Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
OLI-OLI oliwa z oliwek w aerozolu OLI-OLI oliwa z oliwek w aerozolu

Oli-Oli Oliwa z oliwek w aerozolu to bardzo wygodny produkt służący do pokrywania patelni, bądź innych naczyń do smażenia cienką warstwą oliwy. Łączy on w sobie dużą funkcjonalność wraz z dietetycznym podejściem do gotowania, dlatego z pewnością sprawdzi się w kuchni nie tylko osób ściśle związanym ze sportem, lecz także ceniących sobie proste i wygodne rozwiązania.

Smażenie prostsze niż dotychczas
Wiele osób rezygnuje ze smażenia z powodu pryskającego oleju i ociekających tłuszczem potraw. Teraz te niedogodności mogą odejść w zapomnienie. Wraz z tym produktem spryskasz powierzchnię do smażenia, unikając używania dużych ilości oleju. Pomoże to przygotować bardziej apetyczne dania, które lepiej się prezentują, a Twoja kuchenka po zakończonym smażeniu pozostanie czysta.

Wygoda i szybkość użycia
Aby zacząć smażyć z oliwą z oliwek w aerozolu, wystarczy tylko spryskać nią patelnię i włączyć kuchenkę. Trwa to zaledwie kilka sekund, więc dzięki temu możemy zaoszczędzić czas i pieniądze. Nie potrzebujemy dłużej zużywać ręczników papierowych do wycierania nadmiaru oliwy z patelni ani czekać aż gotowe potrawy ociekną z tłuszczu przed podaniem ich na talerz.

Koniec z przywieraniem jedzenia do patelni
Produkt ten zapobiega też przywieraniu potraw. Zapobiegnie to uporczywemu namaczaniu, myciu i skrobaniu patelni oraz przypalaniu się dań. Ponownie – oszczędność czasu i nerwów, a także brak unoszącego się w kuchennej atmosferze nieprzyjemnego zapachu spalenizny.

Smaczne dania nawet na diecie
Osoby aktywne fizycznie często wraz z przejściem na dietę zaprzestają smażenia w trosce o swoje zdrowie. Niezdrowe nie jest jednak samo smażenie, lecz używanie w tym celu dużych ilości tłuszczu, który częściowo się przypala, a później trafia do naszych żołądków. Dzięki temu produktowi nie ma potrzeby rezygnować z pysznych, smażonych potraw. Pozwoli on zastosować minimalną ilość tłuszczu, który zostanie równomiernie rozprowadzony po patelni.

Podsumowując, Oli-Oli Oliwa z oliwek w aerozolu to połączenie wygody i nowoczesnego podejścia do tradycyjnego, dietetycznego gotowania. Produkt ten sprawi, że proces smażenia stanie się jeszcze prostszy i przyjemniejszy, a Ty unikniesz spożywania dodatkowych kalorii dostarczanych z nadmiernych ilości tłuszczu.

OutOfStock
Since 2005
OLI-OLI oliwa z oliwek w aerozolu OLI-OLI oliwa z oliwek w aerozolu 141g
Pozostali Producenci
16,00 zł

OLI-OLI oliwa z oliwek w aerozolu 141g

ilość: 141g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
16,00 złz VAT

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Umożliwia użycie małej ilości tłuszczu do smażenia
  • Wygodne i funkcjonalne rozwiązanie dla każdego
  • Ułatwia przygotowywanie dietetycznych potraw
  • Zapobiega przywieraniu jedzenia
  • Wysokiej jakości oliwa z oliwek
  • Prosty w użyciu aerozol

Oli-Oli Oliwa z oliwek w aerozolu to bardzo wygodny produkt służący do pokrywania patelni, bądź innych naczyń do smażenia cienką warstwą oliwy. Łączy on w sobie dużą funkcjonalność wraz z dietetycznym podejściem do gotowania, dlatego z pewnością sprawdzi się w kuchni nie tylko osób ściśle związanym ze sportem, lecz także ceniących sobie proste i wygodne rozwiązania.

Smażenie prostsze niż dotychczas
Wiele osób rezygnuje ze smażenia z powodu pryskającego oleju i ociekających tłuszczem potraw. Teraz te niedogodności mogą odejść w zapomnienie. Wraz z tym produktem spryskasz powierzchnię do smażenia, unikając używania dużych ilości oleju. Pomoże to przygotować bardziej apetyczne dania, które lepiej się prezentują, a Twoja kuchenka po zakończonym smażeniu pozostanie czysta.

Wygoda i szybkość użycia
Aby zacząć smażyć z oliwą z oliwek w aerozolu, wystarczy tylko spryskać nią patelnię i włączyć kuchenkę. Trwa to zaledwie kilka sekund, więc dzięki temu możemy zaoszczędzić czas i pieniądze. Nie potrzebujemy dłużej zużywać ręczników papierowych do wycierania nadmiaru oliwy z patelni ani czekać aż gotowe potrawy ociekną z tłuszczu przed podaniem ich na talerz.

Koniec z przywieraniem jedzenia do patelni
Produkt ten zapobiega też przywieraniu potraw. Zapobiegnie to uporczywemu namaczaniu, myciu i skrobaniu patelni oraz przypalaniu się dań. Ponownie – oszczędność czasu i nerwów, a także brak unoszącego się w kuchennej atmosferze nieprzyjemnego zapachu spalenizny.

Smaczne dania nawet na diecie
Osoby aktywne fizycznie często wraz z przejściem na dietę zaprzestają smażenia w trosce o swoje zdrowie. Niezdrowe nie jest jednak samo smażenie, lecz używanie w tym celu dużych ilości tłuszczu, który częściowo się przypala, a później trafia do naszych żołądków. Dzięki temu produktowi nie ma potrzeby rezygnować z pysznych, smażonych potraw. Pozwoli on zastosować minimalną ilość tłuszczu, który zostanie równomiernie rozprowadzony po patelni.

Podsumowując, Oli-Oli Oliwa z oliwek w aerozolu to połączenie wygody i nowoczesnego podejścia do tradycyjnego, dietetycznego gotowania. Produkt ten sprawi, że proces smażenia stanie się jeszcze prostszy i przyjemniejszy, a Ty unikniesz spożywania dodatkowych kalorii dostarczanych z nadmiernych ilości tłuszczu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 141 gPorcja jednorazowa: 0,25 gIlość porcji w opakowaniu: 462
w porcji (0,25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna0 kcal*
Białko0 g*
Węglowodany0 g*
Tłuszcz0 g*
Cholesterol0 g*
Sód0 g*

Pozostałe składniki

Czysta oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, lecytyna, woda (dla przeźroczystości), gaz wypychający.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Gaspari
169,00 zł

Produkt typu „all in one” przeznaczony dla sportowców. Wzmocniony winianem l-karnityny i beta-alaniną.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł
(1)

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Scitec
99,00 zł

Skoncentrowane źródło aminokwasów egzogennych, L-cytruliny i kofeiny. Wspomaga sprawność fizyczną i umysłową.

Kupuję
Olimp
13,90 zł

Suplement umożliwia właściwe nawodnienie organizmu podczas intensywnej aktywności fizycznej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027