Ciasteczka Peanut Butter

Aleksandra

Zakochałam się w nich nie tylko z powodu smaku - są idealne, kiedy potrzebujemy dobić tłuszcze, a zwykłe orzechy, awokado czy olej kokosowy nam się znudziły.

1 ciasteczko ma:  

15 g Tłuszczy 

7 g Białka

5 g Węglowodanów

Składniki

1 Jajko L 

100 g Masła Orzechowego 100%

50 g Mąki Migdałowej

15 g Ksylitolu

Odrobina Cynamonu

Aromat Waniliowy

Przygotowanie

  1. Wbij jajko do miski, dodaj masło orzechowe, mąkę migdałową i ksylitol, pomieszaj łyżką, aż uzyskasz jednolitą masę.
  2. Dodaj wedle uznania aromat waniliowy oraz cynamon i ponownie wymieszaj.
  3. Uformuj równej wielkości kulki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (mi wychodzi 6 sztuk)
  4. Rozgnieć lekko kulki aż uzyskasz płaskie ciasteczka. 
  5. Piecz ciasteczka przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Tagi: ciasteczka, ciastka, cynamon, dieta, fit, jajka, ksylitol, mąka migdałowa, masło orzechowe, peanut butter, przepis, tłuszcze, wanilia, zdrowie

Jeden komentarz

  1. Avatar

    Wyglądają świetnie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *