Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill.

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g
Jarrow Formulas
79,00 zł

Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • 6 wyselekcjonowanych szczepów o udokumentowanym działaniu
  • Pomaga zachować homeostazę układu immunologicznego
  • Pomaga utrzymać zrównoważoną mikroflorę jelitową
  • Wysoka stabilność w przewodzie pokarmowym
  • Stymuluje rozwój korzystnej mikroflory jelit
  • Przeciwdziała rozrostowi szkodliwej flory
  • Wpływa korzystnie na perystaltykę jelit
  • Zawiera fruktooligosacharydy i inulinę
  • W wygodnej formie proszku

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 1 g (1/4 łyżeczki)Ilość porcji w opakowaniu: ok. 70
w porcji (1g)zawartość%ZDS
Mieszanka probiotyczna12 miliardów żywych komórek*
Składa się z następujących szczepów
B. longum BB536
L. acidophilus LA-14
B. lactis BI-04
L. rhamnosus R0011
L. casei R0215
L. plantarum R1012
Inulina-FOS (fruktooligosacharydy)400 mg*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, Skrobia z tapioki, Witamina C, Fosforan Wapnia.

Zawiera: Nabiał (mleko), Soję (w śladowych ilościach).

Nie zawiera pszenicy, glutenu, jaj, ryb/skorupiaków, orzeszków ziemnych/orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
14,00 zł

Suplement zawierający witaminę C, bioflawonoidy cytrusowe oraz cynk. Wspomaga pracę układu odpornościowego.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Wysoka dawka magnezu i wit. B6 - mikroelementów wspierających funkcje układu ruchu, nerwowego i krążenia.

Kupuję
Trec
16,00 zł

Kompleks witamin z grupy B. Zwiększa energię, ułatwia koncentrację i wspomaga metabolizm.

Kupuję
Now Foods
62,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję
Life Extension
49,00 zł

Witamina D zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego oraz właściwą gęstość mineralną kości.

Kupuję
Now Foods
59,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję

Inulina

Informacja

Inulina (błonnik pokarmowy rozpuszczalny w wodzie) należący do polisacharydów, występujący w stanie naturalnych w tkankach roślinnych magazynując związki energetyczne, wpływający korzystnie na rozwój mikroflory jelitowej (tzw. probiotyk) i stan przewodu pokarmowego i trawiennego (jelit). Posiada wysoką biodostępność minerałów (m.in. wapnia i magnezu), powoduje obniżenie tempa wzrostu glukozy po posiłkach. Inulina, chociaż sama nie jest trawiona przez organizm ludzki, lecz jest rozkładana na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i kwas mlekowy przez bakterie rozwijające się w jelitach. W suplementacji diety stosowana jest jako nierozpuszczalny błonnik pokarmowy wspomagający diety wysokobiałkowe m.in. podczas odchudzania.

FOS (fruktooligosacharydy)

Informacja

FOS (fruktooligosacharydy) odnosi się do roślinnych (błonnik pokarmowy)  rozgałęzionych polimerów glukozy, niewrażliwych na działanie enzymów trawiennych, powodujące stymulację aktywności i rozwoju mikroflory jelitowej, prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w przeprowadzonych badaniach wykazały potencjał antynowotworowy. Mają zastosowanie w medycynie, w profilaktyce chorób układu pokarmowego i trawiennego, wpływają na redukcję tłuszczowej masy ciała poprzez poczucie sytości (w połączeniu z probiotykami tworzą synbiotyki) i poprawę gospodarki glukozowej. Są składnikiem odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych oraz preparatów odchudzających.

Dawkowanie: Zróżnicowane od kilkuset mg do kilkunastu gramów na dobę.

Ostatnio na blogu

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027