Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:212,00 zł424,00 zł637,00 zł849,00 zł1 061,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Pasta Migdałowa Pasta Migdałowa

MZ-STORE Almond Paste to pyszna i kremowa pasta z prażonych migdałów, która stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Poza wyśmienitym smakiem, pasta korzystnie odznacza się również pod kątem wartości odżywczych. Co więcej, jest to produkt w pełni naturalny i ekologiczny, a dodatkowo nie zawiera soli, oleju palmowego i dodatku cukru.

Pasta migdałowa w kuchni
Prażone migdały użyte do produkcji prezentowanej pasty, to najwyższej jakości, pełnowartościowe bakalie o charakterystycznym dla migdałów, lekko słodkim smaku. Dzięki swojej kremowej konsystencji, doskonale nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast, a także jako dodatek do musli czy naleśników. Dzięki dużej zawartości zdrowych tłuszczy i białka, bez trudu przypadnie do gustu sportowcom i osobom prowadzącym zdrowy tryb życia. Może stanowić także alternatywę dla niezdrowych słodyczy i pomóc ugasić chęć sięgnięcia po coś słodkiego.

Szereg korzyści zdrowotnych
Wspomniane wyżej zdrowe tłuszcze zawarte w migdałach to m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe. Wśród nich, szczególnie dużo znajduje się kwasu alfa-linolenowego, który ma działanie przeciwzapalne i korzystnie wpływa na gospodarkę lipidową organizmu. Wraz z innymi kwasami tłuszczowymi obniża on poziom „złego” cholesterolu oraz trójglicerydów, przyczyniając się do profilaktyki chorób układu krążenia. Co więcej, pasta z migdałów obfituje w duże ilości witaminy E i C, mające właściwości antyoksydacyjne. Przeciwdziałają one procesom starzenia się organizmu, chronią przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym.

Podsumowując, MZ-STORE Almond Paste to zdrowa i niezwykle smaczna pasta na bazie prażonych migdałów. Doskonale odnajdzie się w jadłospisie osób aktywnych i fanów zdrowego odżywiania.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Pasta Migdałowa Pasta Migdałowa 500g
MZ-STORE
39,00 zł

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-04
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
39,00 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Doskonała dla osób aktywnych i fanów zdrowego odżywiania
  • Źródło witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Nie zawiera soli, oleju palmowego i dodatku cukru
  • Zaskakujący smak i kremowa konsystencja
  • Wymarzony dodatek do ciast i deserów

MZ-STORE Almond Paste to pyszna i kremowa pasta z prażonych migdałów, która stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Poza wyśmienitym smakiem, pasta korzystnie odznacza się również pod kątem wartości odżywczych. Co więcej, jest to produkt w pełni naturalny i ekologiczny, a dodatkowo nie zawiera soli, oleju palmowego i dodatku cukru.

Pasta migdałowa w kuchni
Prażone migdały użyte do produkcji prezentowanej pasty, to najwyższej jakości, pełnowartościowe bakalie o charakterystycznym dla migdałów, lekko słodkim smaku. Dzięki swojej kremowej konsystencji, doskonale nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast, a także jako dodatek do musli czy naleśników. Dzięki dużej zawartości zdrowych tłuszczy i białka, bez trudu przypadnie do gustu sportowcom i osobom prowadzącym zdrowy tryb życia. Może stanowić także alternatywę dla niezdrowych słodyczy i pomóc ugasić chęć sięgnięcia po coś słodkiego.

Szereg korzyści zdrowotnych
Wspomniane wyżej zdrowe tłuszcze zawarte w migdałach to m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe. Wśród nich, szczególnie dużo znajduje się kwasu alfa-linolenowego, który ma działanie przeciwzapalne i korzystnie wpływa na gospodarkę lipidową organizmu. Wraz z innymi kwasami tłuszczowymi obniża on poziom „złego” cholesterolu oraz trójglicerydów, przyczyniając się do profilaktyki chorób układu krążenia. Co więcej, pasta z migdałów obfituje w duże ilości witaminy E i C, mające właściwości antyoksydacyjne. Przeciwdziałają one procesom starzenia się organizmu, chronią przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym.

Podsumowując, MZ-STORE Almond Paste to zdrowa i niezwykle smaczna pasta na bazie prażonych migdałów. Doskonale odnajdzie się w jadłospisie osób aktywnych i fanów zdrowego odżywiania.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
25 g (2,5 łyżki stołowej)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna625kJ/149kcal7,5%
Tłuszcze13,2g18,9%
W tym nasycone kwasy tłuszczowe1,0g4,3%
Węglowodany1,8g0,6%
W tym cukry1,22g2,4%
Błonnik2,95g8,4%
Białko5,5g4,9%
Sól< 0,01 g< 0,1%

Pozostałe składniki

Prażone migdały, nie blanszowane (100%). Może zawierać śladowe ilości  orzechów arachidowych i innych orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Extension
129,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Now Foods
129,00 zł
(7)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł
(1)

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Trec
99,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027