Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Zero Shake Zero Shake

BioTech Zero Shake to smaczny koktajl wysokoproteinowy na bazie koncentratu białek mleka. Jest on zamknięty w niewielkim, poręcznym kartoniku i gotowy do spożycia od razu po otwarciu. Stanowi idealną i wygodną alternatywę dla tradycyjnej odżywki białkowej.

Koktajl białkowy na wynos
Odżywki proteinowe cieszą się ogromną popularnością wśród osób aktywnych fizycznie, ale zyskują coraz więcej zwolenników również wśród osób na diecie wysokobiałkowej a nawet redukcyjnej. Niestety przygotowanie tradycyjnej odżywki białkowej wymaga trochę czasu i użycia odpowiedniego sprzętu kuchennego (a przynajmniej shakera).

Rozwiązaniem tego problemu jest prezentowany produkt, czyli napój białkowy gotowy do bezpośredniego spożycia. Zamknięty w poręcznym, niewielkim opakowaniu zmieści się nawet w kieszeni i pozwala na błyskawiczne dostarczenie organizmowi cennych protein praktycznie w każdych warunkach. Przy tym smakuje niczym wykwintny, czekoladowy deser.

Wysoka zawartość białka
Każda porcja prezentowanego szejka dostarcza aż 25 g wysokiej jakości białka. Co ważne, jednym z podstawowych składników koktajlu jest koncentrat białek mleka, naturalnie zasobny w cenne aminokwasy (m.in. glutaminę i leucynę). Tempo jego wchłaniania jest dużo wolniejsze niż na przykład izolatu białka serwatkowego, a to sprawia, że na długo zapewnia on tak pożądane uczucie sytości.

Niska zawartość tłuszczu
Prezentowany produkt cechuje się niską zawartością tłuszczu, co przekłada się na jego ogólną dość niską wartość energetyczną (tylko 41 kcal w 100 ml). Dzięki temu mogą sobie pozwolić na niego nawet osoby, które skrupulatnie liczą kalorie i dbają o smukłą sylwetkę. 

Brak niepożądanych składników
Prezentowany produkt zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry, a w jego składzie nie ma ani grama dodanego cukru. Ta wiadomość zapewne ucieszy świadomych konsumentów, którzy starają się wyeliminować cukier z diety. Co więcej, produkt jest wolny od glutenu i sztucznych konserwantów. Nie ma w nim również laktozy, dlatego mogą sięgać po niego nawet osoby, które niezbyt dobrze tolerują mleko i jego przetwory.

Podsumowując, BioTech Zero Shake to praktyczne rozwiązanie dla sportowców i osób wykazujących zwiększone zapotrzebowanie na białko. Pyszny, czekoladowy napój zaspokaja apetyt na słodkie co nieco, a jednocześnie dostarcza organizmowi cennego budulca jakim są proteiny.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Zero Shake Zero Shake 330ml
Biotech Usa
7,90 zł

Zero Shake 330ml

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

7,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Gotowy do spożycia koktajl o wysokiej zawartości protein
  • Fantastyczny smak z dominującą nutą czekolady
  • Wyprodukowany z koncentratu białek mleka
  • Ani grama dodanego cukru w składzie
  • Niskotłuszczowy i niskokaloryczny
  • Nieduże i poręczne opakowanie
  • Bez glutenu i bez laktozy
  • Aż 25 g białka w porcji

BioTech Zero Shake to smaczny koktajl wysokoproteinowy na bazie koncentratu białek mleka. Jest on zamknięty w niewielkim, poręcznym kartoniku i gotowy do spożycia od razu po otwarciu. Stanowi idealną i wygodną alternatywę dla tradycyjnej odżywki białkowej.

Koktajl białkowy na wynos
Odżywki proteinowe cieszą się ogromną popularnością wśród osób aktywnych fizycznie, ale zyskują coraz więcej zwolenników również wśród osób na diecie wysokobiałkowej a nawet redukcyjnej. Niestety przygotowanie tradycyjnej odżywki białkowej wymaga trochę czasu i użycia odpowiedniego sprzętu kuchennego (a przynajmniej shakera).

Rozwiązaniem tego problemu jest prezentowany produkt, czyli napój białkowy gotowy do bezpośredniego spożycia. Zamknięty w poręcznym, niewielkim opakowaniu zmieści się nawet w kieszeni i pozwala na błyskawiczne dostarczenie organizmowi cennych protein praktycznie w każdych warunkach. Przy tym smakuje niczym wykwintny, czekoladowy deser.

Wysoka zawartość białka
Każda porcja prezentowanego szejka dostarcza aż 25 g wysokiej jakości białka. Co ważne, jednym z podstawowych składników koktajlu jest koncentrat białek mleka, naturalnie zasobny w cenne aminokwasy (m.in. glutaminę i leucynę). Tempo jego wchłaniania jest dużo wolniejsze niż na przykład izolatu białka serwatkowego, a to sprawia, że na długo zapewnia on tak pożądane uczucie sytości.

Niska zawartość tłuszczu
Prezentowany produkt cechuje się niską zawartością tłuszczu, co przekłada się na jego ogólną dość niską wartość energetyczną (tylko 41 kcal w 100 ml). Dzięki temu mogą sobie pozwolić na niego nawet osoby, które skrupulatnie liczą kalorie i dbają o smukłą sylwetkę. 

Brak niepożądanych składników
Prezentowany produkt zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry, a w jego składzie nie ma ani grama dodanego cukru. Ta wiadomość zapewne ucieszy świadomych konsumentów, którzy starają się wyeliminować cukier z diety. Co więcej, produkt jest wolny od glutenu i sztucznych konserwantów. Nie ma w nim również laktozy, dlatego mogą sięgać po niego nawet osoby, które niezbyt dobrze tolerują mleko i jego przetwory.

Podsumowując, BioTech Zero Shake to praktyczne rozwiązanie dla sportowców i osób wykazujących zwiększone zapotrzebowanie na białko. Pyszny, czekoladowy napój zaspokaja apetyt na słodkie co nieco, a jednocześnie dostarcza organizmowi cennego budulca jakim są proteiny.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 330 ml
w 330 mlzawartość%ZDS
Wartość energetyczna 572 kJ / 135 kcal *
Tłuszcz 1,7 g*
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g *
Węglowodany4,3 g*
- w tym cukry2,0 g *
Białko 25 g *
Sól0,20 g *
* Wartości podane w tabeli mogą się nieznacznie różnić w zależności od wersji smakowej

Pozostałe składniki

Woda, koncentrat białka mleka w proszku 9,4 %, kakao w proszku o obniżonej zwartości tłuszczu, aromaty, emulgator (lecytyny), substancja słodząca (sukraloza), sól, stabilizator (karagen), regulator kwasowości (fosforany sodu).

*Pozostałe składniki mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Scitec
26,00 zł

Płatki owsiane oraz błonnik w formie β-glukanu. Zdrowy oraz wysokoenergetyczny posiłek.

Kupuję
Scitec
36,00 zł

Zamiennik zbilansowanego posiłku. Źródło pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych.

Kupuję
Feel Free Nutrition
9,90 zł

Przepyszny zamiennik pełnowartościowego posiłku w postaci wysokobiałkowej owsianki. Kilka opcji smakowych.

Kupuję
Olimp
66,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Olympus Labs
149,00 zł

Mieszanka WPC i kazeiny micelarnej z dodatkiem formuły wspomagającej trawienie oraz nasilającej anabolizm.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027