Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Bio-Kult Mind to nowatorski preparat probiotyczny w formie kapsułek. Łączy w sobie wsparcie zarówno układu trawiennego, jak i funkcji poznawczych, dodatkowo wspomagając równowagę oksydacyjną organizmu.
Głównym składnikiem preparatu jest duża dawka żywych bakterii z rodziny pałeczek Gram-dodatnich, czyli szczep Bacillus subtilis PXN® 21®. Mikroby te silnie wpływają na rodzaj mikrobioty jelitowej człowieka, tym samym istotnie ingerując w funkcjonowanie układu pokarmowego. Bakterie Bacillus subtilis, zasiedlając jelita, są w stanie wypierać inne, patogenne szczepy bakterii. Dzięki temu posiadają one udowodnioną skuteczność jako element leczenia zaburzeń perystaltyki jelit i wypróżnień. Obecnie spekuluje się nad ochronnym wpływem tego opatentowanego szczepu bakterii jako prewencji parkinsonizmu.
Warto zaznaczyć, że szczepy Bacillus charakteryzują się szczególnie wysoką przeżywalnością, tak w przypadku przechowywania ich „w opakowaniu”, ale także w szczególnie trudnych warunkach panujących w układzie pokarmowym.
Cynk w wysoce biodostępnej formie cytrynianu, to pierwiastek o niezliczonych funkcjach w organizmie. Jednym z podstawowych zadań cynku w organizmie jest utrzymywanie kondycji układu nerwowego. Będąc kluczowym elementem dla przewodnictwa w synapsach, odpowiedni poziom tego pierwiastka reguluje prawidłowy przepływ impulsów. Z tego właśnie powodu, miejscem, w którym znajdziemy największe ilości cynku jest centrum nerwowego dowodzenia organizmu, czyli mózg.
Ponadto cynk jest regulatorem poziomu hormonów płciowych, wykazuje działanie immunomodulacyjne, a także posiada silne, wielopłaszczyznowe właściwości antyoksydacyjne. Dodatkowo wspiera gospodarkę glukozowo-insulinową organizmu.
Ostatnim składnikiem preparatu są naturalne ekstrakty z winogrona (Vitis vinifera) i borówki (Vaccinium angustifolium). Stanowią one bogactwo naturalnych antyoksydantów; przede wszystkim flawonoidów z grupy polifenoli. Związki te, redukując stres oksydacyjny w organizmie, wspierają kondycję wszystkich układów ciała. Warto dodać, że utrzymujące się stany zapalne wywołane nadmiernym stresem oksydacyjnym w tkance nerwowej są podłożem licznych chorób oraz spadku wydolności umysłowej. Flawonoidy, wraz z zawartym w preparacie cynkiem, są w stanie zmniejszać stężenie wolnych rodników występujących w organizmie. Tym samym mogą one przyczyniać się do łagodzenia stanów zapalnych.
Podsumowując, Bio-Kult Mind to wyjątkowy preparat probiotyczny, który nie tylko wspomaga układ pokarmowy, ale także przyczynia się do zachowania pełni zdolności poznawczych i redukcji stresu oksydacyjnego.
W związku z wysoką zawartością żywych kultur bakterii, produkt może początkowo wywoływać uczucie wzdęcia w jamie brzusznej. Efekt ten powinien samoistnie minąć w ciągu 2 tygodni od rozpoczęcia suplementacji.
Suplement, po otwarciu i rozsypaniu kapsułki, można z powodzeniem mieszać z żywnością czy napojami, bez obaw o zmianę smaku.
Bio-Kult to firma, która specjalizuje się w produkcji multiszczepowych preparatów probiotycznych, które pomagają osiągnąć równowagę mikroflory jelitowej oraz wspomagają układ odpornościowy i trawienny. Wszystkie szczepy bakteryjne firmy Bio-Kult podlegają pełnej identyfikacji i przechowywane są w NCIMB (National Collection of Industrial, Food and Marine Bacteria), dzięki czemu możliwa jest ich bezpieczna odtwarzalność, bez ryzyka zmiany genetycznej. W celu zapewnienia najlepszej jakości zarówno surowiec, jak i gotowy produkt tej firmy poddawane są nieustannej analizie, nie tylko w trakcie cyklu produkcyjnego, ale także podczas przechowywania.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (1 kapsułka) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Ekstrakt z winogrona (Vitis vinifera) i borówki (Vaccinium angustifolium) | 45mg | ** |
Cytrynian cynku | 7mg | ** |
W tym cynk | 2 mg | 20% |
Bacillus subtilis PXN® 21® | 1 x 109 CFU | ** |
Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka wegetariańska). Zawiera soję i mleko wykorzystywane w procesie fermentacji. Zawartość mleka jest na poziomie, który nie powinien mieć wpływu na osoby nietolerujące laktozy.
Suplement zawierający CDP-cholinę, uznawaną za najlepsze źródło choliny do celów nootropowych.
KupujęŹródło najpotrzebniejszych witamin w formie żelków, szczególnie ważnych dla rozwoju i samopoczucia dziecka.
KupujęWieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.
KupujęEkstrakt z pestek winogron jest cennym źródłem składników aktywnych: flawonoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, proantycyjanidów i witaminy E, przeciwutleniacz, wiążący wolne rodniki tlenowe, o działaniu przeciwzapalnym i antyagregacyjnym. Stanowi składnik suplementów o charakterze prozdrowotnym wspomagających profilaktykę leczenia chorób układu krwionośnego. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik preparatów odżywczych (stacków kreatynowych i boosterów azotowych), witaminowych, ziołowych, oczyszczających.
Dawkowanie: 50–100 mg na dobę.
Vitis vinifera ( winorośl właściwa) bogate źródło substancji aktywnych. Surowcem spożywczym i leczniczym są liście (Folium Vitis veniferae) oraz owoce (Fructus Vitis veniferae). Liście są źródłem pozyskiwania antycyjanidów, flawonoidów (kwercetyny), garbników, pektyn,. triterpenów i witamin. W owocach występują cukry, celuloza, enzymy, flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne, pektyny, minerały (kobalt, magnez, potas, wapń, żelazo) oraz witaminy (C, B1, B2, B6, B12, PP, M [kwas foliowy]). Preparaty z liści winorośli właściwej mają działanie moczopędne, detoksykacyjne, przeciwkrwotoczne i przeciwzakrzepowo, przyspieszają gojenie wrzodów i ran). Odwary z liści stosuje się zewnętrznie do przemywania skóry, ran itp. Owoce oprócz właściwości odżywczych (przy spożywaniu świeżych) działają wzmacniająco, moczopędnie, wpływają na poziom lipidowy, regulują ciśnienie krwi, krwiotwórczo, przeciwanemicznie, wpływają na gospodarkę kwasowo-zasadową. Wysuszone owoce (rodzynki) mają działanie odżywcze i lekko przeczyszczające. Wina produkowane z winorośli, zarówno białe (działa moczopędnie i jest używane w chorobach nerek), jak i czerwone (stosowane w leczeniu schorzeń układu trawiennego). Wino gronowe eliminuje pałeczki okrężnicy i przecinkowce cholery. W suplementacji liście stosowane są rzadziej, niż skórka owoców i pestki winogron (będące źródłem silnych przeciwutleniaczy, m.in. rezweratrolu). Wyciąg z winorośli właściwej jest składnikiem suplementów diety o różnorakim zastosowaniu, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Borówka czarna (Vaccinum myrtillus), dla barwy owoców nazywana czarną jagodą, jest rośliną polskich lasów iglastych, zawierającą surowce lecznicze: liście borówki czernicy (Folium Vaccinum myrtillusae) oraz owoce borówki czernicy (Fructus Vaccinum myrttillusae). Owoce zawierają znacznie ilości garbników katechionowych, a ponadto antocyjany, kwasy organiczne, karotenoidy, pektyny i witaminy (A, B2 i C, P), składniki mineralne (fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo), posiadają znaczną wartość odżywczą oraz znaczący wpływ na regulację procesów trawiennych. Preparaty z liści borówki czernicy działają moczopędnie i odkażająco na drogi moczowe, pobudzają procesy trawienia i metabolizm, zawierają flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne, składniki mineralne (m.in. mangan), trójterpeny. Mają zastosowanie jako insulinomimetyk. Ponadto owoce mają działanie dezynfekujące, przeciwkrwotoczne, zapobiegające rozwojowi robaków. Karotenoidy poprawiają zdolność widzenia, szczególnie w okresie nocy oraz wykazują potencjał antytoksyczny, wiążący toksyny w przewodzie pokarmowym i ich wydalanie poza organizm.
Cytrynian cynku – organiczna forma cynku o bardzo dobrej przyswajalności i biodostępności. W jednej cząsteczce cytrynianu cynku jony cynkowe stanowią 34% masy związku. Zatem 100 mg substancji związku dostarczy 34 mg jonów cynkowych. Należy mieć to na uwadze przy zakupie suplementów diety, gdzie podana jest wyłącznie masa całego związku w porcji. Suplementacja cynku w postaci cytrynianu u niektórych osób może powodować dolegliwości przewodu pokarmowego – nudności, spadek apetytu lub ból brzucha. Cynk w postaci cytrynianu cynku najlepiej przyjmować w odstępach między posiłkami, ze względu na fakt, iż wiele pokarmów może ograniczyć wchłanianie tego pierwiastka, zwłaszcza produkty bogate w fityniany, nabiał czy błonnik.
Cynk (pierwiastek chemiczny z grupy pobocznej cynkowców) zaliczany do pierwiastków śladowych, wpływa na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, przemiany białkowe, energetyczne, lipidowe i węglowodanowe. Zapewnia metabolizm kości i transport tlenu. Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Niezbędny do prawidłowego działania zmysłów smaku i zapachu. Pozytywnie wpływa na proces tworzenia insuliny w trzustce. Wspomaga adaptację wzroku w ciemności, wywierając istotny wpływ na czynności mózgu. Jest pomocny w leczeniu bezpłodności i chorób umysłowych.
Niedobór cynku prowadzi do zmniejszenia odporności na infekcje oraz zahamowaniu wzrostu. Niedobór cynku może występować w przypadku nadmiernego spożywania cukrów prostych. W przypadku nieregularnego miesiączkowania u kobiet leczenie hormonalne powinno wiązać się ze zwiększeniem spożycia cynku. W produktach spożywczych występuje w: fasoli, jajach, marchwi, mięsie wołowym i wieprzowym, mleku, orzechach, owocach cytrusowych, owocach morza, ryżu, twarogu, sałacie .
Dawkowanie: Dzienne zapotrzebowanie cynku 12–15 mg . Przekroczenie dobowej dawki 20 mg powoduje objaw zatrucia w organizmie.
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...