Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Pro-Bio Gold Pro-Bio Gold

Kirkman Pro-Bio Gold to zaawansowana kompozycja złożona z sześciu certyfikowanych szczepów bakterii probiotycznych. Preparat nie zawiera inuliny i jest odpowiedni nawet dla osób z wrażliwym układem pokarmowym.

Suplement wykazuje szereg prozdrowotnych właściwości, promuje prawidłową pracę systemu trawiennego i wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu. Jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na dyskomfort trawienny i alergie pokarmowe. Doskonale nadaje się do zwalczania zaburzeń mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Skład preparatu bazuje na sześciu synergistycznie działających szczepach bakterii, których skuteczność została udowodniona klinicznie. Cechują się one wyjątkową stabilnością, są odporne na działanie kwasu żołądkowego i łatwo kolonizują błonę śluzową przewodu pokarmowego na całej jego długości.

Lactobacillus rhamnosus to Gram-dodatnia bakteria kwasu mlekowego, która stanowi część naturalnej, prawidłowej mikroflory jelitowej. Jest to jeden z najlepiej zbadanych szczepów probiotycznych, często polecany kobietom ciężarnym. Stosowany w okresie prenatalnym zmniejsza ryzyko otyłości i redukuje skłonność do występowania alergii na późniejszym etapie życia. Ma korzystny wpływ na układ trawienny, znajduje zastosowanie w profilaktyce i leczeniu biegunki (również polekowej) oraz infekcji przewodu pokarmowego. Ponadto zapobiega zakażeniom układu moczowo-płciowego, hamuje wzrost chorobotwórczych bakterii w obrębie pochwy, jaki jest częstym powikłaniem po antybiotykoterapii. Wpływa również na odporność - aktywuje humoralną i komórkową odpowiedź immunologiczną. 

Lactobacillus acidophilus to kolejna Gram-dodatnia bakteria kwasu mlekowego, jedna z najpopularniejszych i szeroko wykorzystywanych, zarówno w przemyśle spożywczym, jak i w suplementacji probiotycznej. Oprócz korzystnego wpływu na mikroflorę jelitową wykazuje kilka unikalnych właściwości prozdrowotnych. Zwiększa biodostępność żelaza, a tym samym redukuje częstotliwość występowania anemii (zwłaszcza u dzieci). Podnosi również poziom witaminy B12 i kwasu foliowego. Sprzyja zdrowiu układu sercowo-naczyniowego, optymalizuje profil lipidowy i działa przeciwmiażdżycowo.

Lactobacillus casei również należy do rodziny Gram-dodatnich bakterii kwasu mlekowego. Występuje głównie w układzie żołądkowo-jelitowym, jak i w drogach rozrodczych. Co ciekawe, szczep ten wykazuje właściwości przeciwutleniające i może zmniejszać natężenie stresu oksydacyjnego. Ma korzystny wpływ na system odpornościowy – stymuluje produkcję tlenku azotu, cytokin i prostaglandyn, aktywuje makrofagi i komórki NK. Obniża tendencję do zapadania na powszechne choroby zakaźne, zwłaszcza infekcje górnych dróg oddechowych, zapalenie błony śluzowej nosa i gardła. Podobnie jak pozostałe szczepy probiotyczne korzystnie moduluje skład mikroflory jelitowej, reguluje rytm wypróżnień, rozwiązuje problem biegunek i zaparć.

Lactobacillus plantarum to szeroko rozpowszechniony gatunek bakterii kwas mlekowego, powszechnie spotykany w sfermentowanych produktach roślinnych (np. kiszonej kapuście). Przeciwdziała wzrostowi niepożądanych bakterii jelitowych; zapobiega zapaleniu błony śluzowej żołądka i zmianie mikrobioty żołądka wywoływanej przez zakażenie H. pylori. Dodatkowo ma działanie przeciwalergiczne, wspomaga rozkład amin biogennych, dlatego jest szczególnie wskazany dla osób z nietolerancją histaminy. Szczep ten jest często wykorzystywany w leczeniu otyłości, korzystnie wpływa na gospodarkę glukozowo-insulinową oraz aktywność leptyny. Ponadto w badaniach dowiedziono, że długotrwałe przyjmowanie  L. plantarum wzmacnia aktywność dopaminy i serotoniny, a tym samym zmniejsza objawy zaburzeń depresyjno-lękowych.

Bifidobacterium stanowią ok 80%  mikroorganizmów zamieszkujących jelita. W grupie tej można wyróżnić 32 różne gatunki. Prezentowany suplement zawiera dwa najpopularniejsze, czyli B. bifidumB. lactis. Mają one bardzo korzystny wpływ na system trawienny i odporność. Bakterie tego rodzaju produkują kwas mlekowy i octowy, co powoduje obniżenie pH w układzie pokarmowym. Dzięki temu chorobotwórcze bakterie (m.in. E. coli, Salmonella, H. pylori) mają utrudnione warunki do życia i rozmnażania się. Szczepy Bifidobacterium z powodzeniem wykorzystuje się w terapii zapalenia jelit, zapalenia okrężnicy, zwalczaniu objawów zespołu jelita drażliwego (IBS). Poleca się również osobom cierpiącym na celiakię – naukowcy udowodnili, że bakterie B. lactis zmniejszają negatywny wpływ gliadyny (białko obecne w glutenie) na komórki jelitowe.

Streptococcus thermophilus, znana również jako Streptococcus salivarius, to bakteria Gram-dodatnia z grupy paciorkowców zieleniejących. Jest zdolna do metabolizowania glukozy, sacharozy oraz cukru mlecznego, dlatego skutecznie łagodzi objawy nietolerancji laktozy. Działa przeciwbiegunkowo – hamuje zarówno biegunki po antybiotykoterapii, jaki i uciążliwe „biegunki podróżnych”. Jest silnym stymulatorem układu odpornościowego – pobudza produkcję makrofagów i limfocytów T, działa przeciwzapalnie.

Podsumowując, Kirkman Pro-Bio Gold to rozbudowany probiotyk, który zawiera wszystkie najistotniejsze szczepy pożytecznych bakterii. Przywraca prawidłowy mikrobiom jelitowy i łagodzi wszelkie zaburzenia pracy układu pokarmowego. Ponadto przynosi szereg dodatkowych korzyści dla zdrowia – wzmacnia odporność, sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała, zmniejsza objawy nietolerancji pokarmowych.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Pro-Bio Gold Pro-Bio Gold 120 kaps.
KIRKMAN
219,00 zł

Pro-Bio Gold 120 kaps.

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Zaawansowany, wieloszczepowy suplement probiotyczny
  • Sześć certyfikowanych szczepów pożytecznych bakterii
  • Idealny dla osób z wrażliwym układem pokarmowym
  • Szerokie spektrum prozdrowotnych właściwości
  • Usprawnia rozkład problematycznej laktozy
  • Ułatwia wchłanianie substancji odżywczych
  • Przywraca prawidłową mikroflorę jelitową
  • Redukuje symptomy alergii pokarmowych
  • Promuje prawidłowy rytm wypróżnień
  • Sprzyja zdrowiu układu pokarmowego
  • Wspomaga system immunologiczny
  • Nie zawiera inuliny

Kirkman Pro-Bio Gold to zaawansowana kompozycja złożona z sześciu certyfikowanych szczepów bakterii probiotycznych. Preparat nie zawiera inuliny i jest odpowiedni nawet dla osób z wrażliwym układem pokarmowym.

Suplement wykazuje szereg prozdrowotnych właściwości, promuje prawidłową pracę systemu trawiennego i wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu. Jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na dyskomfort trawienny i alergie pokarmowe. Doskonale nadaje się do zwalczania zaburzeń mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Skład preparatu bazuje na sześciu synergistycznie działających szczepach bakterii, których skuteczność została udowodniona klinicznie. Cechują się one wyjątkową stabilnością, są odporne na działanie kwasu żołądkowego i łatwo kolonizują błonę śluzową przewodu pokarmowego na całej jego długości.

Lactobacillus rhamnosus to Gram-dodatnia bakteria kwasu mlekowego, która stanowi część naturalnej, prawidłowej mikroflory jelitowej. Jest to jeden z najlepiej zbadanych szczepów probiotycznych, często polecany kobietom ciężarnym. Stosowany w okresie prenatalnym zmniejsza ryzyko otyłości i redukuje skłonność do występowania alergii na późniejszym etapie życia. Ma korzystny wpływ na układ trawienny, znajduje zastosowanie w profilaktyce i leczeniu biegunki (również polekowej) oraz infekcji przewodu pokarmowego. Ponadto zapobiega zakażeniom układu moczowo-płciowego, hamuje wzrost chorobotwórczych bakterii w obrębie pochwy, jaki jest częstym powikłaniem po antybiotykoterapii. Wpływa również na odporność - aktywuje humoralną i komórkową odpowiedź immunologiczną. 

Lactobacillus acidophilus to kolejna Gram-dodatnia bakteria kwasu mlekowego, jedna z najpopularniejszych i szeroko wykorzystywanych, zarówno w przemyśle spożywczym, jak i w suplementacji probiotycznej. Oprócz korzystnego wpływu na mikroflorę jelitową wykazuje kilka unikalnych właściwości prozdrowotnych. Zwiększa biodostępność żelaza, a tym samym redukuje częstotliwość występowania anemii (zwłaszcza u dzieci). Podnosi również poziom witaminy B12 i kwasu foliowego. Sprzyja zdrowiu układu sercowo-naczyniowego, optymalizuje profil lipidowy i działa przeciwmiażdżycowo.

Lactobacillus casei również należy do rodziny Gram-dodatnich bakterii kwasu mlekowego. Występuje głównie w układzie żołądkowo-jelitowym, jak i w drogach rozrodczych. Co ciekawe, szczep ten wykazuje właściwości przeciwutleniające i może zmniejszać natężenie stresu oksydacyjnego. Ma korzystny wpływ na system odpornościowy – stymuluje produkcję tlenku azotu, cytokin i prostaglandyn, aktywuje makrofagi i komórki NK. Obniża tendencję do zapadania na powszechne choroby zakaźne, zwłaszcza infekcje górnych dróg oddechowych, zapalenie błony śluzowej nosa i gardła. Podobnie jak pozostałe szczepy probiotyczne korzystnie moduluje skład mikroflory jelitowej, reguluje rytm wypróżnień, rozwiązuje problem biegunek i zaparć.

Lactobacillus plantarum to szeroko rozpowszechniony gatunek bakterii kwas mlekowego, powszechnie spotykany w sfermentowanych produktach roślinnych (np. kiszonej kapuście). Przeciwdziała wzrostowi niepożądanych bakterii jelitowych; zapobiega zapaleniu błony śluzowej żołądka i zmianie mikrobioty żołądka wywoływanej przez zakażenie H. pylori. Dodatkowo ma działanie przeciwalergiczne, wspomaga rozkład amin biogennych, dlatego jest szczególnie wskazany dla osób z nietolerancją histaminy. Szczep ten jest często wykorzystywany w leczeniu otyłości, korzystnie wpływa na gospodarkę glukozowo-insulinową oraz aktywność leptyny. Ponadto w badaniach dowiedziono, że długotrwałe przyjmowanie  L. plantarum wzmacnia aktywność dopaminy i serotoniny, a tym samym zmniejsza objawy zaburzeń depresyjno-lękowych.

Bifidobacterium stanowią ok 80%  mikroorganizmów zamieszkujących jelita. W grupie tej można wyróżnić 32 różne gatunki. Prezentowany suplement zawiera dwa najpopularniejsze, czyli B. bifidumB. lactis. Mają one bardzo korzystny wpływ na system trawienny i odporność. Bakterie tego rodzaju produkują kwas mlekowy i octowy, co powoduje obniżenie pH w układzie pokarmowym. Dzięki temu chorobotwórcze bakterie (m.in. E. coli, Salmonella, H. pylori) mają utrudnione warunki do życia i rozmnażania się. Szczepy Bifidobacterium z powodzeniem wykorzystuje się w terapii zapalenia jelit, zapalenia okrężnicy, zwalczaniu objawów zespołu jelita drażliwego (IBS). Poleca się również osobom cierpiącym na celiakię – naukowcy udowodnili, że bakterie B. lactis zmniejszają negatywny wpływ gliadyny (białko obecne w glutenie) na komórki jelitowe.

Streptococcus thermophilus, znana również jako Streptococcus salivarius, to bakteria Gram-dodatnia z grupy paciorkowców zieleniejących. Jest zdolna do metabolizowania glukozy, sacharozy oraz cukru mlecznego, dlatego skutecznie łagodzi objawy nietolerancji laktozy. Działa przeciwbiegunkowo – hamuje zarówno biegunki po antybiotykoterapii, jaki i uciążliwe „biegunki podróżnych”. Jest silnym stymulatorem układu odpornościowego – pobudza produkcję makrofagów i limfocytów T, działa przeciwzapalnie.

Podsumowując, Kirkman Pro-Bio Gold to rozbudowany probiotyk, który zawiera wszystkie najistotniejsze szczepy pożytecznych bakterii. Przywraca prawidłowy mikrobiom jelitowy i łagodzi wszelkie zaburzenia pracy układu pokarmowego. Ponadto przynosi szereg dodatkowych korzyści dla zdrowia – wzmacnia odporność, sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała, zmniejsza objawy nietolerancji pokarmowych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 120
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Lactobacillus rhamnosus7.5 miliarda JTK*
Lactobacillus acidophilus5 miliardów JTK*
Bifidobacterium bifidum/lactis
Bifidobacterium bifidum 2.5 miliarda JTK*
Bifidobacterium lactis2.5 miliarda JTK*
Lactobacillus casei1 miliard JTK*
Lactobacillus plantarum2 miliardy JTK*
Streptococcus thermophilus750 milionów JTK*

Pozostałe składniki

Celuloza mikrokrystaliczna, dwutlenek krzemu, stearynian magnezu pochodzenia roślinnego, celuloza roślinna (osłonka kapsułki). 

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Vit. C Strong 500
Vit. C Strong 500
TREC

Suplement zawierający 500 mg witaminy C w jednej kapsułce. Wspomaga odporność organizmu.

17,00 zł
więcej
Ultra B-12
Ultra B-12
NOW FOODS

Trzy formy witaminy B12 w formie płynu. Preparat zawiera również witaminę C i pozostałe witaminy z grupy B.

149,00 zł
więcej
Activated B-Complex
Activated B-Complex
SWANSON

Zaawansowany kompleks witamin z grupy B zawierający metylowane wersje kwasu foliowego oraz kobalaminy.

69,00 zł
więcej
Activated B-12 Complex
Activated B-12 Complex
SWANSON

Witamina B12 jako hydroksykobalamina i adenozylokobalamina w wygodnej postaci tabletek podjęzykowych.

75,00 zł
więcej
Vitamin C Formula
Vitamin C Formula
UNIVERSAL

Jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Każda porcja suplementu zawiera 500mg witaminy C.

25,00 zł
więcej
Smart Mood
Smart Mood
BRAWN

Suplement diety oparty na witaminach z grupy B. Wspomaga wydajną pracę układu nerwowego.

139,00 zł
więcej

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium bifidum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium bifidum?

Bifidobacterium bifidum to szczep bakterii gram-dodatnich z rodziny Bifidobacterium. Jest nieruchoma i beztlenowa, ma podłużny kształt. W ludzkim organizmie zamieszkuje głównie w jelicie grubym, ale występuje także w końcowych odcinkach jelita cienkiego, w pochwie oraz mleku matki. Jest to jeden z najczęściej używanych szczepów w preparatach probiotycznych.

Korzyści ze stosowania probiotyków z tą bakterią obejmują zmniejszenie ryzyka biegunki, zarówno tej wywołanej infekcją jak i antybiotykiem oraz zmniejszenie prawdopodobieństwa infekcji bakterią Escherichia Coli. Może być pomocny przy przywracaniu bakteryjnej homeostazy w pochwie. Zasiedlająca jelito bakteria Bifidobacterium Bifidum może przyczyniać się do lepszego odżywienia organizmu, ze względu na zdolność do produkcji niektórych witamin z grup B i K. Może być także pomocna w regulacji pracy układu odpornościowego, dzięki zmniejszaniu produkcji histaminy i poprawie odpowiedzi przeciwciał.

Bifidobacterium bifidum zawarty jest w wielu złożonych preparatach probiotycznych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Streptococcus thermophilus

Informacja

Co to jest za składnik Streptococcus thermophilus?

Streptococcus thermophilus (Streptococcus salivarius) – to rodzaj bakterii charakteryzujących się zdolnością do przeprowadzania procesu fermentacji mlekowej, zaliczany do tzw. bezpiecznych drobnoustrojów (GRAS – generally recognized as safe). Posiada właściwości usprawniające trawienie, przeciwnowotworowe, wzmacniające odporność, przeciwutleniające, ale również charakteryzuje się działaniem likwidującym związki chloru oraz zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Streptococcus thermophilus występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>