Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.
Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.
Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. Rhamnosus i L. Acidophilus.
Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.
Czym są probiotyki?
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.
Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.
Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.
Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.
W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.
Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.
Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.
Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?
L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.
Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.
Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.
L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.
L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.
L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.
Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.
- Paczka u Ciebie nawet pojutrze
- Wysyłka zagraniczna już od 20,73 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł
+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)
+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)
- Paczka u Ciebie nawet pojutrze
- Wysyłka zagraniczna już od 20,73 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł
+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)
+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)
Swanson L. Reuteri Plus to suplement diety należący do kategorii synbiotyków, zawierający w jednej kapsułce aż 7 mld żywych bakterii probiotycznych, w tym 5 mld Lactobacillus Reuteri, które to przyczyniają się do odbudowy fizjologicznej mikroflory jelitowej. Z kolei prawidłowa mikroflora bakteryjna stanowi podstawę silnego układu odpornościowego, optymalnego zdrowia i długowieczności.
Preparat pozbawiony został związków wywołujących reakcje alergiczne m.in. laktozy i kazeiny, a zastosowanie specjalnie opracowanej kapsułki DRcaps® pozwala oprzeć się kwasom żołądkowym i bezpiecznie dostarczyć probiotyczne szczepy bakterii tam gdzie ich miejsce czyli do jelita.
Skład produktu Swanson L. Reuteri Plus opiera się na kombinacji trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych z rodziny Lactobacillus, zdolnych do kolonizacji jelit tj. L. Reuteri, L. Rhamnosus i L. Acidophilus.
Preparat ten został dodatkowo wzbogacony niezwykle skutecznym prebiotykiem NutraFlora® scFOS® opartym na krótkołańcuchowych fruktooligosacharydach (FOS) tj. specjalnym rodzaju błonniku wspierającym rozwój i rozmnażanie bakterii probiotycznych.
Czym są probiotyki?
Probiotyki to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży (najczęściej bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus), których podawanie doustne przynosi korzystne dla zdrowia działanie na organizm poprzez swoiste właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, jak również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji.
Bakterie probiotyczne wywierają korzystny wpływ na układ pokarmowy poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych.
Czym są prebiotyki?
Prebiotyki to substancje stymulujące rozwój prawidłowej flory jelit tudzież poprawiające w ten sposób zdrowie człowieka. Są oporne na działanie enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym, dzięki temu korzystnie oddziaływują na gospodarza (mikroflorę bakteryjną) przez selektywną stymulację wzrostu lub aktywności jednego rodzaju lub ograniczonej liczby bakterii w okrężnicy.
Czym jest synbiotyk?
Synbiotyk to połączenie probiotyku z prebiotykiem, co maksymalizuje skuteczność preparatu, a ich synergistyczne (uzupełniające) działanie efektywnie odbudowuje prawidłową florę jelitową.
W przypadku synbiotyku Swanson L. Reuteri Plus zastosowanie prebiotyku w postaci krótkołańcuchowych fruktooligosacharydów efektywnie promuje składnik probiotyczny tj. szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus.
Bakterie probiotyczne z rodziny Lactobacillus:
Lactobacillus to najliczniejsza grupa spośród bakterii kwasu mlekowego. U człowieka są obecne w przewodzie pokarmowym jako składnik bakteryjnej flory jelitowej oraz u kobiet w pochwie. Wspierają trawienie poprzez m.in. przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.
Lactobacillus silnie wspierają odporność organizmu na dwa różne sposoby. Po pierwsze aktywnie przytwierdzają się do ścian jelita, tworząc mikroflorę konkurującą o składniki pokarmowe z innymi organizmami, także chorobotwórczymi. Po drugie swoją obecnością wpływają na zwiększoną produkcję przeciwciał klasy IgA, które są wydalane głównie do przewodu pokarmowego, oraz jamy ustnej w postaci śliny.
Co wyróżnia zawarte w preparacie Swanson L. Reuteri Plus określone szczepy bakterii z rodziny Lactobacillus?
L. Reuteri – ten gatunek bakterii kwasu mlekowego cechuję się przede wszystkim podnoszeniem odporności organizmu człowieka. Wykazano, że posiada zdolność do wytwarzania naturalnego antybiotyku (reuteryny) na drodze fermentacji glicerolu oraz potrafi syntezować witaminę B12.
Reuteryna hamuje wzrost części szkodliwych bakterii chorobotwórczych (szczególnie pałeczki okrężnicy tj. Escherichia coli), a także drożdży, grzybów i pierwotniaków.
Chociaż ten specyficzny gatunek bakterii występuje naturalnie u ludzi, to nie występuje u wszystkich osób. Dlatego w celu osiągnięcia i utrzymania jego wysokiego poziomu potrzebna jest suplementacja.
L. Rhamnosus – cechą charakterystyczną tego szczepu jest zdolność do zapobiegania wystąpieniu chorób alergicznych (głównie atopowego zapalenia skóry oraz alergii na krowie mleko) u dziecka przy podawaniu tego probiotyku kobiecie ciężarnej oraz przez 6 miesięcy u noworodka.
L. Rhamnosus posiada również zastosowanie w biegunkach infekcyjnych, stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieswoistych zapaleniach jelit, w zapobieganiu i leczeniu biegunki rotawirusowej, leczeniu otyłości, poprawie wrażliwości insulinowej, zakażeniach dróg oddechowych, w zespole nieszczelnego jelit, chorobach nerek i przewlekłym stresie.
L. Acidophilus – posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znaczenie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.
Podsumowując, Swanson L. Reuteri Plus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w celu osiągnięcia optymalnego zdrowia. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii.
Preparat może być stosowany w celu odbudowy mikroflory jelitowej po antybiotykoterapii lub stosowany codziennie jako środek wspomagający odporność.
SWANSON to znana firma działająca od 1969 roku, która oferuje szeroki wybór suplementów diety i odżywek. Wśród przygotowanych przez nią propozycji znalazły się antyoksydanty, suplementy aminokwasowe, preparaty poprawiające odporność, probiotyki minerały oraz witaminy. SWANSON umożliwia również zakup preparatów wpływających korzystnie na układ krążeniowy, moczowy, nerwowy i trawienny. W ofercie dostępne są produkty przeznaczone specjalnie dla kobiet lub mężczyzn, a także środki ułatwiające odchudzanie.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Lactobacillus Reuteri | 5 miliardów żywych organizmów | - |
Lactobacillus acidophilus | 1 miliardów żywych organizmów | - |
Lactobacillus rhamnosus | 1 miliardów żywych organizmów | - |
NutraFlora® scFOS® (krótkołańcuchowe fruktooligosacharydy) | 200 mg | - |
Fruktooligosacharydy, substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).
Benfotiamina wpływa korzystnie na funkcje mózgu. Usprawnia metabolizm energetyczny.
KupujęSuplement diety wzmacniający strukturę kości i warunkujący pracę układu nerwowego.
KupujęModelowe proporcje wapnia i magnezu 2:1 Ratio z dodatkiem witaminy D3 i K2.
KupujęWapń w tabletkach z dodatkiem witaminy D, magnezu, miedzi, cynku i manganu. Zapewnia ochronę kości.
KupujęPreparat poprawiający odporność organizmu i ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych.
KupujęCo to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?
Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.
Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.
Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.
Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych.
W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?
Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.
Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl
Cebula – dlaczego warto dodać ją do swojej codziennej diety?
Cebula z całą pewnością jest niedocenianym warzywem pod względem korzyści zdrowotnych. Okazuje się, że ma ona wiele cennych składników, które mogą...
Zioła i suplementy na depresję
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) zatwierdziła szereg leków stosowanych w leczeniu depresji. Jeśli żyjesz z depresją, ale zdecydujesz się...
Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?
Zaburzenia odżywiania, zanik miesiączki i utrata tkanki kostnej to problemy z którymi coraz częściej zmagają się kobiety uprawiające sport. Nie tylko...
Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?
Pewnego rodzaju zwyczajem pośród społeczeństwa jest picie herbat do posiłków lub też na krótko po konsumpcji dań. Herbaty zawierają w sobie garbniki –...
W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie
Termin „mikroflora” opisuje skupisko mikroorganizmów, które koncentrują się w określonym środowisku w ludzkim ciele. Mikroflora może znajdować...
pogoda super, a ja bez sil i checi… po silce kilka rzeczy mialem ogarnac ale wrocilem bez mocy do domu.. DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym...