Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Probiotic-10 Probiotic-10

Now Foods Probiotic-10 to suplement wspierający naturalna florę bakteryjną, który dostarcza aż 50 miliardów żywych bakterii w jednej kapsułce. Sprawnie funkcjonująca mikroflora jelitowa zapewnia szczelną barierę jelitową, chroniąc cały organizm przed patogenami i czynnikami antyodżywczymi, przekładając się na sprawne funkcjonowanie praktycznie wszystkich układów ludzkiego organizmu.

W probiotykoterapii największy problem stanowi odpowiednie dobranie szczepów bakteryjnych odpowiadających aktualnemu zapotrzebowaniu organizmu, nie tylko ze względu na specyficzne działanie każdego z nich, ale też ze względu na osobniczą zmienność składu flory jelit każdego z nas. Producent suplementu rozwiązał ten problem, stosując w swoim produkcie dziesięć najpopularniejszych, najczęściej wskazanych do suplementacji szczepów bakteryjnych:

Lactobacillus acidophilus - bakteria naturalnie występująca w przetworach mlecznych, a w organizmie człowieka w przewodzie pokarmowym i narządach rodnych. W jelitach odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej. Uczestniczy również w produkcji witamin z grupy B.

Bifidobacterium lactis - bakteria obecna w mleku matki i w ten sposób zasiedlająca jelito człowieka zaraz po urodzeniu. Wspiera regenerację kosmków jelitowych, szczególnie efektywna w terapii zespołu jelita drażliwego.

Lactobacillus plantarum - w jelicie człowieka odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej oraz rozkład żelatyny. Wspiera układ autoimmunologiczny, kontroluje wydzielanie przeciwciał IgE.

Lactobacillus casei - bakteria fermentacji mlekowej, w organizmie człowieka odgrywająca istotną rolę we wsparciu układu odpornościowego. Badania wskazują, że skraca czas leczenia procesów zapalnych w obrębie jelita.

Lactobacillus rhamnosus - szczególnie efektywna w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa insulinowrażliwość, reguluje apetyt, zmniejsza ryzyko cukrzycy. Zwiększa szczelność bariery jelitowej i hamuje rozrost patologicznej flory bakteryjnej.

Lactobacillus paracasei - zwiększa sprawność enterocytów. Ogranicza wchłanianie patogenów drogą pokarmową. Wspomagająco stosuje się w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, wskazywana jest również jako skuteczna forma profilaktyki tego schorzenia.

Bifidobacterium breve - bakteria wykazująca istotne działanie lecznicze w zespole jelita drażliwego. Badania wskazują na ograniczenie występowania zaparć oraz wzdęć podczas suplementacji tym szczepem. Pomocny w leczeniu biegunek.

Streptococcus thermophilus - wspiera metabolizm cukrów, zdolna do metabolizowania laktozy i sacharozy. Wytwarza ureazę, enzym przeprowadzający reakcję hydrolizy mocznika.

Lactobacillus salivarius - wytwarza laktazę, która umożliwia trawienie laktozy. Reguluje pH układu pokarmowego, pozwalając na prawidłową kolonizację i rozwój naturalnej flory bakteryjnej.

Bifidobacterium longum - redukuje poziom kortyzolu we krwi, hormonu stresu wywierającego negatywny wpływ na metabolizm. Wykazuje również właściwości antydepresyjne i przeciwzapalne. Ze względu na oddziaływanie na funkcje psychiczne człowieka, zaliczana do grupy bakterii potocznie zwanych psychobiotykami.

Now Foods Probiotic-10 to kompleksowe wsparcie naturalnej flory bakteryjnej. Pozwala nie tylko na czerpanie korzyści ze zdrowo funkcjonującej, szczelnej bariery jelitowej i sprawnych erytrocytów, ale też na wsparcie poszczególnych funkcji organizmu autonomicznym działaniem każdego z dziesięciu szczepów bakterii obecnych w produkcie.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Probiotic-10 Probiotic-10 50 Billion 50 kaps.
Now Foods
149,00 zł

Probiotic-10 50 Billion 50 kaps.

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 50 miliardów żywych organizmów w jednej porcji
  • 10 różnych szczepów bakterii probiotycznych
  • Poprawa odporności przeciw patogenom
  • Produkt bezglutenowy i wolny od GMO
  • Skład dostosowany do diety wegańskiej
  • Redukcja dyskomfortów trawiennych
  • Wsparcie dla układu pokarmowego
  • Uszczelnienie ścianek jelita
  • Ochrona przed Candidą

Now Foods Probiotic-10 to suplement wspierający naturalna florę bakteryjną, który dostarcza aż 50 miliardów żywych bakterii w jednej kapsułce. Sprawnie funkcjonująca mikroflora jelitowa zapewnia szczelną barierę jelitową, chroniąc cały organizm przed patogenami i czynnikami antyodżywczymi, przekładając się na sprawne funkcjonowanie praktycznie wszystkich układów ludzkiego organizmu.

W probiotykoterapii największy problem stanowi odpowiednie dobranie szczepów bakteryjnych odpowiadających aktualnemu zapotrzebowaniu organizmu, nie tylko ze względu na specyficzne działanie każdego z nich, ale też ze względu na osobniczą zmienność składu flory jelit każdego z nas. Producent suplementu rozwiązał ten problem, stosując w swoim produkcie dziesięć najpopularniejszych, najczęściej wskazanych do suplementacji szczepów bakteryjnych:

Lactobacillus acidophilus - bakteria naturalnie występująca w przetworach mlecznych, a w organizmie człowieka w przewodzie pokarmowym i narządach rodnych. W jelitach odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej. Uczestniczy również w produkcji witamin z grupy B.

Bifidobacterium lactis - bakteria obecna w mleku matki i w ten sposób zasiedlająca jelito człowieka zaraz po urodzeniu. Wspiera regenerację kosmków jelitowych, szczególnie efektywna w terapii zespołu jelita drażliwego.

Lactobacillus plantarum - w jelicie człowieka odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej oraz rozkład żelatyny. Wspiera układ autoimmunologiczny, kontroluje wydzielanie przeciwciał IgE.

Lactobacillus casei - bakteria fermentacji mlekowej, w organizmie człowieka odgrywająca istotną rolę we wsparciu układu odpornościowego. Badania wskazują, że skraca czas leczenia procesów zapalnych w obrębie jelita.

Lactobacillus rhamnosus - szczególnie efektywna w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa insulinowrażliwość, reguluje apetyt, zmniejsza ryzyko cukrzycy. Zwiększa szczelność bariery jelitowej i hamuje rozrost patologicznej flory bakteryjnej.

Lactobacillus paracasei - zwiększa sprawność enterocytów. Ogranicza wchłanianie patogenów drogą pokarmową. Wspomagająco stosuje się w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, wskazywana jest również jako skuteczna forma profilaktyki tego schorzenia.

Bifidobacterium breve - bakteria wykazująca istotne działanie lecznicze w zespole jelita drażliwego. Badania wskazują na ograniczenie występowania zaparć oraz wzdęć podczas suplementacji tym szczepem. Pomocny w leczeniu biegunek.

Streptococcus thermophilus - wspiera metabolizm cukrów, zdolna do metabolizowania laktozy i sacharozy. Wytwarza ureazę, enzym przeprowadzający reakcję hydrolizy mocznika.

Lactobacillus salivarius - wytwarza laktazę, która umożliwia trawienie laktozy. Reguluje pH układu pokarmowego, pozwalając na prawidłową kolonizację i rozwój naturalnej flory bakteryjnej.

Bifidobacterium longum - redukuje poziom kortyzolu we krwi, hormonu stresu wywierającego negatywny wpływ na metabolizm. Wykazuje również właściwości antydepresyjne i przeciwzapalne. Ze względu na oddziaływanie na funkcje psychiczne człowieka, zaliczana do grupy bakterii potocznie zwanych psychobiotykami.

Now Foods Probiotic-10 to kompleksowe wsparcie naturalnej flory bakteryjnej. Pozwala nie tylko na czerpanie korzyści ze zdrowo funkcjonującej, szczelnej bariery jelitowej i sprawnych erytrocytów, ale też na wsparcie poszczególnych funkcji organizmu autonomicznym działaniem każdego z dziesięciu szczepów bakterii obecnych w produkcie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 50
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Zastrzeżona mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych:50 miliardów organizmów-
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (Bl-04),
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Bifidobacterium longum (Bl-05)
Lactobacillus rhamnosus (Lr 32)
Streptococcus thermophilus (Sl-21)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
Lactobacillus salivarius (Ls-33)
Bifidobacterium breve (Bb-03)
Lactobacillus casei (Lc-11)

Pozostałe składniki

Sproszkowana Celuloza, Celuloza (kapsułka), FOS (fruktooligosacharydy), Palmitynian Askorbylu, Krzemionka.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
35,00 zł

Niedobór witaminy B6 zaburza wzrost i prawidłowy rozwój organizmu.

Kupuję
Now Foods
59,00 zł

Ułatwia wypróżnianie i wpływa na regularną prace przewodu pokarmowego.

Kupuję
Now Foods
99,00 zł

Naturalna witamina E bez modyfikacji genetycznych.

Kupuję
Bayer
59,00 zł

Fitoterapeutyk w formie płynu doustnego. Wykazuje działanie łagodzące dolegliwości układu pokarmowego.

Kupuję
Now Foods
49,00 zł

Suplement diety zawierający kompleks aminokwasowy selenu. Wspomaga odporność, usuwa wolne rodniki.

Kupuję
Seeking Health
69,00 zł

Witamina B6 w aktywnej, koenzymatycznej formie; rekomendowana osobom z mutacją genu MTHFR.

Kupuję

Zastrzeżona mieszanka

Informacja

Zastrzeżona mieszanka – jest kompleksem składników aktywnych biologicznie w proporcjach stanowiących tajemnicę producenta objętą patentem. Zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce znane są składniki mieszanek, a po kolejności umieszczonej na opakowaniu można rozpoznać, których składników jest więcej (lista sporządzona w ilościach malejących).

Zastrzeżone mieszanki stosowane są w wielu suplementach diety, takich jak: stacki kreatynowe, no-boostery, spalacze tłuszczu oraz w preparatach protestosteronowych, poprawiających libido.

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Streptococcus thermophilus

Informacja

Co to jest za składnik Streptococcus thermophilus?

Streptococcus thermophilus (Streptococcus salivarius) – to rodzaj bakterii charakteryzujących się zdolnością do przeprowadzania procesu fermentacji mlekowej, zaliczany do tzw. bezpiecznych drobnoustrojów (GRAS – generally recognized as safe). Posiada właściwości usprawniające trawienie, przeciwnowotworowe, wzmacniające odporność, przeciwutleniające, ale również charakteryzuje się działaniem likwidującym związki chloru oraz zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Streptococcus thermophilus występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium breve

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium breve?

Bifidobacterium breve to bakteria naturalnie zamieszkująca jelito grube, której obecność oraz funkcjonowanie wywiera pozytywny wpływ na trawienie, absorpcję składników pokarmowych oraz na ogólne zdrowie człowieka. Należy do nieprzetrwalnikujących bakterii Gram-dodatnich. Doskonale radzi sobie z sokami trawiennymi obecnymi na różnych etapach przewodu pokarmowego, dzięki czemu w zadowalającej ilości dociera do miejsca adhezji. Wykazano ich szczególne powinowactwo do linii komórkowej HT-29 w jelitach.

Produkując kwasy organiczne oraz kwas mlekowy skutecznie obniża zasadowość jelit, dzięki czemu indukuje niekorzystne warunki do rozwoju patogenów takich jak – Clostridium difficile, Helicobacter pylori, E.coli, Candida. Dzięki temu redukuje dolegliwości przewodu pokarmowego związane z zakażeniem bakteryjnym oraz wywołane przez antybiotykoterapie. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ w terapii kandydozy.

Obecność szczepu z rodzaju Bifidobacterium wykazano w mleku karmiącej matki, dzięki czemu po przejściu do przewodu pokarmowego dziecka, wykazuje wiele benefitów na jego zdrowy rozwój. Pośrednio wykazuje pozytywny wpływ u ludzi z depresją, zwiększa skupienie oraz koncentrację.

Bifidobacterium breve występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Controlled Labs wprowadza kilka zmian do swojego flagowego suplementu – Orange TRIad

Controlled Labs wprowadza kilka zmian do swojego flagowego suplementu – Orange TRIad

Orange TRIad to jeden z najbardziej rozpoznawalnych suplementów Controlled Labs, który jest niezawodnym i wszechstronnym produktem witaminowo-mineralnym. W...

czytaj więcej
Nadmierna masa ciała i niektóre tłuszcze przyczyniają się do rozwoju depresji!

Nadmierna masa ciała i niektóre tłuszcze przyczyniają się do rozwoju depresji!

Tytuł wydawać się może oczywisty. Związek depresji z otyłością był dotychczas wielokrotnie dokumentowany. Pokuszono się nawet o stwierdzenia jakoby sama...

czytaj więcej
Olimp szykuje dla nas więcej oryginalnych suplementów z serii Dragon Ball Z!

Olimp szykuje dla nas więcej oryginalnych suplementów z serii Dragon Ball Z!

Podczas tegorocznych targów FIBO w Niemczech, europejska firma suplementacyjna Olimp, chwaliła się nowymi produktami z serii Dragon Ball Z! Od tego weekendu...

czytaj więcej
cos nt synedrexa/klata

cos nt synedrexa/klata

mialem mala przerwa (prawdobnie mam kamienie nerkowe ktore bedzie trzeba usunac…) cwiczenia bywa klopotliwe jezeli ciagle musisz isc do toalety, no ale...

czytaj więcej
SNS umieszcza glicerynę GlycerPump w kapsułkach (dawka 1 gram na porcję)

SNS umieszcza glicerynę GlycerPump w kapsułkach (dawka 1 gram na porcję)

Firma Serious Nutrition Solutions, lepiej znana jako SNS, wypuściła na rynek nowy suplementu z markowym, opatentowanym składnikiem pompującym –...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027