Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill.

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g
Jarrow Formulas
79,00 zł

Jarro-Dophilus + FOS 12 Bill. 70g

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

79,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • 6 wyselekcjonowanych szczepów o udokumentowanym działaniu
  • Pomaga zachować homeostazę układu immunologicznego
  • Pomaga utrzymać zrównoważoną mikroflorę jelitową
  • Wysoka stabilność w przewodzie pokarmowym
  • Stymuluje rozwój korzystnej mikroflory jelit
  • Przeciwdziała rozrostowi szkodliwej flory
  • Wpływa korzystnie na perystaltykę jelit
  • Zawiera fruktooligosacharydy i inulinę
  • W wygodnej formie proszku

Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to preparat synbiotyczny kompleksowo wspierający odporność oraz pomagający utrzymać prawidłową mikroflorę jelitową.

W każdej jednej porcji produktu wynoszącej 1 g (ok. ¼ łyżeczki) znajduje się 12 miliardów żywych kultur bakterii o udokumentowanym działaniu – są to szczepy B. longum BB536, L. acidophilus La-14, B. lactis BI-04, L. rhamnosus R0011, L. casei R0215, L. plantarum R1012. Wraz z nimi w preparacie znajduje się substancja odżywcza i naturalne źródło energii dla bakterii, jaką są fruktooligosacharydy (FOS).

Probiotyki to żywe drobnoustroje, które w odpowiedniej dawce wpływają korzystnie na zdrowie gospodarza. Mechanizm działania bakterii probiotycznych obejmuje wiele aspektów. Należy do nich m.in. konkurencyjność wobec patogennych drobnoustrojów, czy też zdolność do produkcji substancji o działaniu antybakteryjnym,

Pozytywny wpływ probiotyków na zdrowie związany jest także z ich zdolnością do modulacji odpowiedzi immunologicznej, i to zarówno na poziomie komórkowym, jak i humoralnym. Wiele z nich posiada zdolność do aktywacji licznych cytokin przeciwzapalnych, co pomaga zahamować syntezę związków prozapalnych. Jest to szczególnie istotne np. w przypadku chorób, u których podłoża leży przewlekły stan zapalny.

Właściwości probiotyków są szczepozależne
Oznacza to, że dany szczep, nawet z tego samego rodzaju lub gatunku, posiada specyficzną skuteczność w danym przypadku. Oznacza to również, że właściwości danego szczepu nie można przypisywać innym, nawet blisko spokrewnionym, dlatego w dobrej jakości preparacie probiotycznym, bakterie powinny być opisane nie tylko za pomocą rodzaju i gatunku, ale również szczepu.

W preparacie tym wszystkie bakterie zostały opisane za pomocą rodzaju, gatunku i szczepu, co potwierdza, że ich działanie zostało szczególnie dobrze przebadane i potwierdzone badaniami klinicznymi.

Bifidobacterium longum BB536 jest często wykorzystywany w produktach mleczarskich. Szczep ten może mieć wpływ na łagodzenie objawów alergii – w jednym z badań wykazano, że stosowanie tego szczepu w okresie pylenia cedru japońskiego, niwelowało objawy takie jak kichanie, wyciek płynnej wydzieliny z nosa oraz uczucie zatkanego nosa.

Lactobacillus acidophilus La-14 to szczep o wyjątkowo długiej historii bezpiecznego stosowania. Odznacza się dużą odpornością na kwaśne środowisko oraz działanie żółci, dzięki czemu bez problemu trafia do dwunastnicy. Ponadto wykazuje duży stopień adhezji do nabłonka jelitowego. Wykazano, że szczep ten korzystnie wpływa na modulację odpowiedzi immunologicznej.

Bifidobacterium lactis Bl-04, oprócz wymienionych powyżej cech, odgrywa ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Usprawnia odbudowę mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii.

Lactobacillus rhamnosus R0011 – potencjalne korzyści związane ze stosowaniem tego szczepu szczególnie widoczne są w obszarze biegunki poantybiotykowej, zespołu jelita drażliwego i zakażenia Clostridium difficile. Ponadto łagodzi niepokój oraz oraz objawy depresyjne związane ze stresem.

Lactobacillus casei R0215 działa wspomagająco w przypadku infekcji jelit. Wzmacnia odporność, przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym oraz infekcjom wirusowym.

Lactobacillus plantarum R1012 redukuje stany zapalne, przeciwdziała oraz wspomaga terapię biegunki, wpływa korzystnie na pracę wątroby.

Fruktooligosacharydy (FOS) jako substancje stymulujące rozwój dobrych bakterii
W preparacie znajdują się także fruktooligosacharydy oraz inulina, które zaliczane są do prebiotyków. Prebiotyki to niestrawione przez endogenne enzymy składniki pożywienia, które stanowią pożywkę dla bakterii i pobudzają wzrost flory bakteryjnej bytującej w okrężnicy.

W wyniku fermentacji fruktooligosacharydów powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (m.in. octowy, mlekowy, masłowy, propionowy), które przyczyniają się do obniżenia pH, a tym samym wpływając korzystnie na perystaltykę jelit.

Podsumowując, Jarrow Jarro-Dophilus + FOS to kompleksowa formuła, która pomaga w regulacji składu mikroflory jelitowej, wspomaga naturalną odporność oraz wpływa korzystnie na prace układu pokarmowego.

Zalecana jest wspomagająco w przypadki stanów zapalnych o podłożu infekcyjnym, zapalnym lub alergicznym. Po preparat warto również sięgnąć w trakcie i po antybiotykoterapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 1 g (1/4 łyżeczki)Ilość porcji w opakowaniu: ok. 70
w porcji (1g)zawartość%ZDS
Mieszanka probiotyczna12 miliardów żywych komórek*
Składa się z następujących szczepów
B. longum BB536
L. acidophilus LA-14
B. lactis BI-04
L. rhamnosus R0011
L. casei R0215
L. plantarum R1012
Inulina-FOS (fruktooligosacharydy)400 mg*

Pozostałe składniki

Maltodekstryna, Skrobia z tapioki, Witamina C, Fosforan Wapnia.

Zawiera: Nabiał (mleko), Soję (w śladowych ilościach).

Nie zawiera pszenicy, glutenu, jaj, ryb/skorupiaków, orzeszków ziemnych/orzechów.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
44,90 zł

Taurynian magnezu z witaminą B6 w wegańskich kapsułkach. Wspiera układ sercowo-naczyniowy i nerwowy.

Kupuję
Douglas
89,00 zł

Suplement diety zawierający Metafolin®. Wspomaga prawidłowy rozwój płodu i zapobieganie powikłaniom.

Kupuję
Now Foods
45,00 zł

Suplement wspierający układ kostny.

Kupuję
Jarrow Formulas
29,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
Now Foods
109,00 zł
(6)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
  • Popularny
  • Promocja
Fully Active B Complex
Doctor's Best
55,00 zł 49,00 zł
(2)

Kompleks witamin z grupy B. Zawiera metylokobalaminę, aktywny folian 5-MTHF

Kupuję

Inulina

Informacja

Inulina (błonnik pokarmowy rozpuszczalny w wodzie) należący do polisacharydów, występujący w stanie naturalnych w tkankach roślinnych magazynując związki energetyczne, wpływający korzystnie na rozwój mikroflory jelitowej (tzw. probiotyk) i stan przewodu pokarmowego i trawiennego (jelit). Posiada wysoką biodostępność minerałów (m.in. wapnia i magnezu), powoduje obniżenie tempa wzrostu glukozy po posiłkach. Inulina, chociaż sama nie jest trawiona przez organizm ludzki, lecz jest rozkładana na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i kwas mlekowy przez bakterie rozwijające się w jelitach. W suplementacji diety stosowana jest jako nierozpuszczalny błonnik pokarmowy wspomagający diety wysokobiałkowe m.in. podczas odchudzania.

FOS (fruktooligosacharydy)

Informacja

FOS (fruktooligosacharydy) odnosi się do roślinnych (błonnik pokarmowy)  rozgałęzionych polimerów glukozy, niewrażliwych na działanie enzymów trawiennych, powodujące stymulację aktywności i rozwoju mikroflory jelitowej, prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w przeprowadzonych badaniach wykazały potencjał antynowotworowy. Mają zastosowanie w medycynie, w profilaktyce chorób układu pokarmowego i trawiennego, wpływają na redukcję tłuszczowej masy ciała poprzez poczucie sytości (w połączeniu z probiotykami tworzą synbiotyki) i poprawę gospodarki glukozowej. Są składnikiem odżywek białkowych, węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych oraz preparatów odchudzających.

Dawkowanie: Zróżnicowane od kilkuset mg do kilkunastu gramów na dobę.

Ostatnio na blogu

Wegańskie babeczki Twix

Wegańskie babeczki Twix

Twix to ulubiony batonik wielu osób. Jak zrobić go w wersji fit? Sprawdź propozycję na zdrowe babeczki Twix! 👉spód: ✔80 g daktyli suszonych ✔50 g...

czytaj więcej
Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Wiele osób, które chcą schudnąć, desperacko poszukuje magicznej pigułki, która sprawi, że ćwiczenia i zdrowa dieta staną się zbędne. Caralluma to...

czytaj więcej
Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej
Proteinowe tiramisu

Proteinowe tiramisu

Tiramisu to idealne ciasto dla osób kochających kawę. Szybki przepis na pyszne, PROTEINOWE ciasto to coś, na co każdy ma ochotę!  Składniki: ✔100 ml...

czytaj więcej
#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027