Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
100% Casein Gold Standard 100% Casein Gold Standard 908g
Optimum
135,00 zł
Magazyn: eu

100% Casein Gold Standard

Optimum 5 (1 opinii)

Wszystkie gramatury:

Waga wysyłki: 1300g
135,00 złz VAT
5,00 zł / porcja
Opis produktu
  • Źródło protein w postaci kazeiny micelarnej
  • Wolno trawione i wchłaniane białko
  • Wsparcie wzrostu masy mięśniowej
  • Szybsza regeneracja mięśni
  • Do spożycia przed snem

Optimum 100% Casein Gold Standard to suplement diety zawierający kazeinę micelarną, dostarczającą 24 g  białka w pojedynczej porcji. Jest to wolno uwalniające się źródło protein, wspierające rozbudowę mięśni u osób regularnie trenujących.

Kazeina obejmuje 20% białka mleka krowiego i stanowi jego wolno trawiący się składnik. Kazeina micelarna posiada pełny profil aminokwasowy, wspomagający wzrost masy mięśniowej, przy jednoczesnym zachowaniu szczupłej sylwetki. 

Wolno trawiące się białko
Kazeina to wolno trawiący się składnik mleka, tworzący w żołądku formę żelu. Stanowi przeciwieństwo białka serwatki, które jest przyswajane przez organizm niemal natychmiast, dlatego jego spożycie przed i po treningu umożliwia szybką regenerację mięśni. Dostarczanie aminokwasów przez kazeinę jest natomiast rozciągnięte w czasie, dlatego jej stosowanie jest zalecane głównie przed snem. Umożliwia wówczas stałe budowanie masy mięśniowej, pomimo kilkugodzinnej przerwy od spożywania posiłków. Suplementacja kazeiną może również zapewniać zastrzyk protein przez cały czas trwania treningu u osób często i intensywnie ćwiczących.

Klienci o produkcie
pokaż wszystkie recenzje tego produktu
Bdb się rozpuszcza, bez piany oraz doskonały smak. Czekolada lepsza niż Wanilia moim skromnym zdaniem, ale to rzecz gustu.
10/07/2014 Lufa

Źródło BCAA
W pojedynczej miarce preparatu znajduję się niemal 5 g BCAA, czy aminokwasów rozgałęzionych: leucyny, izoleucyny i waliny. Stanowią one budulec dla białek miocytów, promując wzrost masy mięśni oraz szybką ich regenerację. Przyczyniają się również do ograniczenia uczucia zmęczenia w trakcie treningów, zwiększając tym samym ich wydajność.

Źródło glutaminy i kwasu glutaminowego
Suplement zawiera również blisko 5g glutaminy i kwasu glutaminowego w pojedynczej porcji. Glutamina to aminokwas odgrywający rolę w odbudowie uszkodzonych włókien mięśniowych. Wspiera zatem powrót do zdrowia po kontuzjach, ale też ogranicza mikrourazy powstające podczas treningów.

Podsumowując, Optimum 100% Casein Gold Standard to doskonały preparat, którego spożycie przed snem stymuluje potreningową syntezę białek mięśniowych. Przeznaczony jest dla osób regularnie ćwiczących, pragnących wesprzeć budowę idealnej sylwetki. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 908 gPorcja jednorazowa: 34 gIlość porcji w opakowaniu: 27
w porcji (34 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna120 kcal*
Białko24 g*
Węglowodany całkowite3 g*
cukry1 g*
błonnik1 g*
Tluszcz całkowity1 g*
tłuszcze nasycone0,5 g*
tłuszcze trans0 g*
Cholesterol15 mg5%
Sód240 mg10%

Pozostałe składniki

Kazeina micelarna (zawiera emulgator: lecytyna sojowa), aromaty, sól, substancja zagęszczająca (guma celulozowa, karagen, guma guar), dekstryny, aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam potasowy), barwnik (kurkumina), kompleks enzymów (amylaza, proteaza, celulaza, beta-D-galaktozydaza, lipaza). Zawiera mleko oraz soję.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

P5P – wysoce biodostępna witamina B6

P5P – wysoce biodostępna witamina B6

5-fosforan pirydoksalu jest aktywną formą witaminy B6, która napędza około 168 istotnych procesów enzymatycznych w naszym...

czytaj więcej

Agmatyna dla zdrowia

Agmatyna dla zdrowia

Dziś poruszymy tematykę bardzo interesującego suplementu jakim jest Agmatyna występująca w sprzedaży m.in. jako siarczan...

czytaj więcej

Podstawy treningu off-season

Podstawy treningu off-season

Jak trenować poza sezonem startowym? Pytanie te często dręczy osoby przyzwyczajone do pracy na wysokiej intensywności i notorycznie bijące rekordy. Część...

czytaj więcej

Kawa z grzybami leczniczymi – Mushroom Cofee

Kawa z grzybami leczniczymi – Mushroom Cofee

Jeśli należysz do grona osób, które uwielbiają aromat czarnego trunku o poranku, lub też doszukują się w nim wsparcia...

czytaj więcej

#21 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Zinc Bisglycinate

#21 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Zinc Bisglycinate

Cynk jest jednym z najważniejszych minerałów w naszej diecie. Nie ulega to żadnym wątpliwościom. Jego odpowiednia podaż w...

czytaj więcej

Dynamika a izometria

Dynamika a izometria

Trening izometryczny nie cieszy się zbytnią popularnością w Polsce, natomiast jest powszechnie znany i stosowany na zachodzie. Z tego też powodu...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027