Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł427,00 zł641,00 zł855,00 zł1 068,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Cholesterol Support Cholesterol Support 90 kaps.
Now Foods
85,00 zł

Cholesterol Support 90 kaps.

ilość: 90 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
85,00 złz VAT
2,83 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 83,30 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL)
  • Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Podnosi poziom „dobrego cholesterolu” HDL
  • Promuje zdrowy metabolizm cholesterolu
  • Utrzymuje prawidłową kondycję tętnic
  • Pomaga uregulować profil lipidowy
  • Zawiera tylko naturalne składniki 
  • Reguluje poziom homocysteiny
  • Prewencja miażdżycy

Now Foods Cholesterol Suport to rewolucyjna kompozycja synergistycznie działających składników, które wspierają metabolizm cholesterolu i odpowiadają za zdrowie układu sercowo-naczyniowego. W skład suplementu wchodzą tylko naturalne komponenty, wśród których wyróżniają się unikalne wyciągi roślinne, wzbogacone o witaminyminerały.

Formuła została opracowana z myślą o osobach dążących do uregulowania profilu lipidowego za pomocą naturalnych i bezpiecznych dla organizmu substancji. Stosowana u osób zdrowych zapobiega groźnemu dla zdrowia podwyższaniu poziomu „złego” cholesterolu. Stanowi doskonały element profilaktyki miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego. Produkt jest rekomendowany również osobom z genetycznymi predyspozycjami do hiperlipidemii.

Komponenty roślinne to zestaw unikalnych wyciągów z roślin znanych ze swoich przeciwcholesterolowych właściwości. Zapewnia wysokie stężenie substancji czynnych odpowiadających za terapeutyczne działanie. Ich wszechstronne działanie nie tylko pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu, ale dodatkowo stanowi nieocenione wsparcie dla zdrowia serca i całego układu krążenia.

Czosnek to popularna roślina o charakterystycznym smaku i zapachu. Istnieje wiele badań potwierdzających pozytywny wpływ czosnku na poziom cholesterolu. Przypisuje się mu właściwości obniżania poziomu „złego” cholesterolu LDL i podnoszenia poziomu korzystnej frakcji HDL. Naukowcy sugerują się, że jest to związane z obecnością allicyny – głównej substancji czynnej zawartej w tej popularnej roślinie. Allicyna działa również przeciwzakrzepowo. Rozrzedza krew i zapobiega tworzeniu się skrzepów.

Guggul to żywica indyjskiego drzewa Commiphora muulul, bogata w unikalne substancje zwane guggulsteronami. Standardowo w medycynie ajurwedyjskiej używa się jej do obniżania poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Dodatkowo jako silny antyoksydant guggul chroni cholesterol LDL przed utlenianiem (proces ten odgrywa istotną rolę w rozwoju miażdżycy). Guggul działa antyagregacyjnie – zmniejsza lepkość płytek krwi, obniżając tym samym ryzyko choroby wieńcowej.

Guma guar to naturalna substancja pozyskiwana z nasion Cyamopsis tetragonolobus. Zawiera w sobie duże ilości rozpuszczalnego w wodzie błonnika. W wielu badaniach udowodniono korelację między spożyciem błonnika a poziomem cholesterolu we krwi. Zwiększając podaż błonnika można zaobserwować obniżenie poziomu lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) i podniesienie poziomu „dobrego” cholesterolu HDL. Błonnik pokarmowy nie tylko poprawia metabolizm cholesterolu dzięki modulacji ekspresji genów i białek, ale dodatkowo zmniejsza absorpcję cholesterolu w jelicie cienkim.

Polikosanol to mieszanka pokrewnych związków pochodzących z woskowej części trzciny cukrowej. W niektórych częściach świata Polikosanol jest stosowany jako opatentowany lek obniżający poziom cholesterolu. Polikosanol zmniejsza produkcję cholesterolu w wątrobie i korzystnie wpływa na stosunek frakcji HDL do LDL. Działa antyagregacyjnie, redukuje ilość skrzeplin, zapobiega zwężeniu naczyń krwionośnych.

Kompozycja witamin i minerałów skutecznie uzupełnia dietę o witaminy i pierwiastki niezbędne dla procesów biochemicznych związanych z metabolizmem cholesterolu. Nie wszystkie mogą być w naturalny sposób wytworzone w organizmie, dlatego odpowiednia ich podaż jest kluczowa dla zachowania zdrowia i zapobiegania zaburzeniom gospodarki lipidowej.

Witamina C – zdaniem wielu naukowców działa jak naturalna statyna. Podobnie jak syntetyczne leki z grupy statyn wpływa na kluczowy dla syntezy cholesterolu enzym reduktazy HMG-CoA. Obniża poziom cholesterolu nie wywołując przy tym żadnych skutków ubocznych, bardzo powszechnych przy zażywaniu statyn.

Witamina C wpływa na kondycję naczyń krwionośnych – utrzymuje ich właściwą strukturę, elastyczność i spójność. Niedobór witaminy C prowadzi do osłabienia tętnic, a w konsekwencji nadprodukcji cholesterolu w organizmie (cholesterol jest wykorzystywany w ustroju m.in. do uzupełnienia ubytków w  uszkodzonych ściankach naczyń i tętnic).

Na podkreślenie zasługuje fakt, że suplement zawiera palimitynian askorbylu, czyli wyjątkową postać witaminy C, rozpuszczalną w tłuszczach.

Kompleks tokotrienoli (TocomaxÒ) to chroniony patentem wyciąg z oleju palmowego, będący najbogatszym źródłem tokotrienoli i tokoferoli, czyli związków powszechnie określanych mianem witaminy E. Jego działanie uzupełnia dodatek witaminy E w naturalnej postaci d-alfa-tokoferolu.

Substancje te w istotny sposób przyczyniają się do poprawy profilu lipidowego. Hamują aktywność reduktazy HMG-CoA – enzymu uczestniczącego w syntezie cholesterolu, odpowiedzialnego za jego poziom w osoczu. Dodatkowo spowalniają proces utleniania lipidów, który może prowadzić do uszkodzeń tętnic, a w konsekwencji udaru lub zawału. W obniżaniu poziomu homocysteiny (zbyt wysoki jej poziom zwiększa ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego) są skuteczniejsze niż kwas foliowy.

Chrom pełni rolę kofaktora i jest niezbędny dla prawidłowego metabolizmu lipidów. Obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) i apoliproteiny B – głównego białka frakcji LDL, zwiększającego ryzyko miażdżycy. Jednocześnie podnosi poziom apoliproteiny AI – najistotniejszego białka korzystnej frakcji lipoprotein o wysokiej gęstości (HDL).

Podsumowując, Cholesterol Support to rewolucyjna formuła oraz ważny element profilaktyki miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego. Naturalne, synergicznie działające substancje gwarantują wysoką skuteczność i bezpieczeństwo stosowania. Suplement nie tylko przyczynia się do obniżenia poziom cholesterolu, ale dodatkowo utrzymuje odpowiedni balans pomiędzy obiema jego frakcjami – niekorzystną LDL i pożądaną HDL. Poprawia ponadto właściwości relogiczne krwi, dzięki czemu minimalizuje ryzyko wystąpienia udaru czy zawału. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułek wegetariańskichPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie5
Węglowodany1 g
Błonnik pokarmowy2%
Witamina C (z palmitynian askorbylu)12 mg20%
Witamina E (jako d-alfa-tokoferol)10 IU33%
Chrom (z chelat aminokwasowy chromu)200 mcg167%
Bezzapachowy wyciąg z czosnku (Allium sativum) (min. 9500 ppm allicyny) (bulwa)300 mg
Guma guar (Cyamopsis tetragonolobus) (Nasiona)300 mg
Ekstrakt Balsamowca Mukul (2,5% Guggulsteronów)220 mg
Kompleks Tokotrienoli i tokoferoli (z oleju czerwonej palmy) (Tocomax)35 mg
Polikosanol (z trzciny cukrowej)10 mg

Pozostałe składniki

Proszek celulozowy, celuloza (kapsułka), krzemionka

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jarrow Formulas
39,00 zł

Witamina D3 w oliwie z oliwek extra virgin. Wzmacnia kości i odporność. Witamina słońca.

Kupuję
  • Popularny
Z-Balance
Apollo's Hegemony
79,00 zł
(3)

Niezbędne mikroelementy – cynk i miedź, w optymalnym stosunku ilościowym.

Kupuję
Now Foods
75,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję
Now Foods
65,00 zł

Wysoko biodostępne źródło selenu zawartego w L-Selenometioninie. Skuteczna forma profilaktyki nowotworów.

Kupuję
Olimp
18,00 zł

Suplement diety zawierający selen w tabletkach. Wspomaga odporność, usuwa wolne rodniki.

Kupuję
Life Extension
79,00 zł
(1)

Benfotiamina wpływa korzystnie na funkcje mózgu.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Chrom

Informacja

Chrom (pierwiastek chemiczny z grupy pobocznej chromowców, aktywny chemicznie) czynnie uczestniczy w metabolizmie tłuszczów i węglowodanów. Występuje w postaci organicznej dobrze przyswajalnej i nieorganicznej. Wraz z insuliną, jako składnik czynnika tolerancji glukozy (GTF), znajduje zastosowanie w leczeniu cukrzycy insulinowej, biorąc udział w metabolizmie glukozy w transporcie białek. Aktywator enzymów biorących udział w przemianach tłuszczów i cholesterolu. Dostępny w produktach pochodzenia zwierzęcego (wątroba cielęca, kurczaki, mięso z indyka, ostrygi) oraz roślinnego (banany, brokuły, kasze, kiełki pszenicy, szpinak). Suplementy zawierające chrom zalecane są przy odchudzaniu (również termogeniki) oraz poprawie funkcjonowania ciała. W suplementacji sportowej stosuje się chrom w postaci monopreparatu lub w postaci suplementów witaminowo-mineralnych i mineralnych.

Niedobór chromu powoduje zaburzenia glukozy, zmniejszając jej wrażliwość na insulinę. Powoduje spadek odporności i wydolności organizmu. Może być przyczyną choroby niedokrwiennej serca. Czasami powoduje zaburzenia neurologiczne.

Dawkowanie: Przed niedoborem chromu w organizmie zabezpiecza zróżnicowana dieta. Dawka zalecana 50–150 µg na dobę.

Bezzapachowy wyciąg z czosnku

Informacja

Czosnek (Allium sativum) jest najostrzejszą ze wszystkich przypraw cebulowych. Działa silnie bakteriobójczo, przeciwgrzybicznie, pobudza trawienie i przemianę materii, wpływa pozytywnie na profil lipidowy, oraz zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia (zawałów), wzmacnia odporność organizmu. Ze względu na intensywny zapach w suplementacji prozdrowotnej stosowany jest bezzapachowy wyciąg z czosnku w mieszankach ziołowych lub w postaci monopreparatu.

Guma guar

Informacja

Guma guar uzyskiwana jest poprzez zmielenie ziaren Cyamaposis tetragonolobus, rośliny z rodziny motylkowatych uprawianych na Półwyspie Indyjskim i na terenie USA. Guma guarowa w postaci mączki zawiera wielocukier mannozę z łańcuchami galaktozowymi (ok. 80 %) rozpuszczalnej w wodzie i posiadających zdolność zagęszczonych, lepkich roztworów. Stosowana jest jako zagęszczacz w odżywkach białkowych, białkowo-węglowodanowych, ze względu na jej bezkaloryczność i doskonałe właściwości organoleptyczne.

Ekstrakt Balsamowca Mukul (2,5% Guggulsteronów)

Informacja

Ekstrakt Balsamowca Mukul (2,5% Guggulsteronów) - ekstrakt z żywicy pozyskiwanej z drzewa Commiphora mukul (zawierający 2,5% gugulsteronów) używanej od starożytności w medycynie Dalekiego Wschodu. Stanowi podstawę diety odchudzającej dla osób z nadwagą i otyłością dzięki wysokiemu tempu procesów przemian matabolicznych (chociaż te właściwości są nie do końca potwierdzone badaniami naukowymi). Zaleca się szczególną ostrożność gdyż przedawkowanie może powodować zaburzenia funkcjonowania przewodu pokarmowego, alergię i bóle głowy. W suplementacji sportowej stosuje się ekstrakt balsamowca w okresie redukcji tkanki tłuszczowej i poprawie estetyki i składu ciała, jako składnik termogeników zawierających m.in. kofeinę, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy, piperyny itp.).

Polikosanol

Informacja

Polikosanol - mieszanina substancji należących do grupy alkoholi alifatycznych pozyskiwana z wosków roślinnych. Do jego źródeł należą m.in. kokosy, otręby ryżowe, trzcina cukrowa czy woski pszczele.

W suplementacji stosowany jest głównie ze względu na swoją zdolność do optymalizacji profilu lipidowego. Badania przeprowadzone na Kubie, gdzie odkryto właściwości terapeutyczne tej mieszanki, wskazują, że regularne stosowanie polikosanolu może obniżać stężenie cholesterolu nawet o 20%. Poza tym, posiada on też zdolność do normalizacji stosunku lipoprotein poprzez podwyższanie stężenia „dobrego” cholesterolu HDL oraz obniżanie „złego” LDL. Efekty takie notowano już przy dawkach dobowych rzędu 20mg.

Choć najnowsze badania wykazują nieco mniej optymistyczne efekty stosowania polikosanolu, to podtrzymują jego niezwykle istotną cechę, jaką jest bezpieczeństwo stosowania.

Ostatnio na blogu

HMB – cała prawda o kontrowersyjnym suplemencie

HMB – cała prawda o kontrowersyjnym suplemencie

HMB dzieli społeczność sportową na dwa skrajne obozy – zdecydowanych przeciwników i zadeklarowanych zwolenników. Osoby, które miały styczność z HMB...

czytaj więcej
Jak geny wpływają na nasze preferencje żywieniowe

Jak geny wpływają na nasze preferencje żywieniowe

Hiszpańscy naukowcy dowiedli, na podstawie złożonych badań, że geny będące odpowiedzialne za nasze cechy psychiczne oraz zachowanie mają niebagatelny...

czytaj więcej
Clear Skin – czyli jak wygrać z trądzikiem!

Clear Skin – czyli jak wygrać z trądzikiem!

Dawniej uważano trądzik za chorobę czysto młodzieńczą, związaną z dorastaniem, burzą hormonów. Pryszcze miały zanikać po ustabilizowaniu się...

czytaj więcej
Porównanie najpopularniejszych suplementów z berberyną!

Porównanie najpopularniejszych suplementów z berberyną!

Berberyna czyli suplement wykazujący wiele korzyści dla naszego organizmu. Najważniejsze z nich to obniżanie poziomu cukru we krwi i...

czytaj więcej
6 prostych, potwierdzonych naukowo metod na zrzucenie tłuszczu z brzucha!

6 prostych, potwierdzonych naukowo metod na zrzucenie tłuszczu z brzucha!

Nadwaga niekoniecznie musi oznaczać problemy zdrowotne. Istnieje wiele osób z nadwagą, które cieszą się doskonałym zdrowiem i kondycją (1). Z drugiej...

czytaj więcej
Odchudzanie po 40stce, czyli jak poprawić metabolizm tłuszczu u mężczyzn w średnim wieku

Odchudzanie po 40stce, czyli jak poprawić metabolizm tłuszczu u mężczyzn w średnim wieku

Sflaczałe, ociężałe ciało? Nie możesz schudnąć, stosując te same metody, które sprawdzały się rewelacyjnie, kiedy miałeś w 20, 30 lat? Nadszedł...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027