Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
100% Casein Gold Standard 100% Casein Gold Standard

100% Casein to najwyższej jakości odżywka białkowa-zawierająca wyłacznie micelarna kazeinę. Dostarcza organizmowi wszystkich, niezbędnych do regeneracji i budowy mięśni aminokwasów i peptydów wzrostowych, na przestrzeni kilkunastu godzin po jej spożyciu.

W skład 100% Casein wchodzi:

Kazeina Micelarna - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny.

Brak na magazynie
5 1
5

Bdb się rozpuszcza, bez piany oraz doskonały smak. Czekolada lepsza niż Wanilia moim skromnym zdaniem, ale to rzecz gustu.
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Casein Gold Standard 100% Casein Gold Standard 908g
Optimum
135,00 zł

100% Casein Gold Standard

5 na podstawie 1 opinii

Wszystkie gramatury

908g
135,00 zł
1800g
235,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI SUROWIEC
  • SKUTECZNIE HAMUJE KATABOLIZM
  • ŚWIETNY SMAK
  • WYDŁUŻONY CZAS WCHŁANIANIA

100% Casein to najwyższej jakości odżywka białkowa-zawierająca wyłacznie micelarna kazeinę. Dostarcza organizmowi wszystkich, niezbędnych do regeneracji i budowy mięśni aminokwasów i peptydów wzrostowych, na przestrzeni kilkunastu godzin po jej spożyciu.

W skład 100% Casein wchodzi:

Kazeina Micelarna - podobnie jak białko serwatkowe, tak i kazeina otrzymywana jest z mleka. Charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 908 gPorcja jednorazowa: 34 gIlość porcji w opakowaniu: 27
w porcji (34 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna120 kcal*
Białko24 g*
Węglowodany całkowite3 g*
cukry1 g*
błonnik1 g*
Tluszcz całkowity1 g*
tłuszcze nasycone0,5 g*
tłuszcze trans0 g*
Cholesterol15 mg5%
Sód240 mg10%

Pozostałe składniki

Kazeina micelarna (zawiera emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, sól, substancja zagęszczająca (guma celulozowa, karagen, guma guar), dekstryny, aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam potasowy), barwnik (kurkumina), kompleks enzymów (amylaza, proteaza, celulaza, beta-D-galaktozydaza, lipaza). Zawiera mleko oraz soję.

Ostatnia ocena

Lufa

Bdb się rozpuszcza, bez piany oraz doskonały smak. Czekolada lepsza niż Wanilia moim skromnym zdaniem, ale to rzecz gustu.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Nutrend
55,00 zł
(7)

Suplement diety wspomagający stawy. Przeciwdziała odwapnianiu kości, regeneruje i chroni wiązadła.

Kupuję
Prosupps
139,00 zł

Spalacz tłuszczu z johimbiną. Zwiększa poziom energii i koncentrację, nasila termogenezę i lipolizę.

Kupuję
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Czekolada z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny, słodzona ksylitolem. Świetnie pobudza i smakuje.

Kupuję
Biotech Usa
48,00 zł

Preparat zawierający hydroksymetylomaślan (HMB). Wspiera budowanie masy mięśniowej, zapobiega katabolizmowi.

Kupuję
Hi-tech
139,00 zł

Preparat bogaty w ketogeny egzogenne. Wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i wydolność psychofizyczną.

Kupuję
Olimp
39,00 zł
(1)

Suplement diety w kapsułkach wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Zwiększa wytrzymałość i samopoczucie.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027