Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
L. Reuteri Plus with FOS L. Reuteri Plus with FOS

Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.

Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.

Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. RhamnosusL. Acidophilus.

Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.

Czym są probiotyki
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.

Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.

Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.

Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.

W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.

Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.

Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?

L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.

Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.

Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.

L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.

L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.

L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.

Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
L. Reuteri Plus with FOS L. Reuteri Plus with FOS 30 kaps.
SWANSON
39,00 zł

L. Reuteri Plus with FOS 30 kaps.

Cechy

Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Nasza Rekomendacja:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 7 mld żywych bakterii probiotycznych
  • Solidna dawka Lactobacillus Reuteri
  • Wzbogacony prebiotykiem stymulującym rozwój mikroflory
  • Specjalna technologia kapsułkowania
  • Bezpieczny transport żywych bakterii do jelita
  • Przywraca prawidłową pracę układu pokarmowego
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Przeciwdziała zaburzeniom trawienia
  • Jest częścią profilaktyki przeciwnowotworowej

Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.

Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.

Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. RhamnosusL. Acidophilus.

Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.

Czym są probiotyki
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.

Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.

Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.

Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.

W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.

Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.

Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?

L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.

Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.

Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.

L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.

L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.

L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.

Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Lactobacillus Reuteri5 miliardów żywych organizmów-
Lactobacillus acidophilus1 miliardów żywych organizmów-
Lactobacillus rhamnosus1 miliardów żywych organizmów-
NutraFlora® scFOS® (krótkołańcuchowe fruktooligosacharydy)200 mg-

Pozostałe składniki

Fruktooligosacharydy, substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Two-Per-Day Capsules
Two-Per-Day Capsules
LIFE EXTENSION

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

105,00 zł
więcej
Biotin
Biotin
NOW FOODS

Poprawia stan skóry, włosów i paznokci; wspomaga metabolizm tłuszczów i węglowodanów.

89,00 zł
więcej
Vision Optimizer
Vision Optimizer
JARROW FORMULAS

Zestaw witamin, minerałów i wyciągów roślinnych. Wspomaga zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku.

109,00 zł
więcej
Sulbutiamine
Sulbutiamine
APOLLO'S HEGEMONY

Szybko i skutecznie przekracza barierę krew-mózg; zwiększa poziom energii i niweluje uczucie zmęczenia.

89,00 zł
więcej
Vitamin A&D
Vitamin A&D
NOW FOODS

Suplement wspierający utrzymanie mocnych kości i zębów oraz wspomagający zachować zdrowy wzrok.

19,90 zł
więcej
Vitamin D-3 400 IU
Vitamin D-3 400 IU
NOW FOODS

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

29,00 zł
więcej

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>