Łatwy chlebek bananowy

Paulina Mogilnicka

Nie masz pomysłu co zrobić z mocno dojrzałych bananów? Przetestuj nasz przepis na chlebek bananowy! Jest pyszny i za każdym razem może smakować inaczej.

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki (np. pół ryżowej, pół kukurydzianej i pół gryczanej
  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Banany zblenduj z jajkami i olejem kokosowym, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dokładnie łyżką. Przelej do małej keksówki. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Świetnie smakuje jeszcze lekko ciepły. Smacznego!

To podstawowy przepis na chlebek bananowy, możesz go więc dowolnie modyfikować, dodając np. kakao, cynamon, ulubione owoce, posiekaną gorzką czekoladę lub orzechy!

Jeden komentarz

  1. Avatar

    Jeszcze nigdy nie miałem okazji spróbować, jak smakuje chlebek bananowy, ale ten wygląda wręcz obłędnie. Muszę go przygotować!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *