Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Bio Reishi Bio Reishi

NatVita BIO Reishi to suplement diety, w skład którego wchodzi 100% sproszkowany grzyb witalny - Lakownica lśniąca (Ganoderma lucidum), pozyskana z certyfikowanych upraw ekologicznych. Preparat pomaga utrzymać homeostazę organizmu, wzmacnia odporność, chroni układ nerwowy oraz może mieć znaczenie w profilaktyce i terapii chorób nowotworowych.

Reishi - to grzyb wywodzący się z Dalekiego Wschodu, od lat stosowany w chińskiej i japońskiej medycynie ludowej. W tamtejszych rejonach znany jest także pod nazwami Ling zhi (Chiny), Yeongji (Korea) czy Ling-Chih (Tajwan). Istnieje kilka gatunków zaliczanych do rodzaju lakownic, jednak pod względem właściwości medycznych najlepiej poznana i przebadana jest lakownica lśniąca (Ganoderma lucidum). Początkowo grzyb ten był drogi i trudno dostępny, jednak postępy technologiczne umożliwiły jego szerszą uprawę. Przyczyniło się to tym samym do zwiększenia ilości badań nad Reishi, dzięki którym odkrywane są jego kolejne interesujące właściwości.

Reishi ma bogate spektrum działania i udowodniony korzystny wpływ na organizm. We współczesnym i tradycyjnym ziołolecznictwie azjatyckim wykorzystuje się w szczególności jego właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i immunomodulujące. 

Źródło cennych substancji fitochemicznych
Ganoderma lucidum dostarcza stosunkowo dużej ilości błonnika, umiarkowanej ilości białka i niskiej zawartości węglowodanów. Poza tym jest źródłem wielu substancji bioaktywnych, takich jak polisacharydy, triterpeny i peptydy. Warto jednak dodać, że tak naprawdę nie ma jednej głównej substancji odpowiadającej za terapeutyczne działanie Reishi, gdyż wszystkie zawarte w nim molekuły działają synergistyczne, gwarantując szeroki wachlarz korzyści zdrowotnych.

Wzmocnienie układu immunologicznego
Grzybowi Reishi przypisywanych jest wiele mechanizmów działania, jednak najważniejsze z nich skoncentrowane są na modulowaniu parametrów immunologicznych. Wykazano, że Reishi w sposób bezpośredni wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego - mobilizuje siły obronne organizmu i sprawia, że ustrój lepiej radzi sobie w kontakcie z różnego rodzaju patogenami. Z kolei w przypadku nadmiernego pobudzenia układu odpornościowego zmniejsza jego aktywność i działa tonizująco.

Stosowany jest także wspomagająco w terapii przeciwnowotworowej. Może stymulować aktywację komórek NK (natural killers), zwiększając zdolność organizmu do walki ze zmianami nowotworowymi, a także zmniejsza szanse na przerzuty. 

Sposób na długowieczność
Od tysięcy lat Reishi stosowane jest w celu promowania długowieczności, wzmacniania układu odpornościowego oraz zmniejszania ryzyka chorób przyczyniających się do skrócenia długości życia. Te tradycyjne mądrości znalazły potwierdzenie w badaniach, zatem nie bez powodu Reishi określane jest „grzybem nieśmiertelności”.

Ganoderma lucidum może być elementem profilaktyki chorób autoimmunologicznych, neurodegeneracyjnych i metabolicznych. W sposób wielokierunkowy chroni przed stresem oraz optymalizuje funkcjonowanie układu immunologicznego, co w dużej mierze może korzystnie wpłynąć zachowanie sił witalnych i długość życia.

Właściwości neuroprotekcyjne
Reishi wykazuje właściwości ochronne wobec układu nerwowego. Wyciągi na bazie tego grzyba mogą promować syntezę czynnika wzrostu nerwów (nerve growth factor - NGF), który wspomaga rozwój zdrowych neuronów. Z kolei silne właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające mogą mieć znaczenie w terapii choroby Alzhaimera i Parkinsona, u podłoża których leży m.in. nasilona produkcja wolnych rodników oraz proces zapalny. Ponadto zaobserwowano, że Reishi może niwelować zaburzenia poznawcze związane z cukrzycą i towarzyszącym jej stresem oksydacyjnym oraz pogorszeniem funkcjonowania struktur mitochondrialnych.  

Podsumowując, NatVita BIO Reishi to preparat zawierający wysokiej jakości bioaktywny grzyb medyczny, który pomaga utrzymać równowagę organizmu. Wielokierunkowo wpływa na kondycję zdrowotną (moduluje reakcję stresową, wzmacnia odporność, działa przeciwnowotworowo), dzięki czemu dodaje sił witalnych i poprawia komfort życia.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Bio Reishi Bio Reishi 100g
Natvita
45,90 zł

Bio Reishi 100g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,38 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Sproszkowany grzyb witalny, pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych
  • Chroni DNA komórek przed stresem oksydacyjnym
  • Reguluje aktywność układu odpornościowego
  • Wykazuje potencjał przeciwnowotworowy
  • Dodaje sił witalnych i  niweluje zmęczenie
  • Posiada działanie adaptogenne
  • Poprawia jakość snu

NatVita BIO Reishi to suplement diety, w skład którego wchodzi 100% sproszkowany grzyb witalny - Lakownica lśniąca (Ganoderma lucidum), pozyskana z certyfikowanych upraw ekologicznych. Preparat pomaga utrzymać homeostazę organizmu, wzmacnia odporność, chroni układ nerwowy oraz może mieć znaczenie w profilaktyce i terapii chorób nowotworowych.

Reishi - to grzyb wywodzący się z Dalekiego Wschodu, od lat stosowany w chińskiej i japońskiej medycynie ludowej. W tamtejszych rejonach znany jest także pod nazwami Ling zhi (Chiny), Yeongji (Korea) czy Ling-Chih (Tajwan). Istnieje kilka gatunków zaliczanych do rodzaju lakownic, jednak pod względem właściwości medycznych najlepiej poznana i przebadana jest lakownica lśniąca (Ganoderma lucidum). Początkowo grzyb ten był drogi i trudno dostępny, jednak postępy technologiczne umożliwiły jego szerszą uprawę. Przyczyniło się to tym samym do zwiększenia ilości badań nad Reishi, dzięki którym odkrywane są jego kolejne interesujące właściwości.

Reishi ma bogate spektrum działania i udowodniony korzystny wpływ na organizm. We współczesnym i tradycyjnym ziołolecznictwie azjatyckim wykorzystuje się w szczególności jego właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i immunomodulujące. 

Źródło cennych substancji fitochemicznych
Ganoderma lucidum dostarcza stosunkowo dużej ilości błonnika, umiarkowanej ilości białka i niskiej zawartości węglowodanów. Poza tym jest źródłem wielu substancji bioaktywnych, takich jak polisacharydy, triterpeny i peptydy. Warto jednak dodać, że tak naprawdę nie ma jednej głównej substancji odpowiadającej za terapeutyczne działanie Reishi, gdyż wszystkie zawarte w nim molekuły działają synergistyczne, gwarantując szeroki wachlarz korzyści zdrowotnych.

Wzmocnienie układu immunologicznego
Grzybowi Reishi przypisywanych jest wiele mechanizmów działania, jednak najważniejsze z nich skoncentrowane są na modulowaniu parametrów immunologicznych. Wykazano, że Reishi w sposób bezpośredni wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego - mobilizuje siły obronne organizmu i sprawia, że ustrój lepiej radzi sobie w kontakcie z różnego rodzaju patogenami. Z kolei w przypadku nadmiernego pobudzenia układu odpornościowego zmniejsza jego aktywność i działa tonizująco.

Stosowany jest także wspomagająco w terapii przeciwnowotworowej. Może stymulować aktywację komórek NK (natural killers), zwiększając zdolność organizmu do walki ze zmianami nowotworowymi, a także zmniejsza szanse na przerzuty. 

Sposób na długowieczność
Od tysięcy lat Reishi stosowane jest w celu promowania długowieczności, wzmacniania układu odpornościowego oraz zmniejszania ryzyka chorób przyczyniających się do skrócenia długości życia. Te tradycyjne mądrości znalazły potwierdzenie w badaniach, zatem nie bez powodu Reishi określane jest „grzybem nieśmiertelności”.

Ganoderma lucidum może być elementem profilaktyki chorób autoimmunologicznych, neurodegeneracyjnych i metabolicznych. W sposób wielokierunkowy chroni przed stresem oraz optymalizuje funkcjonowanie układu immunologicznego, co w dużej mierze może korzystnie wpłynąć zachowanie sił witalnych i długość życia.

Właściwości neuroprotekcyjne
Reishi wykazuje właściwości ochronne wobec układu nerwowego. Wyciągi na bazie tego grzyba mogą promować syntezę czynnika wzrostu nerwów (nerve growth factor - NGF), który wspomaga rozwój zdrowych neuronów. Z kolei silne właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające mogą mieć znaczenie w terapii choroby Alzhaimera i Parkinsona, u podłoża których leży m.in. nasilona produkcja wolnych rodników oraz proces zapalny. Ponadto zaobserwowano, że Reishi może niwelować zaburzenia poznawcze związane z cukrzycą i towarzyszącym jej stresem oksydacyjnym oraz pogorszeniem funkcjonowania struktur mitochondrialnych.  

Podsumowując, NatVita BIO Reishi to preparat zawierający wysokiej jakości bioaktywny grzyb medyczny, który pomaga utrzymać równowagę organizmu. Wielokierunkowo wpływa na kondycję zdrowotną (moduluje reakcję stresową, wzmacnia odporność, działa przeciwnowotworowo), dzięki czemu dodaje sił witalnych i poprawia komfort życia.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 gPorcja jednorazowa: 5 g (1 łyżeczka)Ilość porcji w opakowaniu: 20
w 100 gzawartość%ZDS
100% Bio reishi (Ganoderma lucidum), grzyb mielony100 g*
Wartość energetyczna877 kJ / 217 kcal 10,60 %
Tłuszcz0,8 g1,14 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g1 %
Węglowodany< 0,1 g0,04 %
- w tym cukry0,27 g0,3 %
Błonnik86,4 g-
Białko9,2 g18,4 %
Sól1,1 g18,33 %

Pozostałe składniki

Brak.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Doctor's Best
119,00 zł

Suplement o właściwościach nootropowych. Ma działanie relaksacyjne i stabilizujące nastrój.

Kupuję
Now Foods
49,00 zł

Suplement diety zawierający kompleks aminokwasowy selenu. Wspomaga odporność, usuwa wolne rodniki.

Kupuję
Hepatica
33,00 zł

Efektywna dawka eleuterozydów, wspierających funkcje nerwowe, seksualne i odpornościowe. Działa adaptogennie.

Kupuję
  • Popularny
Adrafinil
Hades's Hegemony
149,00 zł

Suplement diety zawierający adrafinil - związek o działaniu nootropowym i pobudzającym.

Kupuję
Source Naturals
33,00 zł

Źródło selenu pozyskane z drożdży selenowych. Zapewnia ogólne wzmocnienie zdrowia i odporności organizmu.

Kupuję
Scitec
12,00 zł

Selen w tabletkach. Wspiera układ krążenia oraz układ odpornościowy i nerwowy, zwalcza wolne rodniki.

Kupuję

Reishi

Informacja

Reishi (Ganoderma lucidum) to stosowany w chińskiej oraz japońskiej medycynie tradycyjnej od ponad 4 tysięcy lat grzyb, znany także pod nazwami Ling Zhi czy „roślina nieśmiertelności”. Dotychczasowe badania wskazują na istotne znaczenie tego grzyba, szczególnie w obszarze wzmacniania odporności, redukcji stresu oraz przeciwdziałania procesom nowotworzenia.

Działanie Reishi koncentruje się głównie na modulacji układu immunologicznego. Wykazano, że jest on w stanie zmniejszać aktywność tego układu w przypadku jego nadmiernej stymulacji oraz zwiększać w przypadku jego osłabienia. Ponadto Reishi wywiera korzystny wpływ na gospodarkę węglowodanową (może redukować poziom glukozy we krwi), optymalizuje profil lipidowy i sprzyja prawidłowej pracy układu nerwowego (wykazuje działanie uspokajające, redukuje napięcie nerwowe).

Za aktywność terapeutyczną grzyba nie odpowiada jeden główny składnik. Uważa się, że za jego działaniem stoi szereg substancji, głównie polisacharydów, peptydoglikanów oraz triterpenoidów.

Suplementacja Reishi zalecana jest głównie w ramach ogólnej profilaktyki zdrowotnej, w celu wzmocnienia odporności, optymalizacji metabolizmu węglowodanów, redukcji przewlekłego zmęczenia i dodania sił witalnych.

W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór preparatów zawierających wysokiej jakości ekstrakty z Reishi, standaryzowanych na zawartość najważniejszych substancji aktywnych – polisacharydów i triterpenów.

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

duzo roznych rzeczy :P/nogi

duzo roznych rzeczy :P/nogi

ostatnio mam problemy z zebem (dlubalem sobie w zebie i sie ukruszyl 😛 lekki bol, ale nie ma tragedii), wiec posilki glownie skladaja sie z odzywki bialkowej +...

czytaj więcej
NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

NAC – zastosowanie w neurologii, psychiatrii i… sportach walki!

N-acetylo L-cysteina, czyli popularny NAC znany jest przede wszystkim ze swojego wpływu mukolitycznego. Pamiętasz kiedy podczas uciążliwego kaszlu z...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne migdałów

Korzyści zdrowotne migdałów

Migdały są bogate w witaminy, minerały, białko i błonnik, w związku z czym przypisuje się im wiele korzyści zdrowotnych. Zaledwie garść migdałów...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027