Fit tarta oreo

Agata

Hej!

Ostatnio ochota na słodkie nie chce mnie opuścić, więc postanowiłam przygotować coś zdrowego, bez cukru i innych zbędnych składników. I tak właśnie powstała przepyszna tarta ciasteczkowa, która dosłownie rozpływa się w ustach! To kto się skusi?

SKŁADNIKI:

(przepis na małą tortownicę o średnicy 16 cm)

Spód:

Formę wykładamy papierem do pieczenia, a daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Następnie odsączamy je, dodajemy pozostałe składniki, dobrze razem blendujemy i wykładamy spód.

Masa ciasteczkowa:

Jogurt, skyr i syrop z agawy mieszamy z odżywką. Żelatynę lub agar zalewamy gorącą wodą i mieszamy dokładnie do rozpuszczenia. Kiedy przestygnie, dodajemy do masy i blendujemy. Ciasteczka kruszymy na kawałki i mieszamy wszystko razem. Masę wylewamy na spód i chłodzimy minimum 2 godziny.

 

 

 

Tagi: białko, dieta optymalna, mzkuchnia, odżywka białkowa, przepis, zdrowe odżywianie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *