Cynamonowy omlet z jabłkiem

Paulina Mogilnicka

To idealny pomysł na jesienno-zimowe śniadanie! Koniecznie wypróbuj mój przepis na jesienny omlet. Gwarantuję, że się nie zawiedziesz! Najlepiej smakuje z masłem migdałowym.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  • średnie jabłko

Przygotowanie:

Jabłko obierz i pokroj w kostkę.

Białka ubij na sztywno, następnie zmiksuj dokładnie z żółtkami i ksylitolem.

Dodaj mąkę, proszek, kakao, cynamon i całość delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki.

Dodaj jabłko i ponownie wymieszaj.

Masę przelej na patelnię wysmarowaną olejem kokosowym i smaż z obu stron.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *