Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Grass Fed Whey Protein Grass Fed Whey Protein

Grass Fed Whey Protein firm Jarrow Formulas® zawiera 100% pełnowartościowego białka serwatkowego o najwyższej jakości pozyskiwanego z mleka australijskich krów wypasanych na trawie. Produkt bogaty jest we wszelkie aminokwasy niezbędne do budowy masy mięśniowej oraz przyspieszonej regeneracji powysiłkowej.            

Suplement wyróżnia się na rynku doskonała jakością mleka użytego do produkcji białka serwatkowego, wolnego od wszelkich antybiotyków, pestycydów i hormonów wykorzystywanych w masowych hodowlach zwierząt.       

Grass Fed Whey Protein zawiera pełny profil aminokwasów, który nasila procesy anaboliczne w organizmie niezbędne do budowy masy mięśniowej oraz redukcji tkanki tłuszczowej. Szybka wchłanialność białka serwatkowego w przewodzie pokarmowym (do kilkunastu minut) warunkuje doskonałe uzupełnienie aminokwasów, na które rośnie zapotrzebowanie podczas wzmożonej aktywności fizycznej, szczególnie w sportach sylwetkowych i siłowych.

Typowy profil aminokwasowy w porcji 24g:

Aminokwasy Egzogenne    
Izoleucyna(BCAA)    1.19 g
Leucyna (BCAA)     2.05 g
Walina (BCAA)     1.15 g
Fenylalanina    0.63 g
Metionina    0.38 g
Lizyna    1.83 g
Tryptofan    0.36 g
Treonina    1.35 g
Arginina (względnie egzogenna)    0.53 g
Histydyna    0.34 g
Łącznie ≥    9.3 g
Aminokwasy Endogenne    
Alanina    0.98 g
Kwas Asparginowy    2.04 g
Cysteina    0.36 g
Glutamina + Kwas Glutaminowy    3.38 g
Glicyna    0.36 g
Prolina    1.15 g
Seryna    1.00 g
Tyrozyna   0.56g

Dodatkowo, Grass Fed Whey Protein jest świetnym uzupełnieniem wapnia w diecie – w jednej porcji znajduje się go aż 100mg.

Białko serwatkowe  Grass Fed Whey Protein bogate jest w l-leucyne, która oprócz nasilenia ogólnego stanu anabolizmu w organizmie (leucyna wykazuje największa zdolność do pobudzania włókien mięśniowych w porównaniu z kążdym innym aminokwasem) , dba również o prawidłową insulinowrażliwość oraz aktywacje kinazy mTor, odpowiedzialnej za wzrost masy mięśniowej, siły i energii. Z kolei wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz l-glutaminy warunkują zahamowanie procesów katabolicznych oraz zmniejszają bolesności mięśniowe powstałe podczas wysiłku fizycznego.  

Wysoka podaż białka, jako makroskładnika w diecie, wiąże się z przyspieszeniem metabolizmu, wzrostem termogenezy oraz zahamowaniem apetytu, co sprawdzi się podczas okresu redukcji tkanki tłuszczowej. Wzrasta wydatkowanie energii zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i spoczynku. Nasilone zostają również procesy wydzielania hormonów anabolicznych tj. hormon wzrostu GH, który sprzyja rozbudowie masy mięśniowej oraz spalaniu tkanki mięśniowej.

Grass Fed Whey Protein wyróżnia się także doskonałym smakiem oraz świetną rozpuszczalnością, która zadowoli nawet najbardziej wybrednych konsumentów. Ponadto, niska zawartość tłuszczy oraz węglowodanów sprawia, że łatwo jest wkomponować go w dzienne zapotrzebowanie na białko.  

Podsumowując,  Grass Fed Whey Protein to suplement diety zawierający w swoim składzie najwyższej jakości białko serwatkowe, do produkcji którego użyto mleka z australijskich krów wypasanych na trawie wolnych od antybiotyków i hormonów. Produkt dostarcza pełny profil aminokwasów niezbędnych do rozbudowy masy mięśniowej oraz cechuje się świetną rozpuszczalnością i doskonałym smakiem.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Grass Fed Whey Protein Grass Fed Whey Protein 360g
JARROW FORMULAS
89,00 zł

Grass Fed Whey Protein 360g

Smak

Cechy

Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:
Stara cena: 109,00 zł
89,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wysokiej jakości pełnowartościowe białko Jarrow Formulas®
  • Użyto mleka z australijskich krów wypasanych na trawie
  • Wolne od antybiotyków, pestycydów i hormonów
  • Niezbędne w syntezie włókien mięśniowych
  • Niska zawartość węglowodanów i tłuszczy
  • Świetny smak i doskonała rozpuszczalność
  • Wysoka zawartość wapnia w jednej porcji
  • Duża zawartość l-glutaminy i leucyny
  • Zawiera pełny aminogram
  • Przyspiesza regeneracje
  • Szybkie wchłanianie
  • Produkt bezglutenowy

Grass Fed Whey Protein firm Jarrow Formulas® zawiera 100% pełnowartościowego białka serwatkowego o najwyższej jakości pozyskiwanego z mleka australijskich krów wypasanych na trawie. Produkt bogaty jest we wszelkie aminokwasy niezbędne do budowy masy mięśniowej oraz przyspieszonej regeneracji powysiłkowej.            

Suplement wyróżnia się na rynku doskonała jakością mleka użytego do produkcji białka serwatkowego, wolnego od wszelkich antybiotyków, pestycydów i hormonów wykorzystywanych w masowych hodowlach zwierząt.       

Grass Fed Whey Protein zawiera pełny profil aminokwasów, który nasila procesy anaboliczne w organizmie niezbędne do budowy masy mięśniowej oraz redukcji tkanki tłuszczowej. Szybka wchłanialność białka serwatkowego w przewodzie pokarmowym (do kilkunastu minut) warunkuje doskonałe uzupełnienie aminokwasów, na które rośnie zapotrzebowanie podczas wzmożonej aktywności fizycznej, szczególnie w sportach sylwetkowych i siłowych.

Typowy profil aminokwasowy w porcji 24g:

Aminokwasy Egzogenne    
Izoleucyna(BCAA)    1.19 g
Leucyna (BCAA)     2.05 g
Walina (BCAA)     1.15 g
Fenylalanina    0.63 g
Metionina    0.38 g
Lizyna    1.83 g
Tryptofan    0.36 g
Treonina    1.35 g
Arginina (względnie egzogenna)    0.53 g
Histydyna    0.34 g
Łącznie ≥    9.3 g
Aminokwasy Endogenne    
Alanina    0.98 g
Kwas Asparginowy    2.04 g
Cysteina    0.36 g
Glutamina + Kwas Glutaminowy    3.38 g
Glicyna    0.36 g
Prolina    1.15 g
Seryna    1.00 g
Tyrozyna   0.56g

Dodatkowo, Grass Fed Whey Protein jest świetnym uzupełnieniem wapnia w diecie – w jednej porcji znajduje się go aż 100mg.

Białko serwatkowe  Grass Fed Whey Protein bogate jest w l-leucyne, która oprócz nasilenia ogólnego stanu anabolizmu w organizmie (leucyna wykazuje największa zdolność do pobudzania włókien mięśniowych w porównaniu z kążdym innym aminokwasem) , dba również o prawidłową insulinowrażliwość oraz aktywacje kinazy mTor, odpowiedzialnej za wzrost masy mięśniowej, siły i energii. Z kolei wysoka zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz l-glutaminy warunkują zahamowanie procesów katabolicznych oraz zmniejszają bolesności mięśniowe powstałe podczas wysiłku fizycznego.  

Wysoka podaż białka, jako makroskładnika w diecie, wiąże się z przyspieszeniem metabolizmu, wzrostem termogenezy oraz zahamowaniem apetytu, co sprawdzi się podczas okresu redukcji tkanki tłuszczowej. Wzrasta wydatkowanie energii zarówno podczas wysiłku fizycznego, jak i spoczynku. Nasilone zostają również procesy wydzielania hormonów anabolicznych tj. hormon wzrostu GH, który sprzyja rozbudowie masy mięśniowej oraz spalaniu tkanki mięśniowej.

Grass Fed Whey Protein wyróżnia się także doskonałym smakiem oraz świetną rozpuszczalnością, która zadowoli nawet najbardziej wybrednych konsumentów. Ponadto, niska zawartość tłuszczy oraz węglowodanów sprawia, że łatwo jest wkomponować go w dzienne zapotrzebowanie na białko.  

Podsumowując,  Grass Fed Whey Protein to suplement diety zawierający w swoim składzie najwyższej jakości białko serwatkowe, do produkcji którego użyto mleka z australijskich krów wypasanych na trawie wolnych od antybiotyków i hormonów. Produkt dostarcza pełny profil aminokwasów niezbędnych do rozbudowy masy mięśniowej oraz cechuje się świetną rozpuszczalnością i doskonałym smakiem.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 360 gPorcja dzienna: 1 Kopiasta Miarka (ok. 24g)Ilość porcji w opakowaniu: 15
w porcji (24g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna100
Tłuszcz1,5 g2%
Tłuszcze nasycone1 g5%
Tłuszcze trans0 g**
Cholesterol25 mg8%
Sód40 mg2%
Potas125 mg4%
Wapń100 mg10%
Węglowodany2 g
Błonnik0 g0%
Cukry2 g**
Białko18 g36%

Pozostałe składniki

Grass Fed Koncentrat Białka Serwatkowego, Wolna od GMO Lecytyna Słonecznikowa, Naturalny Aromat Waniliowy Oraz Organiczna Rebiana (Ekstrakt Ze Stewii)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Special Two
Special Two
NOW FOODS
129,00 zł
więcej
Kids Optimal Multivitamin
Kids Optimal Multivitamin
SEEKING HEALTH
119,00 zł
więcej
Mykind Organics Men's Once Daily
Mykind Organics Men's Once Daily
GARDEN OF LIFE
109,00 zł
więcej
Banaba Extract 60mg
Banaba Extract 60mg
SWANSON
29,00 zł
więcej
WellBetX
WellBetX
NATURAL FACTORS
69,00 zł
więcej
CLA Extreme
CLA Extreme
NOW FOODS
89,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>