Bananowe muffinki z masłem migdałowym

Paulina Mogilnicka

Kuchnia uczy kreatywności! Często wyrzucamy mocno dojrzałe owoce podczas gdy możemy zrobić z nich doskonały użytek. Nie masz pomysłu na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów? Koniecznie przetestuj ten przepis!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 dojrzałe banany
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • pół szklanki mąki gryczanej
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia Olej kokosowy
  • łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 5 łyżeczek masła migdałowego

Przygotowanie:

Banany rozgnieść widelcem, połączyć jajkami i olejem kokosowym. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do silikonowych foremek, nałożyć po łyżeczce masła migdałowego, uzupełnić pozostałym ciastem bananowym. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *