Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
MCT Oil MCT Oil

Jarrow Formulas MCT Oil to wysokiej jakości olej MCT w płynie. Suplement jest bezwonny i pozbawiony smaku. W porównaniu z innymi, dostępnymi na rynku olejami MCT, dostarcza więcej kwasu kaprylowego i kaprynowego, a mniej laurynowego.

Preparat jest polecany zwłaszcza osobom stosującym dietę niskowęglowodanową albo ketogeniczną. Idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie. Stanowi źródło szybkiej, łatwo dostępnej energii, pobudza termogenezę i nie odkłada się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej. Prozdrowotne właściwości oleju MCT pozwalają na wykorzystanie suplementu również w stanach chorobowych, którym towarzyszy upośledzenie wchłaniania tłuszczu.

Olej MCT (medium-chain triglycerides) to rodzaj nasyconego kwasu tłuszczowego, który stanowi mieszankę średniołańcuchowych trójglicerydów zawierających od 6 do 10 atomów węgla. Najpopularniejszymi  przedstawicielami tej grupy są kwasy: kapronowy, kaprylowy, kaprynowy i laurynowy. Najlepszym ich źródłem jest olej kokosowy oraz palmowy. Skrócenie długości łańcucha odpowiada za unikalne właściwości prozdrowotne MCT, a dodatkowo gwarantuje łatwą absorpcję i szybkie trawienie.

Bezproblemowe trawienie
Specyficzna struktura trójglicerydów średniołańcuchowych sprawia, że po dostaniu się do organizmu zachowują się one inaczej niż typowe tłuszcze. Przede wszystkim do ich trawienia nie jest wymagana żółć ani enzymy. Wchłaniają się one błyskawicznie z jelita do krwi i żyłą wrotną są transportowane do wątroby. Z tego względu tłuszcze MCT bardzo dobrze sprawdzają się w stanach chorobowych związanych z zaburzeniami metabolizmu tłuszczów (m.in. stany zapalne w obrębie jelit, żółtaczka, zapalnie trzustki, marskość wątroby, celiakia).

Łatwo dostępna energia
Spożywanie oleju MCT jest rekomendowane osobom aktywnym fizycznie, zwłaszcza jeśli stosują one dietę niskowęglowodanową albo ketogeniczną. W tradycyjnym mniemaniu to glukoza jest głównym „paliwem” dla organizmu, tymczasem tłuszcze MCT mogą okazać się znacznie lepsze. Stymulują one powstawanie związków ketonowych, które są uważane za dużo bardziej wydajne źródło energii niż glukoza. Wchłaniają się szybko i podlegają błyskawicznym przemianom metabolicznym. Nie potrzebują również żadnego transportera (typu karnityna), żeby przeniknąć do mitochondriów.

Warto zwrócić uwagę, że olej MCT to idealne źródło energii nie tylko dla mięśni, ale także dla mózgu. Naukowcy dowiedli, że u osób z zaburzeniami funkcji poznawczych (np. na skutek choroby Alzheimera albo demencji starczej) metabolizm glukozy jest upośledzony. Wydaje się, że mitochondria tracą wówczas zdolność do jej efektywnego wchłaniania i wykorzystywania. W prowadzonych badaniach wykazano, że zaskakująco dobre efekty przynosi terapia kwasem kaprylowym. Ketony z kwasu kaprylowego działają jak substytut glukozy, dzięki czemu u pacjentów znacząco poprawia się pamięć i sprawność umysłowa.

Brak ryzyka przyrostu masy ciała
Spożywanie oleju MCT nie niesie niebezpieczeństwa gwałtownego przytycia. Przeciwnie, ten rodzaj tłuszczu sprzyja redukcji nadmiernej masy ciała i ułatwia kontrolę nad utrzymaniem prawidłowej wagi.  Olej MCT ma pozytywny wpływ na receptory leptyny, dzięki czemu ułatwia sterowanie uczuciem głodu i sytości. Zwykle prowadzi to do zahamowania nadmiernego łaknienia i pozwala na bezproblemowe ograniczenie nadmiaru spożywanych kalorii.

Eksperymentalne badania wskazują, że olej MCT może również zmniejszyć konwersję nadmiaru węglowodanów do tłuszczów. Ponadto energia spalania średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych jest większa niż białka czy węglowodanów, co powoduje nasilenie procesów termogenezy.

Pozytywny wpływ na lipidogram
W wielu badaniach wykazano, że spożywanie oleju MCT przy dobrze zbilansowanej diecie sprzyja poprawie profilu lipidowego i normalizuje stosunek LDL/HDL. W przeciwieństwie do wielu innych tłuszczy MCT nie zwiększają ryzyka rozwoju miażdżycy i innych chorób układu sercowo-naczyniowego. Takie działanie można tłumaczyć m.in. tym, że średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe nie biorą udziału w syntezie cholesterolu i nie są składowymi lipoprotein odpowiedzialnych za transport cholesterolu.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Olej MCT, zwłaszcza ten o podwyższonej zawartości kwasu kaprylowego, działa bakteriobójczo i wirusobójczo. Kwas kaprylowy z łatwością zostaje włączony do bakteryjnej błony komórkowej, zmienia jej przepuszczalność, a w konsekwencji powoduje rozpad patogenu. Dodatkowo kwasy tłuszczowe o średnich i krótkich łańcuchach mogą zmieniać środowisko w okolicy występowania bakterii na kwaśne. Kwaśne pH sprzyja dezaktywacji wewnątrzkomórkowych enzymów bakterii, co zmniejsza ich zdolność do życia i reprodukcji.

Kwas kaprylowy wykazuje również silne działanie przeciwgrzybiczne. Hamuje czynniki wirulencji chorobotwórczych grzybów i drożdży, czyli ogranicza ich zdolność do wytwarzania biofilmu, adhezji do komórek czy morfogenezy.  Spożywanie oleju MCT można polecić osobom walczącym z kandydozą układową, wywoływaną aktywnością Candida albicans.

Podsumowując, Jarrow Formulas MCT Oil to znakomity dodatek do diety, zwłaszcza ketogenicznej albo niskowęglowodanowej. Stanowi doskonałą alternatywę dla glukozy jako źródła energii. Szybko się trawi, nie obciąża układu pokarmowego i w przeciwieństwie do innych tłuszczy nie odkłada się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej. Ze względu na specyfikę metabolizowania może być stosowany również u pacjentów cierpiących z powodu zaburzeń trawienia tłuszczu albo chorujących na zespół złego wchłaniania.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
MCT Oil MCT Oil 591 ml
JARROW FORMULAS
89,00 zł

MCT Oil 591 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Naturalny, bezzapachowy olej MCT w płynie
  • Sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała
  • Łatwo dostępna energia dla mięśni i mózgu
  • Nie powiększa zapasów tkanki tłuszczowej
  • Wsparcie diety ketogenicznej i low carb
  • Wysoka zawartość kwasu kaprylowego
  • Zwiększa intensywność termogenezy
  • Zwalcza szkodliwe drobnoustroje
  • Poprawia kondycję jelit 
  • Bardzo łatwo się trawi 

Jarrow Formulas MCT Oil to wysokiej jakości olej MCT w płynie. Suplement jest bezwonny i pozbawiony smaku. W porównaniu z innymi, dostępnymi na rynku olejami MCT, dostarcza więcej kwasu kaprylowego i kaprynowego, a mniej laurynowego.

Preparat jest polecany zwłaszcza osobom stosującym dietę niskowęglowodanową albo ketogeniczną. Idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie. Stanowi źródło szybkiej, łatwo dostępnej energii, pobudza termogenezę i nie odkłada się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej. Prozdrowotne właściwości oleju MCT pozwalają na wykorzystanie suplementu również w stanach chorobowych, którym towarzyszy upośledzenie wchłaniania tłuszczu.

Olej MCT (medium-chain triglycerides) to rodzaj nasyconego kwasu tłuszczowego, który stanowi mieszankę średniołańcuchowych trójglicerydów zawierających od 6 do 10 atomów węgla. Najpopularniejszymi  przedstawicielami tej grupy są kwasy: kapronowy, kaprylowy, kaprynowy i laurynowy. Najlepszym ich źródłem jest olej kokosowy oraz palmowy. Skrócenie długości łańcucha odpowiada za unikalne właściwości prozdrowotne MCT, a dodatkowo gwarantuje łatwą absorpcję i szybkie trawienie.

Bezproblemowe trawienie
Specyficzna struktura trójglicerydów średniołańcuchowych sprawia, że po dostaniu się do organizmu zachowują się one inaczej niż typowe tłuszcze. Przede wszystkim do ich trawienia nie jest wymagana żółć ani enzymy. Wchłaniają się one błyskawicznie z jelita do krwi i żyłą wrotną są transportowane do wątroby. Z tego względu tłuszcze MCT bardzo dobrze sprawdzają się w stanach chorobowych związanych z zaburzeniami metabolizmu tłuszczów (m.in. stany zapalne w obrębie jelit, żółtaczka, zapalnie trzustki, marskość wątroby, celiakia).

Łatwo dostępna energia
Spożywanie oleju MCT jest rekomendowane osobom aktywnym fizycznie, zwłaszcza jeśli stosują one dietę niskowęglowodanową albo ketogeniczną. W tradycyjnym mniemaniu to glukoza jest głównym „paliwem” dla organizmu, tymczasem tłuszcze MCT mogą okazać się znacznie lepsze. Stymulują one powstawanie związków ketonowych, które są uważane za dużo bardziej wydajne źródło energii niż glukoza. Wchłaniają się szybko i podlegają błyskawicznym przemianom metabolicznym. Nie potrzebują również żadnego transportera (typu karnityna), żeby przeniknąć do mitochondriów.

Warto zwrócić uwagę, że olej MCT to idealne źródło energii nie tylko dla mięśni, ale także dla mózgu. Naukowcy dowiedli, że u osób z zaburzeniami funkcji poznawczych (np. na skutek choroby Alzheimera albo demencji starczej) metabolizm glukozy jest upośledzony. Wydaje się, że mitochondria tracą wówczas zdolność do jej efektywnego wchłaniania i wykorzystywania. W prowadzonych badaniach wykazano, że zaskakująco dobre efekty przynosi terapia kwasem kaprylowym. Ketony z kwasu kaprylowego działają jak substytut glukozy, dzięki czemu u pacjentów znacząco poprawia się pamięć i sprawność umysłowa.

Brak ryzyka przyrostu masy ciała
Spożywanie oleju MCT nie niesie niebezpieczeństwa gwałtownego przytycia. Przeciwnie, ten rodzaj tłuszczu sprzyja redukcji nadmiernej masy ciała i ułatwia kontrolę nad utrzymaniem prawidłowej wagi.  Olej MCT ma pozytywny wpływ na receptory leptyny, dzięki czemu ułatwia sterowanie uczuciem głodu i sytości. Zwykle prowadzi to do zahamowania nadmiernego łaknienia i pozwala na bezproblemowe ograniczenie nadmiaru spożywanych kalorii.

Eksperymentalne badania wskazują, że olej MCT może również zmniejszyć konwersję nadmiaru węglowodanów do tłuszczów. Ponadto energia spalania średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych jest większa niż białka czy węglowodanów, co powoduje nasilenie procesów termogenezy.

Pozytywny wpływ na lipidogram
W wielu badaniach wykazano, że spożywanie oleju MCT przy dobrze zbilansowanej diecie sprzyja poprawie profilu lipidowego i normalizuje stosunek LDL/HDL. W przeciwieństwie do wielu innych tłuszczy MCT nie zwiększają ryzyka rozwoju miażdżycy i innych chorób układu sercowo-naczyniowego. Takie działanie można tłumaczyć m.in. tym, że średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe nie biorą udziału w syntezie cholesterolu i nie są składowymi lipoprotein odpowiedzialnych za transport cholesterolu.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Olej MCT, zwłaszcza ten o podwyższonej zawartości kwasu kaprylowego, działa bakteriobójczo i wirusobójczo. Kwas kaprylowy z łatwością zostaje włączony do bakteryjnej błony komórkowej, zmienia jej przepuszczalność, a w konsekwencji powoduje rozpad patogenu. Dodatkowo kwasy tłuszczowe o średnich i krótkich łańcuchach mogą zmieniać środowisko w okolicy występowania bakterii na kwaśne. Kwaśne pH sprzyja dezaktywacji wewnątrzkomórkowych enzymów bakterii, co zmniejsza ich zdolność do życia i reprodukcji.

Kwas kaprylowy wykazuje również silne działanie przeciwgrzybiczne. Hamuje czynniki wirulencji chorobotwórczych grzybów i drożdży, czyli ogranicza ich zdolność do wytwarzania biofilmu, adhezji do komórek czy morfogenezy.  Spożywanie oleju MCT można polecić osobom walczącym z kandydozą układową, wywoływaną aktywnością Candida albicans.

Podsumowując, Jarrow Formulas MCT Oil to znakomity dodatek do diety, zwłaszcza ketogenicznej albo niskowęglowodanowej. Stanowi doskonałą alternatywę dla glukozy jako źródła energii. Szybko się trawi, nie obciąża układu pokarmowego i w przeciwieństwie do innych tłuszczy nie odkłada się w postaci niechcianej tkanki tłuszczowej. Ze względu na specyfikę metabolizowania może być stosowany również u pacjentów cierpiących z powodu zaburzeń trawienia tłuszczu albo chorujących na zespół złego wchłaniania.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 591 mlPorcja jednorazowa: 15 ml (jedna łyżka stołowa)Ilość porcji w opakowaniu: ok. 39
w porcji (15 ml)zawartość%ZDS
Kalorie130-
Kalorie z tłuszczu130-
Całkowita zawartość tłuszczu14 g22%†
Tłuszcze nasycone13 g65%†
Tłuszcze trans0 g0%
Olej kokosowy14 g††
Trójglicerydy o średniej długości łańcucha 14 g††
Kwas kaprylowy8.4 g††
Kwas kaprynowy5.6 g††

Pozostałe składniki

Brak.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Vitargo Active Fire
Vitargo Active Fire
TREC
159,00 zł
więcej
Anabolic Amino
Anabolic Amino
OLIMP
7,90 zł
więcej
CarboNox
CarboNox
OLIMP
69,00 zł
więcej
Anabolic Amino
Anabolic Amino
OLIMP
110,00 zł
więcej
Adam Tablets
Adam Tablets
NOW FOODS
65,00 zł
więcej
Carbo Pur
Carbo Pur
Hi-TEC
19,00 zł
więcej

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Olej kokosowy

Informacja

Olej kokosowy jest wytwarzany z owocu palmy kokosowej (Cocos nucifera), charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Stanowi bogate źródło średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT. MCT zawierają w łasuchu węglowym od 6 do 12 atomów węgla, posiadają potencjał termogenny i antybakteryjny.  Trawione przez lipazę trzustkową i odsyłane bezpośrednio do wątroby, stanowią szybkie i odnawialne źródło energii. Przydatne w programach redukcji masy ciała i budowania masy mięśniowej oraz w profilaktyce chorób miażdżycowych. Olej kokosowy jest źródłem polifenoli (m.in. kwasu galusowego), witamin oraz składników mineralnych. Jest składnikiem preparatów o wielokierunkowym działaniu dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: w zależności od potrzeb indywidualnych od kilku do kilkudziesięciu g/24h

Kwas kaprylowy C8

Informacja

Kwas kaprylowy - nasycony kwas tłuszczowy zawarty w naturalnych produktach żywnościowych (np. oleje palmowy i kokosowy). Wchłaniany dożylnie dociera do wątroby. Wpływa na poziom cholesterolu we krwi. Działa antyseptycznie ograniczając rozwój grzybów i bakterii. Posiada wysoki potencjał energetyczny. Zaletą stosowania jest wchłanianie do mitochondriów komórkowych bez udziału l-karnityny.W suplementacji stosowany w formie napojów i odżywek (m.in. olej MCT) oraz suplementów funkcjonalnych.

Kwas kaprynowy C10

Informacja

Kwas kaprynowy (Kwas dekanowy) - nasycony kwas tłuszczowy zawarty w naturalnych produktach żywnościowych (np. oleje palmowy i kokosowy). Wchłaniany dożylnie dociera do wątroby. Wpływa na poziom cholesterolu we krwi. Działa antyseptycznie ograniczając rozwój grzybów i bakterii. Posiada wysoki potencjał energetyczny. Zaletą stosowania jest wchłanianie do mitochondriów komórkowych bez udziału l-karnityny.W suplementacji stosowany w formie napojów i odżywek (m.in. olej MCT) oraz suplementów funkcjonalnych.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>