Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko: 175,42 zł / szt. -2%
Quicksilver Scientific Nanoemulsified Hista-Aid™ to suplement diety zawierający innowacyjne połączenie naturalnych flawonoidów, witaminy C Quali®-C oraz diindolometanu. Preparat oferuje kompleksowe wsparcie w łagodzeniu objawów nietolerancji histaminy i alergii sezonowej oraz wspomaga prawidłowe funkcje układu odpornościowego.
Witamina C (kwas L-askorbinowy), zgodnie z definicją witaminy, nie jest produkowana przez organizm człowieka i musi być dostarczana z dietą lub suplementacją. Ważne w kontekście odporności właściwości witaminy C to przede wszystkim aktywność antyoksydacyjna i immunomodulująca oraz wpływ na aktywność wielu komórek układu odpornościowego.
Witamina C bierze udział w syntezie oksydazy diaminowej (DAO) - enzymu rozkładającego histaminę. Dzięki temu wspomaga zwalczanie różnorodnych dolegliwości związanych z nietolerancją histaminy - m.in. problemów trawiennych, uczucia zatkania nosa, kataru i wysypki skórnej, mogących występować np. po spożyciu produktów bogatych w histaminę.
Diindolilometan (DIM) to naturalny produkt trawienia indolo-3-karbinolu, substancji obecnej w warzywach krzyżowych. DIM, podobnie jak kwercetyna - roślinny flawonoid, może wpływać na zwiększenie ekspresji czynnika transkrypcyjnego Nrf2 (nuclear erythroid 2-related factor), mającego ogromne znaczenie dla ochrony komórek przed negatywnymi skutkami stresu oksydacyjnego i procesów detoksyfikacji ze szkodliwych metabolitów i wolnych rodników
Flawonoidy, do których należy m.in. kwercetyna i luteolina, wykazują działanie przeciwzapalne. W reakcji zapalnej dochodzi do zwiększonego uwalniania histaminy, będącej wczesnym mediatorem tej reakcji. Flawonoidy wykazują ponadto aktywność antyoksydacyjną i wpływają na zwiększenie stabilności struktur komórkowych, zmniejszając podatność na działanie wolnych rodników.
Podsumowując, Quicksilver Scientific Nanoemulsified Hista-Aid™ to naturalny preparat polecany pomocniczo dla osób doświadczających dolegliwości związanych z nietolerancją histaminy oraz chcących wzmocnić odporność organizmu.
Preparat najlepiej jest przyjmować na pusty żołądek, przynajmniej 10 minut przed posiłkiem.
Objawy nietolerancji histaminy są bardzo różnorodne: od typowych, tj. wysypki, kataru i dolegliwości trawiennych, po mniej oczywiste - zaburzenia snu, migreny, czy uczucie zmęczenia.
W dolegliwościach związanych z nietolerancją histaminy warto również suplementować witaminę B6, cynk i mangan, stanowiące naturalne substancje przeciwhistaminowe. Zaleca się również stosowanie diety niskohistaminowej.
Quicksilver Scientific to marka, która poza produkcją nutraceutyków i aktywną sprzedażą suplementów diety, specjalizuje się w liposomach i badaniach metali ciężkich oraz kontrolą prawidłowego przebiegu procesów detoksykacyjnych organizmu.
Założyciel i dyrektor generalny firmy – dr Christopher Shade opatentował innowacyjną metodę analizowania, w jakim stopniu nasz organizm radzi sobie z toksycznym działaniem rtęci. Ponadto opracował unikalne produkty bazujące na właściwościach liposomów, które szybko się wchłaniają, a ich specjalna struktura i wielkość chroni je oraz ich zawartość przed zniszczeniem w wyniku działania procesów trawiennych.
Podsumowując, główną misją firmy jest wysokiej jakości dbałość o jak najlepsze, nieinwazyjne wsparcie funkcjonowania naturalnego procesu detoksykacyjnego oraz sprawną regenerację organizmu przy użyciu nowoczesnych i bezpiecznych metod produkcji.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 1 porcji (2 ml) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Quali®-C Witamina C (askorbinian sodu) | 170 mg | 189% |
Sód | 22 mg | < 2% |
Kwercetyna (dihydrat kwercetyny) | 16 mg | * |
Luteolina | 20 mg | * |
Zastrzeżona składem mieszanka fosfolipidów (z oczyszczonej lecytyny z nasion słonecznika) i diindolometanu | 120 mg | * |
Gliceryna, woda, etanol, średniołańcuchowe triglicerydy, przeciwutleniacz: witamina E (tokofersolan i naturalna mieszanka tokoferoli); naturalne olejki cytrusowe.
Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem, ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.
Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.
Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym zażywaniu syntetycznej witaminy C.
Askorbinian sodu to organiczny związek chemiczny będący solą kwasu askorbinowego oraz sodu. Inaczej mówiąc, jest to buforowana witamina C. Cechuje się znacznie mniejszą kwasowością niż kwas L-askorbinowy, a dzięki temu nie wywiera aż tak silnego wpływu na błonę śluzą żołądka. Dobrze sprawdza się u osób z wrażliwym układem pokarmowym, które po przyjęciu witaminy C w tradycyjnej postaci cierpią na problemy żołądkowo-jelitowe. Nie jest natomiast wskazany dla osób na diecie niskosodowej.
W suplementacji askorbinian sodu jest stosowany w celu uzupełnienia poziomu witaminy C. Stanowi ona element układów oksydacyjno-redukcyjnych, chroni przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym. Ponadto jest niezbędna dla prawidłowego przebiegu produkcji kolagenu, pełni rolę kofaktora w syntezie karnityny i adrenaliny, wpływa na metabolizm pochodzącego z roślin żelaza niehemowego.
Dawkowanie: dobowe zapotrzebowanie na witaminę C wynosi minimum 60-80mg, ale w przypadku palaczy, kobiet w ciąży, osób narażonych na stres albo intensywny wysiłek fizyczny jest znacznie wyższe. Przyjmuje się, że 1g askorbinianu sodu odpowiada 0,889g kwasu L-askorbinowego.
Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.
Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).
Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.
Kwercetyna (Quercetin) flawonoid glikozydowy, będący naturalnym pigmentem, występującym w produktach roślinnych (owocach, warzywach i ziołach). Szczególnie bogatym źródłem kwercetyny są jabłka, cebula i herbata. Hamując aktywność enzymu hialuronidazy zabezpiecza kwas hialuronowy przed powrotem do postaci monomeru. Wpływa korzystnie na układ krwionośny, wzmacniająco na ścianki naczyń krwionośnych. Jest przeciwutleniaczem. Powoduje zmniejszenie uwalniania histaminy wykazując działanie przeciwalergiczne. Posiada potencjał przeciwzapalny. Jest stosowana w leczeniu astmy, cukrzycy oraz przy odchudzaniu. W suplementacji występuje jedynie w połączeniu z hesperydyną, rutyną i kwasem askorbinowym, w programach prozdrowotnych, wspomagających odporność organizmu w postaci stacków kreatynowych i no-boosterów, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Dawkowanie: brak norm dobowego spożycia, zalecane : zwyczajowo przyjmowane w sporcie
Co to jest za składnik Diindolometan (DIM)?
Diindolometan (DIM) to substancja powstała w wyniku przekształcenia z indole-3-carbinolu. Swą nazwę zawdzięcza strukturze, gdyż jest są do dwie grupy indolowe przyłączone do grupy metanowej. DIM znaleźć możemy głównie w warzywach krzyżowych, takich jak brokuły, kalafior, jarmuż czy brukselki.
Jest stosowany w suplementacji ze względu na potencjał przeciwnowotworowy i pozytywny wpływ na metabolizm estrogenów. DIM może modyfikować ścieżki jakimi przekształcają się krążące w ustroju estrogeny, czego efektem może być chociażby poprawa proporcji 2-hydroksyestronu do 16a-hydroksyestronu, co daje łagodniejszy efekt estrogenowy. Wyższe stężenia DIM wpływają na AhR (aryl hydrocarbon receptor), co wpływa na aktywację komórek Natural Killer oraz na zwiększenie produkcji interferonu-gamma, co może hamować wzrost komórek nowotworowych. Natomiast nawet w małych stężeniach DIM pozwala na wzrost aktywności enzymu naprawiającego geny (ATM) w reakcji na działanie stresorów oksydacyjnych, które mogą niszczyć cząsteczki DNA.
Diindolometan (DIM) w monopreparatach oraz preparatach łączonych znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...
MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?
MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...
Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!
Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...
Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie
Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...
Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6
Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...