Fit michałki

Agata

Hej!

Dzisiaj przychodzę z kolejną zdrową i wegańską wersją kultowych słodyczy! Co powiecie na michałki? Moje ulubione to chyba kokosowe, ale te klasyczne też uwielbiam, a co najlepsze, w domu można odtworzyć ten smak właściwie w 100% z dużo zdrowszych składników i zajadać bez wyrzutów sumienia!

 

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Masło orzechowe mieszamy z rozpuszczonym olejem, dodajemy białko, kakao, mąkę kokosową, a orzechy siekamy i dodajemy do masy i dokładnie razem mieszamy, powinna przypominać plastelinę. Przekładamy ją do formy wyłożonej papierem (ja używałam keksówkę) i dociskamy dobrze, a następnie wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie cukierki będzie można łatwo pokroić. Czekoladę rozpuszczamy, a następnie oblewamy nią michałki i gotowe! Przechowujemy w lodówce.

 

Tagi: bez glutenu, białko, fit, odżywka białkowa, przepis, zdrowe odżywianie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *