Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:211,00 zł421,00 zł632,00 zł843,00 zł1 053,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Protein Cream Protein Cream 400g
Biotech Usa
34,90 zł

Protein Cream 400g

ilość: 400g

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
34,90 złz VAT
1,34 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Krem kakaowy z dodatkiem białka serwatkowego
  • Dla osób prowadzących zdrowy styl życia
  • Aż 17-procentowa zawartość protein
  • Bez glutenu i oleju palmowego
  • Bez dodatku cukru

BioTech Protein Cream to wyśmienity krem kakaowy z orzeszkami ziemnymi, stanowiący źródło białka serwatkowego. Idealny zarówno do kanapek, jak i ciast oraz deserów. To przepyszne urozmaicenie codziennego jadłospisu w doskonałej, zdrowej formie.

Białko serwatkowe pozyskiwane jest z serwatki, powstającej w trakcie produkcji sera. To doskonałe źródło dobrze przyswajalnych aminokwasów, w tym BCAA. Chętnie stosowane jest przez sportowców, dążących do rozbudowy muskulatury oraz utraty zbędnej tkanki tłuszczowej.

17% zawartość białka
Białko serwatkowe zawarte w produkcie wpływa na inicjację procesów anabolicznych w obrębie miocytów, co przyczynia się do rozbudowy masy mięśniowej. Dodatkowo może przyspieszać regenerację mięśni po wyczerpujących treningach oraz wzmocnić tkankę kostną zmniejszając ryzyko kontuzji. To sprawia, że osiągnięcie wymarzonej sylwetki staje się szybsze i łatwiejsze.

Bez dodatku cukru
Produkt nie zawiera dodatku cukrów prostych, które podwyższają indeks glikemiczny posiłku i spożyte w nadmiarze wywierają niekorzystny wpływ na organizm. Dzięki temu po krem sięgnąć mogą osoby, które ograniczają spożycie cukru w codziennej diecie.

Bez glutenu
Krem kakaowy został również stworzony z myślą o osobach z celiakią, zmuszonych do rezygnacji z glutenu w posiłkach, które także mogą się cieszyć niezwykłym smakiem tego produktu.

Zdrowy wybór
Krem wyróżnia się brakiem substancji konserwujących oraz oleju palmowego. Stanowi przez to zdrowszą alternatywę dla podobnych produktów występujących na rynku. Wybierając zatem krem firmy BIOTECH, dbamy o swój organizm, nie dostarczając mu zbędnych, szkodliwych związków.

Podsumowując, BioTech Protein Cream to idealne rozwiązanie dla miłośników słodyczy, pragnących jednocześnie prowadzić zdrowy styl życia. Polecany jest zwłaszcza sportowcom oraz osobom aktywnym fizycznie. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 400 gPorcja jednorazowa: 15 gIlość porcji w opakowaniu: 26
w 15 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna 72kcal*
Tłuszcz 4,9g*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7g*
Węglowodany 6,3g*
w tym cukry1,2g*
w tym poliole4,7g*
Białko 2,6g*

Pozostałe składniki

Substancja słodząca (maltitole), olej słonecznikowy, koncentrat białka serwatki (mleko) (17%), prażone orzechy laskowe (10%), serwatka w proszku (mleko) (9%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7%), emulgator (lecytyny), aromaty.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Quicksilver
209,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję
  • Popularny
Classic
Bolero
1,89 zł
(3)

Oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską zawartością kalorii oraz dodatkiem witaminy C.

Kupuję
Life Extension
129,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Life Extension
119,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
Aliness
33,90 zł
(1)

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Zawiera naturalną witaminę C.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Ostatnio na blogu

Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Cynk miał już podnosić poziom testosteronu, wspierać budowę muskulatury, drastycznie skracać czas trwania wirusowych infekcji, a teraz oto miałby stać...

czytaj więcej
Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Adelajdzie pokazują, że otyłe kobiety straciły na wadze i poprawiły stan swojego zdrowa poprzez okresowy post,...

czytaj więcej
Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Zaburzenia gospodarki cukrowej to dość popularny problem. Leki, które przepisywane są na leczenie insulinooporności i kontroli glikemii to zazwyczaj...

czytaj więcej
Wpływ przyjmowania metforminy na ryzyko niedoboru witaminy B12

Wpływ przyjmowania metforminy na ryzyko niedoboru witaminy B12

Metformina jest obecnie najczęściej stosowanym lekiem przeciwcukrzycowym, bowiem niemal wszystkie wytyczne towarzystw naukowych w dziedzinie diabetologii na...

czytaj więcej
Periodyzacja treningowa – która dla kogo?

Periodyzacja treningowa – która dla kogo?

Periodyzacja, czyli sposób dzielenia cyklów treningowych na poszczególne okresy i zarządzanie nimi w określony sposób. Rodzajów periodyzacji, podobnie jak...

czytaj więcej
Duże dawki biotyny mogą powodować odwrócenie postępującej niepełnosprawności w stwardnieniu rozsianym!

Duże dawki biotyny mogą powodować odwrócenie postępującej niepełnosprawności w stwardnieniu rozsianym!

Stwardnienie rozsiane (SM, sclerosis multiplex) jest przewlekłą chorobą ośrodkowego układu nerwowego o charakterze...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027