Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 217,00 zł | 433,00 zł | 650,00 zł | 867,00 zł | 1 084,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 217,00 zł | 433,00 zł | 650,00 zł | 867,00 zł | 1 084,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko 38,22 zł /szt.
-2%
Olimp Labs Colonbiotic 7GG Sport Edition to stworzony z myślą o sportowcach preparat synbiotyczny zawierający szczep bakteryjny pałeczek kwasu mlekowego Lactobacillus Rhamnosus GG i fruktooligosacharydy (FOS). Szczep Lactobacillus Rhamnosus GG jest najlepiej przebadanym szczepem probiotycznym o udokumentowanej klinicznie skuteczności i pozytywnym wpływie na organizm. Jedna porcja zawiera 7 miliardów CFU bakterii, co stanowi optymalną i skuteczną ilość do wykazywania prozdrowotnego działania. Ten bezpieczny produkt wspomaga prawidłową pracę jelit, pozytywnie wpływa na mikroflorę bakteryjną oraz przyczynia się do lepszej regeneracji potreningowej.
Sportowcy oraz osoby aktywne fizycznie są narażone na występowanie dolegliwości związanych z układem pokarmowym. Duży wpływ na zaburzenia w tym obrębie ma skład i stan mikroflory jelitowej. Nasilony wysiłek fizyczny może prowadzić do przejściowego ograniczenia przepływu krwi przez naczynia zapewniające ukrwienie przewodu pokarmowego, ze względu na zwiększony przepływ krwi przez serce i mięśnie szkieletowe. Zmniejszenie przepływu krwi oznacza ograniczone zaopatrzenie tkanek w tlen i substancje odżywcze. Odbija się to negatywnie na mikroflorze jelitowej oraz nasila stres oksydacyjny. Wpływa to na spadek sprawności i wydolności fizycznej, zmęczenie, gorszą regeneracją organizmu i osłabienie odporności.
Lactobacillus Rhamnosus GG jest szczepem bakteryjnym odkrytym w 1985 roku po wyizolowaniu go z przewodu pokarmowego człowieka. Od tego czasu przeprowadzono wiele badań i metaanaliz, w których potwierdzono dobroczynny wpływ tego szczepu na organizm ludzki. Szczep ten jest stabilny genetycznie, wykazuje zdolność przeżycia w przewodzie pokarmowym oraz jest oporny na działanie wielu antybiotyków.
Mechanizm działania Lactobacillus Rhamnosus GG jest złożony i wielokierunkowy. Jednym z podstawowych mechanizmów działania tego szczepu jest produkcja związków chemicznych, które stwarzają niekorzystne warunki dla bakterii chorobotwórczych z rodzaju m.in. Salmonella, Clostridium (główny rodzaj bakterii wywołujących biegunkę poantybiotykową), E. coli i Pseudomonas, a tym samym utrudniają ich rozwój i kolonizację jelita. L. Rhamnosus GG wspiera w ten sposób równowagę mikroflory jelitowej i chroni przed rozwojem chorób wywołanych przez bakterie patogenne.
Szczep Lactobacillus Rhamnosus GG wykazuje aktywność antyoksydacyjną i przeciwzapalną. Wykazano, że szczep ten indukuje powstawanie niektórych białek szoku termicznego, których rolą jest ochrona przed stresem oksydacyjnym. Działanie przeciwzapalne objawia się poprzez hamowanie tzw. NET – zewnątrzkomórkowych sieci uwalnianych przez neutrofile, których nadmierny wyrzut powoduje permanentny stan zapalny. Udowodniono również, że L. rhamnosus GG stymuluje uwalnianie interleukiny 10 w jelicie, będącej jedną z głównych cytokin przeciwzapalnych. Nasilony wysiłek fizyczny jest związany z mikrouszkodzeniami mięśni i stanami zapalnymi. Zmniejszenie nadmiernego stresu oksydacyjnego i stanów zapalnych w organizmie powinno być więc szczególnie ważne dla sportowców, ze względu na optymalną regenerację powysiłkową, umożliwiającą odbudowę włókien mięśniowych.
Lactobacillus Rhamnosus GG wpływa na uszczelnienie bariery jelitowej. Chroni to przed przenikaniem alergenów i drobnoustrojów patogennych oraz wzmacnia odporność organizmu. Ponadto wytwarzane przez szczep metabolity działają cytoprotekcyjnie na nabłonek jelitowy.
Fruktooligosacharydy (FOS) pełnią rolę prebiotyku – stanowią pożywkę dla bakterii jelitowych, wpływając korzystnie na wzrost i rozwój dobroczynnych szczepów. Pod względem budowy fruktooligosacharydy są krótkołańcuchowymi fruktanami. Przy udziale bakterii ulegają fermentacji w okrężnicy do substancji wykazujących korzystne działanie na mikroflorę jelitową. Ponadto fruktooligosacharydy wykazują pozytywny wpływ na ogólne zdrowie organizmu - przyczyniają się do normalizacji profilu lipidowego krwi oraz poprawiają wchłanianie związków wapnia i żelaza, dzięki obniżaniu pH środowiska.
Podsumowując, Olimp Labs Colonbiotic 7GG Sport Edition to synbiotyk efektywnie wspomagającym zachowanie i przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej. Preparat jest polecany szczególnie sportowcom, osobom aktywnym fizycznie, w trakcie i po antybiotykoterapii, w celu lepszej regeneracji organizmu i poprawy odporności.
Preparatu zawierającego żywe bakterie probiotyczne nie wolno przyjmować z gorącymi napojami i posiłkami. Zbyt wysoka temperatura wpływa ogranicza żywotność bakterii. Spożywane wraz z synbiotykiem produkty powinny być chłodne lub letnie.
Olimp to polska firma oferująca suplementy diety i odżywki dla sportowców, które wykonane zostały ze starannie wyselekcjonowanych, bezpiecznych dla zdrowia składników. Wśród produktów tej marki znajdują się odżywki proteinowe, suplementy aminokwasowe, preparaty przedtreningowe i kreatynowe. Firma umożliwia również zakup środków wywołujących silną pompę mięśniową poprzez znaczne podniesienie poziomu tlenku azotu we krwi oraz preparatów przywracających równowagę kwasową zasadową. Na uwagę zasługują także suplementy ułatwiające redukcję tkanki tłuszczowej, regulujące metabolizm oraz wpływające na poprawę stanu włosów, skóry i paznokci.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) | 7 mld CFU | - |
FOS (fruktooligosacharydy) | 50 mg | - |
Maltodekstryny, substancje przeciwzbrylające – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; składniki otoczki (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza; barwnik – dwutlenek tytanu).
Suplement zawiera chelat cynku. Wspiera odporność, gospodarkę insulinową oraz hormonalną w przypadku mężczyzn.
KupujęKompleksowy preparat witaminowo-mineralny dedykowany weganom w formie doustnego spray’u.
KupujęFormuła dostosowana do każdego etapu ciąży - od planowania, poprzez ciążę aż do karmienia piersią.
KupujęCynk w organicznej formie mleczanu. Wsparcie dla odporności, funkcji rozrodczych, wzroku i skóry.
KupujęTabletki do ssania z cynkiem. Wysoka dawka cynku w dwóch łatwo przyswajanych formach. Wsparcie odporności.
KupujęCo to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?
Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.
Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl
FOS (fruktooligosacharydy) odnosi się do roślinnych (błonnik pokarmowy) rozgałęzionych polimerów glukozy, niewrażliwych na działanie enzymów trawiennych, powodujące stymulację aktywności i rozwoju mikroflory jelitowej, prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w przeprowadzonych badaniach wykazały potencjał antynowotworowy. Mają zastosowanie w medycynie, w profilaktyce chorób układu pokarmowego i trawiennego, wpływają na redukcję tłuszczowej masy ciała poprzez poczucie sytości (w połączeniu z probiotykami tworzą synbiotyki) i poprawę gospodarki glukozowej. Są składnikiem odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych oraz preparatów odchudzających.
Dawkowanie: Zróżnicowane od kilkuset mg do kilkunastu gramów na dobę.
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...
Insulinooporność – przyczyny, objawy, leczenie, pomoc!
Insulinooporność to ostatnio bardzo popularna przypadłość coraz większej ilości ludzi. Spora ilość diagnozuje...