), sól, substancja słodząca (sukraloza).
Smak ryżu na mleku: białka serwatki (mleko) 90% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki(mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, L-glutamina 2,9%, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), aromaty, mieszanka kremująca[częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator(fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-arginina, sól, L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna 0,1%,L-walina 0,1%.
Smak ciasteczkowo-kremowy: białka serwatki (mleko) 88% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], czekolada w proszku {masa kakaowa, masło kakaowe, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator [lecytyny (soja)], aromat}, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), cynamon, emulgator (lecytyny (soja)), sól, L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza).
Smak czekoladowy: białka serwatki (mleko) 85% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), sól, emulgator (lecytyny (soja)), substancja słodząca (sukraloza).
Smak sernika malinowego: białka serwatki (mleko) 91% {koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka serwatki (mleko) [izolat białkaserwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja)]}, L-glutamina 3,0%, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), mieszanka kremująca[częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator(fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-arginina, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), sól, L-leucyna 0,2%, substancja słodząca(sukraloza), L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%, barwnik (Czerwień Allura AC*, indygotyna).
*Tartrazyna, Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje