Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:218,00 zł435,00 zł653,00 zł870,00 zł1 088,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Florassist Balance Florassist Balance 30 kaps.
Life Extension
109,00 zł

Florassist Balance 30 kaps.

ilość: 30 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł

Jako alternatywę polecamy:

No1 Probiotic 30 kaps.
No1 Probiotic 30 kaps.
Lab One
109,00 zł
porównaj skład
109,00 złz VAT
3,63 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Skuteczny i bezpieczny probiotyk
  • Mieszanka sześciu szczepów bakteryjnych 
  • Poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego
  • Przywraca prawidłową florę jelitową
  • Zmniejsza ryzyko pojawienia się alergii
  • Syntetyzuje substancje odżywcze i ułatwia ich biodostępność
  • Łagodzi objawy nietolerancji pokarmowych   

Life Extension Florassist Balance to wyjątkowy probiotyk, w skład którego wchodzi niepowtarzalna mieszanka sześciu szczepów bakteryjnych. W każdej kapsułce znajdziemy 15 mld CFU (jednostek tworzących kolonie) następujących szczepów:

- Lactobacillus acidophilus LA-14

- Bifidobacterium lactis BL-04

- Lactobacillus paracasei LPc-37

- Lactobacillus rhamnosus LR-32

- Bifidobacterium bifidum / lactis BB-02

- Bifidobaterium longum BL-05
Takie połączenie zdecydowanie intensyfikuje skuteczność produktu w walce z niepożądanymi bakteriami i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Wszystkie szczepy probiotyczne zawarte w Florassist Balance są kwasoodporne, dzięki czemu nie ulegają zniszczeniu pod wpływem działania soku żołądkowego.

Aby probiotyk mógł spełnić swoje zadanie musi bezpiecznie dotrzeć do naszych jelit i je zasiedlić. Unikalna technologia podwójnego kapsułkowania, zastosowana w Florassist Balance zwiększa trwałość kapsułek i pozwala na dostarczenie probiotyku w miejsce przeznaczenia, czyli do jelita cienkiego.

Co to są probiotyki
Samo słowo „probiotyk” oznacza „dla życia” (z greckiego pro bios). Mianem tym określa się pożyteczne, żywe organizmy, który po spożyciu zasiedlają organizm, który je przyjął i korzystnie na niego oddziałują. Probiotyki i ich dobroczynny wpływ na układ pokarmowy zainteresowały badaczy stosunkowo niedawno. Do dnia dzisiejszego udało się wyizolować tylko kilka szczepów probiotycznych, z których najczęściej stosowane i najlepiej przebadane są Laktobakterie i Bifidobakterie.

Za prawdziwe probiotyki uznaje się pochodzące z mikroflory jelitowej człowieka, zdolne do przetrwania w procesie trawienia i przejście przez niesprzyjające, kwaśne środowisko żołądka po to, by dotrzeć do jelit, osiedlić się w nich i założyć swoje kolonie. Żyjąc i rozmnażając się w ustroju człowieka probiotyki muszą nie tylko korzystnie wpływać na jego metabolizm, ale także nie mogą dawać żadnych efektów ubocznych.

Probiotyki a układ odpornościowy 
Probiotyki wzmacniają system odpornościowy i przywracają naturalną równowagę w organizmie. Każdy z nas rodzi się ze sterylnym układem pokarmowym, który bardzo szybko jest zasiedlany przez rozmaite bakterie. Przyjmuje się, że układ pokarmowy dorosłego człowieka zawiera około 100 bilionów różnych szczepów mikroorganizmów, a łączna masa bakterii jelitowych wynosi ok. 2 kg.

Aby ustrój funkcjonował prawidłowo konieczna jest równowaga pomiędzy bakteriami dobroczynnymi a tymi, które stanowią potencjalne zagrożenie. Jest to bardzo delikatny mechanizm i łatwo go zakłócić. Spożywanie alkoholu, przyjmowanie antybiotyków, niektórych pigułek antykoncepcyjnych czy nawet picie chlorowanej wody systematycznie niszczy „dobre bakterie”. Z kolei stres, przemęczenie, ciągły pośpiech prowadzą do ekspansji bakterii chorobotwórczych, skutecznie zakłócając niezbędną dla zdrowia równowagę, co może być punktem wyjścia dla wielu poważnych schorzeń.

W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że  probiotyki są naturalnymi obrońcami naszego organizmu, a ich głównym zadaniem jest nieustanna bitwa o składniki pokarmowe prowadzona ze szkodliwymi bakteriami. Wygrywając, pozbawiają je niezbędnych środków do  życia, a tym samym przyczyniają się do zmniejszenia ich ilości w organizmie. Mniejsza ilość chorobotwórczych bakterii w organizmie zdecydowanie zwiększa szansę na uniknięcie wielu niebezpiecznych schorzeń.

Probiotyki a układ trawienny
Sam mechanizm działania probiotyków nie jest jeszcze do końca odkryty. Przyjmuje się, że ma on ścisły związek z produkcją dwóch istotnych substancji, jakimi są: kwas mlekowy i bakteriocyny. W organizmie człowieka kwas mlekowy pełni niezwykle istotną rolę. Pobudza wydzielanie soków żołądkowych, ułatwia trawienie białek, wzmaga perystaltykę jelit, ale także ułatwia wchłanianie wielu niezbędnych mikroelementów. Z kolei bakteriocyny (nizyna, acidolina, acidofilina, lactacyna, lactocydyna, reuteryna, laktolina i enterocyna) są antybakteryjnymi substancjami białkowymi, które działają bakteriobójczo i bakteriostatycznie na wrażliwe szczepy bakterii. Mogą skutecznie likwidować powodujące infekcje pokarmowe bakterie z grupy Salmonella, E. Coli, czy Listeria.

Probiotyki skutecznie łagodzą objawy nietolerancji laktozy. Za główną przyczynę nietolerancji laktozy (cukru mlecznego) uznaje się brak potrzebnego do jej metabolizmu enzymu zwanego laktazą. Nietolerancja objawia się głównie uciążliwymi dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi, występującymi po spożyciu pokarmów zawierających laktozę (szczególnie mleko i jego przetwory). Rola probiotyków sprowadza się tutaj do produkcji innego enzymu (beta galaktozydazy) umożliwiającego rozłożenie laktozy.

Probiotyki mają ponadto zdolność uszczelniania ścian nabłonka jelitowego, dzięki czemu szkodliwe substancje nie przedostają się do krwi. Minimalizują prawdopodobieństwo pojawienia się alergii u osób nią zagrożonych. Poprawiają działanie śluzówki układu pokarmowego, przyczyniają się do uregulowania jego pracy, likwidując uciążliwe wzdęcia, gazy, zaparcia czy biegunki.

Probiotyki a układ krążenia 
Probiotyki wywierają bardzo korzystny wpływ na układ krążenia. Przyczyniają się do obniżenia produkcji fibrynogenu (białko stanowiące główny składnik groźnych skrzepów), a tym samy zmniejszają ryzyko wystąpienia udaru czy zawału serca. U osób regularnie przyjmujących probiotyki zaobserwowano poprawę profilu lipidowego, zwłaszcza w odniesieniu do poziomu tzw. „złego cholesterolu”. Antycholesterolowych właściwości probiotyków można upatrywać w zmniejszaniu absorpcji tłuszczu z przewodu pokarmowego.

Antytoksyczne i przeciwnowotworowe właściwości probiotyków 
Antykancerogenne działanie probiotyków zostało potwierdzone naukowo, choć jego mechanizmy nie są jeszcze dokładnie znane. Badania pokazują, że przy regularnym zażywaniu probiotyków zostaje zahamowane rakotwórcze działanie wytwarzających silne toksyny bakterii gnilnych i fekalnych, obecnych w jelicie grubym. Probiotyki ograniczają również rozwój istniejących guzów, głównie poprzez redukowanie angiogenezy (proces powstawania nowych naczyń krwionośnych odżywiających nowotwór).

Przyjmowanie Life Extension Florassist Balance jest bezpieczną, naturalną i bardzo skuteczną metodą poprawy odporności i zlikwidowania wielu uciążliwych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Probiotyki są szczególnie istotne w przypadku dzieci, kiedy to kształtuje się ich układ odpornościowy oraz osób starszych (z wiekiem zmienia się flora bakteryjna na tę bardziej niekorzystną).

Należy jednak pamiętać, że probiotyki muszą być dostarczane do organizmu regularnie. Aby spełniły swoją dobroczynną rolę muszą również zawierać określoną liczbę szczepów bakterii w optymalnej ich liczbie. Florassist Balance spełnia wszystkie te wymogi i jest najlepszym wyborem dla wszystkich poszukujących niezawodnego, skutecznego i bezpiecznego probiotyku.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
FlorAssist Proprietary Probiotic Blend15 Billion CFU†**
Lactobacillus acidophilus LA-14;
Bifidobacterium lactis BL-04;
L. paracasei LPC-37;
L. rhamnosus LR-32'
B. bifidum/lactis BB-02;
B longum BL-05

Pozostałe składniki

Gliceryna, Celuloza Roślinna (kapsułka), Celuloza Mikrokrystaliczna, Krzemionka, Woda Destylowana, Kwas Stearynowy, Chlorofilina

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hepatica
32,00 zł

Wyciąg z kory drzewa Lapacho. Pomoc w przypadku infekcji grzybiczych i bakteryjnych, wzmocnienie odporności.

Kupuję
Aliness
74,90 zł
(1)

Kompleksowa formuła wspomagająca zdrowie wątroby. Zawiera ekstrakty roślinne, aminokwasy i składniki odżywcze.

Kupuję
MZ-STORE
49,00 zł
(1)

Czysty dwuwinian choliny w proszku. Wsparcie zdrowia wątroby i metabolizmu tłuszczów.

Kupuję
Aliness
34,90 zł

Preparat zawierający opatentowany, aktywny folian IV generacji Quatrefolic®.

Kupuję
Aliness
21,90 zł

Wysokiej jakości węgiel aktywny pozyskany z kokosa. Naturalna pomoc w usuwaniu toksyn z organizmu.

Kupuję
Life Extension
109,00 zł

Kompleksowa formuła multiwitaminowa dla dzieci powyżej 4 roku życia. Pyszne, jagodowe tabletki do żucia.

Kupuję

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Ostatnio na blogu

Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Ryby są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 – zawierają je w formie kwasu eikozapentaenowego (EPA) oraz dokozaheksaenowego (DHA). W źródłach...

czytaj więcej
Ksylitol – zamiennik cukru, który warto znać

Ksylitol – zamiennik cukru, który warto znać

O tym, że cukier jest niezdrowy wie każdy z nas. A przynajmniej powinniśmy to wiedzieć. Cukier ma negatywny wpływ praktycznie na wszystko...

czytaj więcej
Naturalny słodzik bez kalorii – stewia

Naturalny słodzik bez kalorii – stewia

Chcąc zrezygnować z cukru, warto zacząć od wprowadzenia naturalnych słodzików do diety. Jesteśmy przyzwyczajeni do...

czytaj więcej
Błędne założenia o diecie keto

Błędne założenia o diecie keto

Dieta ketogeniczna jest wciąż na czasie. Tuż obok diety high carb, która charakteryzuje się niskim udziałem tłuszczy, jest jedną z najczęściej...

czytaj więcej
Co jeść na ketozie?

Co jeść na ketozie?

Co jeść na diecie keto? To pytanie zadaje sobie każdy początkujący adept. Ciężko wymyślić zupełnie nowe potrawy, gdy do tej pory jedliśmy w zupełnie...

czytaj więcej
Naturalne źródła magnezu

Naturalne źródła magnezu

Magnez o niezwykle ważny minerał, którego nigdy nie powinno zabraknąć z naszej diecie. Jest on elementem wielu reakcji chemicznych w organizmie i pomaga...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027