Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:203,00 zł406,00 zł609,00 zł812,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
100% Peanut Butter 100% Peanut Butter

Scitec 100% Peanut Butter to najwyższej jakości, niezwykle smaczne masło orzechowe. Zostało ono wyprodukowane z dojrzałych i zblanszowanych orzeszków ziemnych pochodzenia argentyńskiego. Produkt ten, dzięki korzystnemu profilowi makroskładników może stanowić idealne urozmaicenie w diecie sportowców i osób dbających o zdrową sylwetkę.

Pożądane źródło cennych makroskładników
Masło orzechowe cechuje się obecnością dużej ilości białka, w tym wypadku aż 7.3g na porcję. Może być ono uzupełnieniem dziennego zapotrzebowania na białko u osób aktywnych fizycznie. Pomoże to w budowaniu pożądanej sylwetki, jednocześnie ciesząc się z doskonałych walorów smakowych.

Produkt ten jest również bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 11g na porcję). Są one niezwykle istotne w codziennej diecie. Biorą udział w obniżaniu poziomu trójglicerydów i złego cholesterolu (LDL) oraz podwyższaniu dobrego (HDL). Ma to korzystny wpływ na zdrowie układu sercowo-naczyniowego – obniża ryzyko wystąpienia np. miażdżycy tętnic oraz chorób serca.

Orzeszki ziemne, a tym samym wyprodukowane z nich masło orzechowe obfitują w witaminyminerały. Najwięcej występuje tu witamin z grupy B, a także witamina E, która jest antyoksydantem (pomaga zwalczać wolne rodniki). Duża ilość pierwiastków takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk czy chrom wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu i pomaga zachować ich odpowiednią podaż w diecie.

Niezwykły smak i konsystencja
Masło to odznacza się wyśmienitym smakiem oraz niezwykle gładką konsystencją, co zapewniają starannie dobrane surowce w postaci czystych i zdrowych orzeszków ziemnych oraz dbanie o detale na każdym etapie produkcji.

Smak, konsystencja i walory odżywcze to nie jedyne zalety tego produktu. Dodatkowym plusem jest brak dodatku cukru, soli czy niezdrowego oleju palmowego.

Masło orzechowe może być z powodzeniem wykorzystane jako przekąska, produkt wzbogacający posiłek w potrzebne kalorie i makroskładniki lub jako smaczny dodatek do shake'a wysokobiałkowego.

Podsumowując, Scitec 100% Peanut Butter to pyszne masło orzechowe o gładkiej konsystencji. Odznacza się wysoką zawartością białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo potrzebne w diecie każdego z nas. Może ono stanowić smakowitą przekąskę lub dodatek do potraw.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
100% Peanut Butter 100% Peanut Butter 500g
Scitec
22,00 zł

100% Peanut Butter 500g

ilość: 500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
22,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 21,56 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Dostarcza dużej ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Wyprodukowane w 100% z orzeszków ziemnych
  • Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Dostarcza niezbędnych witamin i minerałów
  • Nie zawiera soli, cukru ani oleju palmowego
  • Niezwykły smak oraz gładka konsystencja
  • Idealny dodatek do przekąsek

Scitec 100% Peanut Butter to najwyższej jakości, niezwykle smaczne masło orzechowe. Zostało ono wyprodukowane z dojrzałych i zblanszowanych orzeszków ziemnych pochodzenia argentyńskiego. Produkt ten, dzięki korzystnemu profilowi makroskładników może stanowić idealne urozmaicenie w diecie sportowców i osób dbających o zdrową sylwetkę.

Pożądane źródło cennych makroskładników
Masło orzechowe cechuje się obecnością dużej ilości białka, w tym wypadku aż 7.3g na porcję. Może być ono uzupełnieniem dziennego zapotrzebowania na białko u osób aktywnych fizycznie. Pomoże to w budowaniu pożądanej sylwetki, jednocześnie ciesząc się z doskonałych walorów smakowych.

Produkt ten jest również bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 11g na porcję). Są one niezwykle istotne w codziennej diecie. Biorą udział w obniżaniu poziomu trójglicerydów i złego cholesterolu (LDL) oraz podwyższaniu dobrego (HDL). Ma to korzystny wpływ na zdrowie układu sercowo-naczyniowego – obniża ryzyko wystąpienia np. miażdżycy tętnic oraz chorób serca.

Orzeszki ziemne, a tym samym wyprodukowane z nich masło orzechowe obfitują w witaminyminerały. Najwięcej występuje tu witamin z grupy B, a także witamina E, która jest antyoksydantem (pomaga zwalczać wolne rodniki). Duża ilość pierwiastków takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk czy chrom wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu i pomaga zachować ich odpowiednią podaż w diecie.

Niezwykły smak i konsystencja
Masło to odznacza się wyśmienitym smakiem oraz niezwykle gładką konsystencją, co zapewniają starannie dobrane surowce w postaci czystych i zdrowych orzeszków ziemnych oraz dbanie o detale na każdym etapie produkcji.

Smak, konsystencja i walory odżywcze to nie jedyne zalety tego produktu. Dodatkowym plusem jest brak dodatku cukru, soli czy niezdrowego oleju palmowego.

Masło orzechowe może być z powodzeniem wykorzystane jako przekąska, produkt wzbogacający posiłek w potrzebne kalorie i makroskładniki lub jako smaczny dodatek do shake'a wysokobiałkowego.

Podsumowując, Scitec 100% Peanut Butter to pyszne masło orzechowe o gładkiej konsystencji. Odznacza się wysoką zawartością białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są bardzo potrzebne w diecie każdego z nas. Może ono stanowić smakowitą przekąskę lub dodatek do potraw.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2638 kJ / 637 kcal-
Białko29 g-
Węglowodany9,6 g-
- cukry4,4 g-
Tłuszcz52 g-
- kwasy tłuszczowe nasycone7 g-
Sól0,01 g-

Pozostałe składniki

Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
99,00 zł

Skoncentrowane źródło aminokwasów egzogennych, L-cytruliny i kofeiny. Wspomaga sprawność fizyczną i umysłową.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Activlab
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027