Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Carb Killa Protein Spread Carb Killa Protein Spread

Grenade Carb Killa Spread to smakowity krem do smarowania wzbogacony o białko serwatkowe. Dostępny jest w trzech atrakcyjnych smakach: Hazel Nutter (czekoladowe nadzienie wypełnione kawałkami orzechów laskowych), White Chocolate Cookies (smak białej czekolady wypełniony chrupiącymi kawałkami ciasteczek) i Jaffa Cake (czekoladowo-pomarańczowy).

Opakowanie zawiera 360 gram kremu, doskonałego do smarowania pieczywa, omletów lub jako dodatek do deserów. Kremy przypadną do gustu osobom dbającym o zdrowie odżywianie - nie zawierają glutenu (z wyjątkiem smaku White Chocolate Cookies), GMO ani sztucznych słodzików.

Produkt posiada dodatek pełnowartościowego białka serwatkowego, dostarczającego 7 g protein w porcji. Dzięki temu krem znajdzie też swoje miejsce w diecie osób kształtujących sylwetkę i budujących masę mięśniową.

Mimo stosunkowo wysokiej zawartości węglowodanów krem posiada niską zawartością cukrów prostych (maksymalnie 6 g na 100 g produktu). Większość węglowodanów pochodzi z polioli (alkoholi cukrowych), a dokładniej z maltitolu.

Maltitol to naturalny słodzik, posiadający w 90% taki sam słodki smak jak cukier stołowy. W porównaniu do sacharozy cechuje się jednak znacznie mniejszą kalorycznością (około 2,4 kcal/1 g). Również indeks glikemiczny (IG) maltitolu jest o połowę niższy (IG=32), niż cukru białego (IG=68). Krem doskonale sprawdzi się więc jako przekąska dla osób dbających o sylwetkę, unikających nadmiernego spożycia cukrów prostych oraz stanowi zdrowszą alternatywę dla sklepowych smarowideł.

Podsumowując, Grenade Carb Killa Spread to krem do smarowania, stanowiący smaczne urozmaicenie diety. Jest zdrowszym zamiennikiem dla popularnych marketowych kremów, w których na próżno szukać protein. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, omletów i deserów. Ze względu na niską zawartość cukrów produkt jest szczególnie polecany osobom mającym problem z utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi oraz dbającym o sylwetkę.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Carb Killa Protein Spread Carb Killa Protein Spread 360g
GRENADE
22,90 zł

Carb Killa Protein Spread 360g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Pyszny krem czekoladowy do pieczywa i omletów
  • Nie zawiera sztucznych słodzików i glutenu
  • Zawiera koncentrat białek serwatki (21%)
  • Dostępny w trzech pysznych smakach
  • Niska zawartość cukrów prostych
  • Słodzony naturalnymi cukrami
  • Doskonały dodatek do deserów
  • Wolny od GMO

Grenade Carb Killa Spread to smakowity krem do smarowania wzbogacony o białko serwatkowe. Dostępny jest w trzech atrakcyjnych smakach: Hazel Nutter (czekoladowe nadzienie wypełnione kawałkami orzechów laskowych), White Chocolate Cookies (smak białej czekolady wypełniony chrupiącymi kawałkami ciasteczek) i Jaffa Cake (czekoladowo-pomarańczowy).

Opakowanie zawiera 360 gram kremu, doskonałego do smarowania pieczywa, omletów lub jako dodatek do deserów. Kremy przypadną do gustu osobom dbającym o zdrowie odżywianie - nie zawierają glutenu (z wyjątkiem smaku White Chocolate Cookies), GMO ani sztucznych słodzików.

Produkt posiada dodatek pełnowartościowego białka serwatkowego, dostarczającego 7 g protein w porcji. Dzięki temu krem znajdzie też swoje miejsce w diecie osób kształtujących sylwetkę i budujących masę mięśniową.

Mimo stosunkowo wysokiej zawartości węglowodanów krem posiada niską zawartością cukrów prostych (maksymalnie 6 g na 100 g produktu). Większość węglowodanów pochodzi z polioli (alkoholi cukrowych), a dokładniej z maltitolu.

Maltitol to naturalny słodzik, posiadający w 90% taki sam słodki smak jak cukier stołowy. W porównaniu do sacharozy cechuje się jednak znacznie mniejszą kalorycznością (około 2,4 kcal/1 g). Również indeks glikemiczny (IG) maltitolu jest o połowę niższy (IG=32), niż cukru białego (IG=68). Krem doskonale sprawdzi się więc jako przekąska dla osób dbających o sylwetkę, unikających nadmiernego spożycia cukrów prostych oraz stanowi zdrowszą alternatywę dla sklepowych smarowideł.

Podsumowując, Grenade Carb Killa Spread to krem do smarowania, stanowiący smaczne urozmaicenie diety. Jest zdrowszym zamiennikiem dla popularnych marketowych kremów, w których na próżno szukać protein. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, omletów i deserów. Ze względu na niską zawartość cukrów produkt jest szczególnie polecany osobom mającym problem z utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi oraz dbającym o sylwetkę.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 360 g
w 100 gamount%ZDS
Kalorie533 kcal*
Tłuszcz40 g*
- w tym kwasy nasycone8,7 g*
Węglowodany34 g*
- w tym cukry5,6 g*
- w tym poliole27 g*
Białko20 g*
Błonnik2,6 g*
Sól0,24 g*

Pozostałe składniki

Podane wartości i składniki mogą różnić się w zależności od wybranego smaku.

Pozostałe składniki (dla smaku Hazel Nutter):
Olej roślinny (olej rzepakowy i palmowy), maltitol, koncentrat białka serwatkowego (21%) (mleko), odtłuszczone mleko w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, kawałki orzechów laskowych (6%), emulgator: lecytyna słonecznikowa; naturalny aromat waniliowy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Optimal Multivitamin Plus
Optimal Multivitamin Plus
SEEKING HEALTH
289,00 zł
więcej
100% Beef Aminos
100% Beef Aminos
UNIVERSAL
84,00 zł
więcej
Beef Aminos
Beef Aminos
SCITEC
85,00 zł
więcej
Amino Hydro
Amino Hydro
FIRE SNAKE NUTRITION
74,00 zł
więcej
Amino X
Amino X
BSN
85,00 zł
więcej
CarboMax Energy Power
CarboMax Energy Power Promocja
ACTIVLAB
55,00 zł 45,00 zł
więcej

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Salt

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>