Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
  • JARROW Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Prebiotics XOS+GOS Prebiotics XOS+GOS

Suplement Jarrow Formulas Prebiotics XOS+GOS to kompleks ponad 2000 mg prebiotyków stymulujących wzrost i aktywność żywych kultur bakterii w układzie pokarmowym w wygodnej formie pastylek do żucia.

Produkt wspiera funkcje trawienne organizmu oraz poprawia ogólną odporność. Zalecany jest osobom stosującym dietę ubogą w błonnik i bogatą w produkty mięsne oraz poddanym działaniu antybiotyków lub innych środków wyniszczających florę jelitową.

Prebiotyki są to składniki pokarmowe stymulujące powstawanie naturalnej flory jelitowej. Są one odporne na działanie enzymów trawiennych, dzięki czemu w całości przedostają się do jelit stwarzając idealne warunki do rozwoju żywych kultur bakterii. Do prebiotyków zalicza się głównie oligo- i polisacharydy, oprócz tego także białka i tłuszcze nieulegające procesowi trawienia.

Od prawidłowej kondycji flory bakteryjnej w naszych jelitach zależy szereg funkcji zdrowotnych organizmu. Nieprawidłowości w funkcjonowaniu jelit skutkować mogą pogorszoną wchłanialnością składników odżywczych, witamin i minerałów, chorobami układu pokarmowego, problemami z odpornością organizmu czy nadciśnieniem. Dlatego warto zadbać o prawidłową podaż prebiotyków w naszej diecie oraz dodatkowo wesprzeć ją odpowiednią suplementacją.

Prezentowany produkt składa się przede wszystkim z pochodzących z niemodyfikowanej genetycznie kukurydzy oligosacharydów - znajdujących się w naturalnym mleku matki galaktooligosacharydów (GOS) oraz kompleks błonnika prebiotycznego nazwany PreticX zawierający ksylooligosacharydy (XOS). Ich połączenie stymuluje w jelitach wzrost bakterii z rodzaju Bifidobacterium oraz Lactobacillus - niezwykle ważnych dla zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania organizmu kultur.

Bifidobacterium
To najczęściej występujące w organizmach ssaków kultury bakterii, u człowieka bytujące w jelicie grubym. W ich skład wchodzą szczepy Bifidobacterium lactis i Bifidobacterium longum. Znajdują się one w mleku matki i odpowiadają za odpowiedni rozwój układu odpornościowego dziecka oraz prawidłową budowę mikroflory jelitowej. Do ich głównych zadań należy ochrona organizmu przed czynnikami chorobotwórczymi, utrzymywanie produkcji witamin z grupy B i K2, enzymów pokarmowych oraz immunologicznych. Oprócz tego, bakterie te stymulują komórki nabłonka do produkcji mucyny, która tworzy naturalną warstwę ochronną jelit. Zwiększona podaż tego szczepu wpływa pozytywnie na zwalczanie takich chorób jak zespół jelita drażliwego, reguluje wypróżnianie oraz pomaga niwelować zaburzenia żołądkowo-jelitowe (nudności, zaparcia, biegunka).

Lactobacillus
Grupa bakterii kwasu mlekowego występująca głównie w produktach i przetworach mlecznych (jogurtach i kefirach) o pozytywnym wpływie na organizm człowieka. Kolonizując ścianki jelit, bakterie te stanowią naturalną ochronę przed czynnikami chorobotwórczymi. Dzieje się tak głównie za sprawą ich rywalizacji z patogenami i innymi niekorzystnymi dla nas mikroorganizmami o składniki odżywcze. Oprócz tego, mają bardzo korzystny wpływ na układ odpornościowy - stymulują produkcję przeciwciał IgA oraz lactocidiny i acidophiliny - naturalnych antybiotyków. Ponadto, Lactobacillus wpływają na syntezę witamin takich jak niacyna, kwas foliowy i witamina B6 oraz uczestniczą w procesie przekształcania laktozy w kwas mlekowy. Bakterie te są także niezbędne w ochronie organizmu przed gronkowcem złocistym, salmonellą, bakteriami e-coli i Candia albicans.

Mechanizm działania prebiotyków
Podając żywe kultury bakterii w postaci probiotyku niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że znaczna ich część ginie już pod wpływem działania soków żołądkowych. Kolejną przeszkodą na drodze bakterii jest działanie soli żółciowych w jelitach - w efekcie, do miejsca docelowego dostaje się niewielki procent bakterii spożytych w tej postaci, przez co taka forma suplementacji jest mało efektywna.

O wiele lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie odpornych na powyższe czynniki składników stanowiących pożywkę i działających stymulująco na rozwój mikroflory. Substancje prebiotyczne, nie będąc trawione w układzie pokarmowym, przedostają się w nienaruszonej formie do jelit, gdzie wskutek oddziaływania mikroflory ulegają procesowi fermentacji. Efektem tego procesu jest powstanie m.in. krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych – masłowego, propionowego oraz octowego oraz innych substancji odżywiających komórki jelita grubego i żywe kultury bakterii, dzięki czemu mogą one rozwijać się szybciej i efektywniej.

Znaczenie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (KKT)
Zalicza się do nich kwas octowy, propionowy, masłowy oraz mlekowy, czyli produkty procesu fermentacji prebiotyków. Są one źródłem energii dla kolonocytów i mają silne działanie zakwaszające treść jelitową, przez co skutecznie hamują rozwój patogenów. Oprócz tego, są one istotnym elementem podczas biegunki, gdyż stymulują zwrotne wchłanianie wody i sodu, których zasoby podczas tej dolegliwości są dość znacznie uszczuplone. Ponadto, KKT pobudzają perystaltykę jelit oraz, poprzez wiązanie wody, zmieniają strukturę stolca, co jest pomocne przy zaparciach. Dzięki właściwości zakwaszającej środowisko, pozytywnie wpływają także na rozpuszczalność i wchłanialność takich pierwiastków jak wapń i magnez.

Podsumowując, Prebiotics XOS+GOS stanowi idealne wsparcie organizmu w zakresie utrzymywania flory jelitowej w prawidłowej kondycji. Jest on szczególnie zalecany osobom, u których występują problemy żołądkowo-jelitowe lub skarżących się na obniżoną odporność.

Dostarczenie organizmowi prebiotyków w postaci suplementu świetnie sprawdzi się także jako uzupełnienie niedoborów powstałych w wyniku ubogiej w niezbędne składniki odżywcze diety oraz jako forma profilaktyki zdrowia i ochrony przed szkodliwymi wirusami, bakteriami i grzybami. 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Prebiotics XOS+GOS Prebiotics XOS+GOS 90 tab.
JARROW FORMULAS
79,00 zł

Prebiotics XOS+GOS 90 tab.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wygodne stosowanie w formie pastylek do żucia (!)
  • Niweluje problemy układu żołądkowo-jelitowego
  • Stymuluje wzrost Bifidobacterium i Lactobacillus
  • Tworzy naturalną barierę przeciw patogenom
  • Korzystnie wpływa na funkcje trawienne
  • Zawiera oligosacharydy XOS i GOS
  • Przydatny przy antybiotykoterapii
  • Odbudowuje mikroflorę jelitową
  • Wspomaga funkcjonowanie jelit
  • Wspiera odporność organizmu

Suplement Jarrow Formulas Prebiotics XOS+GOS to kompleks ponad 2000 mg prebiotyków stymulujących wzrost i aktywność żywych kultur bakterii w układzie pokarmowym w wygodnej formie pastylek do żucia.

Produkt wspiera funkcje trawienne organizmu oraz poprawia ogólną odporność. Zalecany jest osobom stosującym dietę ubogą w błonnik i bogatą w produkty mięsne oraz poddanym działaniu antybiotyków lub innych środków wyniszczających florę jelitową.

Prebiotyki są to składniki pokarmowe stymulujące powstawanie naturalnej flory jelitowej. Są one odporne na działanie enzymów trawiennych, dzięki czemu w całości przedostają się do jelit stwarzając idealne warunki do rozwoju żywych kultur bakterii. Do prebiotyków zalicza się głównie oligo- i polisacharydy, oprócz tego także białka i tłuszcze nieulegające procesowi trawienia.

Od prawidłowej kondycji flory bakteryjnej w naszych jelitach zależy szereg funkcji zdrowotnych organizmu. Nieprawidłowości w funkcjonowaniu jelit skutkować mogą pogorszoną wchłanialnością składników odżywczych, witamin i minerałów, chorobami układu pokarmowego, problemami z odpornością organizmu czy nadciśnieniem. Dlatego warto zadbać o prawidłową podaż prebiotyków w naszej diecie oraz dodatkowo wesprzeć ją odpowiednią suplementacją.

Prezentowany produkt składa się przede wszystkim z pochodzących z niemodyfikowanej genetycznie kukurydzy oligosacharydów - znajdujących się w naturalnym mleku matki galaktooligosacharydów (GOS) oraz kompleks błonnika prebiotycznego nazwany PreticX zawierający ksylooligosacharydy (XOS). Ich połączenie stymuluje w jelitach wzrost bakterii z rodzaju Bifidobacterium oraz Lactobacillus - niezwykle ważnych dla zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania organizmu kultur.

Bifidobacterium
To najczęściej występujące w organizmach ssaków kultury bakterii, u człowieka bytujące w jelicie grubym. W ich skład wchodzą szczepy Bifidobacterium lactis i Bifidobacterium longum. Znajdują się one w mleku matki i odpowiadają za odpowiedni rozwój układu odpornościowego dziecka oraz prawidłową budowę mikroflory jelitowej. Do ich głównych zadań należy ochrona organizmu przed czynnikami chorobotwórczymi, utrzymywanie produkcji witamin z grupy B i K2, enzymów pokarmowych oraz immunologicznych. Oprócz tego, bakterie te stymulują komórki nabłonka do produkcji mucyny, która tworzy naturalną warstwę ochronną jelit. Zwiększona podaż tego szczepu wpływa pozytywnie na zwalczanie takich chorób jak zespół jelita drażliwego, reguluje wypróżnianie oraz pomaga niwelować zaburzenia żołądkowo-jelitowe (nudności, zaparcia, biegunka).

Lactobacillus
Grupa bakterii kwasu mlekowego występująca głównie w produktach i przetworach mlecznych (jogurtach i kefirach) o pozytywnym wpływie na organizm człowieka. Kolonizując ścianki jelit, bakterie te stanowią naturalną ochronę przed czynnikami chorobotwórczymi. Dzieje się tak głównie za sprawą ich rywalizacji z patogenami i innymi niekorzystnymi dla nas mikroorganizmami o składniki odżywcze. Oprócz tego, mają bardzo korzystny wpływ na układ odpornościowy - stymulują produkcję przeciwciał IgA oraz lactocidiny i acidophiliny - naturalnych antybiotyków. Ponadto, Lactobacillus wpływają na syntezę witamin takich jak niacyna, kwas foliowy i witamina B6 oraz uczestniczą w procesie przekształcania laktozy w kwas mlekowy. Bakterie te są także niezbędne w ochronie organizmu przed gronkowcem złocistym, salmonellą, bakteriami e-coli i Candia albicans.

Mechanizm działania prebiotyków
Podając żywe kultury bakterii w postaci probiotyku niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że znaczna ich część ginie już pod wpływem działania soków żołądkowych. Kolejną przeszkodą na drodze bakterii jest działanie soli żółciowych w jelitach - w efekcie, do miejsca docelowego dostaje się niewielki procent bakterii spożytych w tej postaci, przez co taka forma suplementacji jest mało efektywna.

O wiele lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie odpornych na powyższe czynniki składników stanowiących pożywkę i działających stymulująco na rozwój mikroflory. Substancje prebiotyczne, nie będąc trawione w układzie pokarmowym, przedostają się w nienaruszonej formie do jelit, gdzie wskutek oddziaływania mikroflory ulegają procesowi fermentacji. Efektem tego procesu jest powstanie m.in. krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych – masłowego, propionowego oraz octowego oraz innych substancji odżywiających komórki jelita grubego i żywe kultury bakterii, dzięki czemu mogą one rozwijać się szybciej i efektywniej.

Znaczenie krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (KKT)
Zalicza się do nich kwas octowy, propionowy, masłowy oraz mlekowy, czyli produkty procesu fermentacji prebiotyków. Są one źródłem energii dla kolonocytów i mają silne działanie zakwaszające treść jelitową, przez co skutecznie hamują rozwój patogenów. Oprócz tego, są one istotnym elementem podczas biegunki, gdyż stymulują zwrotne wchłanianie wody i sodu, których zasoby podczas tej dolegliwości są dość znacznie uszczuplone. Ponadto, KKT pobudzają perystaltykę jelit oraz, poprzez wiązanie wody, zmieniają strukturę stolca, co jest pomocne przy zaparciach. Dzięki właściwości zakwaszającej środowisko, pozytywnie wpływają także na rozpuszczalność i wchłanialność takich pierwiastków jak wapń i magnez.

Podsumowując, Prebiotics XOS+GOS stanowi idealne wsparcie organizmu w zakresie utrzymywania flory jelitowej w prawidłowej kondycji. Jest on szczególnie zalecany osobom, u których występują problemy żołądkowo-jelitowe lub skarżących się na obniżoną odporność.

Dostarczenie organizmowi prebiotyków w postaci suplementu świetnie sprawdzi się także jako uzupełnienie niedoborów powstałych w wyniku ubogiej w niezbędne składniki odżywcze diety oraz jako forma profilaktyki zdrowia i ochrony przed szkodliwymi wirusami, bakteriami i grzybami. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 pastylek do żuciaPorcja jednorazowa: 3 pastylkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 porcji (3 pastylki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna15kcal*
Tłuszcz0g0%
Węglowodany3g1%
Błonnik2g8%
Poliole1g*
Kompleks błonnika prebiotycznego PreticX:1,400mg*
Ksylooligosacharydy (XOS)980mg*
Galaktooligosacharydy (GOS)1,000mg*

Pozostałe składniki

Mannitol, Skrobia z Tapioki, Maltodekstryna, Fosforan Wapnia, Ksylitol, Behenian Glicerolu, Naturalny Aromat Waniliowy

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Kelp
Kelp
OLIMP
15,00 zł
więcej
Vitamin C Crystals
Vitamin C Crystals
NOW FOODS
45,00 zł
więcej
Best Digestive Enzymes
Best Digestive Enzymes
DOCTOR'S BEST
129,00 zł
więcej
TMG 500mg
TMG 500mg
LIFE EXTENSION
49,00 zł
więcej
Biotin 5000mcg
Biotin 5000mcg
JARROW FORMULAS
49,00 zł
więcej
American Ginseng
American Ginseng
NOW FOODS
65,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Prebiotyki

Informacja

Prebiotyki, są to składniki pokarmowe nie posiadające wrażliwości na działanie enzymów trawiennych, stymulujące poziom i aktywność probiotyków. Do probiotyków zaliczane są: inulina (błonnik pokarmowy rozpuszczalny w wodzie,  należący do polisacharydów, magazynujący zasoby energii, wpływający korzystnie na stan przewodu pokarmowego i trawiennego, o wysokiej biodostępności,  szczególnie wskazany w czasie odchudzania i stosowania diety wysokobiałkowej) oraz fruktooligosacharydy i galaktooligosacharydy pochodzenia roślinnego. W suplementacji diety prebiotyki stosowane są w profilaktyce chorób układu pokarmowego oraz w programach redukcji tkanki tłuszczowej i wchodzą w skład odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych, w suplementach o działaniu termogenicznym, często w połączeniu z probiotykami tworząc synbiotyki. Preparaty dostępne na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia. Dawkowanie zwyczajowo stosowane w sporcie..

Najnowsze na blogu

więcej

Rankingi

więcej

Suplementy diety

więcej

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

L-Dopa

99,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Fucoxanthin

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>