Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill.

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g
Jarrow Formulas
79,00 zł

Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

79,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 6 wyselekcjonowanych szczepów o udokumentowanym działaniu
  • Pomaga zachować homeostazę układu immunologicznego
  • Pomaga utrzymać zrównoważoną mikroflorę jelitową
  • Wysoka stabilność w przewodzie pokarmowym
  • Stymuluje rozwój korzystnej mikroflory jelit
  • Przeciwdziała rozrostowi szkodliwej flory
  • Wpływa korzystnie na perystaltykę jelit
  • Zawiera fruktooligosacharydy i inulinę
  • W wygodnej formie proszku

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 1 g (1/4 łyżeczki)Ilość porcji w opakowaniu: ok. 70
w porcji (1g)zawartość%ZDS
Mieszanka probiotyczna12 miliardów żywych komórek*
Składa się z następujących szczepów
B. longum BB536
L. acidophilus LA-14
B. lactis BI-04
L. rhamnosus R0011
L. casei R0215
L. plantarum R1012
Inulina-FOS (fruktooligosacharydy)400 mg*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, Skrobia z tapioki, Witamina C, Fosforan Wapnia.

Zawiera: Nabiał (mleko), Soję (w śladowych ilościach).

Nie zawiera pszenicy, glutenu, jaj, ryb/skorupiaków, orzeszków ziemnych/orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
50,00 zł

PABA opóźnia procesy starzenia skóry, zapobiega siwieniu włosów.

Kupuję
Source Naturals
37,00 zł

Suplement regulujący poziom cukru we krwi.

Kupuję
Now Foods
35,00 zł

Witamina D-3 w płynie. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję
Doctor's Best
279,00 zł

Najnowsza i obecnie najlepsza wersja potężnego antyoksydantu (ALA) – sól sodowa kwasu R-alfa-liponowego

Kupuję
Quicksilver
179,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję
Nature's Way
45,00 zł

Niezawierający żelaza unikalny kompleks witamin, minerałów i substancji roślinnych.

Kupuję

Inulina

Informacja

Inulina (błonnik pokarmowy rozpuszczalny w wodzie) należący do polisacharydów, występujący w stanie naturalnych w tkankach roślinnych magazynując związki energetyczne, wpływający korzystnie na rozwój mikroflory jelitowej (tzw. probiotyk) i stan przewodu pokarmowego i trawiennego (jelit). Posiada wysoką biodostępność minerałów (m.in. wapnia i magnezu), powoduje obniżenie tempa wzrostu glukozy po posiłkach. Inulina, chociaż sama nie jest trawiona przez organizm ludzki, lecz jest rozkładana na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i kwas mlekowy przez bakterie rozwijające się w jelitach. W suplementacji diety stosowana jest jako nierozpuszczalny błonnik pokarmowy wspomagający diety wysokobiałkowe m.in. podczas odchudzania.

FOS (fruktooligosacharydy)

Informacja

FOS (fruktooligosacharydy) odnosi się do roślinnych (błonnik pokarmowy)  rozgałęzionych polimerów glukozy, niewrażliwych na działanie enzymów trawiennych, powodujące stymulację aktywności i rozwoju mikroflory jelitowej, prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w przeprowadzonych badaniach wykazały potencjał antynowotworowy. Mają zastosowanie w medycynie, w profilaktyce chorób układu pokarmowego i trawiennego, wpływają na redukcję tłuszczowej masy ciała poprzez poczucie sytości (w połączeniu z probiotykami tworzą synbiotyki) i poprawę gospodarki glukozowej. Są składnikiem odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych oraz preparatów odchudzających.

Dawkowanie: Zróżnicowane od kilkuset mg do kilkunastu gramów na dobę.

Ostatnio na blogu

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027