Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
L. Reuteri Plus with FOS L. Reuteri Plus with FOS

Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.

Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.

Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. RhamnosusL. Acidophilus.

Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.

Czym są probiotyki
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.

Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.

Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.

Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.

W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.

Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.

Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?

L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.

Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.

Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.

L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.

L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.

L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.

Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
L. Reuteri Plus with FOS L. Reuteri Plus with FOS 30 kaps.
Swanson
39,00 zł

L. Reuteri Plus with FOS 30 kaps.

Cechy

Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Nasza Rekomendacja:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

39,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 7 mld żywych bakterii probiotycznych
  • Solidna dawka Lactobacillus Reuteri
  • Wzbogacony prebiotykiem stymulującym rozwój mikroflory
  • Specjalna technologia kapsułkowania
  • Bezpieczny transport żywych bakterii do jelita
  • Przywraca prawidłową pracę układu pokarmowego
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Przeciwdziała zaburzeniom trawienia
  • Jest częścią profilaktyki przeciwnowotworowej

Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.

Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.

Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. RhamnosusL. Acidophilus.

Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.

Czym są probiotyki
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.

Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.

Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.

Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.

W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.

Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.

Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?

L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.

Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.

Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.

L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.

L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.

L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.

Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Lactobacillus Reuteri5 miliardów żywych organizmów-
Lactobacillus acidophilus1 miliardów żywych organizmów-
Lactobacillus rhamnosus1 miliardów żywych organizmów-
NutraFlora® scFOS® (krótkołańcuchowe fruktooligosacharydy)200 mg-

Pozostałe składniki

Fruktooligosacharydy, substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
19,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający Pure Way oraz bioflawonoidy cytrusowe. Wspomaga układ odpornościowy i pokarmowy.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Preparat zawierający najlepiej przyswajalną postać witaminy C oraz dihydrokwercetynę.

Kupuję
Swanson
29,00 zł

Ekstrakt z liści Banaba standaryzowany na zawartość kwasu korozolowego. Wspomaga metabolizm glukozy.

Kupuję
Optimum
65,00 zł

Kompleks witamin, minerałów i wyciągów roślinnych dla kobiet. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Kupuję
Now Foods
33,00 zł

Przyspiesza metabolizm; stymuluje termogenezę; stabilizuje glikemię.

Kupuję
Salvum
35,00 zł

Innowacyjny synbiotyk łączący bakterie kwasu mlekowego i fruktooligosacharydy.

Kupuję

Lactobacillus reuteri

Informacja

Lactobacillus reuteri to bakterie Gram-dodatnie przynależące do pałeczek kwasu mlekowego. Początkowo były błędnie klasyfikowane jako Lactobacillus fermentum. Za odrębny gatunek zostały uznane w roku 1980. Swoją nazwę zawdzięczają niemieckiemu mikrobiologowi, Gerhardowi Reuterowi, który jako pierwszy je wyizolował, opisał i przeprowadził szereg badań nad ich właściwościami.

Bakterie L. reuteri występują w jelitach niektórych ssaków oraz ptaków. Czasem tego rodzaju bakterie można znaleźć również w kobiecym mleku - występują u około 15% matek karmiących.  Nie kolonizują one naturalnie jelit człowieka, dlatego w celach terapeutycznych podaje się ją z zewnątrz, najczęściej w formie suplementu diety.

L. reuteri jako jedyne na drodze fermentacji glicerolu wytwarzają reuterynę – substancję o działaniu antybiotycznym. Ponadto zwiększają ilość komórek Treg, które odpowiadają za procesy odpornościowe i tolerancję immunologiczną. W medycynie są stosowane głównie w terapii chorób przewodu pokarmowego, mogą również korzystnie wpływać na odporność.

W suplementacji występują jako samodzielny preparat albo jeden ze składników formuł probiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

 

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027