od 3 sztuk tylko: 83,30 zł / szt. -2%
![]() |
Monacolin K 90 kaps. Apollo's Hegemony |
49,00 zł |
Now Foods Cholesterol Suport to rewolucyjna kompozycja synergistycznie działających składników, które wspierają metabolizm cholesterolu i odpowiadają za zdrowie układu sercowo-naczyniowego. W skład suplementu wchodzą tylko naturalne komponenty, wśród których wyróżniają się unikalne wyciągi roślinne, wzbogacone o witaminy i minerały.
Formuła została opracowana z myślą o osobach dążących do uregulowania profilu lipidowego za pomocą naturalnych i bezpiecznych dla organizmu substancji. Stosowana u osób zdrowych zapobiega groźnemu dla zdrowia podwyższaniu poziomu „złego” cholesterolu. Stanowi doskonały element profilaktyki miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego. Produkt jest rekomendowany również osobom z genetycznymi predyspozycjami do hiperlipidemii.
Komponenty roślinne to zestaw unikalnych wyciągów z roślin znanych ze swoich przeciwcholesterolowych właściwości. Zapewnia wysokie stężenie substancji czynnych odpowiadających za terapeutyczne działanie. Ich wszechstronne działanie nie tylko pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu, ale dodatkowo stanowi nieocenione wsparcie dla zdrowia serca i całego układu krążenia.
Czosnek to popularna roślina o charakterystycznym smaku i zapachu. Istnieje wiele badań potwierdzających pozytywny wpływ czosnku na poziom cholesterolu. Przypisuje się mu właściwości obniżania poziomu „złego” cholesterolu LDL i podnoszenia poziomu korzystnej frakcji HDL. Naukowcy sugerują się, że jest to związane z obecnością allicyny – głównej substancji czynnej zawartej w tej popularnej roślinie. Allicyna działa również przeciwzakrzepowo. Rozrzedza krew i zapobiega tworzeniu się skrzepów.
Guggul to żywica indyjskiego drzewa Commiphora muulul, bogata w unikalne substancje zwane guggulsteronami. Standardowo w medycynie ajurwedyjskiej używa się jej do obniżania poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Dodatkowo jako silny antyoksydant guggul chroni cholesterol LDL przed utlenianiem (proces ten odgrywa istotną rolę w rozwoju miażdżycy). Guggul działa antyagregacyjnie – zmniejsza lepkość płytek krwi, obniżając tym samym ryzyko choroby wieńcowej.
Guma guar to naturalna substancja pozyskiwana z nasion Cyamopsis tetragonolobus. Zawiera w sobie duże ilości rozpuszczalnego w wodzie błonnika. W wielu badaniach udowodniono korelację między spożyciem błonnika a poziomem cholesterolu we krwi. Zwiększając podaż błonnika można zaobserwować obniżenie poziomu lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) i podniesienie poziomu „dobrego” cholesterolu HDL. Błonnik pokarmowy nie tylko poprawia metabolizm cholesterolu dzięki modulacji ekspresji genów i białek, ale dodatkowo zmniejsza absorpcję cholesterolu w jelicie cienkim.
Polikosanol to mieszanka pokrewnych związków pochodzących z woskowej części trzciny cukrowej. W niektórych częściach świata Polikosanol jest stosowany jako opatentowany lek obniżający poziom cholesterolu. Polikosanol zmniejsza produkcję cholesterolu w wątrobie i korzystnie wpływa na stosunek frakcji HDL do LDL. Działa antyagregacyjnie, redukuje ilość skrzeplin, zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.
Kompozycja witamin i minerałów skutecznie uzupełnia dietę o witaminy i pierwiastki niezbędne dla procesów biochemicznych związanych z metabolizmem cholesterolu. Nie wszystkie mogą być w naturalny sposób wytworzone w organizmie, dlatego odpowiednia ich podaż jest kluczowa dla zachowania zdrowia i zapobiegania zaburzeniom gospodarki lipidowej.
Witamina C – zdaniem wielu naukowców działa jak naturalna statyna. Podobnie jak syntetyczne leki z grupy statyn wpływa na kluczowy dla syntezy cholesterolu enzym reduktazy HMG-CoA. Obniża poziom cholesterolu nie wywołując przy tym żadnych skutków ubocznych, bardzo powszechnych przy zażywaniu statyn.
Witamina C wpływa na kondycję naczyń krwionośnych – utrzymuje ich właściwą strukturę, elastyczność i spójność. Niedobór witaminy C prowadzi do osłabienia tętnic, a w konsekwencji nadprodukcji cholesterolu w organizmie (cholesterol jest wykorzystywany w ustroju m.in. do uzupełnienia ubytków w uszkodzonych ściankach naczyń i tętnic).
Na podkreślenie zasługuje fakt, że suplement zawiera palimitynian askorbylu, czyli wyjątkową postać witaminy C, rozpuszczalną w tłuszczach.
Kompleks tokotrienoli (TocomaxÒ) to chroniony patentem wyciąg z oleju palmowego, będący najbogatszym źródłem tokotrienoli i tokoferoli, czyli związków powszechnie określanych mianem witaminy E. Jego działanie uzupełnia dodatek witaminy E w naturalnej postaci d-alfa-tokoferolu.
Substancje te w istotny sposób przyczyniają się do poprawy profilu lipidowego. Hamują aktywność reduktazy HMG-CoA – enzymu uczestniczącego w syntezie cholesterolu, odpowiedzialnego za jego poziom w osoczu. Dodatkowo spowalniają proces utleniania lipidów, który może prowadzić do uszkodzeń tętnic, a w konsekwencji udaru lub zawału. W obniżaniu poziomu homocysteiny (zbyt wysoki jej poziom zwiększa ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego) są skuteczniejsze niż kwas foliowy.
Chrom pełni rolę kofaktora i jest niezbędny dla prawidłowego metabolizmu lipidów. Obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) i apoliproteiny B – głównego białka frakcji LDL, zwiększającego ryzyko miażdżycy. Jednocześnie podnosi poziom apoliproteiny AI – najistotniejszego białka korzystnej frakcji lipoprotein o wysokiej gęstości (HDL).
Podsumowując, Cholesterol Support to rewolucyjna formuła oraz ważny element profilaktyki miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego. Naturalne, synergicznie działające substancje gwarantują wysoką skuteczność i bezpieczeństwo stosowania. Suplement nie tylko przyczynia się do obniżenia poziom cholesterolu, ale dodatkowo utrzymuje odpowiedni balans pomiędzy obiema jego frakcjami – niekorzystną LDL i pożądaną HDL. Poprawia ponadto właściwości relogiczne krwi, dzięki czemu minimalizuje ryzyko wystąpienia udaru czy zawału.
Ostatnio na blogu
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje